Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω κάτι σχετικά με για το κοινωνικο τιμολογιο και το νυχτερινο ρευμα.

Για παραδειγμα η μητερα μου ειναι ανεργη και το σπιτι ειναι στο ονομα της.Δικαιουται το κοινωνικο τιμολογιο με τη μειωμενη τιμη της κιλοβατωρα σωστα?Δεν δικαιουται επιπλεον εκπτωση για το νυχτερινο ρευμα?

Δηλαδη δεν μπορει να ισχυουν και τα δυο κοινωνικο τιμολογιο και νυχτερινο ρευμα?

Ξερω μπορει να γελασετε με αυτα που ρωταω αλλα τι να κανω ...ρωτωντας παμε στη πολη!!!

Η πλάκα είναι ότι με κοινωνικό τιμολόγιο η κιλοβατώρα βγαίνει φθηνότερα στο ημερήσιο, παρά στο νυχτερινό, επειδή το 2ο δεν έχει έκπτωση.

Το νυχτερινό συμφέρει για να μην ανέβεις στην επόμενη κλίμακα (>800kWh), όπου ανεβαίνει σημαντικά και το πάγιο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω κάτι σχετικά με για το κοινωνικο τιμολογιο και το νυχτερινο ρευμα.

Για παραδειγμα η μητερα μου ειναι ανεργη και το σπιτι ειναι στο ονομα της.Δικαιουται το κοινωνικο τιμολογιο με τη μειωμενη τιμη της κιλοβατωρα σωστα?Δεν δικαιουται επιπλεον εκπτωση για το νυχτερινο ρευμα?

Δηλαδη δεν μπορει να ισχυουν και τα δυο κοινωνικο τιμολογιο και νυχτερινο ρευμα?

Ξερω μπορει να γελασετε με αυτα που ρωταω αλλα τι να κανω ...ρωτωντας παμε στη πολη!!!

επειδη το εχω ρωτησει για μενα που βαζω αργα πληντυριο και τα σχετικα μου ειχαν πει οτι μπορεις αλλα θα πληρωνεις 2 παγια ενα για το κοινωνικο ενα για το βραδυνο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μηπως εχει καποιος υπολογίσει την διαφορα κόστους μεταξυ κοινωνικου τιμολογιου και νυχτερινου;

Νομιζω οτι το νυχτερινο ειναι λιγο ακριβοτερο απο το κοινωνικο, αλλα ποσο ακριβως;

Επίσης στη ΔΕΗ νομιζω εχεις και ενα 15% επιπλεον εκπτωση πληρωνοντας μεχρι τη ληξη τον λογαριασμο

το οποιο πρεπει να ισχυει μονο για το νυχτερινο και οχι για το κοινωνικο.

Δημοσ.

Το νυχτερινο ειναι για ορισμενς ωρες της ημερας .Μπορεις   να εχεις και κοινωνικο και νυχτερινο . Το κοινωνικο εχει οριο στην καταναλωση ανα 4μηνο και αν ξεπερασεις το οριο το χανεις .

Το 15% ισχυει στους εναντι λογαριασμους αν πληρωθουν εμπροθεσμα για ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο το 15% Γιαννη ακομη δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι το βαζουν στον εναντι και οχι στον εκκαθαριστικο.

δηλαδη σε μη βεβαιωμενες οφειλες (οπως ειναι ο εναντι) πως μπορω να γνωριζω οτι πηρα την εκπωση; αφου εκει μπορουν να χρεωσουν οτι γουσταρουν.

Δημοσ.

αυτο το 15% Γιαννη ακομη δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι το βαζουν στον εναντι και οχι στον εκκαθαριστικο.

δηλαδη σε μη βεβαιωμενες οφειλες (οπως ειναι ο εναντι) πως μπορω να γνωριζω οτι πηρα την εκπωση; αφου εκει μπορουν να χρεωσουν οτι γουσταρουν.

Δεν εχει σημασια (μακροπροθεσμα) οτι και να χρεωσει ο εναντι λογαριασμος θα συμψιφιστουν με το ποσο του εκκαθαριστικου, ναι σε κανει "ζημια" επειδη στην περιπτωση που αναφερεις θα κανεις 4 μηνες να παρεις να παρεις την εκπτωση αλλα δυστυχως ετσι ειναι η κατασταση με τους εναντι λογαριασμους.

Καποιοι εχουν αναφερει οτι μπορεις να μπαινεις στο site του ΑΔΜΗΕ και να καταχωρεις ο ιδιος την καταναλωση σου και ετσι να σου ερχεται ο εναντι σωστος αλλα δεν ξερω πως και τι πρεπει να κανεις.

ΥΓ. Προσοχη με το θεμα εμπροθεσμης αποπληρωμης λογαριασμου ΔΕΗ, μπορεις να εισαι σιγουρος οτι εγινε αποπληρωμη την ιδια στιγμη που εσυ δινεις τα λεφτα ΜΟΝΟ αν πληρωσεις λογαριασμο σε ταμειο της ΔΕΗ, αν πληρωνεις σε supermarkets, προποτζιδικα κτλ δεν ξερεις σε ποσες μερες θα πληρωθουν στην ΔΕΗ οι λογαριασμοι, επισης ακομα και μεσω web banking να πληρωσεις την ΔΕΗ, σε 3-5 εργασιμες θα "φτασει" στην ΔΕΗ, καλα για ΕΛΤΑ δεν το συζηταμε, μπορει να κανει και μηνες να φτασει στην ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχει σημασια (μακροπροθεσμα) οτι και να χρεωσει ο εναντι λογαριασμος θα συμψιφιστουν με το ποσο του εκκαθαριστικου, ναι σε κανει "ζημια" επειδη στην περιπτωση που αναφερεις θα κανεις 4 μηνες να παρεις να παρεις την εκπτωση αλλα δυστυχως ετσι ειναι η κατασταση με τους εναντι λογαριασμους.

Καποιοι εχουν αναφερει οτι μπορεις να μπαινεις στο site του ΑΔΜΗΕ και να καταχωρεις ο ιδιος την καταναλωση σου και ετσι να σου ερχεται ο εναντι σωστος αλλα δεν ξερω πως και τι πρεπει να κανεις.

ΥΓ. Προσοχη με το θεμα εμπροθεσμης αποπληρωμης λογαριασμου ΔΕΗ, μπορεις να εισαι σιγουρος οτι εγινε αποπληρωμη την ιδια στιγμη που εσυ δινεις τα λεφτα ΜΟΝΟ αν πληρωσεις λογαριασμο σε ταμειο της ΔΕΗ, αν πληρωνεις σε supermarkets, προποτζιδικα κτλ δεν ξερεις σε ποσες μερες θα πληρωθουν στην ΔΕΗ οι λογαριασμοι, επισης ακομα και μεσω web banking να πληρωσεις την ΔΕΗ, σε 3-5 εργασιμες θα "φτασει" στην ΔΕΗ, καλα για ΕΛΤΑ δεν το συζηταμε, μπορει να κανει και μηνες να φτασει στην ΔΕΗ.

Στο site του ΔΕΔΔΗΕ και οχι του ΑΔΜΗΕ γινεται η καταχωρηση ενδειξεων.

https://www.deddie.gr/el/upiresies/katametrisi/kataxorisi-endeikseon-metriti

Ειλικρινα δεν εχω ιδεα...

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι πληρώνεις κάνα 40 ευρώ για την αλλαγή Για Το πρέπει να πάει συνεργείο για να αλλάξει και το μετρητή.

Και αν έχετε και σπίτι που πέρασαν τα 14 χρόνια από τότε που πήγατε σχέδιο θα χρειασ6και νέο σχέδιο ( 14 χρόνια είναι για σπιτια για μαγαζιά κλπ είναι λιγότερο)

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι πληρώνεις κάνα 40 ευρώ για την αλλαγή Για Το πρέπει να πάει συνεργείο για να αλλάξει και το μετρητή.

Και αν έχετε και σπίτι που πέρασαν τα 14 χρόνια από τότε που πήγατε σχέδιο θα χρειασ6και νέο σχέδιο ( 14 χρόνια είναι για σπιτια για μαγαζιά κλπ είναι λιγότερο)

Για νυχτερινο τοσο ειναι 45 ευρω μια φορα . Οπως τα λες για το πιστοποιητικο (Υπεθυνη δηλωση εγκαταστατη).

Δημοσ.

οι λογαριασμοι, επισης ακομα και μεσω web banking να πληρωσεις την ΔΕΗ, σε 3-5 εργασιμες θα "φτασει" στην ΔΕΗ, καλα για ΕΛΤΑ δεν το συζηταμε, μπορει να κανει και μηνες να φτασει στην ΔΕΗ.

Αυτό που λες μου φαίνεται λιγο κουλό. Που βασίζεται η λογική σου οτι τα ΕΛΤΑ μπορεί να κάνουν μήνες; Αφου ολα γίνονται online.

Πλήρωνα χρόνια στο ταχυδρομείο τη ΔΕΗ μου και ποτέ δεν ειχα θέμα.

Επίσης κάτι που δεν ήξερα και μου το ειπε υπάλληλος των ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ δεν λαμβάνουν υπόψιν την ημερομηνία λήξης που γράφει στον λογαριασμό, για να είσαι εμπρόθεσμος, αλλά μια άλλη ημερομηνία που υπάρχει στο απόκομμα ταμείου!!!

Δημοσ.

Αυτό που λες μου φαίνεται λιγο κουλό. Που βασίζεται η λογική σου οτι τα ΕΛΤΑ μπορεί να κάνουν μήνες; Αφου ολα γίνονται online.

Πλήρωνα χρόνια στο ταχυδρομείο τη ΔΕΗ μου και ποτέ δεν ειχα θέμα.

Επίσης κάτι που δεν ήξερα και μου το ειπε υπάλληλος των ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ δεν λαμβάνουν υπόψιν την ημερομηνία λήξης που γράφει στον λογαριασμό, για να είσαι εμπρόθεσμος, αλλά μια άλλη ημερομηνία που υπάρχει στο απόκομμα ταμείου!!!

Προσφατα υπηρξε καθυστεριση καταβολης απο ΕΛΤΑ σε ΔΕΗ για να καλυψουν ...δικες τους αναγκες αλλα η ΔΕΗ ειπε οτι το γνωριζει και δεν θα θεωρηθουν εκπροθεσμοι οι λογαριασμου που πληωθηκαν μεσω ΕΛΤΑ

http://www.kathimerini.gr/912780/article/epikairothta/ellada/elta-parakrathsh-eispra3ewn-deh-logw-elleiyhs-reystothtas

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συμφωνα με αυτο https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot στο 4) Ποια είναι η χορηγούμενη έκπτωση? προσπαθω να καταλαβω...

α)Οι δικαιουχοι ειναι πλεον σε 2ομαδες με τις χρεωσεις που αναφερει οποτε καταργουνται ολες οι παλιες.Σωστα?

α1)Αν ναι,ανηκα στην κατηγορια οπου η χρεωση ηταν 0,027773  και τωρα αν μπω στην κατηγορια ΚΟΤ-Β γινεται 0,045(διπλασιαζεται η αξια της κιλοβατωρας).Σωστα?

β)Η παραπάνω έκπτωση υπολογίζεται στη χρέωση Προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας. Εάν ο πελάτης έχει επιλέξει το Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο, τότε η έκπτωση εφαρμόζεται και στη χρέωση Προμήθειας για την κατανάλωση της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης), όπως προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση.

Επειδη εχω και νυχτερινο ρευμα αυτο σημαινει οτι εφαρμοζεται η εκπτωση και στο νυχτερινο ρευμα?Αν ναι,γινεται αυτοματα ή πρεπει να κανω καποια αιτηση επιπλεον?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση:

Είμαι ήδη δικαιούχος ΚΕΑ αλλά επειδή η αίτηση έχει εγκριθεί προ διμήνου, μού ζητά την υποβολή τροποποιητικής, ώστε να μπορέσω να υποβάλω αίτηση και στο νέο ΚΟΤ...

...υπάρχει περίπτωση με την υποβολή της τροποποιητικής να μην κατατεθεί το ΚΕΑ για τον τρέχοντα μήνα;

Το παλιό ΚΟΤ ήταν τελείως για τον, μη πω...ως δικαιούχος ΚΟΤ, η χρέωση ΥΚΩ για την χρηματοδότηση του μέτρου ανήλθε στον πρώτο εκκαθαριστικό με το κοτ στα 50% της αξίας του ρεύματος....

...δηλαδή ποιό το νόημα να με χρεώνουν συνολικά 150% (το μισό επιπλέον), για να έχω - υποτίθεται - κοινωνικό τιμολόγιο;; δεν έκανα τους υπολογισμούς, αλλά αμφιβάλλω πως μου έκοψε όντως το ΚΟΤ τόση χρέωση από το κανονικό τιμολόγιο.

Ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν τώρα.

Επεξ/σία από vgiozo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...