ΜαρίαΣτ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πάλι καλά που (όπως είχες πει) οτιδήποτε και εάν έγραφα δεν θα το σχολίαζες περαιτέρω Και, by the way, κάνε μου παράθεση που είπα για φακελάκια, γιατί όχι μόνο δεν τηρείς ό,τι λες, όχι μόνο προσπαθείς να πείσεις ότι δεν γίνονται κάποια πράγματα αλλά διαστρεβλώνεις και ό,τι λέω. Ίσως δεν εκφράστηκα με αρκετή σαφήνεια. Επαναδιατυπώνω: εάν δεν κρατήσεις τη συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο χωρίς προσωπικές προσβολές, θα σταματήσω να σου απαντάω. Ο χρήστης ΜαρίαΣτ είπε:Αυτό που περιγράφεις δε συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά σε κάποιες χώρες του εξωτερικού. Επειδή όμως βλέπω πως υπάρχει μια γενικευμένη καχυποψία, καλά θα κάνουν οι γιατροί να σταματήσουν να συστήνουν άλλους συναδέλφους που γνωρίζουν ότι κάνουν καλή δουλειά και ν'αφήσουν τους ασθενείς να κάνουν δικές τους επιλογές. Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Δεν συμβαίνει στην Ελλάδα!!!!! Ναι.. κοίτα κοπελιά.... καλός ή κακώς, συμβαίνει. Το ύποπτο είναι γιατί ένας λογαριασμός με 0 posts προσπαθεί να πει ψέματα για κάτι που είναι παγιωμένο στην Ελλάδα και στους γιατρούς συγκεκριμένα. Όπως, πέρα από την σύσταση, συμβαίνει να έχουν καθηγητές, και όχι μόνο αλλά μόνιμοι δημόσιοι, γιατροί ιδιωτικά ιατρεία και να διώχνουν κόσμο από τα δημόσια εξωτερικά ιατρεία ή να παραγγέλνουν εξετάσεις που θα "πρέπει" να τις δουν στο ιδιωτικό τους. Αυτό κυρίως σε ογκολογικά ζητήματα (από σωματικά γενικά μέχρι και στοματικά). Όπως επίσης συμβαίνει δημόσιοι ιατροί (κυρίως χειρούργοι) να κάνουν χειρουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά και να παίρνουν λεφτά ΜΑΥΡΑ. Το ίδιο και με "καθηγητάδες" οι οποίοι παίρνουν νέους, τους βάζουν να κάνουν το χειρουργείο (όπου εκείνοι μπαίνουν μέσα, στην καλύτερη, και δίνουν οδηγίες και μετά φεύγουν) και ο πελάτης-ασθενής νομίζει ότι τον χειρούργησε ο "καθηγητής". Βέβαια, ο νέος μαύρα τα λεφτά. Χώρια που εάν ένας γιατρός ΔΕΝ ξέρει να κάνει το χειρουργείο, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ στον ασθενή αλλά θα φέρει φίλο του να το κάνει (μαζί θα είναι στο χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική)... Τα λεφτά, βέβαια, ΜΑΥΡΑ στον φίλο. Ο ασθενής; Χαμπάρι. Στο εξωτερικό από την άλλη, συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο με την Ελλάδα. Οπότε, για ποιο λόγο σπεύδεις να πεις ΨΕΜΑΤΑ για τον κλάδο σου (προφανώς) και να κατηγορήσεις και τους συνάδελφούς σου στο εξωτερικό ΨΕΥΔΩΣ; Ιδού η απορία... Αλλά... το είπα... ΔΕΝ φταίνε οι γιατροί. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ! Όταν σταματήσει να θεωρεί τους γιατρούς μάγους της φυλής και κάτι ιδιαίτερο, τότε θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Κάπου εκεί μιλάς για μαύρα χρήματα,δηλ φακελάκια.
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Να έχεις 2 γιατρούς? Είναι σαν να έχεις 2 γκόμενες παράλληλα, παίζεις σε διπλό ταμπλό μέχρι να αποφασίσεις αν θα κατασταλάξεις ή θα βρεις 3ο άτομο. Ξυπνάς μια μέρα και τα σεντόνια είναι μπορντώ, κολπική αιμόρροια. Σε ποιον απ' τους δύο πας; Μη λέμε ό,τι να 'ναι. Άλλο να σου πει κάποιος "σου προτείνω αυτό" και εσύ να θες και δεύτερη γνώμη και άλλο να ρίχνεις κέρμα για το ποιος θα σε χειρουργήσει.
