Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω συγκατοίκησει λογω δουλειας Ελλάδα και εξωτερικο με ενα σωρο κοσμο απο διαφορες χωρες,σπανια χοντρα πρόβληματα,δυο περιστατικα θυμάμαι

Ενα με συγκατοικο που κατουρουσε στο νιπτηρα,πηρε ποδι μαζι με το στρωμα του,

Ο τωρινός συγκατοικος εχει ταφ στη ντουζιερα και πρεπει μετα απο ντουζ να κανεις τον υαλοκαθαριστηρα,οχι απαραιτητα κακο αλλα εκνευριστικο μετα απο κουραστικες μερες.

και στις πρωινές κατουρόκαυλες που κατουρούσε, στο  πατάρι?

• Like 6
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο στρατος πιανεται?? :devil:

Εμείς είχαμε ένα παλικάρι που ήταν κινητή κλανιέρα.Πρωί-βράδυ τις αμολούσε συνέχεια, ακόμα και στον ύπνο του!

• Like 1
Δημοσ.
Ο μονος που μου εκανε εντυπωση ηταν ενας που κοιμοταν στο κρεβατι του χωρις σεντονια.

Δηλαδη το στρωμα ετσι γυμνο, με ολη τη βρωμα που μπορει να ειχε. Εβαζε και το παπλωμα του απο πανω και μονο στο μαξιλαρι ειχε μαξιλαροθηκη. Ηταν και κατι φοιτητοσπιτα με τα κρεβατια και στρωματα ηδη μεσα, ποιος ξερει τι ειχε περασει πανω.

Εφριξα οταν τον ειδα την πρωτη φορα. Αφου δεν επαθε κανενα δερματικο παλι καλα

Σπυράκια θα έβγαζε ο γιος του Κατακουζηνού,Παναγιωτάκης, και μόνο στη σκέψη αυτού.

• Like 2
Δημοσ.

Ιστορίες-καταστάσεις ~έξι μήνων με 15 από τα καλύτερα φρούτα της Γιουτλάνδης.

Τώρα ευτυχώς είμαι αλλού.

1. Τυπάς αστόχησε και πέταξε την χρησιμοποιημένη καπότα έξω από τον κάδο με τα σκουπίδια στην κοινή κουζίνα.Έμεινε εκεί κανά δύο μέρες.

2. Τυπάς/σσα πήρε την πετσέτα κουζίνας μου και καθάρισε μπίχλα από το χυμένο φαΐ στο φούρνο,την επέστρεψε δίχως να την καθαρίσει.

3. Ο φούρνος και το πάτωμα της κουζίνας δεν είχαν καθαριστεί για τουλάχιστον δύο έτη(κόβω το χέρι μου ότι ήταν τουλάχιστον πενταετία).Περπατούσα μόνο με παπούτσια στους κοινόχρηστους χώρους.

4. Στο παραπάνω σκηνικό πολλοί περπατούσαν με κάλτσες ή ξυπόλητοι.

5. Μια "γαμάτη" τύπισσα μας κάνει παρατήρηση για το ότι αφήνουμε άπλυτα πιάτα και την επόμενη μέρα κάνει πάρτι αποχωρισμού-διακοπών με τους φίλους της.Φεύγει 14 μέρες και αφήνει τις πάμπολλες κατσαρόλες-τηγάνια να "ωριμάσουν" στην κουζίνα.

6. Φαϊ-υλικά λείπουν από το ψυγείο μου έως ότου το αδειάζω σχεδόν τελείως.

7. Θεούλης/α κοντεύει να βάλει φωτιά στο σπίτι όταν ψήνει κουλουράκια και τα αφήνει στο φούρνο όλη την νύχτα.Το πρωί η προαναφερθήσα πολυετής λίγδα στο φούρνο είχε λιώσει και έσταζε,ο δίσκος είχε γίνει λιμνούλα λαδίλας με καμμένα κομμάτια χαρτιού ψησίματος και καρβουνιασμένα "κουλουράκια".

8. Συχνά πυκνά διάφοροι μαστουροαπίθανοι την έπεφταν στον κοινό χώρο αναψυχής για μέρες.Δεν ξέρω ποιος τους είχε καλέσει ή ποιοι ήταν ακριβώς.Όταν το ανέφερα στους λοιπούς συγκατοίκους με έλεγαν ότι είναι γνωστοί κάποιου άλλου...

9. Κλειδώνω τα τζετζερέδια με κλειδαριά-αλυσίδα στο ντουλάπι διότι στην καλύτερη κάποιος θα τα πάρει να τα χρησιμοποιήσει(δίχως να τα επιστρέψει-πλύνει),στην χειρότερη δεν θα τα ξαναδώ.

10. Αρχιμαστούρης "φοιτητής" δεν την "παλεύει" στο μεταπτυχιακό του στην....φιλολογία και φεύγει.Απαιτεί να του κάνουμε πάρτι αποχωρισμού και ζητάει να δώσουμε εμείς τα λεφτά για τα έξοδα.Φυσικά πήρε τα @@ μου, όπως και από πολλούς. Τα λοιπά μαστούρια-ζονια κάνουν κλίκα και δεν μας μιλάνε μετά(με τρομερή επιτυχία και προσωπική ευχαρίστηση θα έλεγα).

11. Ο εν λόγω είχε καταστρέψει πολλά μπρίκια-κατσαρολάκια διότι πάνω στην μαστούρα ξεχνούσε ότι έβραζε νερό για τσάι...

12. Κάποιος/α παίρνει την κοινόχρηστη σκούπα και φυσικά την χαλάει,για 2 μήνες μέχρι να φύγω τα έπαιρνα με το φαράσι...

Γενικά ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μένω σε σπίτι δίχως ρητούς κανόνες συμβίωσης.

Προσωπικά θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να μένεις μόνος,όσο και να δίνεις.

• Like 6
Δημοσ.

Ιστορίες-καταστάσεις ~έξι μήνων με 15 από τα καλύτερα φρούτα της Γιουτλάνδης.

Τώρα ευτυχώς είμαι αλλού.

1. Τυπάς αστόχησε και πέταξε την χρησιμοποιημένη καπότα έξω από τον κάδο με τα σκουπίδια στην κοινή κουζίνα.Έμεινε εκεί κανά δύο μέρες.

2. Τυπάς/σσα πήρε την πετσέτα κουζίνας μου και καθάρισε μπίχλα από το χυμένο φαΐ στο φούρνο,την επέστρεψε δίχως να την καθαρίσει.

3. Ο φούρνος και το πάτωμα της κουζίνας δεν είχαν καθαριστεί για τουλάχιστον δύο έτη(κόβω το χέρι μου ότι ήταν τουλάχιστον πενταετία).Περπατούσα μόνο με παπούτσια στους κοινόχρηστους χώρους.

4. Στο παραπάνω σκηνικό πολλοί περπατούσαν με κάλτσες ή ξυπόλητοι.

5. Μια "γαμάτη" τύπισσα μας κάνει παρατήρηση για το ότι αφήνουμε άπλυτα πιάτα και την επόμενη μέρα κάνει πάρτι αποχωρισμού-διακοπών με τους φίλους της.Φεύγει 14 μέρες και αφήνει τις πάμπολλες κατσαρόλες-τηγάνια να "ωριμάσουν" στην κουζίνα.

6. Φαϊ-υλικά λείπουν από το ψυγείο μου έως ότου το αδειάζω σχεδόν τελείως.

7. Θεούλης/α κοντεύει να βάλει φωτιά στο σπίτι όταν ψήνει κουλουράκια και τα αφήνει στο φούρνο όλη την νύχτα.Το πρωί η προαναφερθήσα πολυετής λίγδα στο φούρνο είχε λιώσει και έσταζε,ο δίσκος είχε γίνει λιμνούλα λαδίλας με καμμένα κομμάτια χαρτιού ψησίματος και καρβουνιασμένα "κουλουράκια".

8. Συχνά πυκνά διάφοροι μαστουροαπίθανοι την έπεφταν στον κοινό χώρο αναψυχής για μέρες.Δεν ξέρω ποιος τους είχε καλέσει ή ποιοι ήταν ακριβώς.Όταν το ανέφερα στους λοιπούς συγκατοίκους με έλεγαν ότι είναι γνωστοί κάποιου άλλου...

9. Κλειδώνω τα τζετζερέδια με κλειδαριά-αλυσίδα στο ντουλάπι διότι στην καλύτερη κάποιος θα τα πάρει να τα χρησιμοποιήσει(δίχως να τα επιστρέψει-πλύνει),στην χειρότερη δεν θα τα ξαναδώ.

10. Αρχιμαστούρης "φοιτητής" δεν την "παλεύει" στο μεταπτυχιακό του στην....φιλολογία και φεύγει.Απαιτεί να του κάνουμε πάρτι αποχωρισμού και ζητάει να δώσουμε εμείς τα λεφτά για τα έξοδα.Φυσικά πήρε τα @@ μου, όπως και από πολλούς. Τα λοιπά μαστούρια-ζονια κάνουν κλίκα και δεν μας μιλάνε μετά(με τρομερή επιτυχία και προσωπική ευχαρίστηση θα έλεγα).

11. Ο εν λόγω είχε καταστρέψει πολλά μπρίκια-κατσαρολάκια διότι πάνω στην μαστούρα ξεχνούσε ότι έβραζε νερό για τσάι...

12. Κάποιος/α παίρνει την κοινόχρηστη σκούπα και φυσικά την χαλάει,για 2 μήνες μέχρι να φύγω τα έπαιρνα με το φαράσι...

Γενικά ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μένω σε σπίτι δίχως ρητούς κανόνες συμβίωσης.

Προσωπικά θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να μένεις μόνος,όσο και να δίνεις.

είσαι ήρωας, απλά πράγματα

• Like 1
Δημοσ.

Κάνεις σεξουαλικές σχέσεις με όλους τους συγκατοίκους σου;   :-D

δεν είπα αυτό, 

λες οτι η συγκατοίκηση ειναι το ιδιο με το να μένεις με γονείς; 

ε καμία σχέση

Long Tom ποιοι ήταν όλοι αυτοι ρε συ; 

σε σπίτι διερχομένων έμενες;

Δημοσ.

δεν είπα αυτό, 

λες οτι η συγκατοίκηση ειναι το ιδιο με το να μένεις με γονείς; 

ε καμία σχέση

Long Tom ποιοι ήταν όλοι αυτοι ρε συ; 

σε σπίτι διερχομένων έμενες;

Στο περίπου,ήταν θεωρητικά κοιτώνας-εστία για φοιτητές/interns/διδακτορικούς(θεωρητικά) ιδιωτικής εταιρείας,την οποία η εταιρεία που δουλεύω μου πλήρωνε το ~80-90% του ενοικίου(δεν ξέρω πως το κανόνισαν διότι δεν ήμουν κανένα από τα παραπάνω και κανονικά δεν είχα δικαίωμα να μείνω,αλλά βλέποντας τι μαζεύει μάλλον έκανε κρά ο landlord για να μπω).

Μέχρι να κάνω ένα κομπόδεμα να φύγω(είχα και άλλες ανοικτές υποχρεώσεις τότες και δεν περίσσευαν)έπρεπε αναγκαστικά να μείνω εκεί.

Ήταν τόσο χάλια κοιτώνας που το κράτος τους απαγόρευσε να το βάλουν στην ιστοσελίδα με τα διαθέσιμα φοιτητικά που κρατάει ο Δήμος/Νομαρχία.Έτσι μάζευε μόνο ότι κατακάθι(ή άσχετο όπως εγώ) είχε η περιοχή και όχι νορμάλ φοιτητές που πήγαιναν αλλού.Εάν κανένας δύσμοιρος,όπως εγώ, τον ξέβραζε το κύμα εκεί έμενε μόνο όσο ήταν απαραίτητο μέχρι να βρει αλλού.

Περιττό να πω ότι στο μπάνιο όλη η μπογιά είχε φύγει και έμεινε μόνο η μούχλα και το τσιμέντο.Το οποίο πλήρωσα βεβαίως για να "καθαριστεί" όταν έφυγα,αν και κάνοντας φασαρία,μου πήραν μόνο 60€ από τα 200+ που ήθελαν αρχικά...

Τι είναι τα τζετζερέδια?

Πιάτα-κατσαρόλες-τηγάνια κ.ο.κ.

• Like 1
Δημοσ.

Που να δείτε τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας... θα γεμίσουν οι αγγελίες από απελπισμένους/ες που θα ζητάνε συγκατοίκηση.

Μ' αυτά που διαβάζω πάντως καταλαβαίνω γιατί η κοινοκτημοσύνη (όσο όμορφη/αλτρουιστική ιδέα κι αν είναι) δεν μπορεί να δουλέψει σε μεγάλη κλίμακα στην ανθρωπότητα. Αν είναι το σπίτι σου να γίνει σαν κοινόχρηστη υπαίθρια τουαλέτα, άστο καλύτερα. Καλύτερα ο καθένας τα δικά του (κι ας ακούγεται εγωιστικό), γιατί οι περισσότεροι μόνο πειθαρχημένοι δεν είναι.

Τέλος, ενώ το σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό (ενώ έχω δικό μου σπίτι Ελλάδα) αν δεν υπάρξει φως στον ορίζοντα, εντούτοις δεν με πολυψήνει η ιδέα να συγκατοικήσω με τον κάθε άγνωστο/η, που δεν έχω ίδεα τι χούγια έχει αποκτήσει από μικρό παιδί και φυσικά είναι αδύνατο να κοπούν μαχαίρι σε έναν ενήλικα.

• Like 1
Δημοσ.

Τέλος, ενώ το σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό (ενώ έχω δικό μου σπίτι Ελλάδα) αν δεν υπάρξει φως στον ορίζοντα, εντούτοις δεν με πολυψήνει η ιδέα να συγκατοικήσω με τον κάθε άγνωστο/η, που δεν έχω ίδεα τι χούγια έχει αποκτήσει από μικρό παιδί και φυσικά είναι αδύνατο να κοπούν μαχαίρι σε έναν ενήλικα.

Εντάξει εννοείται οτι δεν είναι ολες οι συγκατοικήσεις έτσι. Εάν μπουν κανόνες καθαριότητας, επισκεπτών, ώρας κοινής ησυχίας κτλ από την αρχή τότε αλλάζει το πράγμα. Στο δωμάτιο του ο καθένας κάνει οτι θέλει άλλωστε και μπορεί να σου βγεί και γαμάτη εμπειρία τελικά.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν άντεχα ούτε στην ιδέα τέτοιων καταστάσεων, προτιμούσα να δίνω τα 2/3 του μισθού μου για να μένω τελείως μόνη μου σε γκαρσονιέρα. Οπότε δεν έχω συγκατοικήσει με κανέναν μη γκόμενο. Περιμένω με αγωνία τι θα πουν οι άλλοι όμως.

Το αυτό. Αν δεν τον ξέρεις πολύ καλά τον άλλον ή δεν έχετε υπάρξει φίλοι για χρόνια καλύτερα μόνοι μας και να πληρώνουμε παραπάνω.

Δημοσ.

Πάντως και χωρίς συγκάτοικο μπορείς να έχεις προβλήματα...

Εμένα ας πούμε κάθε χειμώνα (ποτέ το καλοκαίρι) βρωμάει τσιγαρίλα το μπάνιο μου από τον αεραγωγό. Προφανώς κάποιος μαλάκας καπνίζει στο μπάνιο ή στον απορροφητήρα της κουζίνας και έρχεται όλη η μπόχα σε εμένα και πιθανόν και σε άλλα διαμερίσματα.

Άντε να βρεις ποιός είναι τώρα... ή να του αφήσεις κανά χεστήριο ραβασάκι στο ασανσέρ και να στο σκίσει ή να στο γεμίσει βρισιές.

ΥΓ: Κατά τα άλλα είμαστε «θερμοί» οι Ελληνάρες και «κρυόκωλοι» οι Βορειοευρωπαίοι (που βγαίνουν έξω να καπνίσουν με τρελό κρύο/αέρα). Μου έλεγε κάποιος στην Αγγλία ότι έχουν ανιχνευτές καπνού όλα τα σπίτια και μερικοί (κυρίως Έλληνες/Τούρκοι/Άραβες -> όλοι οι υπανάπτυκτοι δηλαδή) σκεπάζουν τον ανιχνευτή με πετσέτα και γίνεται τεκές το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν πολλα βεβαια χρονια στα φοιτιτικα μου στη Θεσσαλονικη συγκατοικισα με 4 διαφορετικα ατομα . Γνωστος μακρυνος συγγενης αλα δεν γγνωριζομαστε ηταν ο ενας και οι αλλοι αγνωστοι . Σιγουρα καποιες λιγες ομως στιγμες υπηρξε μια ενταση , οχι καατι σπουδαιο , ειδικα με εναν απο το Ζαγλιβερι εξω απο Θεσσαλονικη αλλα κατα τα αλλα μια χαρα .

Με τον ενα απο αυτους εγινα διπλοκουμπαρος (με παντρεψε και βαφτισε την μεγαλη μου κορη) και ο αλος βαφτισε τον γιο μου . Ειδικα με αυτον μιλαμε 2-3 φορες την εβδομαδα ακομα και συναντομαστε που και που . Με τον αλλον παρολο πυ μενουμε 100 μετρα μακρυα ειναι πολυασχολος και δεν πολυβλεπομαστε αλλα υπαρχει ακομα  ενα δεσιμο μεταξυ μας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...