Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι το αριστερό ημισφαίριο φαίνεται να είναι υπεύθυνο έπειτα κάποιας δυσλειτουργίας του για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες , το διάβασα και εδώ βάση μελέτης. 
Η απορία μου είναι , γιατί δεν αφαιρούν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου στους ανθρώπους που παρουσιάζουν σημάδια διαταραχών όπως αναφέρονται στην έρευνα και έχουν τελέσει εγκλήματα ?
Αφού δεν πεθαίνει ο άνθρωπος με μισό εγκέφαλο , έχω δει περιπτώσεις που γεννήθηκαν ή κατέληξαν με μισό και ζούσαν μια χαρά, εδώ μωρό γεννήθηκε χωρίς εγκέφαλο και έζησε 12 χρόνια !! 
Οπότε γιατί τους αφήνουν να βγουν απο την φυλακή σε χ χρόνια όπως μπήκαν και συνεχίζουν τα εγκλήματα?

Δεν ξέρω , ίσως η απάντηση είναι προφανής και η απορία μου αφελής αλλα θα ήθελα να συζητήσουμε την ιδέα μου, είναι εφικτό να γίνει ? αν ναι γιατί δεν γίνεται ? υπάρχει νόμος που τους προστατεύει? αν δεν γίνεται γιατί δεν γίνεται ?.

:-) 

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που δεν ευνουχίζουμε βιαστές.

Επίσης αν αυτό ήταν θεραπεία θα σήμαινε πως δεν ήταν υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν.

Αυτά πέρα από το αν είναι ιατρικά εφικτό να προσαρμοστεί ένα ενήλικο σώμα στο χάσιμο του μισού εγκεφάλου.

Δημοσ.

όχι λέω μετά την αποφυλάκιση να έπαιρναν αυτό το μέτρο σαν μια ασφάλεια ας πουμε για την κοινωνία . Αυτό με τους βιαστές τι να πω , απορίας άξιο που δεν στειρώνονται. 

Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι το αριστερό ημισφαίριο φαίνεται να είναι υπεύθυνο έπειτα κάποιας δυσλειτουργίας του για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες , το διάβασα και εδώ βάση μελέτης. 

Η απορία μου είναι , γιατί δεν αφαιρούν το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου στους ανθρώπους που παρουσιάζουν σημάδια διαταραχών όπως αναφέρονται στην έρευνα και έχουν τελέσει εγκλήματα ?

Αφού δεν πεθαίνει ο άνθρωπος με μισό εγκέφαλο , έχω δει περιπτώσεις που γεννήθηκαν ή κατέληξαν με μισό και ζούσαν μια χαρά, εδώ μωρό γεννήθηκε χωρίς εγκέφαλο και έζησε 12 χρόνια !! 

Οπότε γιατί τους αφήνουν να βγουν απο την φυλακή σε χ χρόνια όπως μπήκαν και συνεχίζουν τα εγκλήματα?

Δεν ξέρω , ίσως η απάντηση είναι προφανής και η απορία μου αφελής αλλα θα ήθελα να συζητήσουμε την ιδέα μου, είναι εφικτό να γίνει ? αν ναι γιατί δεν γίνεται ? υπάρχει νόμος που τους προστατεύει? αν δεν γίνεται γιατί δεν γίνεται ?.

:-) 

Πας καλά; Η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου είναι αυτή που χρησιμοποιούμε συνέχεια, όλη μέρα για τα πάντα.

Η δεξιά χρησιμοποιείται μόνο στην αντίληψη.

• Like 2
Δημοσ.

Επισης ξεχνας κατι σημαντικο....... το κοστος......

Δεν ειναι και οτι πιο φθηνο μια επεμβαση εγκεφαλου.... οποτε πρακτικα επιβαρυνεται το κρατος για αυτες του ειδους τις επεμβασεις....

Αυτο παντα στην σφαιρα της φαντασιας, διοτι ποτε δεν προκειται να εφαρμοστει ενα τετοιο μετρο.

Δημοσ.

Πας καλά; Η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου είναι αυτή που χρησιμοποιούμε συνέχεια, όλη μέρα για τα πάντα.

Η δεξιά χρησιμοποιείται μόνο στην αντίληψη.

α δεν το ήξερα , νόμιζα οτι με οποιοδήποτε μέρος λειτουργούμε

Επισης ξεχνας κατι σημαντικο....... το κοστος......

Δεν ειναι και οτι πιο φθηνο μια επεμβαση εγκεφαλου.... οποτε πρακτικα επιβαρυνεται το κρατος για αυτες του ειδους τις επεμβασεις....

Αυτο παντα στην σφαιρα της φαντασιας, διοτι ποτε δεν προκειται να εφαρμοστει ενα τετοιο μετρο.

ναι αλλα μπροστά στο κόστος της ζωής ?(ρητορικό ερώτημα)

.. σωστό βέβαια με μεγάλο κόστος δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. 

γιαυτο στους κλέφτες κατω κει τους κοβουν τα χερια. που να τους ανοιγουνε το κεφαλι...

καλά τα χέρια , το κεφάλι γιατί τους το ανοίγουνε ? για να μη σκεφτούν να ξανακλέψουν ?  :blink: 

Δημοσ.

Περίμενε, ας δεχθούμε ότι μπορεί κάποιος να επιζήσει με μισό εγκέφαλο. Θα τον καταδικάσεις σε ημιπαρεση, καθηλωμένο σε καροτσάκι ή στο κρεβάτι για όσο ζήσει; με πιθανότητα για αφασία κιόλας, γιατί δεν ξέρεις με βεβαιότητα ποιο κέντρο λόγου επικρατεί.

Καλύτερα θανατική ποινή φίλε.

• Like 3
Δημοσ.

Περίμενε, ας δεχθούμε ότι μπορεί κάποιος να επιζήσει με μισό εγκέφαλο. Θα τον καταδικάσεις σε ημιπαρεση, καθηλωμένο σε καροτσάκι ή στο κρεβάτι για όσο ζήσει; με πιθανότητα για αφασία κιόλας, γιατί δεν ξέρεις με βεβαιότητα ποιο κέντρο λόγου επικρατεί.

Έλα μωρέ τον κάναν και παλιά πιο ήπια και στα παιδάκια που έκλαιγαν πολύ. Ένας πάγο κόφτης χρειάζεται και swishhh...

Βέβαια τότε δεν αφαιρούσαν το ένα ημισφαίριο απλά έκοβαν μερικές ίνες, με παρόμοια όμως σκατοαποτελεσματα.

Πάντως σε μικρή ηλικία υπάρχει η δυνατότηταμε πολύ φυσικοθεραπεία μετά να αποκτήσει το άτομο πλήρη λειτουργία και με μισό εγκεφάλο.

Δημοσ.

τώρα που το λες και το παρατηρώ έχεις δίκιο, εγώ το είδα ποιο γενικά το θέμα νομίζοντας οτι και οι δύο πλευρές λειτουργούν μαζί και το ίδιο με την διαφορά οτι η αριστερή μπορεί να βγάλει κάποιες συγκεκριμένες "βλάβες".

μου κάνει εντύπωση όμως που δεν λειτουργούμε έτσι , δεν έχουμε ένα "εφεδρικό εγκέφαλο" αν το πούμε έτσι..

Μ' αυτά και με 'κεινα, μου θύμισες τον συγχωρεμένο τον Jigsaw.

παρεξηγημένος χαρακτήρας , όπως ο pyramid head στο silent hil 

Έλα μωρέ τον κάναν και παλιά πιο ήπια και στα παιδάκια που έκλαιγαν πολύ. Ένας πάγο κόφτης χρειάζεται και swishhh...

Βέβαια τότε δεν αφαιρούσαν το ένα ημισφαίριο απλά έκοβαν μερικές ίνες, με παρόμοια όμως σκατοαποτελεσματα.

Πάντως σε μικρή ηλικία υπάρχει η δυνατότηταμε πολύ φυσικοθεραπεία μετά να αποκτήσει το άτομο πλήρη λειτουργία και με μισό εγκεφάλο.

ναι αλλα σε μικρή ηλικία δεν ξέρουμε οτι θα διαπράξει σίριαλ κίλιν ή κάτι παρόμοιο 

Δημοσ.

Μου πεσε το σαγόνι και μόνο που διάβασα τον τίτλο.

Λες και το αριστερό ημισφαίριο έχει μόνο αυτή την ιδιότητα και αν το αφαιρέσουμε κατά τα άλλα όλα θα λειτουργούν κανονικά.

Δημοσ.

Δεν είναι dual core CPU ο ανθρώπινος εγκέφαλος να κάνουμε disable το ένα core και να λειτουργεί το άλλο σαν εφεδρικό.

Ψάξε πάντως για λοβοτομή να δεις τι συνέπειες είχε...

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα απαντάτε σοβαρά; "Αν είναι εφικτό γιατί δε γίνεται;"

Και είναι και Παρασκευή και κανείς δεν είπε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, μάλλον εσύ δεν πρόσεξες ποιος είναι ο topic starter.

Και για να μείνω on-topic, Νίκο η αλήθεια είναι ότι ούτε το δεξί χρειάζεται. Δεν έχεις δει να σφάζουν κότες στο χωριό? Τι ημιπληγίες και κουραφέξαλα...

https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_the_Headless_Chicken

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...