Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τότε τα καφε και μπλε που τα ειδες; Μονο στον διακόπτη του μπανιου; Μέσα στο μπάνιο δε φτάνουν καφε/μπλε; 

Πρέπει να δεις ποιο κόβει ο διακόπτης του μπάνιου (ποια ειναι η φάση δηλαδή) και αυτό να χρησιμοποιήσεις στον διπλό σου διακόπτη. Με κάνα δοκιμαστικό κατσαβίδι όχι με το χέρι φυσικά :P

δεν ακουμπαω τπτ εφοσον υπαρχει ρευμα

ακου το σκεπτικο μου

ενα απο τα 2 ασπρα του τοιχοτ του εχω βαλει μια μαυρη ταινια ετσι ωστε να θυμαμαι το μπλε

εφοσον αναψε το λεντ

δεν σημαινει οτι το βρηκα? ( το μπλε) η και αναποδα να το εβαζα παλι θα αναβε?τα λεω ολα αυτα γιατι γενικα φοβαμαι τα 220

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

http://www.hitlights.com/blog/led-light-grounding-blog-post/

δες φωτο για να ειμαι 100% σιγουρος

Όπως βλέπεις το διακόπτη στην πάνω δεξιά θα βάλεις την λάμπα, στην πάνω αριστερά το Led και στην κάτω αριστερά την φάση από τον τοίχο

Δημοσ.

δεν ακουμπαω τπτ εφοσον υπαρχει ρευμα

ακου το σκεπτικο μου

ενα απο τα 2 ασπρα του τοιχοτ του εχω βαλει μια μαυρη ταινια ετσι ωστε να θυμαμαι το μπλε

εφοσον αναψε το λεντ

δεν σημαινει οτι το βρηκα? ( το μπλε) η και αναποδα να το εβαζα παλι θα αναβε?τα λεω ολα αυτα γιατι γενικα φοβαμαι τα 220

Όχι. Όπως και να βάλεις την είσοδο στο τροφοδοτικό θα δουλέψει αν βάλεις ανάποδα την έξοδο του τροφοδοτικό προς τα Led τότε δεν θα ανάψει

Δημοσ.

Όπως βλέπεις το διακόπτη στην πάνω δεξιά θα βάλεις την λάμπα, στην πάνω αριστερά το Led και στην κάτω αριστερά την φάση από τον τοίχο

δηλαδη οπως τα ειπα ειμαστε comple τωρα το τελευταιο προβλημα ..πως θα ξεχωρισω την φαση..αφου ειναι κα ι  τα 2 ασπρα

Δημοσ.

230

συνεχιστε :P

Λεπτομέρειες :P σε μένα να δεις ποσοπόσο βγάζουν οι μπριζες. 218 volt κι έχει φτάσει και τα 208 αλλά ίσως και να λέει μπαρουφες το πολυμετρο μου

δηλαδη οπως τα ειπα ειμαστε comple τωρα το τελευταιο προβλημα ..πως θα ξεχωρισω την φαση..αφου ειναι κα ι  τα 2 ασπρα

με δοκιμαστικό κατσαβίδι.
  • Like 1
Δημοσ.

με δοκιμαστικό κατσαβίδι.

φοβαμαι να το κανω ρε γαμωτο... 

εαν κλεισω τον γενικο και μετρησω με continuity? δεν θα το βρει ?απο τον γενικο διακοπτη?

Δημοσ.

Ναι έτσι. Εκεί στην κάτω βίδα που λες δεξιά τρύπα κλπ δε παίζει ρόλο. Μία επαφή είναι.

@veteranos123

Ναι νομίζω θα μπορούσε να υπάρχει αυτό που λες. Διακόπτης να κόβει και φάση και ουδέτερο. Δε μου φαίνεται κακό, απλά αχρείαστο. Βεβαια εδω που τα λεμε καλο θα ηταν να συμβαινει παντου αυτο αλλα δεν ειναι πρακτικό.

πάντοτε καλό είναι να κόβεται φάση και ουδέτερο αλλά αυτό το κάνουν σε μεγάλες καταναλωσεις

https://www.youtube.com/watch?v=AGXQNLq19FQ

εαν κλεισω τον γενικο και μετρησω με continuity? δεν θα το βρει ?απο τον γενικο διακοπτη?

πως θα βρεις την φάση αν δεν έχεις ρεύμα :P δεν μουμου έρχεται άλλος τρόπος

Χωρίς ρεύμα μόνο με πολυμετρο ελεγχοντας την συνέχεια του καλωδίου

Δημοσ.

:o τι παιζει με το βιντεο? αν ειναι δυνατον..

και καλα θελει να σου δειξει οτι ενα κατσαβιδι του ευρου δεν σε προστατευει καθολου 

Δημοσ.

Δε πεθαινεις με το δοκιμαστικο εκτος και αν το εχεις πειραξει... Για τετοιες απλες περιπτωσεις ειναι οτι πρεπει (να βρεις πχ μια φαση χωρις κοπο). Δεν ειναι δα κι εργαλειο για να το παντρευτουμε αλλα οκ ολοι μας εχουμε χρησιμοποιησει ενα τετοιο εστω και του ευρου...

• Like 1
Δημοσ.

και καλα θελει να σου δειξει οτι ενα κατσαβιδι του ευρου δεν σε προστατευει καθολου 

α δηλαδη μιλαει μονο για μουφιες? η αληθεια ειναι οτι δε παρακολουθουσα και πολυ τι ελεγε  ειχα επικεντρωθει στο ψητο φρανκφουρτης :P

• Like 1
Δημοσ.

οποτε δεν υπαρχει με καμια πιθανοτητα εαν βαλω το χερι μου στο πανω μερος (ασημι) και στον κορμο του?

απλα θα αναψει το λαμπακι εαν ειναι η φαση?

πως μπορω να τεσταρω οτι δουλευει

ΣΑς ΕΧΩ πρηξει ..το ξερω αλλα σας ευχαριστω πολυ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...