Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφου αν καταλαβα καλα το ρολοι ειναι στο οομα σου απλα πας και ζητας διακοπη χωρις αλλη αιτια για να μη αυξαεται το χρεος

Μετα ολα τα αλλα αναλογα τι θελεις α κανεις.

Δημοσ.

Πηγαινε την δευτερα στην δεη και ζητησε να σου ξηλωσουν το ρολοι δεν βλεπω να βγαζεις ακρη αλλιως

Σου διαφεύγει πως η ΔΕΗ ξηλώνει το ρολόι μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ όταν πρόκειται να κατεδαφιστεί το κτήριο. Και φυσικά σε τέτοια περίπτωση πρέπει να τους δείξεις πρώτα την άδεια κατεδάφισης.

Δημοσ.

Σου διαφεύγει πως η ΔΕΗ ξηλώνει το ρολόι μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, πχ όταν πρόκειται να κατεδαφιστεί το κτήριο. Και φυσικά σε τέτοια περίπτωση πρέπει να τους δείξεις πρώτα την άδεια κατεδάφισης.

Συνήθως, αν σου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και σε επόμενη μέτρηση ο υπάλληλος δει παραβιασμένο ή επανασυνδεμένο τον μετρητή, τότε σου αφαιρούν το ρολόι. Τώρα σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν περνάνε υπάλληλοι για μέτρηση στο 4μηνο είτε δεν προσέχουν τίποτα. Νομίζω όμως αν αναφέρει το περιστατικό της παραβίασης ο άνθρωπος θα το αφαιρέσει η ΔΕΗ και θα δράσει.

Δημοσ.

Συνήθως, αν σου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και σε επόμενη μέτρηση ο υπάλληλος δει παραβιασμένο ή επανασυνδεμένο τον μετρητή, τότε σου αφαιρούν το ρολόι.

Ούτε αυτό ισχύει, αν διαπιστώσουν παράνομη επανασύνδεση κόβουν το ρεύμα από την κολώνα.

Δημοσ.

Ούτε αυτό ισχύει, αν διαπιστώσουν παράνομη επανασύνδεση κόβουν το ρεύμα από την κολώνα.

Αυτό δεν είναι απόλυτο, σε πολυκατοικία το καλώδιο φεύγει από την κολώνα και φτάνει υπογείως στους μετρητές όπου διακλαδίζεται στα διαμερίσματα εκεί δεν μπορείς να κόψεις το ρεύμα από την κολώνα, ακόμα μπορεί να μην υπάρχει κολώνα, στο δικό μου σπίτι που δεν υπάρχουν διαμερίσματα υπάρχει ένα υπόγειο καλώδιο κάτω από το πεζοδρόμιο που έρχεται εσωτερικά μέχρι τον μετρητή. Η κολώνα υπάρχει αν βρίσκεσαι σε καμιά μονοκατοικία της επαρχίας.

Δημοσ.

Αν το καλώδιο ρευματοδοτεί και άλλα ρολόγια, τότε απλά ξηλώνουν τη διακλάδωση που πάει στο παρανόμως επανασυνδεμένο. Τη χελώνα και το ρολόι ποτέ δεν τα αφαιρούν, είναι ιδιοκτησία του πελάτη, αυτός τα πλήρωσε όταν έκανε την αρχική σύνδεση.

Δημοσ.

Εγώ γνώριζα οτι το ρολόι είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Μάλιστα μου είχε πει κάποιος οτι αν το ρεύμα μείνει 2 χρόνια κομμένο έρχεται η ΔΕΗ και αφαιρεί το ρολόι. Σε εμάς βέβαια είναι 20 χρόνια κομμένο στο υπόγειο και δεν το έχουν αφαιρέσει.

Δημοσ.

Εγώ πάλι πριν αρκετά χρόνια πλήρωσα στη ΔΕΗ μαζί με τα υπόλοιπα της αρχικής σύνδεσης και τον μετρητή και τη χελώνα, δεν ξέρω αν μεταγενέστερα άλλαξε κάτι.

Επίσης πριν 2 χρόνια που ζήτησα από τη ΔΕΗ να ξηλώσει το ρολόι για να κατεδαφιστεί το κτήριο, ξήλωσαν μόνο το καλώδιο, τον μετρητή τον άφησαν.

Δημοσ.

Το ρολοι ειναι ιδιοκτησια της ΔΕΗ ή πιο σωστα του ΔΕΔΗΕ απο το 2012 και μονο η παροχη ηλεκτρικου ρευματος σε αυτο  ειναι του καταναλωτη .

Μαλιστα ο καταναλωτης πρεπει να φροντιζει για την καλη κατασταση του μετρητη και δεν αποληπωνεται χωρις αιτηση του καταναλωτη αλλα τοτε αν θελει να τον ξανασυνδεσει πληρωνει παλι καποιο ποσο ισως οσο και η αρχικη παροχη .Δεν ειμαι σιγοουρος ...

Ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι υπευθυνος να φτανει το ρευμα μεχρι τον μετρητη και απο εκει μεχρι τον πινακα του σιτιου και τις εσωτεριεκες πριζες ο ηλεκτρολογος εγκαταστασεων και απαγορευεται αυστηρα τεχνιτης του ΔΕΔΔΗΕ να μπει σε σπιτι για οποιοδηποτε λογο .

• Like 1
Δημοσ.

Αφου αν καταλαβα καλα το ρολοι ειναι στο οομα σου απλα πας και ζητας διακοπη χωρις αλλη αιτια για να μη αυξαεται το χρεος

Μετα ολα τα αλλα αναλογα τι θελεις α κανεις.

Είχα ζητήσει ίδι διακοπή η οποία έγινε την προηγούμενη χρονιά, το θέμα είναι ότι όταν είχα πάει πριν από μερικούς μήνες είχε κανονικά ρεύμα με παραβιασμένο ρολόι στο όνομα μου, δεν καταλαβαίνεις?

δεν κοιτάνε για διακοπές και μαλακίες όταν έχει γίνει διακοπή, κοιτάνε για το πως μπορούν να σου χώσουν πρόάτιμο.

Αν ήταν και αυτοί σωστοί στην δουλειά τους εξαρχής, δεν θα μπορούσε να γίνει παραβίαση γιατί το ρολόι δεν θα δούλευε.

Και μόνο το γεγονός ότι δούλευε το ρολόι μετά από την διακοπή μυρίζει απάτη και από την μεριά των δικών μου, και από την μεριά της ΔΕΗ.

Οσο η παροχη ειναι στο ονομα σου εσυ επιβαρυνεσαι και λογικο ειναι για την ΔΕΗ.....

Και τότε γιατί ζητάνε πιστοποιητικό?

Αν το καλώδιο ρευματοδοτεί και άλλα ρολόγια, τότε απλά ξηλώνουν τη διακλάδωση που πάει στο παρανόμως επανασυνδεμένο. Τη χελώνα και το ρολόι ποτέ δεν τα αφαιρούν, είναι ιδιοκτησία του πελάτη, αυτός τα πλήρωσε όταν έκανε την αρχική σύνδεση.

Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εξαρχής, γιαυτό ζήτησα διακοπή,! ΓΙΑΥΤΌ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΛΌΓΟ!!!!!

Το ρολοι ειναι ιδιοκτησια της ΔΕΗ ή πιο σωστα του ΔΕΔΗΕ απο το 2012 και μονο η παροχη ηλεκτρικου ρευματος σε αυτο ειναι του καταναλωτη .

Μαλιστα ο καταναλωτης πρεπει να φροντιζει για την καλη κατασταση του μετρητη και δεν αποληπωνεται χωρις αιτηση του καταναλωτη αλλα τοτε αν θελει να τον ξανασυνδεσει πληρωνει παλι καποιο ποσο ισως οσο και η αρχικη παροχη .Δεν ειμαι σιγοουρος ...

Ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι υπευθυνος να φτανει το ρευμα μεχρι τον μετρητη και απο εκει μεχρι τον πινακα του σιτιου και τις εσωτεριεκες πριζες ο ηλεκτρολογος εγκαταστασεων και απαγορευεται αυστηρα τεχνιτης του ΔΕΔΔΗΕ να μπει σε σπιτι για οποιοδηποτε λογο .

Αν βρούνε παραβιασμένο μετρική σε ρεύμα που έχει ζητηθεί διακοπή, μπορεί η ΔΕΗ ή, η ΔΕΔΔΗΕ να βάλει πρόστιμο σε αυτόν που το ρεύμα είναι στο όνομά του?

Δημοσ.

Αυτά όλα τα θέματα θα είχαν λυθεί άμεσα αν υπήρχαν ηλεκτρονικοί έξυπνοι μετρητές, στα άλλα κράτη έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Με την παραμικρή παραβίαση και σύνδεση ενώ είναι κομμένο το ρεύμα το βλέπει άμεσα η ΔΕΗ και στέλνει συνεργείο για έλεγχο να σε πιάσει στα πράσα. Στην Ελλάδα δυστυχώς πάντα ουραγοί σε όλα θα είμαστε.

Δημοσ.

Οσο η παροχη ειναι στο ονομα σου εσυ επιβαρυνεσαι και λογικο ειναι για την ΔΕΗ.....

Μα αυτό είναι αδικία! Που να φανταστώ ότι θα πήγαινα καν μετά από μερικούς μήνες και θα είχε ρεύμα κανονικά?!???

Εγώ γι αυτόν ακριβώς το λόγο ζήτησα διακοπή, για να μην πληρώσω αφού δεν το χρησιμοποιώ!!!!!! ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΤΑ ΜΆΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΦΆΣΙ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΌΣΤΙΜΑ!!!!!

Αυτά όλα τα θέματα θα είχαν λυθεί άμεσα αν υπήρχαν ηλεκτρονικοί έξυπνοι μετρητές, στα άλλα κράτη έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Με την παραμικρή παραβίαση και σύνδεση ενώ είναι κομμένο το ρεύμα το βλέπει άμεσα η ΔΕΗ και στέλνει συνεργείο για έλεγχο να σε πιάσει στα πράσα. Στην Ελλάδα δυστυχώς πάντα ουραγοί σε όλα θα είμαστε.

Θα είχα γλιτώσει πολλά αν αυτό το σύστημα ήταν στην Ελλάδα και θα μάθαινα και πότε ακριβώς έγινε η παραβίαση.

Όχι έτσι που το έμαθα κατά τύχη,

Βασικά έγω δεν θα χρειαζόταν καν να το μάθω, μιας και το θυμήθηκα ΑΥΤΉ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΟΥ, ΕΊΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΗΣ  ΔΕΗ!!!!!

Και όχι δεν είναι καθόλου λογικό γιατί η ΔΕΗ θα έπρεπε να σκευτεί ότι οι άνθρωποι έχουν καλλίτερα πράγματα να κάνουν από το να αγχώνονται για το αν κάποιος παραβίασε τον μετρική σπίτι τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...