Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγο Background για αρχη. 

Το PC της υπογραφης το αγορασα το 2011. Μεχρι και περισυ ακομα και φετος δεν εχω κανενα παραπονο στα games που τρεχω , πανε ολα νερο εκτος απο το φετινο 2k16 που ειναι προβληματικο στο performance οχι μονο για μενα αλλα και για πολυ κοσμο τελως παντως. Βλεπωντας ομως το μελλον , μαλλον θα πρεπει απο τωρα να προετοιμαζω το εδαφος για μια ουσιαστικη αναβαθμιση που θα με βγαλει για αλλα 3-4 χρονια. 

Στοχος μου ειναι του χρονου να βρω και καμια καλη καινουργια οθονη ultra-wide 34" (φανταζομαι να ειναι λιγο καλυτερες οι τιμες μεχρι του χρονου , για ενα ακομη χρονο βολευομαι με την 24αρα samsung syncmaster που ειχα παρει το 2009). Οποτε το συστημα που θελω να δημιουργησω θα πρεπει να μπορει να υποστηριζει σωστα τις αναλυσεις της 34αρας(sli?). 

Επειδη ομως δεν βιαζομαι να σχηματισω το συστημα συντομα (ειπαμε οτι την οθονη θα την ψαξω σε κανενα χρονο απο τωρα) αποφασισα να ακολουθησω την εξης στρατηγικη ετσι ωστε να ξοδεψω οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα στην διαδικασια της αναβαθμισης. Θα ψαχνω να αγοραζω σε συμφερουσες τιμες τα κομματια που χρειαζομαι ειτε απο καταστηματα ειτε απο αγγελιες-μεταχειρισμενα και οταν τα εχω στην διαθεση μου ολα οσα χρειαζομαι τοτε απλα να συναρμολογησω το συστημα και τελος.

Οποτε αυτο που ψαχνω εδω ειναι να μου πειτε τι μπορω να κρατησω σαν βαση απο το τωρινο μου συστημα (συστημα της υπογραφης) και τι υπολοιπα κομματια θα χρειαστω. Σε μια πρωτη αναλυση αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι θα χρειαστω ενα αλλο motherboard γιατι το δικο μου δεν υποστηριζει sli. Τωρα για τον επεξεργαστη , καρτα γραφικων, μνημη και τα υπολοιπα κομματια περιμενω να ακουσα τις γνωμες σας. 

Και καποιες επιπλεον πληροφοριες απο τον οδηγο

i) Το ποσό που διαθέτουμε:  μεχρι 6 κατοσταρικα

ii) Χρήση του υπολογιστή : Gaming, programming  

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Unreal Engine 4

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? : Το αναφερω στην εισαγωγη του θεματος.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? : Εχω ολα κομπλε

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) : Απο διαφορετικα και απο αγγελιες-μεταχειρισμενα

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? : Θα στηθει απο εμενα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? : Οχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? :  με ενδιαφερει το SLI 

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)  :  Ναι στο μελλον σε λογικα πλαισια, οχι x-treme overclocking 

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? : Ναι και παλι αν χρειαστει μαλλον με stock voltage

Επεξ/σία από s33k3rgr
Δημοσ.

Παιζεις ολα τα υπολοιπα παιχνιδια νερακι με gtx 650 ti,και κολωσες στο μπασκετακι ;

Σε μενα παιζει μια χαρα.

Δημοσ.

Παιζεις ολα τα υπολοιπα παιχνιδια νερακι με gtx 650 ti,και κολωσες στο μπασκετακι ;

Σε μενα παιζει μια χαρα.

Τελεια οχι αλλα αρκετα ικανοποιητικα.

Δημοσ.

Καταρχήν να αλλάξεις τροφοδοτικό!

Ο επεξεργαστής με ένα γερό OC μια χαρά σε κρατάει. Για καρτούλα θα ρωτήσεις στο αντίστοιχο τόπικ.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν να αλλάξεις τροφοδοτικό!

Ο επεξεργαστής με ένα γερό OC μια χαρά σε κρατάει. Για καρτούλα θα ρωτήσεις στο αντίστοιχο τόπικ.

Ο επεξεργαστης εχει ηδη γινει OC. Παραπανω δεν παει νομιζω με την ψυκτρα που εχω.

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης εχει ηδη γινει OC. Παραπανω δεν παει νομιζω με την ψυκτρα που εχω.

Σε τι πράγμα δεν σε καλύπτει ο επεξεργαστής ?

Αν παίζεις παιχνίδια, αγόρασε μια R9 390 βάλε και έναν SSD δίσκο και θα είσαι κομπλέ.

Αν πας να βάλεις κάρτες γραφικών τόσο μεγάλες θες μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Ενα οικονομικό 700άρι θα ήταν μια καλή επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι πράγμα δεν σε καλύπτει ο επεξεργαστής ?

Αν παίζεις παιχνίδια, αγόρασε μια R9 390 βάλε και έναν SSD δίσκο και θα είσαι κομπλέ.

Αν πας να βάλεις κάρτες γραφικών τόσο μεγάλες θες μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Ενα οικονομικό 700άρι θα ήταν μια καλή επιλογή.

Δεν ειπα οτι δεν με καλυπτει, γι'αυτον τον λογο ρωταω το φορουμ. Αμα ειναι οκ τοτε παω πασο, κραταω τον ιδιο επεξεργαστη και παω μονο για καλη καρτα γραφικων (μονη και οχι sli) . SSD ηδη εχω στο συστημα και μαλιστα 2 (Το ενα εχει Ubuntu και το αλλο το εχω για να κανω installation games και software.)

Δημοσ.

Μπα, αν τον ανεβάσει στα 3.6 τουλάχιστον. Γιατί τα 3.2 για oc είναι για γέλια, χωρίς παρεξήγηση.

Το τροφοδοτικό σου είναι κινεζιά και ζήτημα αν μπορούσε να βγάλει 300 βαττ καινούριο, πόσο μάλλον μετά απο τόσα χρόνια ;)

(Εχω ανοίξει "550" και είδα να γράφει η πλακέτα ΑΤΧ 200 και ο PFC 230βαττ :ph34r:  :-(  )

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/7530532/Sapphire-Radeon-R9-390-8GB-Nitro-11244-01-20G.html

http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=C436E37C-8A09-48B6-9F2B-F4AF86E377B6&lang=eng

4 χρόνια έχω sapphire, γι' αυτό την προτείνω, βγάζει μόνο amd gpu. είχε 5-6 χρόνια μια sapphire ένας φίλος μου και μου την πρότεινε όταν πήρα τη δικιά μου.

επίσης http://www.skroutz.gr/s/4184828/CoolerMaster-G750M.htmlέχει ο αδερφός μου το 550 και είναι ευχαριστημένος.

συμφωνώ με τους προηγούμενους για gpu και psu. sli δεν νομίζω να χρειάζεσαι ακόμη και με 4Κ αν δεν είσαι πολύ απαιτητικός.

Δημοσ.

Προσπαθησα για OC περρισοτερο αλλα δεν πηγαινε παραπανω και στο overclockers.com μου ειπαν οτι ειναι θεμα οτι η ψυκτρα δεν ειναι καταλληλη για παραπανω. Και τι δεν εκανα. Καθαρισα το pc , αλλαξα παστα στο CPU, εβαλα αλλο main fan στο κουτι (με περρισοτερα RPM) αλλα το οριο που επιασα ηταν το 3.36 Ghz stable. Με παραπανω το συστημα γινοταν ασταθες (μπλε οθονες κτλ).

Δημοσ.

αλλαγη τροφοδοτικου.

καρτα γραφικων κατι σε 970 ή 390 .

εγω θα αλλαζα αυτα για αρχη. 

+1  με την επιλογή της κάρτας να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη σε τι οθόνη θα παει αργότερα.

TS Η πλατφόρμα σου πάντως κρατάει ακόμα,μη βιαστείς να την αλλάξεις έτσι.

Δημοσ.

Προσπαθησα για OC περρισοτερο αλλα δεν πηγαινε παραπανω και στο overclockers.com μου ειπαν οτι ειναι θεμα οτι η ψυκτρα δεν ειναι καταλληλη για παραπανω. Και τι δεν εκανα. Καθαρισα το pc , αλλαξα παστα στο CPU, εβαλα αλλο main fan στο κουτι (με περρισοτερα RPM) αλλα το οριο που επιασα ηταν το 3.36 Ghz stable. Με παραπανω το συστημα γινοταν ασταθες (μπλε οθονες κτλ).

Scythe Mugen MAX

http://www.skroutz.gr/s/5230712/Scythe-Mugen-MAX.html

ή

Raijintek Nemesis

http://www.skroutz.gr/s/5071255/Raijintek-Nemesis.html

Με αύξηση του πολλαπλασιατή και αύξηση της τάσης θα μπορέσεις να τον έχεις στα 4Ghz/2600North.

Φυσικά και με την μαμά ψύκτρα overclock δεν μπορεί να κάνει κανένα CPU.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...