kathytherion Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Πήρα 8 κουτιά χτες, μετά από μήνες αποχής. Αν βρω πάλι σκουλήκια σε συσκευασμένα φυστίκια, θα πάω να κάψω το εργοστάσιο Meh, δεν είναι και τόσο υγιεινή. Έχει ζάχαρη και απλά δεν έχει γάλα. Καλύτερα να φας κανονική σοκολάτα πιο σπάνια. Που βρηκες σκουλικια ρε φιλε? Να ξερω να τ αποφυγω... Οσο γι αυτο με τη σοκολατα... ειναι απολυτα σωστο και ισχυει και γι αλλα υποτιθεμενα υγιεινα και πανακριβα προιοντα, οπως μπαρες δημητριακων και ρυζογκοφρετες... Πραγματι ολες οι σολοκατες εχουν ζαχαρη και κορεσμενα λιπαρα, ωστοσο η μαυρη με κακαο >70% κανει τη διαφορά Φυσικα σε μικρες ποσοτητες. Υποψιν οτι το γαλα δεν κατατασσεται στις υγιεινες τροφες. Οι κανονικες σοκολατες δεν συνιστωνται, αν και το lidl εχει καποιες με μπολικα φουντουκια, τωρα που ακριβυναν τα φουντουκια συμφερουν Η καλυτερη πηγη ατοφιου κακαο ειναι το κακαο σε σκονη, παρασκευασμενο σε ροφημα και χωρις ζαχαρη. Οτιδηποτε αλλο, απλα αποτελει δικαιολογια για καταναλωση. Οποτε καλυτερα γαλακτος( αν την προτιμουμε φυσικα) για να την ευχαριστιομαστε περισσοτερο. Το γαλα αποτελει ουδετερη τροφη με το πλεονεκτημα να παρεχει ικανοποιητικη ποσοτητα πρωτεινων και υδατανθρακων για τις θερμιδες του. Μπορει ν αντικατασταθει απο αλλες τροφες αν δεν μας αρεσει, ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανθυγιεινο. Μια συγκεκριμενη γαλακτος με ολοκληρα φουντουκια απ το λιντλ ηταν η αγαπημενη μου.
d_gkal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 για σνακ συνηθως τρωω οτι βρω μπροστα μου. και ας μην ειναι σνακ 2
iordanis77 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Οσο γι αυτο με τη σοκολατα... ειναι απολυτα σωστο και ισχυει και γι αλλα υποτιθεμενα υγιεινα και πανακριβα προιοντα, οπως μπαρες δημητριακων και ρυζογκοφρετες... Η καλυτερη πηγη ατοφιου κακαο ειναι το κακαο σε σκονη, παρασκευασμενο σε ροφημα και χωρις ζαχαρη. Οτιδηποτε αλλο, απλα αποτελει δικαιολογια για καταναλωση. Οποτε καλυτερα γαλακτος( αν την προτιμουμε φυσικα) για να την ευχαριστιομαστε περισσοτερο. Το γαλα αποτελει ουδετερη τροφη με το πλεονεκτημα να παρεχει ικανοποιητικη ποσοτητα πρωτεινων και υδατανθρακων για τις θερμιδες του. Μπορει ν αντικατασταθει απο αλλες τροφες αν δεν μας αρεσει, ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι ανθυγιεινο. Φιλε μου δε τα ξερεις καλα τα πραγματα. Η μαυρη σοκολατα ειναι ωφελιμη και θα το διαπιστωσεις με ενα ψαξιματακι στο ιντερνετ. Η διαφορά της απο τη σοκολατα γαλακτος ειναι οπως η μερα με τη νυχτα. Και ποιος λεει οτι δεν την ευχαριστιομασατε? Δοκιμασε την ΙΟΝ με την ενδειξη 72% και καβουρδισμενα αμυγδαλα, θα τη βρεις καλυτερη απο πολλες γαλακτος που εχεις δοκιμασει. Το κακο ειναι οτι κανει 1,5€. Το καλο ειναι οτι το lidl εχει ποικιλια και χαμηλες τιμες. Το φρεσκο γαλα ειναι λιγοτερο ανθυγιεινο(εχει οξειδωτικα και κορεσμενα λιπαρα) απο αυτο που βαζουν στις σοκολατες, που ειναι πληρες και αποστειρωμενο. Για μπαρα δημητριακων πρεπει να ψαξεις πολυ, στη πραγματικοτητα καμμια δεν ειναι απολυτως ok γιατι και συντηρητικα εχει και ζαχαρη/γλυκαντικα. Για ρυζογκοφρετα προσεχεις να ειναι καστανο το ρυζι και χωρις πολυ αλατι. Εχει μια τετοια ο Βεροπουλος με ροζ αλατι Ιμαλαϊων, αλλα απο τοτε που την ακριβυναν δε ξαναπηρα.
kathytherion Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Φιλε μου δε τα ξερεις καλα τα πραγματα. Η μαυρη σοκολατα ειναι ωφελιμη και θα το διαπιστωσεις με ενα ψαξιματακι στο ιντερνετ. Η διαφορά της απο τη σοκολατα γαλακτος ειναι οπως η μερα με τη νυχτα. Και ποιος λεει οτι δεν την ευχαριστιομασατε? Δοκιμασε την ΙΟΝ με την ενδειξη 72% και καβουρδισμενα αμυγδαλα, θα τη βρεις καλυτερη απο πολλες γαλακτος που εχεις δοκιμασει. Το κακο ειναι οτι κανει 1,5€. Το καλο ειναι οτι το lidl εχει ποικιλια και χαμηλες τιμες. Το φρεσκο γαλα ειναι λιγοτερο ανθυγιεινο(εχει οξειδωτικα και κορεσμενα λιπαρα) απο αυτο που βαζουν στις σοκολατες, που ειναι πληρες και αποστειρωμενο. Για μπαρα δημητριακων πρεπει να ψαξεις πολυ, στη πραγματικοτητα καμμια δεν ειναι απολυτως ok γιατι και συντηρητικα εχει και ζαχαρη/γλυκαντικα. Για ρυζογκοφρετα προσεχεις να ειναι καστανο το ρυζι και χωρις πολυ αλατι. Εχει μια τετοια ο Βεροπουλος με ροζ αλατι Ιμαλαϊων, αλλα απο τοτε που την ακριβυναν δε ξαναπηρα. Αν οντως σ αρεσει η μαυρη παω πάσο! Και το λεω γιατι ξερω πολλα ατομα πιυ ανετα θα τσακιζαν ενα μπουενο, αλλα τελικα παιρνουν 70αρες σοκολατες επειδη υποτιθεται πως ειναι πιο υγιεινες. Εγω θα κρατησω το μπουενο. Το γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα οντως και το πληρες γαλα εχει γυρω στα 4% λιπος. Αυτο το ποσοστο απο μονο του ειναι απειροελαχιστο και το οτι κυκλοφορουν και γαλατα χαμηλων λιπαρων ειναι καπως πλεονασμος. 4% λιπος ειναι παρα πολυ χαμηλο ποσοστο. Το να μην φας 50 ή 100 γραμ σοκολατα γαλακτος επειδη το γαλα που προστιθεται ειναι πληρες λιπαρων μου φαινεται υπερβολικη κινηση, εκτος αν η διατροφη σου αγγιζει την τελειοτητα και θες να πας ενα βημα παραπανω( αν τρως ζαχαρη θες παραπανω βηματα) Τι να το κανω αν η ρυζογκοφρετα δεν εχει αλατι? Πληρωνω 1 και 2 ευρω ενα σνακ που εχει γευση χαρτονι, αποτελειται σχεδον απο υδατανθρακες και θα ξαναπεινασω σε μιση ωρα. Καλυτερα φρουτακι με γιαουρτι, γιαουρτι, τυρι, κανα ξηροκαρπι, ή αυτο που παιρνω εγω οταν ειμαι εξω κ τσιμπαει λιγη πεινα: καφε ζεστο με μπολικο γαλα.
iordanis77 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Αν οντως σ αρεσει η μαυρη παω πάσο! Και το λεω γιατι ξερω πολλα ατομα πιυ ανετα θα τσακιζαν ενα μπουενο, αλλα τελικα παιρνουν 70αρες σοκολατες επειδη υποτιθεται πως ειναι πιο υγιεινες. Εγω θα κρατησω το μπουενο. Υποθετω οτι στο μεταξυ εψαξες στο ιντερνετ και ενημερωθηκες για τη μαυρη σοκολατα, ωστοσο εξακολουθεις να λες οτι "υποτιθεται πως ειναι υγιεινες"?... Το γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα οντως και το πληρες γαλα εχει γυρω στα 4% λιπος. Αυτο το ποσοστο απο μονο του ειναι απειροελαχιστο και το οτι κυκλοφορουν και γαλατα χαμηλων λιπαρων ειναι καπως πλεονασμος. 4% λιπος ειναι παρα πολυ χαμηλο ποσοστο. Το να μην φας 50 ή 100 γραμ σοκολατα γαλακτος επειδη το γαλα που προστιθεται ειναι πληρες λιπαρων μου φαινεται υπερβολικη κινηση, εκτος αν η διατροφη σου αγγιζει την τελειοτητα και θες να πας ενα βημα παραπανω( αν τρως ζαχαρη θες παραπανω βηματα) Δε λεω οτι δε τρωω σοκολατα γαλακτος γιατι εχει γαλα, λεω οτι προτιμαω τη μαυρη σοκολατα που εχει αντιοξειδωτικα και ωφελει τον οργανισμο. Γαλα πινω ετσι κι αλλιως. Ζαχαρη αποφευγω. Τι να το κανω αν η ρυζογκοφρετα δεν εχει αλατι? Πληρωνω 1 και 2 ευρω ενα σνακ που εχει γευση χαρτονι, αποτελειται σχεδον απο υδατανθρακες και θα ξαναπεινασω σε μιση ωρα. Δεν γινεται ρυζογκοφρετα χωρις αλατι. Αυτο που εγραψα ειναι να προσεχεις να μην εχει πολυ αλατι. Καλυτερα φρουτακι με γιαουρτι, γιαουρτι, τυρι, κανα ξηροκαρπι, ή αυτο που παιρνω εγω οταν ειμαι εξω κ τσιμπαει λιγη πεινα: καφε ζεστο με μπολικο γαλα. Ναι, και το γιαουρτι ειναι καληι δεα για σνακ(δε το εγραψα πιο πανω γιατι ανεφερα σνακς που τρωω και μετα το φαγητο ως επιδιορπιο, και το γιαουρτι δεν πρεπει να τρωγεται μετα το φαγητο). Συνηθως του βαζω μελι και κανελα. Το κακο ειναι οτι μετα θες βουρτσισμα δοντιων.
michael92 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Που βρηκες σκουλικια ρε φιλε? Να ξερω να τ αποφυγω... Στα ιδιωτικής ετικέτας 2 μεγάλων Ελληνικών super market (πριν 7-8 μήνες). Αυτά που πήρα προχτές φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα βέβαια. Το γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα οντως και το πληρες γαλα εχει γυρω στα 4% λιπος. Αυτο το ποσοστο απο μονο του ειναι απειροελαχιστο και το οτι κυκλοφορουν και γαλατα χαμηλων λιπαρων ειναι καπως πλεονασμος. 4% λιπος ειναι παρα πολυ χαμηλο ποσοστο. Το να μην φας 50 ή 100 γραμ σοκολατα γαλακτος επειδη το γαλα που προστιθεται ειναι πληρες λιπαρων μου φαινεται υπερβολικη κινηση, εκτος αν η διατροφη σου αγγιζει την τελειοτητα και θες να πας ενα βημα παραπανω( αν τρως ζαχαρη θες παραπανω βηματα) Βασικά το ποσοστό λίπους στο γάλα είναι κατ όγκο. Δηλαδή είναι 3.5% επί του νερού (35g λίπους το λίτρο). Αν το μετρήσεις σαν αποξηραμένο γάλα, τότε το λίπος πάει στο 40-50% των θερμίδων, οπότε το 2% γάλα έχει διαφορά (20g λίπους το λίτρο).
zio10 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Αν οντως σ αρεσει η μαυρη παω πάσο! Και το λεω γιατι ξερω πολλα ατομα πιυ ανετα θα τσακιζαν ενα μπουενο, αλλα τελικα παιρνουν 70αρες σοκολατες επειδη υποτιθεται πως ειναι πιο υγιεινες. Εγω θα κρατησω το μπουενο. Το γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα οντως και το πληρες γαλα εχει γυρω στα 4% λιπος. Αυτο το ποσοστο απο μονο του ειναι απειροελαχιστο και το οτι κυκλοφορουν και γαλατα χαμηλων λιπαρων ειναι καπως πλεονασμος. 4% λιπος ειναι παρα πολυ χαμηλο ποσοστο. Το να μην φας 50 ή 100 γραμ σοκολατα γαλακτος επειδη το γαλα που προστιθεται ειναι πληρες λιπαρων μου φαινεται υπερβολικη κινηση, εκτος αν η διατροφη σου αγγιζει την τελειοτητα και θες να πας ενα βημα παραπανω( αν τρως ζαχαρη θες παραπανω βηματα) Τι να το κανω αν η ρυζογκοφρετα δεν εχει αλατι? Πληρωνω 1 και 2 ευρω ενα σνακ που εχει γευση χαρτονι, αποτελειται σχεδον απο υδατανθρακες και θα ξαναπεινασω σε μιση ωρα. Καλυτερα φρουτακι με γιαουρτι, γιαουρτι, τυρι, κανα ξηροκαρπι, ή αυτο που παιρνω εγω οταν ειμαι εξω κ τσιμπαει λιγη πεινα: καφε ζεστο με μπολικο γαλα. Καφέ όταν πεινάς; Εγώ θα πεινούσα περισσότερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα