Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οκ. μιά χαρά είναι άς προχωρήσει ο φίλος στην αγορά ενός skylake και τις 950

Το να διαφωνούμε είναι υγειές. Το να συζητούμε (έστω και έντονα) το ίδιο.

Το να γαυγίζει κάποιος για να περάσει η γνώμη του όχι ;) Στο λέω με κάθε καλή διάθεση.

Ο ts θα διαβάσει και ότι και να διαλέξει θα το κάνει ο ίδιος. Δεν χάνω κάτι αν πάρει haswell, ούτε εσύ αν πάρει 'lake.

Ας μην το πάμε στο προσωπικό άλλη φορά, γιατί αρκετοί φαίνονται να παιδιαρίζουν και να χτυπούν τον λώκο τους κάτω για να βρουν το δίκιο τους.

YΓ Bασίλη δοκίμασε με τα κεφαλαία, με shift ή Caps Lock μπαίνουν, πάνω απο το αριστερό Cntrl

Δημοσ.

Σφάζονται τα παλικάρια! :-D

Λοιπόν, οι δυο δεκάρες μου για το θέμα: (two pennies δηλαδή)

- Το μπάτζετ είναι περιορισμένο, ίσως έπρεπε να γράψω μαξ 350 € ώστε να μου προτείνετε κάτι στα 390-400 :P

- Προσωπικά δε θεωρώ ένα μηχάνημα VfM ότι σημαίνει futureproof ντε και καλά. Θεωρώ ότι VfM σημαίνει λιγότερο κόστος ανά μονάδα απόδοσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως μπορεί ο καθένας να ορίσει την "μονάδα απόδοσης". Μπορεί ας πούμε να είναι (αυθαίρετα) τα 30 FPS στο Witcher 3 σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Τι μηχάνημα θα μου δώσει κάτι τέτοιο με το λιγότερο δυνατό κόστος; Και θα μου εξασφαλίσει αυτή τη λειτουργία και σε ένα δυο ακόμα παιχνίδια που θα βγουν στο επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο. Δεν περιμένω να φυσάει το μηχάνημα με τον ίδιο τρόπο σε παιχνίδια που θα βγουν σε 2 χρόνια. Δεν είναι δηλαδή ότι ο φίλος παίζει και μανιωδώς παιχνίδια και γενικά είμαστε της γενιάς των 30κάτι που δεν εντυπωσιαζόμαστε πια με τα φανταχτερά φίλτρα.

- Το τροφοδοτικό του φίλου είναι ένα Enermax 500W με 80+ bronze rating efficiency. Eίναι πενταετίας όντως. Ποιο ακριβώς μοντέλο δε θυμόταν και πρέπει να ανοίξει το κουτί. Τώρα να μπούμε στη διαδικασία να πουλήσουμε τις DDR3 μνήμες, μου φαίνεται λίγο μανούρα όχι; Δεν έχω και πρότερη εμπειρία. :unsure:

- Η αγορά θα γίνει από το εξωτερικό και κατά 99% τα κομμάτια θα αγοραστούν από το αγγλικό, γερμανικό ή γαλλικό amazon ανάλογα με τις τιμές. Δεν έχουν όμως τραγικές διαφορές σε σχέση με τις τιμές που βλέπω στο skroutz.

Αυτά και ευχαριστώ πολύ! :-)

Δημοσ.

Σφάζονται τα παλικάρια! :-D

Λοιπόν, οι δυο δεκάρες μου για το θέμα: (two pennies δηλαδή)

- Το μπάτζετ είναι περιορισμένο, ίσως έπρεπε να γράψω μαξ 350 € ώστε να μου προτείνετε κάτι στα 390-400 :P

- Προσωπικά δε θεωρώ ένα μηχάνημα VfM ότι σημαίνει futureproof ντε και καλά. Θεωρώ ότι VfM σημαίνει λιγότερο κόστος ανά μονάδα απόδοσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως μπορεί ο καθένας να ορίσει την "μονάδα απόδοσης". Μπορεί ας πούμε να είναι (αυθαίρετα) τα 30 FPS στο Witcher 3 σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Τι μηχάνημα θα μου δώσει κάτι τέτοιο με το λιγότερο δυνατό κόστος; Και θα μου εξασφαλίσει αυτή τη λειτουργία και σε ένα δυο ακόμα παιχνίδια που θα βγουν στο επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο. Δεν περιμένω να φυσάει το μηχάνημα με τον ίδιο τρόπο σε παιχνίδια που θα βγουν σε 2 χρόνια. Δεν είναι δηλαδή ότι ο φίλος παίζει και μανιωδώς παιχνίδια και γενικά είμαστε της γενιάς των 30κάτι που δεν εντυπωσιαζόμαστε πια με τα φανταχτερά φίλτρα.

- Το τροφοδοτικό του φίλου είναι ένα Enermax 500W με 80+ bronze rating efficiency. Eίναι πενταετίας όντως. Ποιο ακριβώς μοντέλο δε θυμόταν και πρέπει να ανοίξει το κουτί. Τώρα να μπούμε στη διαδικασία να πουλήσουμε τις DDR3 μνήμες, μου φαίνεται λίγο μανούρα όχι; Δεν έχω και πρότερη εμπειρία. :unsure:

- Η αγορά θα γίνει από το εξωτερικό και κατά 99% τα κομμάτια θα αγοραστούν από το αγγλικό, γερμανικό ή γαλλικό amazon ανάλογα με τις τιμές. Δεν έχουν όμως τραγικές διαφορές σε σχέση με τις τιμές που βλέπω στο skroutz.

Αυτά και ευχαριστώ πολύ! :-)

Αυτό αλλάζει το θέμα, καλύτερα να πάει σε Haswell 4460 ή 4160/4170 και 950 απο μένα.

Απλά ήθελα να δείξω τι γίνεται με λίγα παραπάνω ευρώ. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα ξεχνάμε 'lake, και πάμε Haswell. ;)

Το τροφοδοτικό αμα πάμε σε Nvidia/Intel, το κρατάμε, μια χαρά θα σε αντέξει! Οπότε κόψαμε απο εκεί. (Να γιατί λέω 950 αντί για 380)

πιστεύω αν δεν θες raid κτλ, μια καλή Η81 θα σε καλύψει. Αν θες συγκεκριμένα κομμάτια πες μας μαγαζιά να κοιτάξουμε.

Δημοσ.

Για αυτό έλεγα για GPU Nvidia, μιας και οι radeon είναι αρκετά ενεργοβόρες.

Από την άλλη όμως υπάρχει το εξής ζήτημα, ο 4460 κάνει γύρω στα 180€, με μια μητρική Gigabyte/MSI θα θέλουμε άλλα 90€ και με την 950 ανεβαίνουμε στα 440-450€.

Mε τον FX6300 είμαι περίπου 90€ λιγότερα, θα είναι τόσο πιο χάλια η απόδοση; Και το τροφοδοτικό θα έχει θέμα;

Με τον 4160 είμαι 80€ λιγότερα αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο VfM CPU σε σχέση με τον 6300 (χωρίς να θέλω να μπω σε άσκοπα debate φανμποϋσμού)

Δημοσ.

Φιλε μου ειπα να σταματησω να γραφω στο ποστ σου. θα σου πω ακριβως αυτο. ο 6300 ειναι ορι πρεπει για αυτο που θελεις. και σε προγραμματα αλλα και στα παιχνιδια. σιγουρα δεν θα σε "κοψει" πουθενα και σηκωνει ανετα την 380. απο την αλλη οι διπυρινοι που προταθικαν δεν τους γνωριζω και δεν μπορω να εκφερω αποψη.

παμε στην καρτα γραφικων. η 380 απλα δεν εχει καμια σχεση με την 950. ειναι σαν να συγκρινεις φερραρι με αουντι. την ωρα που με μια 950 θα χαροπαλευεις στους τιτλους που ηδη κυκλοφορουν. (στους περισοτερους ειναι απλα playable και πρεπει να ριξεις φιλτρα σκιες κτλ..) η 380θα κυμαινεται σε αλλα επιπεδα... σκεψου αυτο. η 380ειναι λιγο καλυτερη απο την 960... και η 960 ειναι καλυτερη της 950....... αν θελεις να παρεις μια καρτα για να περνας απλα την ωρα σου καλως.απλως εχω μαθει στα χρηματα που χαλαω να απαιτω οτι καλυτερο μπορω να παρω.

παμε τωρα στο θεμα του τροφοδοτικου. με τον 6300 την 380 ενα δυο σκληρους και ενα ssd εισαι στα 450 watt. Οποτε εισαι κομπλε και απο εκει. σιγουρα βαλε προτεραιοτητα αργοτερα για ενα καινουριο τροφοδοτικο ειτε πας σε amd ειτε σε invidia και αυτο για λογους παλαιοτητας αυτου και οχι τοσο στα watt.

Η πληρη συνθεση που εβγαλα κυμαινεται στα 365 ευρω κανοντας ανετα οτι κανει η συνθεση που προταθικε παραπανω αλλα με αλλης κλασσης γραφικα στα παιχνιδια.

και προσοχη. 365 εδω ελλαδα....

απο εμενα καλες αγορες και συγνωμμη αν ξεφυγα καποια στιγμη... Ειναι αυτο οταν σε πνιγει το δικιο

Δημοσ.

Βοηθάω ένα φίλο να κάνει μια αναβάθμιση. Το μπάτζετ μικρό οπότε κοιτάμε για τη καλύτερη δυνατή απόδοση σε βάθος χρόνου για αυτά τα λεφτά, ελληνιστί VfM.

Πάμε στη φόρμα:

Ποσό που διαθέτουμε : 350-399 ευρώ αυστηρά

Χρήση υπολογιστή : Casual

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: το πιο βαρύ θα είναι το Photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Οχι, έχει μια LG23κάτι (1920x1080)

Κομμάτια που θέλουμε: Επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών

Κομμάτια που έχουμε: Οθόνη, πληκτρολόγιο, κουτί, μνήμη (2x4GB DDR3), σκληρός δίσκος, τροφοδοτικό (500W).

Εχω καταλήξει σε δύο συνδυασμούς, έναν με FX6300 και έναν άλλον με Χ4 860K τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν μια mid range κάρτα γραφικών.

Συνοπτικά:

CPU: FX 6300 ή X4 860K (δε γνωρίζω ποια η διαφορά με αυτόν ώστε να δικαιολογεί την τιμή :s )

Mobo: Gigabyte 970A-UD3P ή Gigabyte GA-F2A88X-D3H

GPU: Eίμαι ανάμεσα στις GTX 950, GTX 960, R9 380, ενώ αν δεν μας πάρει το μπάτζετ θα πέσουμε αναγκαστικά στην R7 370.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα δύο builds; Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή (ειδικά αν μας ρίξει το κόστος κρατώντας επιδόσεις) καλοπροαίρετη :-)

ΥΓ: Μπορώ να παραγγείλω από τα διάφορα άμαζον οπότε έβαλα τις καλύτερες τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για κάθε προϊόν.

Gigabyte 990FXA-UD3 (δοκιμασμένη σε fx8320 κ 8350, λειτουργεί άριστα)

132 EURO

MSI Radeon R9 380 2GB

195 EURO

AMD FX-8320E

132 EURO

= 459 EURO τιμες σκρούτζ, εξω θα είναι πιο κάτω

με τα ρέστα παίρνεις άλλο cpu cooler ή ένα τροφοδοτικό ~550w ή εναν μικρό ssd αν βρεις στο budget που θα έχεις

Δημοσ.

tip #3

αν πας σε fx να πάρεις aftermarket cpu cooler, αυτές που δίνει η amd είναι πολύ κακές.

Για stock που θα αναγκαστεί να τον έχει λόγου τροφοδοτικού και μητρικής λόγου Budget φτάνει η μαμά ψήκτρα.

Απλά δεν είναι η καλύτερη λύση για gaming. 

Δημοσ.

O 8320 μας βγάζει εκτός μπάτζετ, αν θέλουμε να τον συνδυάσουμε με την R9 και φοβάμαι ότι η τροφοδοσία μας απασχολεί περισσότερο από τις θερμοκρασίες.

Προτείνες την Sapphire, βρίσκω πιο φτηνά την αντίστοιχη MSI, εχει κανείς εμπειρία σε αυτές τις δυο R9 ή απλά να πάω στην φτηνότερη λύση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...