groot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ίσως δεν εκφράστηκα με αρκετή σαφήνεια. Επαναδιατυπώνω: εάν δεν κρατήσεις τη συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο χωρίς προσωπικές προσβολές, θα σταματήσω να σου απαντάω. Κάπου εκεί μιλάς για μαύρα χρήματα,δηλ φακελάκια. Επειδή ΔΕΝ μιλάω ΠΟΥΘΕΝΑ για φακελάκια, κάνε μου παράθεση ΑΚΡΙΒΩΣ το σημείο. Επειδή, ΠΑΛΙ, είσαι λάθος και επειδή το "μαύρα χρήματα" ΔΕΝ είναι "φακελάκια" ή, καλύτερα, είναι εάν κανείς ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ τα λεγόμενα του άλλου (όπως κάνεις εσύ, π.χ., τώρα), είτε παραδέχεσαι ότι κάνεις λάθος (ξανά) είτε δείξε μου το σημείο να το παραδεχθώ εγώ ότι είπα για φακελάκια. @memtsas Θα το διαβάσω και θα απαντήσω. Thnx για το μακρύ post.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ξυπνάς μια μέρα και τα σεντόνια είναι μπορντώ, κολπική αιμόρροια. Σε ποιον απ' τους δύο πας; Μη λέμε ό,τι να 'ναι. Άλλο να σου πει κάποιος "σου προτείνω αυτό" και εσύ να θες και δεύτερη γνώμη και άλλο να ρίχνεις κέρμα για το ποιος θα σε χειρουργήσει. Για το συγκεκριμένο παράδειγμα πουθενά προς το παρόν, από τότε που γέννησα έχει τρελαθεί το υδραυλικό και δεν του δίνω σημασία. Αλλά για το παιδί πχ έχω τη βασική παιδίατρο, τη βασική γαστρεντερολόγο και άλλους 4 γαστρεντερολόγους που την έχουν δει κατά καιρούς (περισσότερες από 1 φορές). Θέλω ποικιλία.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 αγαπητε groot. εχουμε τις διαφορες μας. οκ. προσπαθουμε να τις λυσουμε/συμβιβασουμε με κουβεντα σε ενα forum. μη γινεται προσωπικο το θεμα, σε επιπεδο καναλιων-"πες ονοματεπωνυμο αμα εχεις στοιχεια". και που βγει αυτη η συζητηση.??? σε αυτο το οποιο αναφερθηκες. θα σου δωσω τη δικη μου οπτικη. παραπανω αναφερθηκε οι γιατροι πρεπει να αφηνουν τον ασθενη να κανει τις δικες του επιλογες και να μη συστηνουν συναδελφους. ΟΚ. να αναλυσουμε γιατι αυτο-κατα την επαγγελματικη μου, ιατρικη γνωμη ειναι λαθος. εχουμε και λεμε. σημειο σημειο. οπου εχεις αντιρρησεις παρεθεσε τον αριθμο του σημειου και το συζηταμε. 1. εγω ειμαι πχ καρδιολογος. στο πανεπιστημιο 6 χρονια ημουνα κολλητος με 2 αλλους απ τη σχολη. και οι 2 καλα παιδια, και οι 2 γινανε καρδιοχειρουργοι. ακομη πινουμε μπυρες μια στο τοσο μαζι και θυμομαστε τα χρονια της σχολης. τον εναν απο τους 2 τον εκτιμω επαγγελματικα περισσοτερο. γιατι? γιατι διαβαζε πιο πολυ στη σχολη που το εβλεπα, δε χρωσταγε ποτε μαθηματα και ετρεχε περισσοτερο για να μαθει οσο εκανε ειδικοτητα. επισης τον εκτιμω γιατι ξερω, αν και ναι δαγκωνει εκει που τον παιρνει, τα περιστατικα του τα νοιαζειται και τα τρεχει μεχρι τελους. και σηκωνει το τηλεφωνο τα βραδια για επειγοντα. δικαιουμαι εγω σαν συναδελφος επαγγελματιας να εχω αυτη την αποψη? νομιζω συμφωνουμε ολοι πως ναι. 2. εγω εναν ασθενη. παππου 65 χρονων. κυρ Κωστας. καπνιστη απο μικρο παιδι που πηγαινε στο σχολειο και εστριβε τσιγαρο με παλιες εφημεριδες, οπως μου λεει. εχει βγαλει τον εναν λοβο του πνευμονα πριν απο 4 χρονια για καρκινο. τωρα εχει προβληματα με στηθαγχη (πονο στο στηθος). "γιατρε στην ανηφορα φουσκωνω. δεν εχω κουραγια οπως παλια". σαν θεραπων του συστηνω μια συγκεκριμενη θεραπευτικη αγωγη η οποια του βελτιωνει τα συμπτωματα και του κερδιζει μια 5ετια. στο τελος αυτης της πενταετιας τα συμπτωματα εχουν επιστρεψει, εχουμε φτασει στο μαξιμουμ της φαρμακευτικης αγωγης και αρχιζουμε να φλερταρουμε με παρενεργειες. του συνιστω-ως θεραπων-να προχωρησουμε σε στεφανιογραφια. του εξηγω πως τη στεφανιογραφια την κανουμε για 2 λογους. 1ον διαγνωστικα- να δουμε τι εχει και ποσο, 2ον αν υπαρχει στενωση που να δεχεται stent να του το βαλω και ετσι να μετατραπει σε διαγνωστικη-θεραπευτικη η στεφανιογραφια. την στεφανιογραφια μπορω και την κανω εγω, εχω εκπαιδευτει σε αυτο. συμφωνει ο παππους (οτι πεις εσυ γιατρε) και προχωραμε μια Τριτη που 'βρεχε, που 'βρεχε μονοτονα, και κανουμε τη στεφανιογραφια. η γαμημενη η στεφανιογραφια δειχνει νοσο στελεχους. εξεπλαγειν σαν θεραποντας εγω, διοτι πηγαινε πολυ καλα απ το συμπτωματα που ειχε ο κυρ Κωστας για να εχει τοσο μεγαλο φορτιο στεφανιαιας νοσου. αν το ηξερα, η το ειχα ψιλιαστει νωριτερα, θα του ειχα κανει τη στεφανιογραφια πριν απο δυο χρονια, χωρις να ρισκαρω θανατηφορο οξυ εμφραγμα του μυοκαρδιου-εν αγνοια μου- επι δυο χρονια που το πηγαινα συντηρητικα. ολα οκ μεχρι εδω? επλιζω πως ναι. 3. νοσος στελεχους ειναι ενδειξη για χειρουργειο. bypass. 3ετης φοιτητης ιατρικης το ξερει αυτο το πραγμα. το χειρουργειο δε μπορω να το κανω εγω. δεν εχω εκπαιδευτει. δεν ειμαι χειρουργος. ο κυρ Κωστας θελει καρδιοχειρουργο. τελεια και παυλα. στην αναρρωση λοιπον απο τη στεφανιογραφια, του ανακοινωνω τα αποτελεσματα. "κυρ Κωστα, ασχημα τα πραγμα. πολυ βουλωμενες οι αρτηριες, μας φαγανε τα τσιγαρα τοσα χρονια και τα ψησιματα καθε καλοκαιρι στο χωριο! δε μπορω να βαλω stent. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βαλω stent (ισχυει αυτο ειναι ιατρικη-αν θες πιστεψε με) οπως εισαι εσυ. θες χειρουργειο." πριν προλαβω να τελειωσω την κουβεντα μου, πεταγεται η κυρα Τασουλα, η γυναικα του, και του ριχνει μια κατσαδα. "στα ΄λεγα τοσα χρονια δε με ακουγες εμενα. κανενας δε με ακουει πια σε αυτο το σπιτι εμενα. τι τα ηθελες τα τραπεζοματα και τα γλεντια με ψητα καθε τοσο? βλεπεις κανεναν αλλο να κανει τετοια? και το ποτο, αυτα τα τσιπουρα καθε μερα λιγο λιγο σε εχουν φαει" (παντα φταιει το ποτο, λολ. ιστοριες βγαλμενες απ τη ζωη αυτες υποψην). 4. καπου εκει πεφτει η ερωτηση απ τον κυρ Κωστα. "γιατρε εσυ κανενα καλο χασαπη ξερεις?" τι να του πω ψεματα? ξερω. χτες πιναμε μπυρες μαζι. του λεω λοιπον. "ξερω, λεγεται Αντωνης Τρελαντωνης και πηγαιναμε μαζι πανεπιστημιο. καλος γιατρος. καλο παιδι. ειναι και αυτος σα και σενα. φτιαχνει δικο του τσιπουρο". κυρ Κωστας "και που θα τον βρω εγω γιατρε αυτον τον Δημητρη....πως τον ειπες?" εγω "να σου δωσω το τηλεφωνο του να τα πειτε. πες του οτι σε στελνω εγω. εχει ιατρειο 2 τετραγωνα κατω απο το δικο μου" πεταγεται η κυρα Τασουλα. "και το παιδι του Αντρεα που εχει το σπιτι στη γωνια στο χωριο, καρδιοχειρουργος ειναι και αυτος. σπουδαγμενος στις αμερικες με πτυχια ενα σωρο. να του πουμε και αυτου τι νομιζει" εγω "κανενα προβλημα. πειτε μου και μενα οταν αποφασισετε και δωστε μου ενα τηλεφωνο να μιλησω μαζι του πριν το χειρουργειο να του εξηγησω ακριβως τι γινεται. μονο να το κανονισουμε γρηγορα σε καμια 2 βδομαδες μη γινει κανενα κακο" παρενθεση. αν του πω δε ξερω καρδιοχειρουργο θα σκεφτει "μα καλα ποσο μαλακας ειναι αυτος ο γιατρος? πρωτη φορα θελει χειρουργειο ασθενης του? τοσα χρονια στη πιατσα, κανεναν δεν ξερει?" επιπροσθετα εχουμε το εξης θεμα αν δε του πω. ο ασθενης δεν ξερει, εγω δε ξερω, τι σκατα κανουμε? το στριβουμε? ανοιγουμε τις χρυσες αγγελιες και κοιταμε στο γραμμα Κ για καρδιοχειρουργο, στο Χ για χασαπη? που? προφανως οχι. εγω του συνεστησα εναν συναδελφο γιατι πιστευω οτι ειναι καλως. αν παει το χειρουργειο καλα, ο κυρ Κωστας δε προκειται να ξαναδει ΠΟΤΕ στη ζωη τον καρδιοχειρουργο ξανα, αλλα θα βλεπει εμενα για τα επομενα 10-20 χρονια για το management της καρδιακης του νοσου. εγω ΣΥΜΦΕΡΩΝ να παει καλα το χειρουργειο, γιατι ετσι θα παει καλα ο αρρωστος και αρα μειωνονται οι πιθανοτητες να υπαρχουν προβληματα πασης φυσεως - νομικα και μη- μεταξυ εμου και του κυριου Κωστα. συμφωνουμε μεχρι εδω? ελπιζω ναι. μπορει καποιος να ισχυριστει οτι εχω παιρνω ποσοστα απο τον συγκεκριμενο χειρουργο. δυσκολο και να αποδειξεις οτι συμβαινει και οτι δεν συμβαινει κατι τετοιο. πιστεψε με οταν σου λεω, πως αντι να κανω τον μεσαζων για να παρω ενα ποσοστο στη ζουλα, μπορω στον ιδιο χρονο να δω 5 καινουριους ασθενεις και να βγω οικονομικα απο πανω αν θελω κιολας και να μην εχω υποχρεωση σε κανεναν χειρουργο. δε μπορω να σε πεισω για το αντιθετο-παντα υπαρχει η εναλλακτικη εξηγηση για οσα συμβαινουν γυρω μας- μας ψεκαζουν.... 6. γινεται το απαραιτητο οικογενειακο συμβουλιο-παρεπιπτοντως η κυρα Τασουλα εχει εξαφανισει ολες τις σταχτοθηκες στο σπιτι, ο κυρ Κωστας εχει τρελαθει. ειναι με το σπρευ και τα υπογλωσσια 5 φορες τη μερα. ο γιος του γειτονα, οντως το παιδι μεγαλος και τρανος αλλα ειναι φουλ. εχει γεματα ραντεβου για χειρουργεια για τις επομενες 8 βδομαδες. τι γινει τωρα? λεει και ο κυρ Κωστας. δε παμε στο χασαπη που ξερει ο καρδιολογος ο δικος μου. μαζι ηταν στο πανεπιστημιο. τα ιδια γραμματα εχουν μαθει. 5 χρονια τωρα παραπονο δεν ειχα απο αυτο το γιατρο, ειμαι σιγουρος και τωρα καθαρο θα με βγαλει. πεφτουν τα απαραιτητα τηλεφωνα, βρισκουν ημερομηνιες, τα βρισκουνε και στο οικονομικο με το χειρουργο, ολα ετοιμα. 2 βδομαδες απο εκεινη την Τριτη μπαινει χειρουργειο ο κυρ Κωστας. στο Metropolitan που χειρουργει ο Δρ Τρελαντωνης. 6 ωρες, δυσκολο χειρουργειο. τελος καλο ολα καλα, ξυπναει, ροδαλο χρωμα ο κυρ Κωστας. ανακουφησμενος και ο αναισθισιολογος που δε στραβωσε τιποτα, ο χειρουργος και αυτος ευχαριστημενος με τη δουλεια που εγινε. ολα καλα. σκαω και γω μουρη στο θαλαμο να δω πως πηγε το χειρουργειο. εγω συστησα χειρουργειο ανοιχτης καρδιας, δικος μου αρρωστος ηταν 5 χρονια, δικος μου θα ειναι για αλλα 5 τουλαχιστον, παω να δω αν ο αρρωστος ειναι σταθερος. φερω το μεριδιο της ευθυνης που μου αναλογει, διοτι ξερω elective bypass surgery εχει θνησιμοτητα 5%. ειναι γραμμενο στα βιβλια. τελος.ετσι ειναι. γλυκα στο θαλαμο απο την κυρα Τασουλα, χειροποιητα απ το χωριο. χαμος στο θαλαμο. στο αναρρωτηριο, ολο το σοι μεχρι τα τριτα ξαδελφια μεσα στο θαλαμο. κυρα Τασουλα¨ "οταν θα γινει καλα γιατρε ειστε ολοι καλεσμενοι με τις γυναικες σας να ρθειτε στο ομορφο χωριο μας να φατε γουρουνοπουλα ψητη που δευτερη δεν εχετε ξαναφαει." ευχαριστουμε κυρα Τασουλα, κατσε γιατι οι επομενες 48-72 ωρες ειναι κρισιμες και ολα θα γινουν. να αραιωνουμε κιολας οσοι ειναι απ το χωριο γιατι θα αρπαξει καμια μετεγχειρητικη λοιμωξη ο κυρ Κωστας, τσαμπα και βερεσε, και θα τρεχουμε." μεχρι το βραδυ εχουν εξαφανιστει ολοι. το ιδιο βραδυ αργα εγω και ο χειρουργος τα λεμε πεταχτα στο τηλεφωνο. χειρουργος "ασε μαλακα ο κυρ Κωστας μου πηρε 6 ωρες μεχρι να κλεισω δερμα, δε μπορουσα να βρω που να ραψω το μοσχευμα. παντου πλακες" εγω "το ξερω γαμωτο, το ειδα και γω στην στεφανιογραφια. παντου πλακες ο κυρ Κωστας. και δε του φαινοταν. μεχρι περισυ σκαρφαλωνε στις μηλιες στο χωριο να μαζευει μηλα. πως δεν επαθε τιποτα ενω ηταν πανω σε κανενα δεντρο. γι αυτο δεν τολμησα καν να βαλω stent πριν απο 2 βδομαδες και τον εστειλα κατευθειαν για χειρουργειο" χειρουργος "μαλακα μου χρωστας χαρη. 6 ωρες χειρουργειο μου πηγε πισω ολη μερα. τωρα τελειωσα απο το νοσοκομειο, φωναζε και ο μαλακας ο αναισθησιολογος γιατι ειχε προγραμματισμενο να βαλει κατι αμυγδαλες στις 2 και δεν προλαβε. εχασα και το παρτυ γενεθλιων της μικρης, ποιος την ακουει τη μανα της" ηρεμουμε ολοι εκεινο το βραδυ, ο κυρ Κωστας σταθερος. αιματα την επομενη μερα τελεια. επισκεψη. χειρουργος "μπραβο κυρ Κωστα παλικαρι εισαι. αν συνεχισεις ετσι 15 Αυγουστο θα εισαι στο χωριο. βγαλε καλη γουρουνοπουλα (αστειευομενος)" 03.00 το χαραμα το ιδιο βραδυ. μιαμιση μερα μετα το χειρουργειο. τηλεφωνο στο χειρουργο απο τον εφημερευοντα στο νοσοκομειο. ψαρακας- ειδικευομενος. "Δρ Τρελαντωνη, συγνωμη που ενοχλω στο κινητο τετοια ωρα, αλλα εχουμε προβλημα. το bypass το χτεσινο ο κυρ Κωστας στο θαλαμο 6 δεν παει καλα. εχει επιδεινωθει. εριξε πιεσεις, κορεσμους, εχει γινει γκρι εντελως στο δερμα. δε ξερω τι να τον κανω. περιμενω αποτελεσματα αιματα και ακτινογραφια θωρακος. καμια συμβουλη?" χειρουργος "δωσε ενα λιτρο ενδοφλεβια ενυδατωση και παρε με να μου πεις μολις δεις τις ακτινες και τα αιματα" 04.00. δεν εχει χτυπησει τηλεφωνο. ο χειρουργος την ξαναπεφτει για υπνο στο σπιτι, σκεφτεται μαλλον τη γλυτωσαμε, παει καλυτερα ο κυρ Κωστας. ειναι και αυτος ο νεος ο ειδικευομενος φοβαται τον ισκιο του. αμεσως τηλεφωνο. φοβαται να παρει πανω του ευθυνη. καλυτερα να κοιμηθω εχω και 3 χειρουργια αυριο. 04.15 χτυπαει τηλεφωνο. το σηκωνει. βγαινει απο την κρεβατοκαρα γιατι εχει αρχισει να ξυπναει η γυναικα του με τα τηλεφωνα και γκρινιαζει. ο ειδικευομενος "Δρ Τρελαντωνη η ακτινα θωρακος δειχνει καρδιακο επιπωματισμο. δε τη βγαζει τη νυχτα. θελει χειρουργειο ξανα." 04.17 φευγει απο το σπιτι. φορωντας χειρουργικα scrubs. σα τρελος με το αμαξι στο δρομο, φορετος κατεβαινει την Συγγρου με 220. τηλεφωνο ξανα ενω οδηγει στον ειδικευομενο. "παρε τηλεφωνο να ρθει ο μεγαλος ο αναισθησιολογος εχουμε προβλημα. διασταυρωσε 6 μοναδες αιμα. καθαρισε ο,τι εχεις στην κλινικη να κανεις, μπαινεις μαζι μου χειρουργειο θα χρειαστω δευτερα χερια. φτανω στο νοσοκομειο σε 5. ξυπνα τη Φωτεινη που ειναι καλη εργαλιοδοτρεια να μπει μαζι μας χειρουργειο και αυτη. τα λεμε στο προθαλαμο του χειρουργειου σε 10'. θα σε δω εκει. να εισαι ετοιμος" 04.40. μπαινει χειρουργειο. τον ξανα-ανοιγει. 0.5 λιτρο αιμα στο περικαρδιο. στο τσακ τον προλαβανε. ο αναισθησιολογος μολις που προλαβε να κανει γενικη αναισθησια με συστολικη πιεση στο 70. το χειρουργειο εν εξελιξει. ΚΑΤΑΡΕΣ ο αναισθησιολογος απ την αλλη μερια του κρεβατιου. βριζει θεους και δαιμονες για το περιστατικο. καθαριζει το περικαρδιο απο αιμα, η τελευταια η αναστωμωση εχει φυγει, απο εκει ματωνε ο κυρ Κωστας και εκανε επιπλοκη. το αγγειο ματωνει, εχει χασει 2 λιτρα αιμα συνολο ο ασθενης, καταφερνουν ομως και τον συμμαζευουν. βελτιωνεται. κλεινει την τομη, φευγει διασωληνωμενος στην μοναδα γιατι εχει αρρυθμιες. πολλες αρρυθμιες. 05.35 τηλεφωνο σε μενα απο το χειρουργο. "ελα μεγαλε, εκανε επιπωματισμο αποψε ο κυρ Κωστας, στο τσακ τον προλαβαμε. ειναι διασωληνωμενος στη μοναδα και εχει ξεσκιστει στις αρρυθμιες. τι να τον κανω?" εγω "ερχομαι. πηγαινε σπιτι να ξεκουραστεις. δεν εχεις χειρουργεια εσυ σημερα?" χειρουργος "εχω, αλλα......" εγω "σε ευχαριστω ρε Αντωνη, γι αυτο σε παω, γιατι εισαι σπαθι ο,τι ωρα και να ναι" 06.10 φτανω εγω στο νοσοκομειο. αιματα, ηλεκτρολυτες, χρονοι πηξης ολα off. αλλη μια ωρα πανω απο το περιστατικο μεχρι να στρωσει. να ηρεμησουν και οι αρρυθμιες. και εναν γρηφορο υπερηχο να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ξαναματωνει. εχει παει 7μιση με αυτα και με αυτα. γρηγορος καφες, ενω ενημερωνω και καθυσηχαζω την κυρα Τασουλα που ειναι μεσα στο κλαμα και τους λυγμους. 7.50 ξεκινω επισκεψη να δω τα περιστατικα που εκανε εισαγωγη το καρδιολογικο ολο το βραδυ. 12 στο συνολο. 3 οξεα εμφραγματα μεταξυ αλλων. ευτυχως ολα εξελισσονται ομαλα. συν αλλοι 20 εσωτερικοι ασθενεις στην κλινικη. φουλ παλι η μερα. αντε να βρουμε κανεναν να διωξουμε γιατι εχουμε γενικη εφημερια αυριο, δεν εχουμε κρεβατια καθολου και ο κυκλος ξεκιναει απο την αρχη καθε μερα. 20 μερες μετα ο κυρ Κωστας παιρνει εξιτηριο. με προσοχη και οδηγιες οχι για πολλα πολλα. εχασε φετος το 15 Αυγουστο. και ηταν ωραιο το πανηγυρι στο χωριο. δε πειραζει. του χρονου να ειμαστε καλα πρωτα ο θεος (κυρα Τασουλα). 10 χρονια αργοτερα συνεχιζω να βλεπω τον κυρ Κωστα τακτικα καθε 4-6 μηνες στο ιατρειο. εχουμε γινει φιλοι πλεον. γερασε. περασαν τα χρονια. μπαινει μεσα στο εξεταστηριο με ενα Π. σιγα σιγα. τον εφερε η νυφη του απο το μικρο του το γιο. μου λεει οτι επεσε και η κυρα Τασουλα τελευταια- τα εχει χασει-μαλλον Alzheimers. ποιος θα κραταει το σπιτι τωρα? τουλαχιστον ειδαν τα εγγονια τους να πανε στο πανεπιστημιο και να παιρνουν πτυχιο μου λεει. και η μικρη τους η εγγονη βρηκε δουλεια στην γερμανια. ειναι μακρια αλλα τα λεφτα ειναι καλα. τουλαχιστον ειναι με το αγορι της- να αλληλοβοηθιουνται τα παιδια εκει στα ξενα. καλο παιδι ειναι. μηχανικος απο την Κρητη. λενε να παντρευτουν το αλλο καλοκαιρι στο χωριο. αραγε θα βασταξω να τη δω νυφη, λεει ο κυρ Κωστας. θα βασταξεις του λεω. τα χαπια σου εσυ και μη φοβασαι τιποτα, και αν θες τιποτα κανενα γιατρο για τη κυρα Τασουλα, παρε τηλεφωνο κατι θα βρουμε αν χρειαστει. να σαι καλα γιατρε, μου λεει. δεν τον ξαναειδα απο τοτε. χρονια αργοτερα εμαθα οτι πεθανε απο εναν συγχωριανο του τυχαια. δεν θυμοταν να μου πει αν ηταν πριν ή μετα τον Αυγουστο εκεινου του καλοκαιριου..... ολα τα παραπανω ξερεις πως θα μπορουσαν να εξελιχθουν μετα το τηλεφωνημα στις 04.10 εκεινο το βραδυ αν ηταν ο αλλος χειρουργος που δεν συνεστησα γιατι δεν τον εμπιστευομουν, οχι γιατι εκεινος μου δινει και καλα λιγοτερο ποσοστο. χειρουργος 2 " δωσε του υγρα και δες πως θα παει. εχω 3 χειρουργεια αυριο, που να ερχομαι στο νοσοκομειο τετοια ωρα. θα ερθω μιση ωρα νωριτερα το πρωι να τον δω τοτε. στο φιναλε νοσο στελεχους εχει, ποσο ακομα παριμενει να ζησει? και τοσο που εφτασε καλα ειναι". κλεινει το τηλεφωνο. το επομενο πρωι. μετεγχειρητικη επιπλοκη. συνεστηθει συντηρητικη αγωγη και επανεκτιμηση του βαρεως πασχοντος λογω βεβαρημενου ατομικου ιστορικου και πολλαπλης συνοσηροτητας. ασθενης απεβιωσε. ωρα 05.00. Διάβασα το περιστατικό, 100% αγχωτικές και στρεσογόνες απάλευτες καταστάσεις. Αυτές οι στατιστικές με τα ποσοστά θανάτων και αποτυχίας στις επεμβάσεις και αυτές οι καταστάσεις είναι που με έκαναν να πιστεύω οτι πρώτα προέχει η πίστη προς τον θεό και μετά η πίστη στην επιστήμη, και δεν θέλω να χειρουργηθώ στην καρδιά αν χειροτερέψουν διάφορα προβλήματα που έχω....
ΜαρίαΣτ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Επειδή ΔΕΝ μιλάω ΠΟΥΘΕΝΑ για φακελάκια, κάνε μου παράθεση ΑΚΡΙΒΩΣ το σημείο. Επειδή, ΠΑΛΙ, είσαι λάθος και επειδή το "μαύρα χρήματα" ΔΕΝ είναι "φακελάκια" ή, καλύτερα, είναι εάν κανείς ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ τα λεγόμενα του άλλου (όπως κάνεις εσύ, π.χ., τώρα), είτε παραδέχεσαι ότι κάνεις λάθος (ξανά) είτε δείξε μου το σημείο να το παραδεχθώ εγώ ότι είπα για φακελάκια. groot: "Όπως επίσης συμβαίνει δημόσιοι ιατροί (κυρίως χειρούργοι) να κάνουν χειρουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά και να παίρνουν λεφτά ΜΑΥΡΑ. Το ίδιο και με "καθηγητάδες" οι οποίοι παίρνουν νέους, τους βάζουν να κάνουν το χειρουργείο (όπου εκείνοι μπαίνουν μέσα, στην καλύτερη, και δίνουν οδηγίες και μετά φεύγουν) και ο πελάτης-ασθενής νομίζει ότι τον χειρούργησε ο "καθηγητής". Βέβαια, ο νέος μαύρα τα λεφτά." Και λέω εγώ: τα μαύρα χρήματα που δίνει κανείς σε χειρουργό λέγονται "φακελάκι", έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Για το συγκεκριμένο παράδειγμα πουθενά προς το παρόν, από τότε που γέννησα έχει τρελαθεί το υδραυλικό και δεν του δίνω σημασία.
