Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τρόπος που "παραδοσιακά" (ότι και να σημαίνει αυτό το 2015) πίνουμε στην ελλάδα είναι διαφορετικός. Ομαδικός, γύρω από ένα τραπέζι με φαγητά. Είναι η κουλτούρα της ανατολής. Οι βόρειοι "παραδοσιακά" δεν συνοδεύουν το αλκοόλ με φαγητό και ομαδικότητα. Ετσι η μέθη καταλήγει εύκολα μονήρης και καταστροφική δραστηριότητα. (εθνογραφικά, σίγουρα ο καιρός και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι οι λόγοι γι' αυτό)

Οπότε στην κρήτη αν μιλάμε θεωρητικά για αλκοολισμό, δεν ξέρω: αν ο μπάρμπας στα Σφακιά καταφέρνει να φτάσει σε ηλικία να γίνει παππούς, χωρίς μεγάλα προβλήματα υγείας, αραχτός στο καφενείο με τις ρακές του και σπίτι με την φαμίλια του, σίγουρα μιλάμε για πιο υγιές κοινωνικό μοντέλο, κι ας περιλαμβάνει χρήση δυνητικά εθιστικών ουσιών.

Άλλο ένα οικογενειακό στιγμιότυπο: Οι συγγενείς εκ σουηδίας, όταν τραπεζωνόμαστε στην ελλάδα τα καλοκαίρια, γελάνε που βγάζουμε μόνο 2 λίτρα κρασί για 10 άτομα. Ο θείος 60ρης σουηδός σκάει σ' αυτά τα τραπεζώματα με δικά του κουτάκια μπίρας για συμπλήρωμα. Στο τέλος της μέρας βέβαια είναι αυτός που γελάει πιο δυνατά απ' όλους, κάνει τρελίτσες, πειράζει τους πάντες κλπ., μου θυμίζει φοιτητή σε εράσμους.

......και κάπου εδώ όλοι από δω και πέρα θα γράψουν στο θρεντ ότι θέλουν να πάνε να μείνουν στη Σουηδία :-D

Οντως ρε γμτ ... :D εδω η Staropramen ρεει αυθονη ... αλλα δε βλεπω κανεναν μανατζερ να μας καλει να παιξουμε προ/φιφα... μαλλον θα πρεπει να το προτεινω στην επομενη συναντηση! :D

η αληθεια ειναι οτι μπορεις να πας να παιξεις με συναδελφο σου στο play room αλλα θα ηταν πιο εποικοδομητικο να παιξεις με τον μανατζερ... δλδ θα τον αφηνα να με κερδιζει καθε φορα κ εννοειται σε καθε του γκολ θα ελεγα οτι ηταν φανταστικο! :D (ετσι ωστε στην επομενη αξιολογηση να θυμηθει ποσο καλα περναμε παιζοντας  ΧΑχΑΧ  :devil:  )

Με βρίσκουν σύμφωνο όσα έγραψε η sadako-san,αν και γενικά θέλω να συμβούλεψω όσους δεν έχουν ταξιδέψει σε μια χώρα να μην υιοθετούν στερεοτυπα που ακούν από ανθρώπους που δεν έχουν βγει ούτε από το νομό τους.

Όμως για το αλκοόλ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα..

Εμείς στην Ελλάδα πίνουμε με το φαγητό και για να κάνουμε κέφι.

Πολλοί άνθρωποι βόρεια πίνουν για να "γίνουν"..

Οταν γυρναω με το μετρο ΠΣΚ από έξοδο,είμαι ίσως ο μόνος νηφάλιος μέσα στο βαγόνι.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών,πορτοφολιων,μορφωτικών επιπέδων,είναι από χαμογελαστοι μέχρι λιωμενοι στα πατώματα.

Ή έχω τύχει πολύ σοβαρό και μορφωμένο άνθρωπο τόσο κόμματια μεσημερι Κυριακής που έχασα πάσα ιδέα.

Δε θα γράψω καν για τους αλκοολικούς που είναι πολλοί και περιφέρονται με ένα μπουκάλι από το πρωί.

Και στα πάρτι γίνεται χαμος,σε φάση περνάμε καλά,μόνο αν πέσουμε αναίσθητοι από το ποτό.

Γερμανία όσα περιγράψω,αν και από πόλη σε πόλη παίζουν διαφορες.

Γενικά όμως με το αλκοόλ ξεφτιλιζονται άσχημα..

On topic τώρα θα πήγαινα να ζήσω στον Καναδα ή σε συγκεκριμένες πόλεις της Αμερικής.

Άλλωστε την Ευρώπη δεν τη βλέπω καλά με όσα γίνονται..

...σαν να εχασες λιγο την χρησιμοτητα της "παραθεσης κειμενου" το κουμπι π εχουμε κατω δεξια :D οταν θες να σχολιασεις να λογια καποιου απλα πατα το κουμπι "παραθεση" κ συνεχισε γραφοντας...

διαβαζοντας το κειμενο σ ηταν σαν να μ ηρθε de javu :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διότι είναι από τα νησιά που θα ήθελα να δέσω το σκάφος και να ζήσω. 

Κεφαλονιά είσαι σίγουρος; Έχεις μείνει ποτέ εκεί; Έχει ανθρώπους με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία/ήθη/ταπεραμέντο. Κάπως είναι πιο normal εκεί που αργούν οι στόλοι και εκεί που έχει μαγαζί η Τασία. Αλλά στην Πύλαρο και την Παλλική, είναι ιδιαίτεροι. 

Επεξ/σία από groot
Δημοσ.

Κεφαλονιά είσαι σίγουρος; Έχεις μείνει ποτέ εκεί; Έχει ανθρώπους με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία/ήθη/ταπεραμέντο. Κάπως είναι πιο normal εκεί που αργούν οι στόλοι και εκεί που έχει μαγαζί η Τασία. Αλλά στην Πύλαρο και την Παλλική, είναι ιδιαίτεροι.

Η παλικη δεν πιανεται Κεφαλονιά κατα τα λεγομενα τους,μη τα ισοπεδώνουμε και ολα!

Φισκαρδο μερια (εκει με τη τασια) το χειμωνα ειναι νεκρα και απο κοσμο και απο δουλειες.

Στη πυλαρο μην ασχοληθει κανεις ποτε με ζωα,καθε μερα και λιγότερα και ο γείτονας περισσότερα..

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ωραίο θέμα

Εγώ τελευταία γουστάρω πολύ Ιαπωνία φάση. Θα γούσταρα να εργαστώ εκεί.

Επίσης Αμερική γιατί γουστάρω απίστευτα την άπλα που έχουνε και από Ευρωπη Σκανδιναβικές χώρες σταθερή εγγύηση.

Δημοσ.

Σε κανα εξωτικο νησακι της Ισπανιας αλλιως Αμερικη (ΟΧΙ στις σεισμογενεις πολεις ε) ή στην Σουηδια ή στην Ιρλανδια ή Ν.Ζηλανδια ή Ιαπωνια. Στειλτε π.μ. αν εχετε να μου προσφερετε δουλεια σε καποιο απ'αυτα τα μερη :Ρ

Δημοσ.

Σε κανα εξωτικο νησακι της Ισπανιας αλλιως Αμερικη (ΟΧΙ στις σεισμογενεις πολεις ε) ή στην Σουηδια ή στην Ιρλανδια ή Ν.Ζηλανδια ή Ιαπωνια. Στειλτε π.μ. αν εχετε να μου προσφερετε δουλεια σε καποιο απ'αυτα τα μερη :Ρ

Αν χρειάζονται δύο για Σουηδία ή Ιρλανδία ή έναν για Ισλανδία (η nenya δεν θέλει εκεί ;) ) count me in

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...