Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε φάση που χρειάζομαι τον μιξοαντλητη.

Επειδή όμως δεν εφευρέθηκε μάλλον πρέπει να πάρω κανά φάρμακο.

Θέλω να ρωτήσω:

1. Είναι κακό για την υγεία να παίρνουμε φάρμακα που σταματάνε την καταρροή και γενικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος και πρέπει να το κάνουμε μόνο σε ανάγκη ή δεν τρέχει τίποτα και καλύτερα να πάρουμε κάτι παρά να αφήσουμε τον οργανισμό να ταλαιπωρείται?
  2. Από τέτοια φάρμακα γνωρίζω το comtrex και το panadol cold & flu. Ποιο προτείνετε να πάρω?
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το 2ο, από προσωπική πείρα όποτε έχω συμπτώματα ή νιώθω ότι κοντεύω να την αρπάξω αφού φάω παίρνω 2 και την άλλη μέρα το έχω ξεχάσει.

Με μέτρο όμως όλα αυτά, έτσι; :-)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι υπάρχει και το clarityne-d με αντισταμινικο και αποσυμφορητικο.

Αλλά όλα αυτα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδειξεις (πχ γλαυκωμα, αρτ. υπέρταση κα). Καλό είναι να ρωτήσεις το γιατρό σου.

https://www.google.ch/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bayer.gr/static/documents/BHC_Products/BHC_July_2015/Clarityne_D_07072015.pdf&ved=0CB0QFjAAahUKEwjTh8-M8uzIAhVH6xQKHd2XCck&usg=AFQjCNEXVRRwaYGNnUPdMhB28G9AIw39Hg

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Comtrex συστατικα > Paracetamol Pseudoephedrine hydrochloride Chlorphenamine maleate

Panadol cold and flu > Παρακεταμόλη Ψευδοεφεδρίνη

Πηγή: www.galinos.gr

Το πρωτο εχει λιγο αντιισταμινικο μεσα. Αυτη ειναι η διαφορα. Συμπτωματικη αντιμετωπιση ειναι, φαρμακα που πωλουνται χωρις συνταγη. Δε θα σου κανουν πιο γρήγορα καλα το κρυολογημα που ειναι ιογενης λοιμωξη, θα σε βοηθησουν απλα λιγο με τα συμπτωματα. Παρε οποιο να'ναι.

Επεξ/σία από doctorkostis
  • Like 2
Δημοσ.

αμα δν γινεται καταχρηση δν υπαρχει θεμα.βοηθαει απο την αρχη των συμπτωμάτων ακομα και κατι ποιο απλο οπως ενα ντεπον.αλλα ολα με μετρο.κρυωμα ειναι αλλωστε κ το κυκλο τ θα κανει.

Δημοσ.

Η εφεδρινη και τα παραγωγα της+ οι προδρομοι της γενικα ειναι πολυ καλες ουσιες για πολλα πραγματα σε φαρμακευτικες δοσεις απλα απεκτησε κακη φημη λογω της χρησης της για απωλεια βαρους και επειδη εχει επιδραση στην μυοσκελετικη δυναμη σε μεγαλες δοσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Παιρνω αποσυμφορητικο με αντισταμινικο μόλις νιώθω ότι με πιάνει το κρυολόγημα και μπορώ να πω ότι πολλές το έχω μπλοκάρει στο ξεκίνημα.

Το μειονέκτημα με το cold and flu είναι ότι παιρνεις - χωρίς πολλές φορές να τη χρειάζεσαι - και την παρακεταμόλη (απλό Panadol / Depon / whatever) μαζί. Παρακεταμόλη ειναι σε υψηλές δόσεις ηπατοτοξική, οπότε πρέπει να μην ξεπεράσεις σε καμία περίπτωση τη μέγιστη δοσολογία που γράφουν οι οδηγίες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Απλά η παρακεταμολη γίνεται τοξική για το ήπαρ σε δόση πάνω από δέκα γραμμάρια την ημέρα, άλλα βιβλία γράφουν 16. Θα πρέπει δηλαδή να πάρει 20-32 χάπια cold and flu για να φτάσει σε αυτή τη δόση. Αυτό γίνεται μόνο εσκεμμένα, Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πάρει 20 χάπια επειδή τρέχει η μύτη του.

• Like 1
Δημοσ.

Αν παίρνουμε λογικές δόσεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

π.χ. προκαλείται κάποια φθορά ή συνηθίζει ο οργανισμός σε κάτι?

Αν δηλαδή δεν έχω να πάω στην δουλειά και δεν πρέπει οπωσδήποτε για κάποιο λογο να σταματήσω την καταρροή, ιατρικώς τι είναι βέλτιστο?

να αφήσω το φαινόμενο να εξελιχθεί με τα συμπτώματα του και να υποστώ την ταλαιπωρία

ή

να σταματήσω τα συμπτώματα με τέτοιου είδους χάπια?

Δημοσ.

Αυτό το "συνηθίζει ο οργανισμός και δε δουλεύει το φάρμακο" το ακούω συνέχεια. Δεν ισχύει, μόνο με τα αντιβιοτικά ισχύει που δημιουργούνται ανθεκτικά βακτήρια και τα οπιοειδη που είναι άλλη ιστορία (rebound πόνος με τη διακοπή τους κλπ).

Μιλάμε για ιστορία μιας βδομάδας το πολύ, αν παίρνεις ένα δύο χάπια την ημέρα δε θα πάθεις τίποτα. Γι αυτό λέγεται συμπτωματική αντιμετώπιση. Η νεφροπάθεια από αναλγητικά χρειάζεται δύο χάπια ντεπον την ημέρα καθημερινά για 2-3 χρόνια για να εκδηλωθεί.

• Like 3
Δημοσ.

^ Και κορτικοστεροειδή δεν εχουν συχνό rebound με διακοπή?

Fun, πάρε ένα nasal aspirator/bulb syringe για manual μυξοαντλητή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...