redarmada Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 καλησπερα παιδια απο λαθος μπηκα σε αυτη την σελιδα http://whatismyipaddress.com/ αυτη η σελιδα βρησκει την ip σου και αντιστοιχα τοποθεσια κλπ υπαρχει περιπτωση να "εκλεψαν" τα στοιχεια της τοποθεσιας μου; η να εγινε οτιδηποτε αλλο; απλα μπηκα και βγηκα σχεδον αμεσως ομως ειδα οτι εμφανησε την ip μου και την τοποθεσια μου και ανησηχω μηπως τα στοιχεια μου μεταφερθηκαν πχ πουθενα η τα κρατησαν οποιος μπορει ας μου απαντησει...
infin1tyGR Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ακόμη και να κρατάνε δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε η διεύθυνση IP που έχεις είναι προσωπικό δεδομένο και το πιο πιθανό είναι ότι σε λίγες μέρες (ή αν επανεκκινήσεις το router) θα έχεις διαφορετική, ούτε η τοποθεσία που δείχνει έχει κάποια σχέση με την πραγματική σου τοποθεσία. 1
redarmada Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 για να καταλαβεις ετσι πληροφοριακα ηθελα να μαθω τι ακριβως ειναι η ip και τι σημαινει ο καθε αριθμος και ετυχε και μπηκα σε αυτη την σελιδα αλλα φοβηθηκα επειδη ειδα την ip μου εκει και εδειχνε τοποθεσια greece και τον παροχο μου και λεω τι εγινε τωρα..οποτε να μην ανησυχω αδερφε;
Silverage Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Όλοι όταν συνδέονται στο ίντερνετ πάίρνουν έναν αριθμο, ip. Υπάρχουν site όπως το παραπάνω που μπορέίς να την δεις αν θες. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως, όπου μπαίνεις καταγράφεται η ip σου, δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Κάθε φορά που ανοίγεις το router αλλάζει. 1
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 α.το site αυτο ειναι εμπιστο και ειναι για να βλεπεις την Ip σου.επισης η Ip σου συνηθως ειναι dynamic οποτε θα αλλαξει.μονο ο παροχος ξερει ποιος ειχε την συγκεκριμενη Ip την συγκεκριμενη στιγμη και θελει εισαγγελικη παρεμβαση για να το μαθει καποιος σε περιπτωση που γινει κατι. το ripe.net ειναι μια βαση που λεει ο καθε παροχος ποια Pool απο Ip εχει. οποτε το whatismyipaddress βλεπει απευθειας αν εισαι πχ forthnet εφοσον βλεπει την Ip σου.και μετα ξερει οτι εισαι και greece.Πλεον σε πολλες περιπτωσεις δεν μπορει καποιος να καταλαβει καν αν εισαι αθηνα ή οχι.πχ καποια νησια επειδη παιρνουν ιντερνετ απο αθηνα φαινεται σαν να εισαι αθηνα.πιο παλια υπηρχαν καποιοι διαμοιρασμοι και τωρα απλα σε λιγοτερο ευρος που καποιος που ηξερε την Ip σου μπορουσε να δει αν εισαι πχ απο θεσσαλονικη ή αν εισαι απο αθηνα ή πατρα.παλι μεγαλα διαμερισματα.δεν θα σου ελεγε πχ οτι εισαι απο την τουμπα την θεσσαλονικης.αυτο δεν γινεται.δεν υπαρχει κατι που να διαχωριζει τα αστικα κεντρα.οποτε No worries. 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 υπάρχουν πολλά παραπλήσια τέτοια δεν χρειάζεται να ανησυχείς πχ http://cmyip.com/ καλό θα ήταν πάντως να κρύψεις την ιp σου με κάποιο addon για firefox/chrome πχ zenmate Για να ελέγχεις αν ένα σάιτ είναι κακόβουλο ή όχι χρησιμοποίησε αυτό το σάιτ https://www.virustotal.com/ Ελέγχει αν ένα σάιτ ή αρχείο είναι κακόβουλο 2
redarmada Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις διευκρινησεις να ειστε καλα! φιλε Χαρη θα την χρησιμοποιω την σελιδα που μου εστηλες για να ελεγχω πριν μπω οπουδηποτε!κατι τελευταιο πως μπορω να τσεκαρω αν η ip μου ειναι dynamic και οχι static; μεσω του ρουτερ μπορω να το ελεγξω;
Silverage Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Είχες κάνει αίτηση για static; Αν όχι, έχεις dynamic.
redarmada Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 οχι δεν εχω κανει καμια αιτηση.Mια χαζη ερωτηση το vdsl που εχω δεν εχει καμια σχεση με την ip αν ειναι static η dynamic σωστα;
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 απλά τσεκαρεις την εξωτερική σου ip με το σάιτ αυτό http://whatismyipaddress.com/ αποσυνδέσου και ξανασυνδέσου με το ρούτερ κάνε μια ανανέωση της ιστοσελίδας και δες αν ο αριθμός αυτός είναι ο ίδιος αν ναι τότε έχεις static αν όχι τότε έχεις dynamic. Το γράφει και στο συμβόλαιο σου αυτό αν έχεις static ή dynamic συνήθως οι ip είναι dynamic μόνο αν έχεις σύνδεση VoIP εκεί η ip είναι πάντα static
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις διευκρινησεις να ειστε καλα! φιλε Χαρη θα την χρησιμοποιω την σελιδα που μου εστηλες για να ελεγχω πριν μπω οπουδηποτε! κατι τελευταιο πως μπορω να τσεκαρω αν η ip μου ειναι dynamic και οχι static; μεσω του ρουτερ μπορω να το ελεγξω; την static την πληρωνεις παραπανω.επισης σε πολλους Isp αν κανεις tracert την static σε βγαζει στο username Της συνδεσης οπως και το αναποδο. οποτε δυσκολο να εχεις static οχι δεν εχω κανει καμια αιτηση. Mια χαζη ερωτηση το vdsl που εχω δεν εχει καμια σχεση με την ip αν ειναι static η dynamic σωστα; Nope.και το adsl και το vdsl μπορουν να παιξουν και με dynamic και με static. απλά τσεκαρεις την εξωτερική σου ip με το σάιτ αυτό http://whatismyipaddress.com/ αποσυνδέσου και ξανασυνδέσου με το ρούτερ κάνε μια ανανέωση της ιστοσελίδας και δες αν ο αριθμός αυτός είναι ο ίδιος αν ναι τότε έχεις static αν όχι τότε έχεις dynamic. Το γράφει και στο συμβόλαιο σου αυτό αν έχεις static ή dynamic συνήθως οι ip είναι dynamic μόνο αν έχεις σύνδεση VoIP εκεί η ip είναι πάντα static απλα πρεπει να αφησει το ρουτερ καποια λεπτα κλειστο.σε μερικους isp αν κανει πολυ γρηγορα disconnect connect μπορει να παρει την ιδια.και οχι οι voip δεν ειναι παντα static.πχ h forthnet που δινει voip στα professional δεν δινει static αν δεν θελει ο πελατης.
redarmada Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 αρα με βαση την ip σου περα απο την περιοχη και τον παροχο δεν μπορουν να βρουν κατι αλλο; εννοω απο προσωπικα στοιχεια η τον αριθμο του τηλεφωνου που εχεις την συνδεση στο ιντερνετ κλπ; (δεν μιλαω για ακραιες περιπτωσεις με εισαγγελικες παρεμβασεις και τετοια) θελω να πω πχ επισκεπτεσαι μια οποιαδηποτε σελιδα αυτη η σελιδα καταγραφει την ip σου μπορει να βρει μεσω της ip σου προσωπικα δεδομενα;και επισης ποιος λογος υπαρχει να κρυψει καποιος την ip του οπως εγραψε ο φιλος Χαρης πιο πανω εφοσον δεν μπορουν να βρουν προσωπικα στοιχεια.πληροφοριακα ρωταω.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 υπάρχουν πολλά παραπλήσια τέτοια δεν χρειάζεται να ανησυχείς πχ http://cmyip.com/ καλό θα ήταν πάντως να κρύψεις την ιp σου με κάποιο addon για firefox/chrome πχ zenmate Για να ελέγχεις αν ένα σάιτ είναι κακόβουλο ή όχι χρησιμοποίησε αυτό το σάιτ https://www.virustotal.com/ Ελέγχει αν ένα σάιτ ή αρχείο είναι κακόβουλο Γενικά το virustotal κατ'εμε είναι κορυφή. Πριν εκτελέσεις οποιοδήποτε αρχείο από το internet ανέβασε το εκεί .Θα στο τσεκάρει με αρκετά tools όπως antivirus , malware tools και αλλά και θα σου πει αν έχει κάτι "κακό" μεσα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 απλα πρεπει να αφησει το ρουτερ καποια λεπτα κλειστο.σε μερικους isp αν κανει πολυ γρηγορα disconnect connect μπορει να παρει την ιδια.και οχι οι voip δεν ειναι παντα static.πχ h forthnet που δινει voip στα professional δεν δινει static αν δεν θελει ο πελατης. και εγώ παλιά είχα VoIP professional με forthnet και η ip ήταν static χωρίς όμως να με ρωτήσουν αν θέλω ή όχι. Τεσπα απλά για ενημέρωση το λέω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα