Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, θυμήθηκα κάτι...συγκάτοικος φίλου κοιμόταν τσίτσιδος στο σαλόνι και όταν μπήκε ο άλλος μέσα και τον είδε, λέει ο τσίτσιδος κάτι του στιλ "κι εσυ τέτοιο έχεις, μη νιωθεις αβολα". Καπως ετσι τουλαχιστον, πανε και χρονια.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποιος νορμαλ ανθρωπος  συγκατοικεί στις μέρες μας;

Εξαίρεση αυτοί που το έκαναν για σπουδές γιατί δεν εβγαιναν. πχ ενας φιλος μου το εκανε στην Ολλανδια που ηταν για 12 μηνες για μεταπτυχιακο και μ ειπε οτι για να νοικιαζε μονος του ηθελε μια περιουσια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος νορμαλ ανθρωπος  συγκατοικεί στις μέρες μας;

Εξαίρεση αυτοί που το έκαναν για σπουδές γιατί δεν εβγαιναν. πχ ενας φιλος μου το εκανε στην Ολλανδια που ηταν για 12 μηνες για μεταπτυχιακο και μ ειπε οτι για να νοικιαζε μονος του ηθελε μια περιουσια...

Δε νομίζω να έχει κάποιος την οικονομική δυνατότητα να μείνει μόνος του και να επιλέξει να συγκατοικήσει, πολύ σπάνιο

Επεξ/σία από Pa0ki
  • Like 2
Δημοσ.

Καλα, κι εμένα ο άντρας αμα φυσάει λέει "φυσάει πολύ απ'το σπασμεεεένο μου το τζάμι" και μετα αυτοσχεδιάζει γιατί δεν ξέρει τα λόγια.

Εγώ πάλι το λέω (και άλλα διάφορα μαζί) όταν παίζουμε βίδα και έχουν ξεκωλωθεί οι αντίπαλοι σε σημείο αγορά κάτω από 140 δεν παίρνεις...  :-D

Εκτός από τις συγκατοικήσεις ρομαντικού χαρακτήρα είχα συγκατοικήσει κι ένα χρόνο ως πρωτοετής (σε εστία).

• Δεν επέλεξα το συγκάτοικο (απλά μια μέρα έσκασε ένα παλικάρι που θα έμενε μαζί μου).
  • Δεν υπήρχε στο δωμάτιο καθόλου privacy -- η μοναδική πόρτα ήταν του μπάνιου.
  • Το επίθετο του συγκατοίκου ήταν 7 γράμματα και τελείωνε σε "-ούτσος" (δεν κάνω πλάκα).

...και περάσαμε ένα χρόνο υπερτέλεια! (είμασταν και ίδιο έτος ίδια σχολή οπότε κώλος και βρακί γενικότερα). Μετά πήρε μεταγραφή, ενώ εδώ και χρόνια δε ζούμε καν στην ίδια χώρα αλλά έχουμε ακόμα επαφές σε σημείο που μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο να του πω "έλα τσολιά μου τι γίνεσαι?"  :)

Ήμουν πολύ κωλόφαρδος, I know.

• Like 2
Δημοσ.

Ο τραγικότερος συγκάτοικος ever ήταν ένας της στάβης που την κλείδωνε και την άφηνε μοναχή. Τι έχει τραβήξει κι αυτή η ψυχή.. 

• Like 12
Δημοσ.

Ιστορίες-καταστάσεις ~έξι μήνων με 15 από τα καλύτερα φρούτα της Γιουτλάνδης.

Τώρα ευτυχώς είμαι αλλού.

5. Μια "γαμάτη" τύπισσα μας κάνει παρατήρηση για το ότι αφήνουμε άπλυτα πιάτα και την επόμενη μέρα κάνει πάρτι αποχωρισμού-διακοπών με τους φίλους της.Φεύγει 14 μέρες και αφήνει τις πάμπολλες κατσαρόλες-τηγάνια να "ωριμάσουν" στην κουζίνα.

Όσο φταίτε εσείς που αφήνατε απλυτα τόσο φταίει και αυτή για την εκδικητική της στάση.

8. Συχνά πυκνά διάφοροι μαστουροαπίθανοι την έπεφταν στον κοινό χώρο αναψυχής για μέρες.Δεν ξέρω ποιος τους είχε καλέσει ή ποιοι ήταν ακριβώς.Όταν το ανέφερα στους λοιπούς συγκατοίκους με έλεγαν ότι είναι γνωστοί κάποιου άλλου...

Μαστουροαπίθανοι μπορεί να ήταν αλλά εσύ είσαι κομπλέξικος απέναντι τους

9. Κλειδώνω τα τζετζερέδια με κλειδαριά-αλυσίδα στο ντουλάπι διότι στην καλύτερη κάποιος θα τα πάρει να τα χρησιμοποιήσει(δίχως να τα επιστρέψει-πλύνει),στην χειρότερη δεν θα τα ξαναδώ.

Καλά έκανες αλλά αυτό δεν τους κάνει απαραίτητα τραγικούς 

11. Ο εν λόγω είχε καταστρέψει πολλά μπρίκια-κατσαρολάκια διότι πάνω στην μαστούρα ξεχνούσε ότι έβραζε νερό για τσάι...

loοοοl

Η συγκατοίκηση είναι περίπλοκη κατάσταση η οποία εξαρτάται και από τις δύο πλευρές και έαν κάτσει έκατσε!

Δημοσ.

5. Μια "γαμάτη" τύπισσα μας κάνει παρατήρηση για το ότι αφήνουμε άπλυτα πιάτα και την επόμενη μέρα κάνει πάρτι αποχωρισμού-διακοπών με τους φίλους της.Φεύγει 14 μέρες και αφήνει τις πάμπολλες κατσαρόλες-τηγάνια να "ωριμάσουν" στην κουζίνα.

Ολλανδός psycho τύπος που συγκατοικούσαμε 3 άτομα. Γυρνάμε από διακοπές και είχε αφήσει μια κατσαρόλα μακαρόνια και μια κόκκινη σάλτσα για 2 εβδομάδες πάνω στα μάτια της κουζίνας. Είχαν μουχλιάσει τα πάντα. Επίσης πάνω στον πάγκο είχε αφήσει 10 κουτιά πίτσας. Κάπου έχω φωτο στανταρ.

• Like 1
Δημοσ.

Ιστορίες-καταστάσεις ~έξι μήνων με 15 από τα καλύτερα φρούτα της Γιουτλάνδης.

Τώρα ευτυχώς είμαι αλλού.

1. Τυπάς αστόχησε και πέταξε την χρησιμοποιημένη καπότα έξω από τον κάδο με τα σκουπίδια στην κοινή κουζίνα.Έμεινε εκεί κανά δύο μέρες.

2. Τυπάς/σσα πήρε την πετσέτα κουζίνας μου και καθάρισε μπίχλα από το χυμένο φαΐ στο φούρνο,την επέστρεψε δίχως να την καθαρίσει.

3. Ο φούρνος και το πάτωμα της κουζίνας δεν είχαν καθαριστεί για τουλάχιστον δύο έτη(κόβω το χέρι μου ότι ήταν τουλάχιστον πενταετία).Περπατούσα μόνο με παπούτσια στους κοινόχρηστους χώρους.

4. Στο παραπάνω σκηνικό πολλοί περπατούσαν με κάλτσες ή ξυπόλητοι.

6. Φαϊ-υλικά λείπουν από το ψυγείο μου έως ότου το αδειάζω σχεδόν τελείως.

7. Θεούλης/α κοντεύει να βάλει φωτιά στο σπίτι όταν ψήνει κουλουράκια και τα αφήνει στο φούρνο όλη την νύχτα.Το πρωί η προαναφερθήσα πολυετής λίγδα στο φούρνο είχε λιώσει και έσταζε,ο δίσκος είχε γίνει λιμνούλα λαδίλας με καμμένα κομμάτια χαρτιού ψησίματος και καρβουνιασμένα "κουλουράκια".

8. Συχνά πυκνά διάφοροι μαστουροαπίθανοι την έπεφταν στον κοινό χώρο αναψυχής για μέρες.Δεν ξέρω ποιος τους είχε καλέσει ή ποιοι ήταν ακριβώς.Όταν το ανέφερα στους λοιπούς συγκατοίκους με έλεγαν ότι είναι γνωστοί κάποιου άλλου...

9. Κλειδώνω τα τζετζερέδια με κλειδαριά-αλυσίδα στο ντουλάπι διότι στην καλύτερη κάποιος θα τα πάρει να τα χρησιμοποιήσει(δίχως να τα επιστρέψει-πλύνει),στην χειρότερη δεν θα τα ξαναδώ.

10. Αρχιμαστούρης "φοιτητής" δεν την "παλεύει" στο μεταπτυχιακό του στην....φιλολογία και φεύγει.Απαιτεί να του κάνουμε πάρτι αποχωρισμού και ζητάει να δώσουμε εμείς τα λεφτά για τα έξοδα.Φυσικά πήρε τα @@ μου, όπως και από πολλούς. Τα λοιπά μαστούρια-ζονια κάνουν κλίκα και δεν μας μιλάνε μετά(με τρομερή επιτυχία και προσωπική ευχαρίστηση θα έλεγα).

11. Ο εν λόγω είχε καταστρέψει πολλά μπρίκια-κατσαρολάκια διότι πάνω στην μαστούρα ξεχνούσε ότι έβραζε νερό για τσάι...

12. Κάποιος/α παίρνει την κοινόχρηστη σκούπα και φυσικά την χαλάει,για 2 μήνες μέχρι να φύγω τα έπαιρνα με το φαράσι...

Γενικά ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μένω σε σπίτι δίχως ρητούς κανόνες συμβίωσης.

Προσωπικά θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να μένεις μόνος,όσο και να δίνεις.

Αυτό δεν είναι συγκατοικηση, εστία είναι που βάζουν οποίον να ναι χωρίς να σε ρωτησουν.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα οι Ολλανδοι, εχουν μεγαλο θεμα με την υγιεινη σε πολλες απόψεις. Τις προάλλες, μεσα στην αιθουσα πανεπιστημιου, ενας τυπας καθόταν σε ενα τυχαίο θρανιο μια αιθουσας. Όπως όλα τα θρανία έτσι και αυτό, σχεδον το μισο ηταν καλυμένο με στυλό. Ατάραχος όμως ο τυπας, βγάζει το ψωμάκι του, το ακουμπάει πάνω στο θρανίο βγαζει την μερεντούλα, αλοίφει καμια 2-3 φετες, όλες απλωμένες πάνω στο θρανίο και τρώει. Ηθελα να ξερα δεν σιχαίνονται? Μπορει στο προηγούμενο διάλλειμα κάποιος άλλος να εκτασε με τον κωλο του εκει πάνω για να μιλήσει στον απο πίσω. 

Επισης, τρομερο σύστημα για πλυσιμο ποτηριων σε μπυραρία. Βουλώνουν εναν νιπτήρα. Τον γεμίζουν με νερό, και στάζουν 2 σταγόνες απορρυπαντικό. Έτοιμο. Αυτο βγάζει μια βαρδια. Στο τέλος έχουν φυγει και οι 2 σταγονες και το νερο, και απλα πλένει το ποτήρι στο σαλαιβα των υπολοίπων. Μια δεμενη και ευτυχισμένη μπυραρία με αμοιβαια ανταλλαγη dna.

• Like 8
Δημοσ.

Δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ,αλλά ένας γνωστός μου μου είπε πως όταν επέστρεψε από Κρήτη Αθήνα,
ο συγκάτοικος του είχε αφήσει φακές 6 μήνες σε κατσαρόλα  :eek:

• Like 1
Δημοσ.

sellers,το συστημα πλυσιματος που εγραψες,με δυο τρεις σταγονες παραπανω,εφαρμοζεται και σε μαγαζια στην ελλαδα.το κακο δεν ειναι αυτο,το κακο ειναι οτι οταν ανεφερα την ανακαλυψη στην παρεα,το θεωρησαν νορμαλ.εννοειτε οτι ξεκοψα απο το στεκι.

Δημοσ.

Η συγκατοίκηση είναι περίπλοκη κατάσταση η οποία εξαρτάται και από τις δύο πλευρές και έαν κάτσει έκατσε!

Ωραίες οι θεωρίες για ανεκτικότητα και αρμονική συμβίωση με εκείνα τα άτομα,αλλά εάν είχες και εσύ αυτά τα περιστατικά και άλλα πολλά για ένα εξάμηνο δεν νομίζω να το έπαιρνες πολύ ψύχραιμα και ανεκτικά.

Από εκεί και πέρα είναι τραγικοί διότι όχι μόνο άνοιγαν το ντουλάπι και έπαιρναν τα τζετζερέδια,αλλά 2 τα έκλεψαν κιόλας.Δεν πρόκειται να τους πω και μπράβο επειδή παραβίασαν προσωπικό χώρο και με έκλεψαν.

Η τύπισσα ήταν μια από αυτές που άφηνε τα πιάτα άπλυτα συνέχεια,απλά εκείνη η φορά ήταν τόσο μεγάλη η τραγική ειρωνεία που σε κάνει είτε να γελάσεις για καμιά ώρα είτε να βγάλεις το καλάζνικοφ...

Αυτό δεν είναι συγκατοικηση, εστία είναι που βάζουν οποίον να ναι χωρίς να σε ρωτησουν.

Όσο εάν ήταν ή όχι συγκάτοικοι,το μόνο που έχω να πω είναι ότι μοιραζόμασταν κοινόχρηστους χώρους και κουζίνα.Δεν ξέρω πως ορίζεται αλλιώς η "σχέση" μου με εκείνα τα άτομα.

Δημοσ.

Ο τραγικότερος συγκάτοικος ever ήταν ένας της στάβης που την κλείδωνε και την άφηνε μοναχή. Τι έχει τραβήξει κι αυτή η ψυχή.. 

δεν ήταν συγκάτοικος, τα είχαμε και δε με κλείδωνε, απλά έπαιρνε τα μοναδικά κλειδιά. 

Αλλά έκανε κι άλλες μαλακίες, ας πούμε είχαμε ψιλοτσακωθεί πριν την πέσουμε κι εγώ δεν ήθελα να το συνεχίσω οπότε με πήρε ο ύπνος, τον κύριο προφανώς δεν τον επαιρνε και σπαζόταν

Λέει να κοιμάται αυτή κι εγώ να θέλω να τσακωθώ??... αμ δε που θα τη αφήσω!

Έτσι βγαίνει στο μπαλκόνι, αργά το βράδυ και τάχα μου, καταλάθος, κοπανάει τα κάγκελο του μπαλκονιού. 

Σηκώνομαι εγώ κατατρομαγμένη φωνάζοντάς τον, νομίζοντας ότι μπήκαν διαρρήκτες και τον βλέπω αυτον μ'ενα χαμόγελο θριάμβου να εισέρχεται απο την μπαλκονόπορτα. 

Έξω φρενών έγινα. Πιο  πολύ με τρέλανε αυτό το χαμογελάκι. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...