Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Insomniacs,

Είμαι μαθητής Α' Λυκείου,και όπως οι πιο πολλοί μαθητές (ή έστω αυτοί που προνοούν) αγχωνόμαστε για τις κατευθύνσεις, πεδία κλπ. Θέλω να ασχοληθώ με την επιστήμη των υπολογιστών, των μαθηματικών (κυρίως στατιστική) και της οικονομίας. Το επάγγελμα που σκοπεύω να ακολουθήσω είναι αυτό του Οικονομικού Αναλυτή / Data Scientist. Το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν ξέρω ποια σχολή πρέπει να πάρω. 

Έχω τον φίλο μου που με έχει "πρίξει" να πάω ΑΠΘ/ΕΜΠ στους Η.Μ γιατί λέει "μόνο οι μηχανικοί έχουν μέλλον" (δεν τον πιστεύω ιδιαίτερα, ακούει πολλή προπαγάνδα από τον πατέρα του). Αλλά στις εταιρίες που ενδιαφέρομαι (Investment Banks ή άλλου είδους ιδρύματα π.χ Goldman Sachs, BNP Paribas κλπ.) δεν προσλαμβάνουν άτομα που έχουν πτυχία τα οποία δεν επικεντρώνονται στις "αγορές". 

Ρώτησα δίαφορα άτομα σε networking και QnA ιστοσελίδες όπως το Quora τι πρέπει να σπουδάσω και μου είπαν για ποιο λόγο να γίνω μηχανικός για να δουλέψω banking sector. Επίσης μου είπαν ότι μεγάλες εταιρίες δεν πολυ-ενδιαφέρονται για το όνομα του πτυχίου, όσο για το αν δούλεψα στα φοιτητικά μου χρόνια να μάθω επιπλέον, αν έκανα projects και αναλύσεις, αν έχω MSc ή ΜΒΑ κλπ.

Αν έχετε καμία συμβουλή θα την εκτιμούσα βαθύτατα! Οι βαθμοί μου είναι ικανοποιητικοί κατά την άποψη μου (19 κ' 11/13 απολυτήριο Γυμν.) οπότε δεν νομίζω να αποτελέσουν "πρόβλημα" στο άμεσο μέλλον.

Υ.Σ: Συγχωρέστε με για παραπληροφόρηση, γι'αυτό σας ρωτάω άλλωστε! Ορθογραφικά μπορεί να έγιναν εν τη ρήμη της γραφής.

Δημοσ.

Έχω τον φίλο μου που με έχει "πρίξει" να πάω ΑΠΘ/ΕΜΠ στους Η.Μ γιατί λέει "μόνο οι μηχανικοί έχουν μέλλον" 

εδω γελάμε. πες του φιλου σου να πα να γραφτει στο μετσοβιο και οταν με το καλο βγαλει τη σχολη (7-8) χρόνια και πα να ψαξει για δουλεια ας ερθει να σου πει το μακρυ του και το κοντο του.

αυτό που μπορεις να κανεις ειναι, είτε να μπεις σε μια σχολη υπολογιστων (πληροφορικη, μηχ υπολογιστων κτλ) και να κανεις μεταπτυχιακο στα οικονομικα, αναλυση δεδομενων, big data κτλ κτλ

είτε να πας εξαρχής σε σχολη οικονομικών και αν θες κανεις κατι πιο συγκεκριμενο με κανα μεταπτυχιακο. 

χρόνο έχεις να ψάξεις εφοσον εισαι 1η λυκειου, ψαχνεις σχολες, ψαχνεις προγραμματα σπουδων, γενικα προσπαθεις να καταληξεις τι γουσταρεις να κανεις. η επιλογη της σχολης θαρθει απο μονη της μετα.

οι βαθμοι σου δεν λενε κατι. σημασία έχει τι θα γραψεις στις πανελλαδικές (δυστυχως), και σημασία έχει το ποσο καλός θασαι σε αυτο που θα διαλεξεις να κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα το οτι οι Μηχανικοι εχουν περαση σε τετοιες δουλειες που σε ενδιαφερουν ισχυει. Ομως εγω θα σου ελεγα να μην πας, εκτος αν εισαι αναποφασιστος για το μελλον σου. Ειναι αγγουρι τα πολυτεχνεια (το ξερω εκ των εσω) και θα φας ακυρα πραγματα που δεν θα σου αρεσουν.

Ειτε θες να ακολουθησεις καριερα στο investment banking ειτε στο consulting, που ειναι οι δυο βασικοι δρομοι οσων ασχολουνται με business studies, το οτι θα εχεις πτυχιο μηχανικου δεν ειναι εμποδιο, ισα ισα προσλαμβανουν ατομα απο διαφορα backgrounds και το πιο συνηθισμενο ειναι το engineering. Ολα αυτα που σου ειπαν, οτι δεν μετραει το πτυχιο σου αλλα τι κανεις εσυ σαν ατομο ισχυουν 1000%. Αν ερθεις σε ενα πολυτεχνειο θα το καταλαβεις αυτο. Επισης να ξερεις οτι καθε σοβαρο ΜΒΑ ζηταει εργασιακη εμπειρια ωστοσο πολλες εταιριες στελνουν τα στελεχη τους μετα απο λιγα χρονια και τους το πληρωνουν κιολας. 

Μπραβο σου παντως που εισαι Α Λυκειου και ψαχνεσαι σοβαρα για το μελλον σου και δεν θα διαλεξεις σχολη επειδη ετσι σου ειπαν οι γονεις σου, οι καθηγητες σου, για να μην πανε τα μορια τσαμπα κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...