groot Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Captain here! τα διαπιστευτήριά μου είναι ότι ζω μόνιμα Σουηδία από το 2012. Δεν έχω συναντήσει κανέναν αλκοολικό, ούτε έναν. Έχει πάρει τ'αυτί μου όμως ιστορίες παρόμοιες με της sadako-san. Άλλες τόσες ιστορίες είχε πάρει τ'αυτί μου στην Ελλάδα. Η γυμνή αλήθεια είναι ότι ένα μικρό θεματάκι με το αλκοόλ, σαν κοινωνία, το έχουν! Παραδείγματα: Λουξ πρωινό, είναι το πρωνό με σαμπάνια. Μόλις τα παιδιά τελειώνουν το αντίστοιχο λύκειο, οργανώνουν μια τεράστια γιορτή στο σχολείο, στην οποία ρέει άφθονη η σαμπάνια. Συχνά το πάρτυ συνεχίζεται σε σπίτια όπου γίνονται στουπί τα 19χρονα! Δεν υπάρχει σουηδός που να πήγε να μιλήσει σε κοπέλα χωρίς να έχει πιει 2 ποτηράκια, όχι να μεθύσει, απλώς δεν φτιάχνει η διάθεσή του/της αν δεν τον χαλαρώσει λιγάκι το αλκόολ. Στην Στοκχόλμη, τις παρασκευές κατά τις 15:30 έσκαγε μύτη το αφεντικό με Staropramen και συνήθως μέχρι να φύγουμε παίζαμε FIFA και πίναμε μπύρες. Τις 3 φορές που δεν είχαμε μπύρες, δουλέψαμε μέχρι τις 17:00 και φύγαμε όπως όλες τις άλλες μέρες. No alcohol, no party Γενικά εύπορη καλοπέραση = σαμπάνια και φτωχή καλοπέραση = κρασί. Αλλά γενικά καλοπέραση = αλκόολ, νόμος! Ελπίζω να πιάνετε το point μου. Δεν λέω ότι όλη η χώρα είναι ένα μεγάλο hangover αλλά ένα μικρούλι θεματάκι με το αλκοόλ υπάρχει, κακά τα ψέματα. Το όλο point της Sadako-san, μετά από την εξήγηση που έδωσε, είναι πως δεν υπάρχει και τόσο πρόβλημα αλκοολισμού (π.χ. παραπάνω από την Κρήτη) αλλά δεν είναι και όλα ρόδινα... όπως και πουθενά δεν είναι στην τελική όμως.
alex_000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δεν είμαι σίγουρος αν έξω πίνουνε πολύ η στην Ελλάδα πίνουνε λίγο, αλλά νομίζω είναι κυρίως το δεύτερο. Σε όλη την βόρεια Ευρώπη και Ρωσία γίνονται λιώμα όχι μόνο Σουηδία.
sadako-san Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Ο τρόπος που "παραδοσιακά" (ότι και να σημαίνει αυτό το 2015) πίνουμε στην ελλάδα είναι διαφορετικός. Ομαδικός, γύρω από ένα τραπέζι με φαγητά. Είναι η κουλτούρα της ανατολής. Οι βόρειοι "παραδοσιακά" δεν συνοδεύουν το αλκοόλ με φαγητό και ομαδικότητα. Ετσι η μέθη καταλήγει εύκολα μονήρης και καταστροφική δραστηριότητα. (εθνογραφικά, σίγουρα ο καιρός και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι οι λόγοι γι' αυτό) Οπότε στην κρήτη αν μιλάμε θεωρητικά για αλκοολισμό, δεν ξέρω: αν ο μπάρμπας στα Σφακιά καταφέρνει να φτάσει σε ηλικία να γίνει παππούς, χωρίς μεγάλα προβλήματα υγείας, αραχτός στο καφενείο με τις ρακές του και σπίτι με την φαμίλια του, σίγουρα μιλάμε για πιο υγιές κοινωνικό μοντέλο, κι ας περιλαμβάνει χρήση δυνητικά εθιστικών ουσιών. Άλλο ένα οικογενειακό στιγμιότυπο: Οι συγγενείς εκ σουηδίας, όταν τραπεζωνόμαστε στην ελλάδα τα καλοκαίρια, γελάνε που βγάζουμε μόνο 2 λίτρα κρασί για 10 άτομα. Ο θείος 60ρης σουηδός σκάει σ' αυτά τα τραπεζώματα με δικά του κουτάκια μπίρας για συμπλήρωμα. Στο τέλος της μέρας βέβαια είναι αυτός που γελάει πιο δυνατά απ' όλους, κάνει τρελίτσες, πειράζει τους πάντες κλπ., μου θυμίζει φοιτητή σε εράσμους. Στην Στοκχόλμη, τις παρασκευές κατά τις 15:30 έσκαγε μύτη το αφεντικό με Staropramen και συνήθως μέχρι να φύγουμε παίζαμε FIFA και πίναμε μπύρες. ......και κάπου εδώ όλοι από δω και πέρα θα γράψουν στο θρεντ ότι θέλουν να πάνε να μείνουν στη Σουηδία 1
alex_000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Ο τρόπος που "παραδοσιακά" (ότι και να σημαίνει αυτό το 2015) πίνουμε στην ελλάδα είναι διαφορετικός. Ομαδικός, γύρω από ένα τραπέζι με φαγητά. Είναι η κουλτούρα της ανατολής. Οι βόρειοι "παραδοσιακά" δεν συνοδεύουν το αλκοόλ με φαγητό και ομαδικότητα. Ετσι η μέθη καταλήγει εύκολα μονήρης και καταστροφική δραστηριότητα. (εθνογραφικά, σίγουρα ο καιρός και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι οι λόγοι γι' αυτό) Συμφωνώ με αυτά αλλά δεν μιλάω μόνο για αυτά. Εδώ δεν πίνουν και οι νέοι παρόλο που είναι πρώτοι στο να κουρευτούν πόσο μάγκες είναι και πόσο πίνουν, γαμάνε και δέρνουνε. Στην Ελλάδα την βγάζουμε με ένα δύο ποτάκια στο bar ενώ σε αυτές τις χώρες πριν καν βγουν έξω για να πιούνε μαζεύονται στα σπίτια και κατεβάζουν μισό μπουκάλι ο καθένας. Καμία σχέση η κουλτούρα. Ελλάδα δεν έχει το απαράδεκτο κλίμα που έχει εκεί, έχει τόσους τρόπους να την βρεις εκτός από το ποτό. Στην Ελλάδα όταν ήμουν μικρός, με λέγανε αλκοολικό οι φίλοι μου μεταξύ σοβαρού / αστείου επειδή έπινα 3 μπύρες και πάνω όταν βγαίναμε (λολ) και επειδή μπορεί να γινόμουν τύφλα μια φορά το χρόνο.. Ο Ρώσος θα πιει 3 μπύρες με το πρωινό σάντουιτς.
rockfm81 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Με βρίσκουν σύμφωνο όσα έγραψε η sadako-san,αν και γενικά θέλω να συμβούλεψω όσους δεν έχουν ταξιδέψει σε μια χώρα να μην υιοθετούν στερεοτυπα που ακούν από ανθρώπους που δεν έχουν βγει ούτε από το νομό τους. Όμως για το αλκοόλ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.. Εμείς στην Ελλάδα πίνουμε με το φαγητό και για να κάνουμε κέφι. Πολλοί άνθρωποι βόρεια πίνουν για να "γίνουν".. Οταν γυρναω με το μετρο ΠΣΚ από έξοδο,είμαι ίσως ο μόνος νηφάλιος μέσα στο βαγόνι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών,πορτοφολιων,μορφωτικών επιπέδων,είναι από χαμογελαστοι μέχρι λιωμενοι στα πατώματα. Ή έχω τύχει πολύ σοβαρό και μορφωμένο άνθρωπο τόσο κόμματια μεσημερι Κυριακής που έχασα πάσα ιδέα. Δε θα γράψω καν για τους αλκοολικούς που είναι πολλοί και περιφέρονται με ένα μπουκάλι από το πρωί. Και στα πάρτι γίνεται χαμος,σε φάση περνάμε καλά,μόνο αν πέσουμε αναίσθητοι από το ποτό. Γερμανία όσα περιγράψω,αν και από πόλη σε πόλη παίζουν διαφορες. Γενικά όμως με το αλκοόλ ξεφτιλιζονται άσχημα.. On topic τώρα θα πήγαινα να ζήσω στον Καναδα ή σε συγκεκριμένες πόλεις της Αμερικής. Άλλωστε την Ευρώπη δεν τη βλέπω καλά με όσα γίνονται..
ravend Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Ζω και εργαζομαι μοναχο χωρις κανενα παραπονο και ας μη τηρω τις ωρες του μέσου γερμανού, Θα προτιμουσα βεβαια ενα παρισι η ενα Λονδίνο αλλα μοναχο μας εκατσε. Κεφαλονιά/ Ιθάκη. Κεφαλονια για ποιο λογο;;
takiss!! Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Βενεζουελα, Κουβα, Αργεντινη. Εσύ αδερφέ το χεις πιάσει το νόημα.. 1
V for Vagelis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Κεφαλονια για ποιο λογο;; Ιθακη για ποιο λόγο και όχι Κεφαλονιά; :Ρ
groot Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Ιθακη για ποιο λόγο και όχι Κεφαλονιά; :Ρ Εάν καταφέρει κανείς να εργαστεί Ιθάκη και να ζει από την δουλειά του, τα σπάει η φάση. Έχει λίγο κόσμο, φοβερή φύση, φοβερές θάλασσες και φορολογικό αβάντο επειδή είναι περιοχή με λίγους κατοίκους.
slipknot Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δε μου αρέσει η ζέστη οπότε θέλω κάτι βόρειο, αλλά όχι τόσο νότιο όσο η Γερμανία. Με λίγο Σκανδιναβικό αέρα, αλλά όχι επίσημο μέλος, για να γλιτώσω από τον εκφυλισμένη Σουηδία. Ένα μέρος όπου ο κοινωνικός αυτισμός είναι όχι απλά αποδεκτός, αλλά τρόπος ζωής. Επιλέγω τη Φινλανδία.
dritan90 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δε μου αρέσει η ζέστη οπότε θέλω κάτι βόρειο, αλλά όχι τόσο νότιο όσο η Γερμανία. Με λίγο Σκανδιναβικό αέρα, αλλά όχι επίσημο μέλος, για να γλιτώσω από τον εκφυλισμένη Σουηδία. Ένα μέρος όπου ο κοινωνικός αυτισμός είναι όχι απλά αποδεκτός, αλλά τρόπος ζωής. Επιλέγω τη Φινλανδία. τι εννοεις για τη Σουηδια?
ceasar1333 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 εγω στο ιρακ.η καλυτρη χωρα για γρηγορα λευτα και περιβαλλον εργασιας
whodatinsomniaK Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Ζω και εργαζομαι μοναχο χωρις κανενα παραπονο και ας μη τηρω τις ωρες του μέσου γερμανού, Θα προτιμουσα βεβαια ενα παρισι η ενα Λονδίνο αλλα μοναχο μας εκατσε. Κεφαλονια για ποιο λογο;; Διότι είναι από τα νησιά που θα ήθελα να δέσω το σκάφος και να ζήσω. 1
ravend Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δεν ειρωνευομαι,εκει μεγάλωσα και γιαυτο ρωταω,μου εκανε εντυπωση η επιλογη! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα