Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο, ο οποίος υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μπέικον, το ζαμπόν και το σαλάμι χαρακτηρίστηκαν ως τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο.

Ανήκουν στην κατηγορία των επεξεργασμένων κρεάτων, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο ως καρκινογενής για τους ανθρώπους, εφόσον, σύμφωνα με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου.

 

Έχοντας ως βάση παραπάνω από 800 επιστημονικές μελέτες επί του θέματος, ο ΔΟΕΚ εντόπισε αιτιακή σχέση ανάμεσα στο επεξεργασμένο κρέας(παστό, αλατισμένο, καπνιστό ή γενικά επεξεργασμένο προκειμένου να βελτιωθεί η γεύση ή να συντηρείται για περισσότερο καιρό) και στην εμφάνιση καρκίνου σε άτομα που το καταναλώνουν.

 

Ο ΔΟΕΚ εξέτασε επίσης και την περίπτωση του κόκκινου κρέατος, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα με βεβαιότητα. Περιορίστηκε απλά σε δήλωση ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι καρκινογενές για τους ανθρώπους. Η εν λόγω δήλωση βασίζεται σε περιορισμένα στοιχεία, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις βιομηχανίες κρεάτων.

 

Η Betsy Booren του Ινστιτούτου κρέατος της Βόρειας Αμερικής δήλωσε στον Guardian ότι ο ΔΟΕΚ χειρίστηκε τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν τα αποτελέσματα που ήθελε. Ακόμη, πολλοί δηλώνουν ότι η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης είναι περισσότερο επικίνδυνοι παράγοντες από ότι η κατανάλωση κρέατος. Όπως και να έχει, η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τις εκστρατείες για μείωση της κατανάλωσης κρέατος.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ειναι δυο διαφορετκες ειδησεις.

 

Μια για το επεξεργασμενο κρεας γενικως.

Αναφερει ζαμπον, μπεικον σαλαμι που προερχονται απο κοκκινο κρεας αλλα οχι γαλοπουλα πχ που μπορει να ειναι επισης επεξεργασμενη. Δεν ξερω αν το κανουν εσκεμμενα.

 

Και η αλλη ειδηση ειναι για το κοκκινο κρεας γενικως, ασχετα απο επεξεργασια. Και ειναι η ειδηση που αναφερει οτι εχει περιορισμενα στοιχεια

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και χρόνια είναι κομμένα αυτά.

Κάπου αν θυμάμαι καλά ένας ή πολλοί κιόλας προτείνανε εδώ το μπέικον σαν υγιεινή διατροφή.

:) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να έχει, η ανακοίνωση αυτή ενισχύει τις εκστρατείες για μείωση της κατανάλωσης κρέατος.

 

Ο ανθρωπος εδω και 30000 χρονια που υπαρχει, απο την εποχη που ηταν στις σπηλιες, ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ!!!! Το ψησιμο εφευρεθηκε 5 λεπτα απο τοτε που ο ανθρωπος ανακαλυψε την φωτια!!! Δεν μπορεις να ζησεις χωρις κρεας γιατι εχεις πλαστει απο την φυση να τρεφεσαι με κρεας.

 

Το οτι θα παρω το ποιο σαπιο κρεας, θα του πεταξω 50 χημικα και θα το κανω να μυριζει παπρικα, ντοματα και βασιλικο και θα διατηρειται στο ψυγειο 2 χρονια, δεν μου προκαλει αισθηση οτι παθαινεις καρκινο. Λογικο αφου αυτο που τρως στο τελος απο την πολυ επεξεργασια, ειναι ποιο πολυ πλαστικο παρα κρεας.

 

Ο καρκινος εχει μια πολυ απλη λογικη. Ενα κυτταρο, λογο καπνισματος, κακης διατροφης, περιβαλλοντος και δεν ξερω και εγω τι αλλο, θα φαει φρικη, θα χαλασει η λογικη σειρα στο dna και απλα θα μετατραπει απο κανονικο σε καρκινικο κυτταρο. Σαν να πετας σε ενα προσωπο βιτριολι. Απλα θα παραμορφωθει. θα αλλοιωθει, θα χαλασει. Απλα στις μερες μας, ο τροπος ζωης επιτρεπει να δεχομαστε πολλα χημικα και γιαυτο και ο καρκινος εχει θεριεψει.

  • Like 26
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πέφτω από τα σύνεφα ....

 

Το παριζάκι που τρώτε κάθε ημέρα είναι το ΔΕΡΜΑ των χοιρινών το οποίο έχει υποστεί διάλυση (με χημικό διαλύτη) ώστε να γίνει πάστα (λευκός πολτός) Μετά γίνεται παριζάκι .... :-D

 

Ολα μα όλα έχουν μέσα του χημικά για να συντηρούνται περισσότερο από την μούμια του Τουτανχαμόν ....

Πως να μην πάθεις καρκίνο....

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ανθρωπος εδω και 30000 χρονια που υπαρχει, απο την εποχη που ηταν στις σπηλιες, ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ!!!! Το ψησιμο εφευρεθηκε 5 λεπτα απο τοτε που ο ανθρωπος ανακαλυψε την φωτια!!! Δεν μπορεις να ζησεις χωρις κρεας γιατι εχεις πλαστει απο την φυση να τρεφεσαι με κρεας.

Το οτι θα παρω το ποιο σαπιο κρεας, θα του πεταξω 50 χημικα και θα το κανω να μυριζει παπρικα, ντοματα και βασιλικο και θα διατηρειται στο ψυγειο 2 χρονια, δεν μου προκαλει αισθηση οτι παθαινεις καρκινο. Λογικο αφου αυτο που τρως στο τελος απο την πολυ επεξεργασια, ειναι ποιο πολυ πλαστικο παρα κρεας

δεν ετρωγε καθε μερα κρεας .τα τελευταια 50 -60 χρονια συμβαινει αυτο με το κρεας να ειναι σχεδον σε καθε γευμα παρων . 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...