Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

TS τα σοφα ζευγαρια εχουν ξεχωριστα υπνοδωματια.

Eτσι.

Αλλα οχι απο τον τριτο μηνα...

Για αρχη ενα μεγααααλο κρεβατι ειναι OK.

• Like 1
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ειχα συνηθησει μονος , ειδικα το πρωι να θες να πας τουαλετα να αραξεις κ να θελει να βαφτει μετα και δεν ξερω γω τι

τα υπερKINGsize bed για τις γκομενες βγηκανε

Κουράγιο! Διαπιστώνω κι εγώ ότι η συγκατοίκηση είναι δύσκολο πράμα τελικά. Σχεδόν έναν μήνα μετά όμως νομίζω βρήκαμε σχεδόν την χρυσή τομή. [κάτι θέματα ακαταστασίας που έχει ελπίζω να τα βελτιώσει κι άλλο...]

Χρειάζονται ΠΟΛΛΕΣ συζητήσεις και να μάθεις λίγο την ρουτίνα του άλλου.

Π.χ. αν θες να αράξεις όπως λες στην τουαλέτα μην περιμένεις να το κάνεις το πρωί όταν και οι δύο ετοιμάζεστε να πάτε για δουλειά! Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Ειδικά όταν ένας απ'τους δύο [ή και οι δύο] θέλουν να κάνουν και ντουζάκι. Επίσης, αν βλέπεις ότι σπαταλάει πάρα πολύ χρόνο στην τουαλέτα για να βαφτεί κάνε της συζήτηση να προσπαθήσει να βάφεται στο υπνοδωμάτιο [π.χ. να πάρει καθρέπτη με ένα σποτάκι από πάνω για έξτρα φως και όλα κομπλέ].

Όσον αφορά το κρεβάτι, καθένας την μεριά του ή και αγκαλίτσα για πιο cosy καταστάσεις. Αν σε πετάει στην άκρη τότε σπρώξε την κι εσύ. Πες της ό,τι σε ενοχλεί.

Και όταν αυτή δεν νυστάζει ας πάει σε άλλο δωμάτιο να βλέπει ταινίες ξερωγώ ή να λιώνει στον υπολογιστή. Γιατί να πρέπει να μένεις κι εσύ ξύπνιος μαζί της δηλαδή; Μίλα της βρε! Τί περιμένεις; Καθένας θέλει τον χρόνο και τον χώρο του.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν ταιριάζετε σου λέω

ειχα συνηθησει μονος , ειδικα το πρωι να θες να πας τουαλετα να αραξεις κ να θελει να βαφτει μετα και δεν ξερω γω τι

τα υπερKINGsize bed για τις γκομενες βγηκανε

Αυτό το άραγμα στην τουαλέτα δεν το κατάλαβα ποτέ

• Like 6
Δημοσ.

+φωνω...Μεχρι στιγμης μονο το 2 εχω βρει..Το 1 ειναι πιο σπανιο στις μερες μας..:Ρ

Κάνεις εσύ καλά το 1ο. Κάνει αυτή καλά το 2ο.

win win situation ;)

• Like 3
Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά ο άνθρωπος να χέσει με την ησυχία του Θέλει βάλε χαλαρά κάνα 20λεπτακι διαβάζοντας και κάτι μαζι

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως με αυτόν που λέει ότι φταίει το "άτομο" και όχι η συγκατοίκηση. 

Επίσης, το όλο point είναι να μπορείς να είσαι με τον άλλο χωρίς να πρέπει να μείνεις μόνος σου. Δηλαδή, να μπορείς να "είσαι μόνος σου" ταυτόχρονα με τον άλλο. Να βλέπεις μία ταινία και να μπορείς να αισθανθείς και την "μοναχικότητα" του "βλέπω ταινία μόνος μου και γουστάρω" αλλά και το "έχω παρέα και βλέπω ταινία" ταυτόχρονα, με τον ίδιο άνθρωπο και στην ίδια ταινία. Να αράζεις γράφοντας σε forums ή παίζοντας video games ενώ είναι και άλλος μέσα στο σπίτι και ο άλλος αφενός να σέβεται τον χρόνο και χώρο σου εκείνη την στιγμή και αφετέρου να μπορεί να κάνει και το ίδιο για τον εαυτό του (να τον αφήνεις εσύ να το κάνει). 

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι έχεις και χρόνο που περνάς με τον άλλο. Και τον περνάς όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή θέλεις. Επειδή θέλεις να είσαι μαζί με τον άλλο, επειδή θέλεις όταν φτιάξεις κάτι ωραίο στο minecraft, π.χ., ο πρώτος που θα το δείξεις να είναι ο άνθρωπός σου... και αυτός να καταλάβει τι είναι αυτό που έφτιαξες, να νιώσει την ευχαρίστησή σου και να συμμετέχει (συναισθηματικά) σε αυτό που γίνεται. 

Αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να μπορούν και οι δύο να το κάνουν. Πρέπει να ταιριάζουν τα χνότα και οι συνήθειές τους. Πρέπει και οι δύο να νιώθουν ασφάλεια και οικειότητα στην σχέση. Για να γίνουν τα τελευταία δύο, πρέπει τα κριτήρια που θα είσαι με έναν άνθρωπο να μην είναι ούτε το "πόσο ταιριάζει σεξουαλικά με τις τσόντες" η επίδοση του συντρόφου ούτε και το "πόσο ταιριάζει με τα πρότυπα ομορφιάς" η εξωτερική εμφάνιση... Τα κριτήρια και οι τιμές τους θα πρέπει να είναι εντελώς προσωπικά για τον καθένα. Και, φυσικά, να τηρούνται και να εξηγούνται στον άλλον. 

Δεν απευθύνομαι προσωπικά στον OP, αλλά σχολιάζω αυτό που εμένα μου φαίνεται γενικό φαινόμενο στις σχέσεις... Δηλαδή, το να κάνουν άνθρωποι σχέσεις βασιζόμενοι στην αποδοχή της σχέσης από τρίτους. Να προσπαθούν να ετεροπροσδιορίσουν την σχέση τους και όχι να την αυτοπροσδιορίσουν. Αυτό φέρνει αντιμέτωπο το ζευγάρι με όλους τους άλλους, κάτι που μειώνει την οικειότητα και το αίσθημα ασφάλειας. 

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό το άραγμα στην τουαλέτα δεν το κατάλαβα ποτέ

Ο πατερας μου ελεγε οτι "το χεσιμο διαρκειας ειναι ωραιο οπως οι διακοπες διαρκειας"... τι εννουσε ο γερος, δε καταλαβα ειναι η αληθεια :unsure:

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Η συγκατοικηση βλαπτει σοβαρα τον ερωτα..Ωραιο ειναι να μενεις μαζι με την αγαπη σου 2-3 μερες την εβδομαδα. Να εχεις τον χωρο σου,τον χρονο σου..Τωρα σαν παντρεμενος ζεις.

καλα αυτο δεν ισχυει. 1 χρονο συγκατοικηση με την πρωην μου δεν ειχαμε ουτε μια στιγμη βαρεμαρας κτλ. Και τα πηγαιναμε καλα σε ολα γιατι τα βρισκαμε μια χαρα.

Οσο για τη τουαλετα αποκτησε οικειοτητα και αστην να βαφετεαι οσο καθεσαι

Δημοσ.

Υ.Γ. Π.χ., δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο να βλέπεις video tutorials για το minecraft αγκαλιά με τον άλλο και με την μπίρα του ο καθένας, ή να παίζεις dnd με τον άνθρωπό σου, ή να βλέπεις laravel tutorials, ή να βλέπεις το cosmos, ή να μην χρειάζεται να κρύβεις το τι γράφεις σε forums (επειδή είναι κάπως προσωπικό) επειδή ξέρεις ότι ο άλλος δεν θα προσπαθήσει να το δει (για να σε ελέγξει και να σε κριτικάρει) αλλά ούτε και εσύ θα κάνεις το ίδιο. 

Ή να στέλνεις στον άλλο τα latest news από Dr. Who ή/και GoT... 

• Like 2
Δημοσ.

αυτο δεν ειναι οικειοτητα αυτο ειναι "τα χουμε ισοπεδωσει ολα"

• Like 12
Δημοσ.

καλα αυτο δεν ισχυει. 1 χρονο συγκατοικηση με την πρωην μου δεν ειχαμε ουτε μια στιγμη βαρεμαρας κτλ. Και τα πηγαιναμε καλα σε ολα γιατι τα βρισκαμε μια χαρα.

Όση οικειότητα και να έχω αυτό δεν θα το έκανα, "εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του" δεν λένε για την τουαλέτα; :)

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

αυτο δεν ειναι οικειοτητα αυτο ειναι "τα χουμε ισοπεδωσει ολα"

η ανθρωπινη βλακεια (δεν αναφερομαι σε σενα συγκεκριμενα) που εχει καταντησει το φυσιολογικο να ειναι ντροπη τα εχει ισοπεδωσει ολα. 

Όση οικειότητα και να έχω αυτό δεν θα το έκανα, "εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του" δεν λένε για την τουαλέτα; :)

Προσεξε μη σου πεσει η κορωνο!

Πραγματικα το εχω απορεια φανταζεστε να ζητε με καποια/ον για 10-20-30 χρονια με καποιον στο ιδιο σπιτι και να μην μπαινει ποτε οταν ειστε στην τουαλετα?

• Like 1
Δημοσ.

Μολις πυροβολησες τον ερωτα Spect :D

(πνιγηκα με τον καφε οταν το διαβασα)

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...