totem_lost Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μιας και έκλεισε αυτό το υπέροχο θέμα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε χωρίς φόβο και πάθος για αυτούς που κάποτε υπήρξαν οι χειρότεροι συγκάτοικοι μας και τώρα είναι σκοτεινή μακρινή ανάμνηση. Περνάω κατευθείαν στον δικό μου τραγικό συγκάτοικο με τον όποιο έζησα γύρω στον 1 μιση χρόνο, μέχρι που σηκώθηκα και έφυγα από το σπίτι. Ο τύπος (Έλληνας) ήρθε Ολλανδία για δουλειά κατευθείαν από το πατρικό του. Από τους κλασικούς δήθεν-αντισυμβατικούς ξερόλες που σιχάνουνται τα πάντα και είναι ψώνια μέχρι αηδίας έκανε τα εξής (αυτά είναι μόνο τα highlights): 1) Κάθε πρωί θα πήγαινε για χέσιμο με το τσιγάρο στο χερι σε μια τουαλέτα 2 επί 2 μέτρα (στην Ολλανδία τουαλέτα και μπάνιο είναι χωριστά). Πετούσε τις στάχτες σε ένα μικρό νιπτήρα που είχαμε και ο επόμενος μπορούσε να μπει μόνο με αντιασφυξιογόνα μάσκα από την καπνίλα. Μετά από 4-5 παρατηρήσεις το έκοψε, σιχαμένος. 2) Έτρωγε το φαγητό μου από το ψυγείο. Και όχι μόνο κάποιο μισοφαγωμένο φαγητό αλλά εκείνο που αγόρασα για να φαω την επόμενη μέρα. Πχ επιστρέφω από τη δουλειά έχοντας αγοράσει πρωινό για το επόμενο πρωί. Ξυπνάω το πρωί και είχε φάει τα πάντα το προηγούμενο βράδυ (ξέχασα να πω οτι ήταν και μεγάλος μπαφιάς). Όσες φορές και αν έκανα παρατήρηση το έκοβε για 2-3 μέρες και άντε πάλι από την αρχή, ανεκδιήγητος. 3) Έφερε την γκόμενα του και εγκαταστάθηκαν μαζί στο σπίτι για 1 μιση μήνα χωρίς καμία προειδοποίηση. Κάθε απόγευμα φασώνονταν στο σαλόνι η τύπισα είχε πιο πολύ θράσος και από εκείνον, έμπαινε μέσα στο σπίτι οτι ώρα ήθελε μόνη της και φυσικά δεν πλήρωσε ούτε ευρώ. Μετά από χιλιάδες ερωτήσεις δικές μου για το πότε θα φύγει και αφού με φλόμωσε στις δικαιολογίες τύπου δεν ήξερε ούτε ο ίδιος πόσο θα κάτσει, τα πήρα και τους έδιωξα για κανένα τριήμερο. Μετά από αυτό έφυγα από το σπίτι και από τότε δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ, να πάνε στο διάολο και οι δυο. Εσείς τι ιστορίες έχετε από συγκατοίκους; Πράγματα που τρίβατε τα μάτια σας και δεν τα πιστεύατε; Στιγμές που θέλετε να πετάξετε όλα τους τα πράγματα από το μπαλκόνι και να αλλάξετε κλειδαριές; Βγάλτε όλη τη χολή σας εδώ. 10
idomeneas7 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Επειδή δεν άντεχα ούτε στην ιδέα τέτοιων καταστάσεων, προτιμούσα να δίνω τα 2/3 του μισθού μου για να μένω τελείως μόνη μου σε γκαρσονιέρα. Οπότε δεν έχω συγκατοικήσει με κανέναν μη γκόμενο. Περιμένω με αγωνία τι θα πουν οι άλλοι όμως. 6
zio10 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Κι εγώ δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ. Ποτέ δεν το ήθελα, ούτε φοιτητής 6
Bspus Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Καλα πως βρεθηκες ετσι να συγκατοικεις με καποιον αγνωστο, απο αγγελια? Υποθετω θα τον ειχες περασει και ενα interview πιο πριν αλλα τι να καταλαβεις σε λιγη ωρα, ειδικα αν ξερει να κρυβει τα ελαττωματα του
totem_lost Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Καλα πως βρεθηκες ετσι να συγκατοικεις με καποιον αγνωστο, απο αγγελια? Πολύ καλή ερώτηση. Δεν μου ήταν άγνωστος, τον είχα γνωρίσει μέσα από παρέες και είχαμε βγει όλοι μαζί 1-2 φορές. Κάποιους μήνες αργότερα μου είπαν οτι ψάχνει σπίτι στο Amsterdam, και εγώ έψαχνα συγκάτοικο. Σκέφτηκα δεν είναι κανένας creeper, Έλληνας κιόλας οπότε πάνω κάτω πίστευα οτι θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε. Τελικά καλύτερα να είχα συγκατοικήσει με κάποιον εντελώς άγνωστο από αγγελία όπως έκανα άλλες φορές.
stavi Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 εγώ παρόλο που πέρασα πάρα πολύ καλά στη συγκατοίκηση... δεν τα ταιριάζαμε και δεν κάναμε κολλητή παρέα με κανέναν από τους 10 συγκάτοικους που είχα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν καλά όμως γιατί κρατούσαμε ένα επίπεδο στη σχέση. Γενικά αποφεύγω με κάθε τίμημα να μαλώνω, θα πρέπει δηλαδή να φτάσω στο έσχατο σημείο για να τρίξω σε κάποιον τα δόντια και να κόψει τις μαλακίες. Και όταν λέμε μαλακίες εννοούμε χοντρές, να μπαίνει, για παράδειγμα, στο δωμάτιό μου και να διαβάζει το ημερολόγιό μου, να παίρνει κρυφά το ρούχα μου και να μην τα επιστρέφει ποτέ και τα σχετικά. Με έναν ιταλό συγκάτοικο που είχα, είχαμε τσακωθεί γιατί ο τύπος πήγαινε γυρεύοντας. Είχαμε καθορισμένη μέρα που καθαρίζαμε το σπίτι οι τρεις συγκάτοικοι. Όποτε ήταν η μέρα του να καθαρίσει, φρόντιζε να είμαστε και εγώ και η άλλη κοπέλα στο σπίτι ώστε να μπορούμε να τον δούμε ότι όντως το κάνει. Εγώ πάλι θεωρούσα ότι αρκούσε που το είχαμε συμφωνήσει και θα πρεπε να ξέρει οτι το κάνω, είτε είναι εκεί, ειτε όχι. Αφού το είπαμε, τέρμα, δεν είναι ανάγκη να τον περιμένω να ρθει για να καθαρίσω, οπότε όταν ήταν η μέρα μου, καθάριζα ακόμα κι αν δεν ήταν αυτός εκεί για να με δει. Αυτός, όπως τύχαινε και έλειπε κάθε φορά που καθάριζα, ήθελε να με τεστάρει αν το κάνω, οπότε ρίχνει μια κουταλιά σάλτσα στο πάτωμα. Την καθαρίζω εγω, αλλά μάλλον το βόδι το ξέχασε ότι το είχε ήδη κάνει και αφού δε βλέπει τίποτα την ξαναρίχνει. Πάω στην κουζίνα και μου λέει δεν καθάρισες, να ορίστε και ο λεκές εδώ και πόσες μέρες. Εγώ τον δεύτερο λεκέ δεν τον καθάρισα γιατί την ψιλιάστικα ότι τον έκανε επίτηδες και δεν είχα καμιά όρεξη να παίξω το παιχνιδάκι του. Άλλωστε, αυτός το έκανε υποτίθεται μαγειρεύοντας, ας έσκυβε να τον καθαρίσει. Εγώ όταν ήταν η μέρα μου να καθαρίσω μια χαρά τον είχα καθαρίσει τον προηγούμενο λεκέ που είχε κάνει. Τέλος πάντων ο τσακωμός έληξε όταν του ειπα "κοίταξε να δεις, εγώ δεν είμαι σαν κι εσένα, να καθαρίζω επίτηδες όταν είσαστε εδώ, σα να λέω ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΖΩ, ΚΑΘΑΡΙΖΩ!!". Πραγματικά προσπάθησα πολύ να το αποφύγω να τον ξεμπροστιάσω έτσι αλλά πούσαρε άσχημα με τις μαλακίες που έλεγε και με ανάγκασε, να του τα πω έξω από τα δόντια. Γενικά πάντως δε μου αρέσει να με φέρνουν οι άνθρωποι σ'αυτό το σημείο, να αναγκάζομαι να τους βάλω στη θέση τους. 2
Δημοφιλής ανάρτηση wizzy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 ΟΚ, δεν ξέρω εάν είναι "τραγικό" ή όχι, αλλά είχα συγκάτοικο που κάθε φορά που έστριβε για να μπει από το ένα δωμάτιο στο άλλο τραγουδούσε "...κι όπως θα παίρνω τις στροφές, εσύ άμα θέλεις κοιταζέ μεεεεεεεε". 32
idomeneas7 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Καλα, κι εμένα ο άντρας αμα φυσάει λέει "φυσάει πολύ απ'το σπασμεεεένο μου το τζάμι" και μετα αυτοσχεδιάζει γιατί δεν ξέρει τα λόγια. 5
totem_lost Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Ντάξει παιδιά αυτά είναι πταίσματα. Θυμάμαι μια φορά είχα έρθει διακοπές στην Ελλάδα για 3 εβδομάδες. Επιστρέφω πίσω και βλέπω στο μπαλκόνι γύρω στις 8-10 σακούλες με σκουπίδια. Ο τύπος δεν κατέβαζε τα σκουπίδια για 3 εβδομάδες, και όταν τον ρώτησα τι στο διάολο είναι αυτά, απάντησε 'θα τις κατέβαζα σήμερα μωρέ αλλά δεν πρόλαβα'. 4
Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 χαχα, καλά απο τεμπεληδες αλλο τιποτα, είχα συγκατοικο που μου λέει καθαρισα το μπανιο, κοιτάω η τουαλέτα ήταν βρωμικη, τον ρωτάω μου λέει το ξέχασα... 1
sadako-san Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Τραγικό πλύσιμο πιάτων από συγκάτοικο, στο εξωτερικό: παίρνει το υγρό σφουγγάρι χωρίς να προσθέσει υγρό πιάτων, αναδεύει τη λίγδα πάνω στα πιάτα και μετά τα ξεπλένει. Το κλασικό ελλεηνικό σκηνικό, με το μαμόθρεφτο αγόρι που ζει με ταπεράκια μαμάς, ξέρει να φτιάχνει μόνο τηγανιτά αυγά και φυσικά "ξεχνάει" να καθαρίσει το χάος που άφησε στην κουζίνα. Το άλλο κλασικό με το ψυγείο και τα έξοδα, στη λογική "τα δικά μου είναι δικά μου, αλλά τα δικά σου είναι κι αυτά δικά μου": Πάω κάθε λίγες μέρες για ψώνια και τιγκάρω το ψυγείο και τρώμε απ' αυτά δύο άτομα. Πάει αυτή για ψώνια, επιστρέφει με 2 μπανάνες, 1 μαρούλι μαραμένο από προσφορά, ένα μισόλιτρο γάλα. Βολεύεται τις επόμενες μέρες με όλα τα φαγητά που (αναγκαστικά) έχω ψωνίσει και μαγειρέψει εγώ. Ο άντρας συγκάτοικος (προσωρινός ήταν αυτός, ήρθε στις διακοπές ενός μόνιμου συγκάτοικου) που "ξέχασε" να κλειδώσει την πόρτα του μπάνιου ενώ έκανε ντους, μπήκα μέσα, τον είδα γυμνό με σαπουνάδες, λέω ουπς σόρι, και όπως έκλεινα την πόρτα ακούω "no problem, please come in" Η λίστα μου είναι ατελείωτη, αλλά ευτυχώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν. 4
bluesattack Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Ο άντρας συγκάτοικος (προσωρινός ήταν αυτός, ήρθε στις διακοπές ενός μόνιμου συγκάτοικου) που "ξέχασε" να κλειδώσει την πόρτα του μπάνιου ενώ έκανε ντους, μπήκα μέσα, τον είδα γυμνό με σαπουνάδες, λέω ουπς σόρι, και όπως έκλεινα την πόρτα ακούω "no problem, please come in" Ετσι ντε,βγαλτε στην φορα τα πικαντικα.Μονο ιστοριες-σουπες για τα ψωνια ? 6
Apoll Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Ο στρατος πιανεται?? Ο στρατός είναι καλά σε σχέση με τις ιστορίες παραπάνω. 1
panos2171 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Όπως είπε και η idomeneas προτιμώ να δώσω παραπάνω ενοίκιο από το να συγκατοικησω με κάποιον που δεν είναι φίλος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα