Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , είμαι ιδιοκτήτης μιας επιχείρισης στον κλάδο της εστίασης , θέλω να αγοράσω μια μεγάλη χύτρα ταχύτητας περίπου 40 /λίτρων /kg /qt ~ ;ώστε να μπορώ να βράζω κρεμμύδι σε προπάνιο.Στην Ελληνική αγορά που έψαξα οι μεγαλύτερες σε διαστάσεις είναι 23 λίτρα οι οποίες δεν με βολευουν καθολου, βρήκα κάποιες μεγάλες αλλα δεν είναι inox (stainless steel αλλα αλουμίνιο) και επίσεις οι τιμές τους στην Ελληνική αγορά είναι περίπου 700 με 800 ευρώ , μια τέτοιου είδους χύτρα ταχύτητας δηλαδή αλουμινίου αλλα επαγγελματική στα 41,5 gt / και με διπλά τοιχώματα περίπου στα 40 kg δηλαδή στο Αμερικάνικο Ebay κοστίζει 348.94 ευρώ και με 63.40 $ μεταφορικά και Import charges:$105.58 (amount confirmed at checkout)  - τελωνείο, δηλαδή σαν σύνολο το ποσό είναι περίπου στα 500 ευρώ

Tώρα επιδεί δεν ξέρω που να απευθυνθώ ώστε να πληροφορηθώ ανοίγω το thread μπάς και γνωρίζει κανεις τίποτα απο τις απορίες που εχω διότι παλαιότερα την εχω πατήσει με το τελωνείο .. άρα..εχω της εξής απορίες και αν μπορεί κανείς να μου λύσει μερικές ή να μου πεί εστω την γνώμη του σαν επαγγελματίας - μάγειρας ευπρόσδεκτος ! Καταρχήν το ποσό των 105$ που είναι οι δασμοί πληρώνοντε κατα την παράδοση ή θα μου ζητήσουν εξτρα φράγκα οι εκτελωνιστές κτλ και τι πιθανότητες έχει να περάσει αυτή η χύτρα απαρατήριτη; :-D

Επίσεις αν έχει κανείς ιδέα ή εχει πάρει τέτοια χύτρα ταχύτητας inox πουθενα παρακαλώ να μου πεί που μπορώ να βρώ!Ποιο τεχνικά μαγειρικά θέματα τώρα απορίες..

• Θέλω να βράσω κρεμμύδι μαζί με κάποιο μείγμα περίπου 30 kg  αυτή την στιγμή το βράζω σε 2 inox κατσαρόλες αλλα ξοδευω πάρα πολύ προπάνιο πχ 100 με 120 ευρώ τον μήνα! Οπως καταλαβαίνετε είναι πολύ ασύμφορο ..
  • Η λύση λοιπόν είναι μια χύτρα ταχύτητας αφου υπολογίζω να χρειάζεται περίπου τα 2/5 του χρόνου που θελει σε απλή χύτρα (οχι ταχύτητας) και μετά απο ψάξιμο εχω καταλήξει http://http://www.ebay.com/itm/All-American-41-1-2-Quart-Pressure-Cooker-Canner-Silver-41-5-qt/281827857160?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D33873%26meid%3D5c773ffc38c445cba0b7e8ef2b91ff1a%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D311263518268
  •  Ολα καλά μέχρι εδώ άλλα λόγο εμπειρίας φοβάμαι να μην κολλήσει το κρεμμύδι στο αλουμίνιο..  και εδώ σκέφτομαι για κάποια πατέντα και θέλω την γνώμη σας γνωρίζω οτι στα τοιχόματα δύσκολα θα κολλήσει κάτι απλά ο φόβος είναι στον πάτο της χύτρας , εάν σε περίπτωση κόψω με cnc 3-4 mm inox και τα κολλήσω στο αλουμίνιο , μπορεί να σκεφτεί κανένας αν θα έχω κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα γιατί εμένα μου φαίνετε εξαιρετική ιδέα.
  • Αν βράζω 5 ώρες σε κατσαρόλα ποιός είναι ο αντίστοιχος χρόνος σε χύτρα ταχύτητας;

Δημοσ.

"στο Αμερικάνικο Ebay κοστίζει 348.94 ευρώ και με 63.40 $ μεταφορικά και Import charges:$105.58"

Που σημαίνει οτι περα απο αυτα δεν πρόκειται να πληρώσεις τιποτα αλλο στο ελληνικο τελωνείο

Δημοσ.

Δηλαδή σαν σύνολο μπορώ να τα προπληρώσω στο ebay και θα μου εκτελωνιστεί κανονικά χωρίς περαιτέρω  βρες πλήρωσε εκτελωνιστή κτλ όπως έπαθα μια φορά και στο τέλος εβγαινε το κουστούμι και απλά το παρατούσες..  διότι πλέον δεν συμφαίρενε ,αν  δηλαδή με 100 $ καθαρίζω πληρώσω λιγότερα χρήματα απο το να το παραγγείλω απλά να "ελπίζω να μην το σταματήσουν στο τελωνείο" ή να μου το στίλει σαν μεταχειρισμένο ή κάπως έτσι άλλα χρειάζομαι και τιμολόγιο οπότε μπορεί  να σκαλώσει πουθενά το πράγμα..

Δημοσ.

Δηλαδή σαν σύνολο μπορώ να τα προπληρώσω στο ebay και θα μου εκτελωνιστεί κανονικά χωρίς περαιτέρω  βρες πλήρωσε εκτελωνιστή κτλ όπως έπαθα μια φορά και στο τέλος εβγαινε το κουστούμι και απλά το παρατούσες..  διότι πλέον δεν συμφαίρενε ,αν  δηλαδή με 100 $ καθαρίζω πληρώσω λιγότερα χρήματα απο το να το παραγγείλω απλά να "ελπίζω να μην το σταματήσουν στο τελωνείο" ή να μου το στίλει σαν μεταχειρισμένο ή κάπως έτσι άλλα χρειάζομαι και τιμολόγιο οπότε μπορεί  να σκαλώσει πουθενά το πράγμα..

Zelda το Import charges ειναι το τελωνείο τι να σκαλώσει και που, δίνεις οτι δίνεις στο εβαυ και τελος

Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/All-American-941-41-Quart-Pressure-Cooker-Canner-/301699618307?hash=item463eb2d603:g:odYAAOSwhcJWFtNd

520ε και ειναι η τελευταια λεει(το λινκ πιο πανω ειχε αλλη)

τωρα να κολλησεις μεσα μλκς ειναι βλακεια...το να βαλεις εξτρα  οπως βαζουν σε κατσαρολες για να τις κανουν φριτεζες θα ναι σε καλυτερη μοιρα...

γνωστους μαγειρες-σεφ κτλ να σου πουν αν ειναι σωστο αυτο που θες να κανεις δεν εχεις?

εχεις σκεφτει μηπως τελικα με χυτρα δεν βγει το ιδιο αποτελεσμα?το αλουμινιο κανει για γκαζι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...