groot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 groot: "Όπως επίσης συμβαίνει δημόσιοι ιατροί (κυρίως χειρούργοι) να κάνουν χειρουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά και να παίρνουν λεφτά ΜΑΥΡΑ. Το ίδιο και με "καθηγητάδες" οι οποίοι παίρνουν νέους, τους βάζουν να κάνουν το χειρουργείο (όπου εκείνοι μπαίνουν μέσα, στην καλύτερη, και δίνουν οδηγίες και μετά φεύγουν) και ο πελάτης-ασθενής νομίζει ότι τον χειρούργησε ο "καθηγητής". Βέβαια, ο νέος μαύρα τα λεφτά." Και λέω εγώ: τα μαύρα χρήματα που δίνει κανείς σε χειρουργό λέγονται "φακελάκι", έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος; Χε.. κάνεις λάθος! Φακελάκι παίρνει ο γιατρός από τον ασθενή! Μην μου πεις ότι δεν ξέρεις πως εάν ένας γιατρός φωνάξει άλλον μέσα στο χειρουργείο και του δώσει μαύρα λεφτά, τα λεφτά θα τα πάρει ο 2ος από τον πρώτο; Μην μου πεις ότι το ακούς πρώτη φορά...;! Επίσης, από το "πελάτης-ασθενής νομίζει ότι τον χειρούργησε ο 'καθηγητής'" θαρρώ πως ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως ο "νέος" δεν φαίνεται πουθενά και συγκεκριμένα στον πελάτη. Πόσο μάλλον δε, όταν το λέω καθαρά: "κάνουν χειρουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά". Άρα, και άλλα ερωτήματα σχετικά με το γιατί προσπαθείς τόσο πολύ να διαστρεβλώσεις αυτά που λέω... Τώρα, πως ο πελάτης δίνει λεφτά σε κάποιον που δεν ξέρει ότι υπάρχει.... μόνο εσύ και ο Βούδας το ξέρετε! Αγαπητέ memtsas.... Η υπόθεση που βάσισες το σεντόνι σου είναι η εξής: - Έχεις 5 - 6 φίλους από την σχολή (αρκετά μεγάλες πιθανότητες να συμβεί) - Κάνατε συγγενικές ειδικότητες (χμ... όχι τόσο μεγάλες) - Τελειώσατε περίπου ίδιες χρονιές την ειδικότητα, μέσα και τα χρόνια του αγροτικού αφού είναι πριν από την ειδικότητα (αρχίζουν και πέφτουν τα ποσοστά του πόσο πιθανό είναι να γίνει κάτι) - Έχεις ΕΝΑΝ μόνο έμπιστο χειρουργό (χμ... μόνο ένας; ) - Έχετε ιατρεία/δραστηριοποιήστε σε κοντινές περιοχές και την ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ γιατί (και αφήνοντας το ενδεχόμενο να μένετε σε διαφορετική πόλη), εάν μένεις Ν. Προάστια, θα τον πας στο Metropolitan (κάπου εκεί κοντά μένει και ο παππούς και μπόρεσε και ήρθε σε εσένα που μένεις Ν.Π π.χ.).. εάν μένεις Β.Π; (η δεσμευμένη πιθανότητα βγάζει αρκετά μικρό νούμερο... ) Οπότε, καταλαβαίνεις πως εάν συμβαίνουν ΟΛΑ τα παραπάνω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τότε κάπως έτσι θα ήταν η ιστορία... αλλά έλα μου που ξέρεις ότι είναι λιγάκι απίθανο να γίνονται όλα τα παραπάνω; Να σου πω εγώ πως (λέω ότι) γίνεται.... Τελειώνει ένας γιατρός ειδικότητες κτλ.. αρχίζει και ιδιωτεύει. Στην πορεία του, ξέρει/γνωρίζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ του ενός ικανούς χειρουργούς. Σε ποιον θα στείλει ασθενή είναι συνάρτηση και του τι θα πάρει. Προφανώς δεν το κάνουν όλοι... πόσο μάλλον να ισχυριστεί κανείς ότι το κάνεις εσύ συγκεκριμένα... χώρια που ούτε σε ξέρω και ούτε υπάρχει και λόγος να σε πιστέψω ότι είσαι γιατρός... πόσο μάλλον δε να ξέρω/ισχυριστώ ότι ξέρω επακριβώς πως δουλεύεις. Άρα... ΟΚ. Δεν τσουβαλιάζουμε ότι το κάνουν όλοι... αλλά όχι και να το αρνηθούμε επειδή το επιχείρημα είναι πως "υπάρχω εγώ που δεν το κάνω"... χώρια πως (εάν θες απαντάς) γνωρίζεις ότι αυτή η πρακτική ακολουθιέται από γιατρούς. Όχι όλους, επαναλαμβάνω... αλλά φαντάζομαι πως αυτό δεν πρέπει να μπει και disclaimer σε κάθε post... εννοείται.
ΜαρίαΣτ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Χε.. κάνεις λάθος! Φακελάκι παίρνει ο γιατρός από τον ασθενή! Μην μου πεις ότι δεν ξέρεις πως εάν ένας γιατρός φωνάξει άλλον μέσα στο χειρουργείο και του δώσει μαύρα λεφτά, τα λεφτά θα τα πάρει ο 2ος από τον πρώτο; Μην μου πεις ότι το ακούς πρώτη φορά...;! Επίσης, από το "πελάτης-ασθενής νομίζει ότι τον χειρούργησε ο 'καθηγητής'" θαρρώ πως ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως ο "νέος" δεν φαίνεται πουθενά και συγκεκριμένα στον πελάτη. Πόσο μάλλον δε, όταν το λέω καθαρά: "κάνουν χειρουργείο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ πουθενά". Άρα, και άλλα ερωτήματα σχετικά με το γιατί προσπαθείς τόσο πολύ να διαστρεβλώσεις αυτά που λέω... Τώρα, πως ο πελάτης δίνει λεφτά σε κάποιον που δεν ξέρει ότι υπάρχει.... μόνο εσύ και ο Βούδας το ξέρετε! Είπα κάτι διαφορετικό; Ναι, φακελάκι είναι τα μαύρα χρήματα τα οποία παίρνει ένας ιατρός από τον ασθενή του. Επίσης, θα πω για τρίτη φορά πως κατακρίνω τα φακελάκια, οπότε δεν ξέρω τι ξέρει ο Βούδας, εμένα μη με εμπλέκεις. Κάνεις, λες και σε χειρούργησα εγώ και σου ζήτησα φακελάκι ένα πράγμα. @memtsas Εγώ ανέφερα ότι πρέπει να σταματήσουν οι παραπομπές σε άλλους ιατρούς, προφανώς μισοαστειευόμενη. Το είπα, γιατί απ'ότι βλέπεις, επικρατεί μεγάλη καχυποψία ανάμεσα στους ασθενείς μας, οι οποίοι όντως πολλές φορές πιστεύουν, πως τους συστήνουμε κάποιον, επειδή παίρνουμε κάποια ποσοστά επί της αμοιβής. Μετά απ'όσα διάβασα σήμερα, θα αποφεύγω να κάνω την κλασική ερώτηση για το πού θα πάει να χειρουργηθεί ο ασθενής, γιατί ακόμα κι αυτό το καθαρά ανθρώπινο και ιατρικό ενδιαφέρον μπορεί να παρερμηνευτεί. Δυστυχώς, ανάμεσα στα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αλλά εντάξει, αλλά γιατί να δίνω περιττές λαβές για σχόλια; Επίσης, χαίρομαι που πήγε καλά το χειρουργείο του ασθενή σου, αλλά φαντάσου να μην πήγαινε, και το λέω επειδή υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες σε ένα χειρουργείο και κανένας ιατρός δεν είναι Θεός. Αν ο κυρ Κώστας είχε αποβιώσει από την πρώτη φορά,θα σου την είχε πει η γυναίκα του. Θα πίστευε μέχρι το τέλος της ζωής της,πως αν είχε επιλέξει το δικό της ιατρό, όλα θα είχαν πάει μια χαρά. Δε λέω πως πρέπει να γίνουμε φοβιτσιάρηδες και να αποφεύγουμε τις ευθύνες. Απλά ο σημερινός επικοδομητικός διάλογος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δε σκέφτονται όλοι σαν εμάς και ότι όσο καλοπροαίρετοι θέλουμε να είμαστε, υπάρχουν άνθρωποι που δε θα το εκλάβουν πάντα έτσι. Όσο για το ονοματεπώνυμο του ιατρού που υποτίθεται ότι παίρνει χρήματα από τους συναδέλφους του, δεν το ζήτησα τυχαία. Υπάρχει ο Κώδικας ιατρικής δεοντολογίας, στον οποίο η οποιαδήποτε τέτοιου είδους συναλλαγή απαγορεύεται ρητά. Αφού ο groot αναφέρει ότι υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ας μου στείλει στοιχεία στα private messages. Ή ας απευθυνθεί κατευθείαν στον ιατρικό σύλλογο. Αυτό που λέω είναι, ότι δεν μπορούμε να πετάμε λάσπη γενικά και αόριστα.
anwnymh29 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Φακελακια απαιτουνται..ναι συμβαινει! Αυτο που λες groot δεν το εχω συναντησει πουθενα..Κανενας γιατρος δεν θα σε στειλει στον μετριο ή στον αχρηστο επειδη θα εχει και καλα καποιο χρηματικο αντιτιμο. 1
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εξαρτάται από χίλια πράγματα, το "δε θα έκανα τίποτα/δε το ψάχνω" με ανησυχεί όμως. Ανεξάρτητα από το αν σε ενοχλεί (ή ακόμα κι αν σε βολεύει, αν υποψιάζομαι σωστά) στην καθημερινότητα σου, εγώ θα σου λεγα τουλάχιστον να μάθεις τι παίζει και κρίνεις εσύ αν θα κάνεις κάτι γι' αυτό.
ΜαρίαΣτ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εξαρτάται από χίλια πράγματα, το "δε θα έκανα τίποτα/δε το ψάχνω" με ανησυχεί όμως. Ανεξάρτητα από το αν σε ενοχλεί (ή ακόμα κι αν σε βολεύει, αν υποψιάζομαι σωστά) στην καθημερινότητα σου, εγώ θα σου λεγα τουλάχιστον να μάθεις τι παίζει και κρίνεις εσύ αν θα κάνεις κάτι γι' αυτό. Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, αλλά αν ναι, τότε θα ήθελα να ρωτήσω από πού προκύπτει το ότι δεν το ψάχνω. Πριν από λίγο δεν προθυμοποιήθηκα να αναφέρω τον/τους παραβάτη/ες στον ιατρικό σύλλογο; Αρκεί να μου πείτε επώνυμα ποιοι είναι αυτοί.
doctorkostis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μαρία, Δεν αναφέρεται σε σένα το από πάνω σχόλιο. 2
groot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Είπα κάτι διαφορετικό; Ναι, φακελάκι είναι τα μαύρα χρήματα τα οποία παίρνει ένας ιατρός από τον ασθενή του. Επίσης, θα πω για τρίτη φορά πως κατακρίνω τα φακελάκια, οπότε δεν ξέρω τι ξέρει ο Βούδας, εμένα μη με εμπλέκεις. Κάνεις, λες και σε χειρούργησα εγώ και σου ζήτησα φακελάκι ένα πράγμα. Το ότι μετά από το post μου εσύ επιμένεις στα φακελάκια... δείχνει αρκετά πράματα... Προπαντός, ότι προσπαθείς με τα 1000 ζόρια να μην σχολιάσεις αυτό που λέω, ακόμα και εάν διαστρεβλώνεις τι λέει ο άλλος για να μην δειχθούν κακά θέματα του κλάδου σου (μήπως γιατί σε αγγίζουν; ). Τι άλλο δείχνει αυτή σου η συμπεριφορά; Τα γραπτά εδώ είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα