Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να κανουμε λιγο χιουμορ με τα χαλια μας αν και δεν θα επρεπε...να ελεγες οτι εισαι Συριος ή λαθρομεταναστης και δεν εχεις χαρτια,δεν θα σου ζηταγαν τιποτα....

• Like 2
Δημοσ.

Ασφαλισμενος ειναι, βιβλιαριο δεν εχει.
Σορρυ κιολα χωρις να τρολλαρω καθολου, μεσα σε λογικα πλαισια δεν θα πηγαινα για βηχαλακι στο νοσοκομειο.
Εκτος και αν ειναι τα πραγματα χαλια.
Οχι μονο για τον λογο αλλα για την φασαρια του κωλονοσοκομειου.
Βεβαιωση οτι τα ενσημα σου εχουν μπει μπορεις να παρεις απο τον εργοδοτη, απλα δεν ξερω αν τα δεχονται.
Στον οαεδ τα δεχτηκανε.
Κατα τα αλλα ειναι δικο σου θεμα αν δεν ηξερες οτι θες 120 ή 100 δεν θυμαμαι καλα, για να βγαλεις βιβλιαριο ικα.
Δεν διαφωνω οτι ειναι αργοσχολο το συστημα αλλα δεν ειναι θεμα οτι δεν μπορουν να συνεννοηθουν
οσο η δομη του συστηματος.
ΟΛΕΣ οι πληροφοριες για το ποτε πας/κανεις αιτηση κτλ υπαρχουν στο inet. Ορεξη να υπαρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό θα έλεγα και γω.

Αν δηλαδή έκανα ένα ταξίδι και χρειαζόταν να πάω νοσοκομείο, υποχρεούμαι να έχω μαζί βιβλιάριο;

Δημοσ.

επρεπε να το γνωριζεις οτι θες 100 ενσημα για βιβλιαριο. αλλα κ παλι πως θεωρεις οτι εισαι ασφαλισμενος αφου δεν εχέις βιβλιαριο;

Ξέρω ότι θέλεις τόσα για βιβλιάριο απλά θεωρώ απαράδεκτο να εργάζεσαι δύο μήνες και να πρέπει να περάσουν πέντε μήνες για να έχεις ασφάλεια. Έπρεπε να έχεις ασφάλεια από την πρώτη μέρα κανονικά, επίσης θα μπορούσε να βγει μια εγκύκλιο για τα άτομα που είναι στην κοινοφελη.

Σορρυ κιολα χωρις να τρολλαρω καθολου, μεσα σε λογικα πλαισια δεν θα πηγαινα για βηχαλακι στο νοσοκομειο.

Εκτος και αν ειναι τα πραγματα χαλια.

Οχι μονο για τον λογο αλλα για την φασαρια του κωλονοσοκομειου.

Βεβαιωση οτι τα ενσημα σου εχουν μπει μπορεις να παρεις απο τον εργοδοτη, απλα δεν ξερω αν τα δεχονται.

Στον οαεδ τα δεχτηκανε.

Κατα τα αλλα ειναι δικο σου θεμα αν δεν ηξερες οτι θες 120 ή 100 δεν θυμαμαι καλα, για να βγαλεις βιβλιαριο ικα.

Δεν διαφωνω οτι ειναι αργοσχολο το συστημα αλλα δεν ειναι θεμα οτι δεν μπορουν να συνεννοηθουν

οσο η δομη του συστηματος.

ΟΛΕΣ οι πληροφοριες για το ποτε πας/κανεις αιτηση κτλ υπαρχουν στο inet. Ορεξη να υπαρχει.

Φίλε μου δεν πήγα για ένα απλό βυχαλακι ήμουν άρρωστος αρκετές μέρες πήρα παναντολ , λιζοπαιν και έπινα ζεστα αλλά ξανά κρύωσα (η δεν είχα ανάρρωση 100%) οπότε είχα δυσπνια, βήχα σε φάση που κόντευα να κάνω εμετό και βάρος στους πνεύμονες. Αν βάλεις τώρα ότι είμαι και παχύσαρκος και ανήκω σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα καταλάβεις γιατί πήγα στα επείγοντα και περίμενα 6 ώρες.

• Like 2
Δημοσ.

Πλήρωσε τα.

Εγώ την δεύτερη φορά που πήρα αναρρωτική, δεν πήγα καν να πάρω λεφτά. Δεν αξίζει να χάσεις την ώρα σου απλά.

Να τη χάσει την ώρα του! Πώς θα διορθωθεί μια κατάσταση, αν δε κάνεις τίποτα με το λιθαράκι σου;

Δημοσ.

Όπως είπαν και παραπάνω, προκειμένου να σου δώσει βιβλιάριο ασθενείας χρειάζονται χχχ αριθμός ενσήμων. Μόλις το πάρεις ή μη σου πω καλύτερα από τώρα (γιατί λογικά θα έχει και κάποια ευφάνταστη προθεσμία για να καταθέσεις αίτηση με τα δικαιολογητικά και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο) κάνε μία αίτηση για να σου δώσουν τα λεφτά (κράτα αντίγραφα από όλα τα δικαιολογητικά που θα καταθέσεις). Αν εγκριθούν (που λογικά θα αργήσει λίγο) θα τα πάεις πίσω. Γιατί να τα χάσεις?? κάνε μια ερώτηση σε συναδέλφους ή στο Δήμο αν έχει ξανά τύχη κάτι ανάλογο σε άλλον υπάλληλο κτλ.....

Πάντως 100€ είναι 100€ γιατί να τα χάσεις !!!!!

Δημοσ.

Ξέρω ότι θέλεις τόσα για βιβλιάριο απλά θεωρώ απαράδεκτο να εργάζεσαι δύο μήνες και να πρέπει να περάσουν πέντε μήνες για να έχεις ασφάλεια. Έπρεπε να έχεις ασφάλεια από την πρώτη μέρα κανονικά, επίσης θα μπορούσε να βγει μια εγκύκλιο για τα άτομα που είναι στην κοινοφελη.

Αυτο δεν μπορει να γινει γιατι πρεπει να υπαρχει ενας ελαχιστος αριθμος ενσημων (50 πλεων νομιζω). Σκεψου οτι ο καθενας θα μπορουσε να δουλευει ανασφαλιστος και οταν χρειαστει να κανει καποιες εξετασεις ή καποια εγχειρηση να κολουσε 2 ενσημα και να ειχε βιβλιαριο. Θα αποκτουσε αλλη μια μαυρη τρυπα το συστημα.

Βεβαιω για τα 5μηνα οπου ο αριθμος των ενσημων ειναι σχεδον δεδομενος θα μπορουσε να υπαρχει προνοια να εχει βιβλιαριο απο την πρωτη μερα καποιος αλλα Ελλαδα εισαι, χωρις μηχανοργανωση τετοιες δουλειες δεν γινονται και ως γνωστο  το ΙΚΑ και τα αλλα ταμεια δεν αλλαξαν ποτε αιωνα σε αυτον τον τομεα...

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο δεν μπορει να γινει γιατι πρεπει να υπαρχει ενας ελαχιστος αριθμος ενσημων (50 πλεων νομιζω). Σκεψου οτι ο καθενας θα μπορουσε να δουλευει ανασφαλιστος και οταν χρειαστει να κανει καποιες εξετασεις ή καποια εγχειρηση να κολουσε 2 ενσημα και να ειχε βιβλιαριο. Θα αποκτουσε αλλη μια μαυρη τρυπα το συστημα.

Βεβαιω για τα 5μηνα οπου ο αριθμος των ενσημων ειναι σχεδον δεδομενος θα μπορουσε να υπαρχει προνοια να εχει βιβλιαριο απο την πρωτη μερα καποιος αλλα Ελλαδα εισαι, χωρις μηχανοργανωση τετοιες δουλειες δεν γινονται και ως γνωστο  το ΙΚΑ και τα αλλα ταμεια δεν αλλαξαν ποτε αιωνα σε αυτον τον τομεα...

Κατ αρχην οπως ειπες ειναι κοινοφελη μεσω ΕΣΠΑ οποτε θα μπορουσαν να ειχαν προβλεψει, εκτος ομως απο αυτο εγω εχω 50 ενσημα αρα δουλευα πριν αρρωστησω να μην πω οτι το κρυωμα το κολλησα 99% στον χωρο εργασιας.

Γιατί αυτό προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας?

προσφερει αλλα οχι σε ολες της παροχες πχ φαρμακα παιρνεις απο νοσοκομεια μονο οχι απο φαρμακειο αν δεν υπαρχει στο νοσοκομειο που πας θα πρεπει να βρεις αν υπαρχει αλλου αν δεν υπαρχει παλι το πληρωνεις απο την τσεπη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι κάποιος δουλεύει χωρίς ένσημα από επιλογή.Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι ανεξαιρέτως θα έπρεπε να έχουν δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα.

Συμφωνώ στη 2η παράγραφο.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι κάποιος δουλεύει χωρίς ένσημα από επιλογή.Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι ανεξαιρέτως θα έπρεπε να έχουν δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα.

Συμφωνώ στη 2η παράγραφο.

αυτο ακριβως η υγεια και η ζωη του πολιτη δεν θα επρεπε να εξαρτατε απο την οικονομικη δυνατοτητα.

btw στην αρχη ανεφερα οτι οσοι πληρωνουν ασφαλεια πληρωνουν και για οσους δεν εχουν μεσω ταμειο αλληλεγγύης αρα επρεπε ν ηταν δωρεαν για οσους δεν εχουν.

Δημοσ.

αυτο ακριβως η υγεια και η ζωη του πολιτη δεν θα επρεπε να εξαρτατε απο την οικονομικη δυνατοτητα.

btw στην αρχη ανεφερα οτι οσοι πληρωνουν ασφαλεια πληρωνουν και για οσους δεν εχουν μεσω ταμειο αλληλεγγύης αρα επρεπε ν ηταν δωρεαν για οσους δεν εχουν.

ε λογικά το ποσό που πληρώνουν μέσω του ταμείου αλληλεγγύης δεν αρκεί για να καλύψει τον τεράστιο αριθμό ανασφάλιστων  που υπάρχει στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Φίλε μου δεν πήγα για ένα απλό βυχαλακι ήμουν άρρωστος αρκετές μέρες πήρα παναντολ , λιζοπαιν και έπινα ζεστα αλλά ξανά κρύωσα (η δεν είχα ανάρρωση 100%) οπότε είχα δυσπνια, βήχα σε φάση που κόντευα να κάνω εμετό και βάρος στους πνεύμονες. Αν βάλεις τώρα ότι είμαι και παχύσαρκος και ανήκω σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα καταλάβεις γιατί πήγα στα επείγοντα και περίμενα 6 ώρες.

η μισή ελλάδα αυτό εχει ρε τύπε. ξεκουραση φρουτα και τσάγια. τι περιμενες να πουνε δλδ.

• Like 1
Δημοσ.

Κατ αρχην οπως ειπες ειναι κοινοφελη μεσω ΕΣΠΑ οποτε θα μπορουσαν να ειχαν προβλεψει, εκτος ομως απο αυτο εγω εχω 50 ενσημα αρα δουλευα πριν αρρωστησω να μην πω οτι το κρυωμα το κολλησα 99% στον χωρο εργασιας.

Τοτε εισαι απλα μια απο της χιλιαδες περιπτωσεις που ταλαιπωρεισαι γιατι απλα το "συστημα" αντιστέκεται λυσαλαια να εκσυγχρονιστεί. Μη χαλιέσαι, παντα ετσι θα ειναι

35Ε με ενσημο, 45-50 χωρις παει το πράγμα στην πιάτσα. Παλια που ηταν παλι τα 50 οριο ηταν κανονας, τουλαχιστον για εργατες, εβαζαν μεχρι 50 και τα αλλα στο χερι. Μετα εγιναν 100 και εσφιξαν καπως τα πραγματα.

Δημοσ.

ε λογικά το ποσό που πληρώνουν μέσω του ταμείου αλληλεγγύης δεν αρκεί για να καλύψει τον τεράστιο αριθμό ανασφάλιστων  που υπάρχει στην Ελλάδα.

δεν φτανουν λογο κακοδιαχειρισεις αλλα κατι πρεπει να γινει, περσι καρκινοπαθης πεθανε γιατι δεν μπορουσε να κανει χημειοθεραπείες, ατομα που εχουν βιβλιαριο προνιας ψαχνουν φαρμακα σε κοινωνικα ιατρεια λογο εληψης των νοσοκομειον να μην πω για τους ασφαλισμενους που πληρωνουν ενα καρο λεφτα για για να εχουν ασφαλεια και τελικα παλι τα σκανε σε φακελακια.

η μισή ελλάδα αυτό εχει ρε τύπε. ξεκουραση φρουτα και τσάγια. τι περιμενες να πουνε δλδ.

δεν ειμαι η μιση ελλαδα οπως ανεφερα ανηκω σε ατομα υψηλου κινδινου .

Τοτε εισαι απλα μια απο της χιλιαδες περιπτωσεις που ταλαιπωρεισαι γιατι απλα το "συστημα" αντιστέκεται λυσαλαια να εκσυγχρονιστεί. Μη χαλιέσαι, παντα ετσι θα ειναι

35Ε με ενσημο, 45-50 χωρις παει το πράγμα στην πιάτσα. Παλια που ηταν παλι τα 50 οριο ηταν κανονας, τουλαχιστον για εργατες, εβαζαν μεχρι 50 και τα αλλα στο χερι. Μετα εγιναν 100 και εσφιξαν καπως τα πραγματα.

ειχα κατι σχετικα απλο αν ειχα κατι σοβαρο και εκανα εισαγωγη τι θα γινοταν ? Δυστηχως αυτο το συστημα μπορει να κοστιζει ζωες ανθρώπων βασικα ηδη το κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...