Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μαλλον εκει ειναι το προβλημα γιατι οπως προ ειπα

πριν βαλω τον διπλο διακοπτη δουλευε μια χαρα 

ΕΔΙΤ

το σχημα σου ειδα οτι οτι η φαση  του "τοιχου" συνδεεται μονο στο διπλο διακοπτης μεσα απο απο τον διπλο διακοπτη

αλλα  η γειωση μενει στον αερα του τροφοδοτικου? γτ απο τοιχο δεν ερχεται γειωση

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παιδιά για δείτε τις φώτο με τον διακόπτη και το μπάνιο στο περίπου

Στο μπάνιο δεν έρχεται κάποιο καλώδιο γείωσης?

οχι δυστυχως

post-259423-0-43590200-1446492574_thumb.jpg

post-259423-0-90581200-1446492610_thumb.jpg

post-259423-0-57486400-1446492651_thumb.jpg

post-259423-0-03383700-1446492701_thumb.jpg

post-259423-0-17849100-1446492737_thumb.jpg

Δημοσ.

Οπότε κάνεις την σύνδεση που σου έστειλα χωρίς την γείωση αν και δεν είναι καθόλου σωστό.  Το τροφοδοτικό θα το βάλεις σε ένα στεγανό κουτί και θα καλύψεις τυχών τρύπες που θα γίνουν με σιλικόνη για να μην έχεις θέμα με υγρασία.

Δημοσ.

Οπότε κάνεις την σύνδεση που σου έστειλα χωρίς την γείωση αν και δεν είναι καθόλου σωστό.  Το τροφοδοτικό θα το βάλεις σε ένα στεγανό κουτί και θα καλύψεις τυχών τρύπες που θα γίνουν με σιλικόνη για να μην έχεις θέμα με υγρασία.

http://www.ebay.com/itm/111514160881?_trksid=p2060353.m2748.l2649&var=410506698274&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 

αυτο ειναι το τροφοδοτικο

η γειωση γιατι υπαρχει εκει ?

θα την αφησω στον αερα ?και θα την κλεισω με την μονωτικΗ?

Δημοσ.

Εσυ κατέβασες τα καλωδια στον διακόπτη, ανοιξες κουτιά στον τοιχο, στους διακόπτες δεν παμε ποτε ουδετερο

Χωρίς να είμαι σίγουρος και χωρίς να μπερδέψω τον ts νομίζω πως μια φορά παλιά είχα δει διακόπτη για φωτιστικό που έκοβε φάση και ουδέτερο αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

http://www.ebay.com/itm/111514160881?_trksid=p2060353.m2748.l2649&var=410506698274&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 

αυτο ειναι το τροφοδοτικο

η γειωση γιατι υπαρχει εκει ?

θα την αφησω στον αερα ?και θα την κλεισω με την μονωτικΗ?

Γιατί το σωστό για την ασφάλεια σου πρώτα αλλά και βάση νομοθεσίας πρέπει να γειώνονται.

Δημοσ.

λοιπον να τα γραψω για να δω εαν τα καταλαβα καλα

λοιπον το μπλε που ερχεται απο τον τοιχο θα τα συνδεσω κατευθειαν στην λαμπα και στο λεεντ (μπλε)

το καφε του τοιχου θα το βαλω (απο την μια πλευρα μονο του ) κα απο την αλλη πλευρα θα βαλω απο την μια τρυπα την λαμπα και απο την αλλη του λεντ? σωστα?(λιγο εκει με τον διακοπτη τα χαλαμε...(γιατι ο διακοπτης μου εχει κατι κυκλακια πανω απο μερικες τρυπες?

Γιατί το σωστό για την ασφάλεια σου πρώτα αλλά και βάση νομοθεσίας πρέπει να γειώνονται.

δεν μπορω να κανω κατι .. τωρα...

για την γειωση εε?

Δημοσ.

Σωστά. Όπου αναφέρεις led εννοείς το τροφοδοτικό φυσικά ε?

Να σου πω επειδή το ρεύμα είναι επικίνδυνο και δεν συγχωρούνται λάθη μήπως να φωνάξεις κάποιον ηλεκτρολόγο να κάνει την σύνδεση?

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά. Όπου αναφέρεις led εννοείς το τροφοδοτικό φυσικά ε?

ΦΥΣΙΚΑ

τωρα τι στραβα μπορει να παει ? εφοσον τα καταλαβα

κλεινω γενικα τον γενικο

και μετα κανω οτι κανω...

το λαθος το εκανα στον διακοπτη...

απλα  οπως προειπα .ΘΑ ΒΑΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ? δεν νομιζω να κανω καποιο λαθος τωρααα

και κατι αλλο θα εχω προβλημα εαν κολλησω με θερμη σιλικονη  τα λεντ ?κολλαει σε μαρμαρο ?

Link.png Site: δειτε το no .5

εχει αυτο που εχω εγω

Δημοσ.

Εγώ οφείλω να το αναφέρω για τον ηλεκτρολόγο. Ναι η μία έξοδος του διακόπτη θα πάει στην λάμπα και η άλλη στο τροφοδοτικό.

Το link δεν υπάρχει 

Δημοσ.

Εγώ οφείλω να το αναφέρω για τον ηλεκτρολόγο. Ναι η μία έξοδος του διακόπτη θα πάει στην λάμπα και η άλλη στο τροφοδοτικό.

Το link δεν υπάρχει 

http://www.hitlights.com/blog/led-light-grounding-blog-post/

δες φωτο για να ειμαι 100% σιγουρος

post-259423-0-37272000-1446494754_thumb.png

Δημοσ.

Ναι έτσι. Εκεί στην κάτω βίδα που λες δεξιά τρύπα κλπ δε παίζει ρόλο. Μία επαφή είναι.

@veteranos123

Ναι νομίζω θα μπορούσε να υπάρχει αυτό που λες. Διακόπτης να κόβει και φάση και ουδέτερο. Δε μου φαίνεται κακό, απλά αχρείαστο. Βεβαια εδω που τα λεμε καλο θα ηταν να συμβαινει παντου αυτο αλλα δεν ειναι πρακτικό.

Δημοσ.

παιδια κατι κουλο που τωρα μου ηρθε

τα καλωδια που βγαινουν πισω απο τον καθρεφτη..(που ειναι τα καλωδια του τοιχου)τα καλωδια δεν εχουν χρωμα ειναι και τα 2 ασπρα

....

Δημοσ.

Τότε τα καφε και μπλε που τα ειδες; Μονο στον διακόπτη του μπανιου; Μέσα στο μπάνιο δε φτάνουν καφε/μπλε; 

Πρέπει να δεις ποιο κόβει ο διακόπτης του μπάνιου (ποια ειναι η φάση δηλαδή) και αυτό να χρησιμοποιήσεις στον διπλό σου διακόπτη. Με κάνα δοκιμαστικό κατσαβίδι όχι με το χέρι φυσικά :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...