billy1989 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα παιδιά, είμαι καινούριος στην αγορά εργασίας και χτες πήγα σε μια συνέντευξη σε μια εταιρία telemarketing ( η θέση ειναι για γραμματειακή υποστήριξη και οχι για τηλεφωνικό κέντρο ) . Επίσης να επισημάνω οτι δεν είμαι ασφαλισμένος πουθενά ουτε υπήρξα ποτε. Στην συνέντευξη μου τα παρουσίασαν όλα too good το be true. Οτι θα με ασφαλίσουν και ο μισθός που θα παίρνω ειναι 740 μικτά, απλα την πρώτη βδομάδα δεν θα πληρωθώ γιατί ειναι εκπαίδευση και απο την μεθεπόμενη βδομάδα θα υπογράψω σύμβαση αορίστου, κανονικά με μισθο. Μου έδωσαν το παραπάνω έγγραφο να το συμπληρώσω και να το πάω την επόμενη μερα εκει. Την επόμενη μερα με έβαλαν και υπέγραψα μια σύμβαση αορίστου η οποία έγραφε για μισθό 500κατι μικτα, οταν ρώτησα τι συμβαίνει μου απάντησαν πως αυτη η σύμβαση ειναι μονο για την εβδομάδα εκπαίδευσης, για τα πρώτα 5 ένσημα και την μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπογράψω την κανονική . Σας φαίνεται κατι περίεργο? Εφόσον δεν ειμαι ασφαλισμένος πως θα μου κολλήσουν ένσημα?
ChimairaX Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Πολύ "πετάω την ουρά μου απέξω" φόρμα. Αυτό το καρτελάκι πολύ "βρώμικο" μου μυρίζει. Φίλε μου, κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία, μάθε την αγορά εργασίας συστημένος και όχι από αγγελίες. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν πάντα θέσεις σε τέτοιες εταιρείες. Θυμάμαι κι εγώ όταν είχα πάει σε παρόμοια εταιρεία, ήταν μαζί μου άλλα 30 άτομα, και τα υποσχόντουσαν όλα ρόδινα κλπ. Δεν τους πίστεψα, και δε ξαναπήγα. Εν αντιθέσει η αδερφή μου που τους πίστεψε, άλλαξε 2 τέτοιες εταιρείες, συνοδευόμενες με καντήλια και αγανάκτηση.
billy1989 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Sorry για τις εικονες νομιζα πως τις ειχα γυρισει, αμα αποφασίσω να μην παω θα εχω καποιο προβλημα με το συμβόλαιο που υπεγραψα( συμβαση αοριστου) ?
ChimairaX Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Sorry για τις εικονες νομιζα πως τις ειχα γυρισει, αμα αποφασίσω να μην παω θα εχω καποιο προβλημα με το συμβόλαιο που υπεγραψα( συμβαση αοριστου) ? Με τα τωρινά δεδομένα πήγαινε για αυτήν την βδομάδα, δες τι παίζει εφόσον δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και αποφασίζεις. Απλά για εμένα καλό θα ήταν να γνωρίσεις την εργασία συστημένος από γνωστό. Βάσει δεδομένων 2015 μιλάμε πάντα έτσι; Ο γνωστός του γνωστού σου θα σου δώσει ευκαιρίες. Πιο δύσκολο να σου κάνει πουστιές, και πιο εύκολο να αναγνωρίσει κάτι καλό από εσένα. Και φυσικά future perspective. 1
idomeneas7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Το ακριβως αντιθετο. Ο γνωστος του γνωστου θα σου κανει σιγουρα πουστια και δεν θα μπορεις ευκολα να κανεις κατι για να μην εκθεσεις τον γνωστο. 3
Apoll Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα παιδιά, είμαι καινούριος στην αγορά εργασίας και χτες πήγα σε μια συνέντευξη σε μια εταιρία telemarketing ( η θέση ειναι για γραμματειακή υποστήριξη και οχι για τηλεφωνικό κέντρο ) . Επίσης να επισημάνω οτι δεν είμαι ασφαλισμένος πουθενά ουτε υπήρξα ποτε. Στην συνέντευξη μου τα παρουσίασαν όλα too good το be true. Οτι θα με ασφαλίσουν και ο μισθός που θα παίρνω ειναι 740 μικτά, απλα την πρώτη βδομάδα δεν θα πληρωθώ γιατί ειναι εκπαίδευση και απο την μεθεπόμενη βδομάδα θα υπογράψω σύμβαση αορίστου, κανονικά με μισθο. Μου έδωσαν το παραπάνω έγγραφο να το συμπληρώσω και να το πάω την επόμενη μερα εκει. Την επόμενη μερα με έβαλαν και υπέγραψα μια σύμβαση αορίστου η οποία έγραφε για μισθό 500κατι μικτα, οταν ρώτησα τι συμβαίνει μου απάντησαν πως αυτη η σύμβαση ειναι μονο για την εβδομάδα εκπαίδευσης, για τα πρώτα 5 ένσημα και την μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπογράψω την κανονική . Σας φαίνεται κατι περίεργο? Εφόσον δεν ειμαι ασφαλισμένος πως θα μου κολλήσουν ένσημα? Τα ένσημα θα στα βάλουν, αλλά το να σου λένε 740 και να σε βάζουν να υπογράψεις για 500 είναι το περίεργο. Εσύ γιατί υπέγραψες για τα 500 αντί να απαιτήσεις να γράφει τα 740; Αφού ούτως η άλλος την πρώτη εβδομάδε δεν την πληρώνεσαι. 2
DDevil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Ας ξεκινησουμε απο τα βασικά γιατι στη δουλεια που ειμαι εχω πολυ χαρτούρα και εγώ. - Τι χαρτι ειναι? ακολουθει κάποιο προτυπο? ή απλα το έχει φτιάξει η εταιρεια? - Κράτησες αντιγραφο? μαλλον δεν κράτησες λάθος σου. - Δεν θα πρέπει να το καταθέσεις στην ΔΟΥ σου? αλλιως πως θα ασφαλιστεις? το καταθετεις κανονικα στην ΔΟΥ αλλιως τι ασφαλιση?
ChimairaX Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Το ακριβως αντιθετο. Ο γνωστος του γνωστου θα σου κανει σιγουρα πουστια και δεν θα μπορεις ευκολα να κανεις κατι για να μην εκθεσεις τον γνωστο. Περίεργο... Ποτέ δε μου χει συμβεί...
idomeneas7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Περίεργο... Ποτέ δε μου χει συμβεί... Συγχαρητήρια, οι συγγενείς σου έχουν καλές γνωριμίες. Εισαι η εξαίρεση.
ChimairaX Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Συγχαρητήρια, οι συγγενείς σου έχουν καλές γνωριμίες. Εισαι η εξαίρεση. Ποιοι συγγενείς μου μωρέ... Τι γράφω παραπάνω; Από προσωπική εμπειρία. Τι σημαίνει αυτό; Από προσωπική εμπειρία. Εάν εσένα σου έτυχε να πέσεις σε λαμόγιο γνωστό, τότε έπεσες σε λαμόγιο γνωστό. Τα τσουβάλιασες όλα και μου γράφεις και αβάσιμες μαλακίες. 1
idomeneas7 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Του λες να μπει στην αγορα εργασιας μεσω γνωστων. Αφού δεν εχει ξαναδουλέψει, που θα τους βρει τους γνωστους? Αρα, θα πρεπει να εχει δικτυωμενους συγγενεις. Κι εγω με "γνωστους" συγγενων ξεκινησα και το τι εκμεταλλευση επεφτε δεν λεγεται. Το "μικρό παιδι για ολες τις δουλειες" που του φορτωνουν ολη τη σκατοδουλεια και τα θεληματα, το πληρωνουν σκατα (μαυρα) και του μιλανε λες και ειναι σκλαβος. Και μετα "να τα πας καλα στη δουλεια γιατι εγω υποχρεωθηκα να στην βρω, μου χρωστας χάρη". 3
ChimairaX Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Του λες να μπει στην αγορα εργασιας μεσω γνωστων. Αφού δεν εχει ξαναδουλέψει, που θα τους βρει τους γνωστους? Αρα, θα πρεπει να εχει δικτυωμενους συγγενεις. Κι εγω με "γνωστους" συγγενων ξεκινησα και το τι εκμεταλλευση επεφτε δεν λεγεται. Το "μικρό παιδι για ολες τις δουλειες" που του φορτωνουν ολη τη σκατοδουλεια και τα θεληματα, το πληρωνουν σκατα (μαυρα) και του μιλανε λες και ειναι σκλαβος. Και μετα "να τα πας καλα στη δουλεια γιατι εγω υποχρεωθηκα να στην βρω, μου χρωστας χάρη". Όχι στην δική μου περίπτωση καμία σχέση! Ποτέ δε με εξαπάτησε κανείς. Τη δουλειά που είμαι τώρα την βρήκα μέσω φίλου μου που δούλευε σε μια εταιρεία, που συνεργάτης του (τωρινός μου εργοδότης) έψαχνε εκείνη την περίοδο άτομο. Και παλιότερα βρήκα μέσω ενός δασκάλου μου από την σχολή που πήγαινα - την διέκοψα γιατί πήγα φαντάρος. Έχω δουλέψει και με θείους - πατέρα φυσικά, αλλά αυτά δεν τα καταλογίζω. Και όντως ο πατέρας μου εκτός από βοηθό με είχε και για καφετζή. Ζήτημα να χω δουλέψει όμως 2 χρόνια μόνο συνολικά με συγγενείς. 7 χρόνια δουλεύω σε ξένους -εκτός σογιού- εργοδότες (4 χρόνια στην τωρινή και 3 χρόνια στην προηγούμενη)
defacer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δε χρειάζεται να μαλώνετε. Αν οι συνεργάτες σου είναι σοβαροί άνθρωποι τότε με το γνωστό καλύτερα because why not. Αν σου τύχει να σε πηδήξουν τότε με το γνωστό πολύ χειρότερα γιατί όπως τα είπε η idomeneas (omg κάθε φορά που σκέφτομαι "η idomeneas" πεθαίνουν μερικά εγκεφαλικά κύτταρα) παραπάνω. Απλά στον μεν δεν έτυχε να γίνει μαλακία και στην δε έτυχε. Και μένα δυο φορές που βρήκα δουλειά από γνωστό (επαγγελματική γνωριμία βέβαια όχι συγγενή) όλα πήγαν μέλι γάλα. Αλλά ήταν σαφώς τυχαίο π.χ. το ότι τη μία από τις δύο φορές έφυγα από το χειρότερο αφεντικό που είχα ποτέ και πήγα στο καλύτερο. Επειδή τα φρέσκα ψάρια δεν ξέρουν τι θα τους τύχει και πως θα το αντιμετωπίσουν, η ερώτηση "γνωστός ή άστο καλύτερα" έχει την ίδια απάντηση με το do you feel lucky? TS, sorry που θα το πω αλλά καθαρά επιφανειακά από αυτά που λες εμένα μου μυρίζει μόνο σκατά. Να το προσπαθήσεις αν το θες ή αν το χρειάζεσαι και να μη σε προκαταβάλλει αυτό που λέω, απλά βάστα και μικρό καλάθι γιατί μπορεί να απογοητευτείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα