Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν εδώ πέρα για το πως ο καθένας χαλάει τα λεφτά του και ότι είναι προσωπικό θέμα αλλά στην προκειμένη περίπτωση συμβουλεύω, δεν του κάνω τον πωλητή. Να μην συμβουλέψω έναν 18άρη που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του για το τι να κάνει και για το τι να μην κάνει ιδίως σε θέματα δανείων; Με θυμάμαι εμένα στα 18 που σκεφτόμουν επιπόλαια και τώρα που μεγάλωσα λέω "πάλι καλά που δεν έκανα την τάδε μαλακία". Αν δεν είχα τους παθόντες να με συμβούλευαν ίσως αυτήν την στιγμή ακόμα να χρωστούσα.

Έχει μεγάλη διαφορά το "πάτε και παίρνετε όλοι iphones και φεσώνεστε και κατά τ'άλλα έχουμε κρίση" με το "θα σε συμβούλευα να πάρεις το iphone και το κάθε iphone τοις μετρητοίς".

Αν έλεγε να δώσει το νεφρό του θα τον συμβούλευα να μην το κάνει. Αν το έκανε τότε δικαίωμα του, δικό του είναι.

Αδερφέ... προσωπικά δεν ξέρω τι έκανες σε αυτό το thread... εάν όντως έκανες αυτό που λες.. τότε δες το προηγούμενο μήνυμά μου. 

Από εκεί και πέρα, η προηγούμενη απάντησή μου σε εσένα ήταν γενικά για την στάση/θέση απαντήσεων (όπου θεώρησα ότι "υποστήριζες" μία άποψη που δεν συμφωνώ) και όχι προσωπικά για εσένα. 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κουβέντα κάνουμε εδώ οπότε θα πούμε και τη γνώμη μας. Ειδικά αφού ο φίλος έγραψε και τι θέλει να αγοράσει ήταν σα να περίμενε σχόλια για την αγορά του (μπορεί βέβαια να περίμενε να ακούσει τι φοβερό τηλέφωνο είναι και αξίζει να χρεωθείς κι άλλα τέτοια).

Είναι φυσιολογικό όμως να πεις τη γνώμη σου για κάτι τέτοιο, το ίδιο θα γινόταν για έναν υπολογιστή, ένα αυτοκίνητο, ένα πλυντήριο. Κακό ή άσχετο δεν το βρίσκω σε καμία περίπτωση!

• Like 1
Δημοσ.

Κάποτε έκαναν και δόσεις χωρίς τράπεζα (γραμμάτια που πήγαινες και τα πλήρωνες κάθε μήνα και σου τα δίνανε).
Κυρίως η electronet.

Αυτό όμως σήμαινε ότι είχε τη ρευστότητα ο ίδιος ο έμπορος να σε χρηματοδοτήσει, σε συνδυασμό με τίποτα κουλές συμφωνίες πίστωσης που έκανε με τους προμηθευτές και το μεγάλο περιθώριο κέρδους που είχε.

Αυτή την εποχή όμως θεωρώ απίθανο να έχει ρευστότητα να χρηματοδοτήσει αυτός την αγορά σου, ή να έχει μεγάλη πίστωση στους προμηθευτές του,ή να έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Οπότε μάλλον αυτά γίνονται μέσω τραπέζης, ουσιαστικά με καταναλωτικό δάνειο. Νομίζω όμως ότι αυτά πλέον απορρίπτονται στο 99,9% των περιπτώσεων για ποσά άνω των 500 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...