Προς το περιεχόμενο

απορία με συμπλέκτη..


ZAFIRIOSNT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα.

πριν λίγο έριχνα μια ματιά για νερά-λάδια κτλ και παρατήρησα οτι το παξιμάδι της ντιζας του συμπλέκτη ήταν χαλαρό δλδ γυρνούσε με το χέρι. όχι οτι είχα πρόβλημα ποιο πριν, αλλά το έδωσα κανα2 στροφές να σφίξει με το χέρι. τώρα ο συμπλέκτης είναι αισθητά ποιο σκληρός και στο πάτημα φαίνεται σαν να μην έχει "σκαλίτσα" σε σχέση με όταν άλλαξα δίσκο πλατό πριν κανα 2 μήνες. αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?   

και κάτι άλλο. το οτι σταδιακά μαλάκωνε ο συμπλέκτης είναι φυσιολογικό? πώς καταλαβαίνω αν έχω αυτορυθμιζόμενη ντίζα? αν και τώρα μαλακώσει π.χ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτορυθμιζόμενη ντίζα δέν υπάρχει.Αυτορυθμιζόμενος είναι μόνο ό υδραυλικός συμπλέκτης.Δηλαδή,αντί ντίζας,υπάρχουν δύο τρόμπες υδραυλικές.Κακώς έσφιξες τό παξιμάδι.Θά φάς τόν δίσκο.Χαλάρωσέ το και νά πάς νά στό ρυθμίσει ο  μηχανικός που σού άλλαξε δίσκο-πλατώ.Το ότι μαλακώνει σταδιακά ο συμπλέκτης,μετά τήν αλλαγή δίσκο-πλατώ είναι φυσιολογικό.Μήν πειράζεις ότι δέν ξέρεις τί κάνει καί πως λειτουργεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ξανα έκανα όπως ήταν γιατί ο συμπλέκτης έπιανε ψηλά. πριν λίγο με αυτό ασχολήθηκα. στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αναφέρει πως πρέπει να είναι.. έκανα χαζομάρα εξαρχής που το πείραξα.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...