Liverpool89 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Παλι εξαιτίας της παπ@ρα του λογιστη το εχασα και αυτο. Νοικιαζω διαμερισμα στο ονομα μου, οπου εχω και το ρευμα σε μενα. Μπηκα να κανω αιτηση και με απερριψε γιατι με χει βαλει φιλοξενουμενο στον πατέρα μου, χωρις να το ξερω ουτε εγω ουτε ο πατερας μου.
vgiozo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Παλι εξαιτίας της παπ@ρα του λογιστη το εχασα και αυτο. Νοικιαζω διαμερισμα στο ονομα μου, οπου εχω και το ρευμα σε μενα. Μπηκα να κανω αιτηση και με απερριψε γιατι με χει βαλει φιλοξενουμενο στον πατέρα μου, χωρις να το ξερω ουτε εγω ουτε ο πατερας μου. Τροποποιητική στην εφορία, σε μια μέρα θα έχεις ξεμπλέξει...(θα έχουν περάσει κι οι αλλαγές στο σύστημα) ΑΛΛΑ ίσως το έκανε για τα αντικειμενικά τεκμήρια...γιατί κι εγώ αφού έκανα τη διόρθωση / τροποποιητική στην φορολογική μου δήλωση, τα αντικειμενικά κριτήρα για το σπίτι βάραιναν εμένα...στην επόμενη φορολογική δήλωση δεν πρέπει να το δηλώσουν οι γονείς μου στο Ε1 (μόνο στα ακίνητα) ψάξτο, συμβουλέψου τον πρώτα... κι εγώ το είχα δηλωμένο ως φιλοξενία από ΛΑΘΟΣ και έχασα 8 μήνε καταβολής ΚΕΑ....πήγαινα στα ΚΕΠ και ρωτούσα "μένω σε διαμέρισμα που ανήκει στους γονείς μου" και μου απαντούσαν ότι "φιλοξενούμαι"....κι εγώ δεν το είχα ψάξει ακριβώς για το τί σήμαινε "δωρεάν παραχώρηση", μου φαινόταν "λογικό" να επιλέξω ότι "φιλοξενία" ήταν η αρμοζουσα περιγραφή της κατάστασης (παρότι οι γονείς μου μένουν σε διαφορετικό σπίτι κι εγώ δήλωνα ΔΟΥ σε άλλη πόλη) κι έτσι έχασα 1600€....αμαρτία... Διαφορετική η περίπτωσή σου, αλλά διορθώνεται εύκολα Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από vgiozo 1
mithrid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 34 λεπτά πριν, vgiozo είπε Μια ερώτηση: Είμαι ήδη δικαιούχος ΚΕΑ αλλά επειδή η αίτηση έχει εγκριθεί προ διμήνου, μού ζητά την υποβολή τροποποιητικής, ώστε να μπορέσω να υποβάλω αίτηση και στο νέο ΚΟΤ... ...υπάρχει περίπτωση με την υποβολή της τροποποιητικής να μην κατατεθεί το ΚΕΑ για τον τρέχοντα μήνα; ...... Ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν τώρα. Γνωστος μου με ΚΕΑ μιλησε με το δημο και του ειπαν να παει απο εκει να το φτιαξει το θεμα με το ρευμα.Μηπως θα ηταν καλυτερα να απευθυνθεις στο δημο για σιγουρα πριν κανεις οποια κινηση στον Ηδικα? ... Δεν παιζει να βελτιωθουν τα πραγματα.Αν ειδες τι εγραψα πιο πανω, με το καινουριο κοινωνικο τιμολογιο θα πληρωνω διπλασια την kw απο το προηγουμενο.Δεν γνωριζω βεβαια αν υπαρχουν απαλλαγες απο αλλες υπηρεσιες.Καταντησαμε επιστημονες μεσα στο ιδιο μας το σπιτι
vgiozo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, gponiris είπε Γνωστος μου με ΚΕΑ μιλησε με το δημο και του ειπαν να παει απο εκει να το φτιαξει το θεμα με το ρευμα.Μηπως θα ηταν καλυτερα να απευθυνθεις στο δημο για σιγουρα πριν κανεις οποια κινηση στον Ηδικα? ... Δεν παιζει να βελτιωθουν τα πραγματα.Αν ειδες τι εγραψα πιο πανω, με το καινουριο κοινωνικο τιμολογιο θα πληρωνω διπλασια την kw απο το προηγουμενο.Δεν γνωριζω βεβαια αν υπαρχουν απαλλαγες απο αλλες υπηρεσιες.Καταντησαμε επιστημονες μεσα στο ιδιο μας το σπιτι Ποιά ακριβώς ήταν η απορία του φίλου σου, ποιό ήταν το θέμα προς διερεύνηση / επίλυση; Στον δικό μου δήμο / δημ.κοινότητα είναι όρθια (καθιστά) ζωντόβολα, δεν τους εμπιστεύομαι... ...ήμουν από λάθος δηλωμένος "φιλοξενούμενος" στη φορολογική ενώ μένω μόνος σε σπίτι των γονιών μου...πήγα από το Δήμο να ρωτήσω και παραλίγο να με βάλουν σε τρελούς μπελάδες... - μου έλεγαν ότι η τροποιητική στο Ε1 θα πάρει καιρό να εγκριθεί - και με συμβούλευαν να μπουν οι γονείς μου στο Ταξις και να δηλώσουν το σπίτι ως ενοικιαζόμενο, με ενοίκιο 0,01€ για το οποίο μετά θα χρειαζόταν και έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού και άλλες ταλαιπωρίες, λογιστικές αλχημείες κι έξοδα. Ρώτησα ένα λογιστή κι ευτυχώς μ' έσωσε... Σε μία ώρα είχα ξεμπλέξει στη ΔΟΥ, το απόγευμα είχε εγκριθεί η τροποποιητική.... την ίδια ώρα έκανα αίτηση στο ΚΕΑ κι εγκρίθηκε...για ένταξη στο ΚΟΤ πήρα τηλέφωνο και στη ΔΕΗ, ετοίμασα τα δικαιολογητικά, έφερα τον λογαριασμό στο όνομα μου κι έληξε το θέμα. ...τί θα κάνουν στο δήμο με το λογαριασμό ρεύματος; Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2018 από vgiozo
mithrid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, vgiozo είπε Ποιά ακριβώς ήταν η απορία του φίλου σου, ποιό ήταν το θέμα προς διερεύνηση / επίλυση; Στον δικό μου δήμο / δημ.κοινότητα είναι όρθια (καθιστά) ζωντόβολα, δεν τους εμπιστεύομαι... ...ήμουν από λάθος δηλωμένος "φιλοξενούμενος" στη φορολογική ενώ μένω μόνος σε σπίτι των γονιών μου...πήγα από το Δήμο να ρωτήσω και παραλίγο να με βάλουν σε τρελούς μπελάδες... - μου έλεγαν ότι η τροποιητική στο Ε1 θα πάρει καιρό να εγκριθεί - και με συμβούλευαν να μπουν οι γονείς μου στο Ταξις και να δηλώσουν το σπίτι ως ενοικιαζόμενο, με ενοίκιο 0,01€ για το οποίο μετά θα χρειαζόταν και έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού και άλλες ταλαιπωρίες, λογιστικές αλχημείες κι έξοδα. Ρώτησα ένα λογιστή κι ευτυχώς μ' έσωσε... Σε μία ώρα είχα ξεμπλέξει στη ΔΟΥ, το απόγευμα είχε εγκριθεί η τροποποιητική.... την ίδια ώρα έκανα αίτηση στο ΚΕΑ κι εγκρίθηκε...για ένταξη στο ΚΟΤ πήρα τηλέφωνο και στη ΔΕΗ, ετοίμασα τα δικαιολογητικά, έφερα τον λογαριασμό στο όνομα μου κι έληξε το θέμα. ...τί θα κάνουν στο δήμο με το λογαριασμό ρεύματος; Με αιφνιδιασες με παραδειγματικο τροπο και με εβαλες σε σκεψεις για μελλοντικες κινησεις. Ο φιλος μου ειχε το 60% του σπιτιου και εμενε μονος.Και επειδη παιρνει κεα του ειπαν να μην κανει Ηδικα ακομα για κοινωνικο τιμολογιο πριν παει απο το δημο.Αξιο πολλων ερωτησεων και διερευνησης...
vgiozo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Στις 9/25/2017 στις 7:40 ΜΜ, maik42 είπε αυτο το 15% Γιαννη ακομη δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι το βαζουν στον εναντι και οχι στον εκκαθαριστικο. δηλαδη σε μη βεβαιωμενες οφειλες (οπως ειναι ο εναντι) πως μπορω να γνωριζω οτι πηρα την εκπωση; αφου εκει μπορουν να χρεωσουν οτι γουσταρουν. Στον εκκαθαριστικό εφαρμόζουν την έκπτωση 15%...ποτέ δεν μου έχει έρθει στον έναντι...πρώτη φορά το ακούω κι είναι τελείως αντίθετα με όσα μου έχουν πει από τη ΔΕΗ σε τηλεφωνήματα που είχα κάνει σχετικά
Anorymous Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, vgiozo είπε Μια ερώτηση: Είμαι ήδη δικαιούχος ΚΕΑ αλλά επειδή η αίτηση έχει εγκριθεί προ διμήνου, μού ζητά την υποβολή τροποποιητικής, ώστε να μπορέσω να υποβάλω αίτηση και στο νέο ΚΟΤ... ...υπάρχει περίπτωση με την υποβολή της τροποποιητικής να μην κατατεθεί το ΚΕΑ για τον τρέχοντα μήνα; και εγω το ιδιο προβλημα εχω, λογικα με την τροποποιητικη δεν θα εχεις θεμα εκτος αν εχουν αλλαξει καποια δεδομενα και δεν ταυτιζονται
phanispal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2018 Ρε παιδιά, εγώ με βάση την τελευταία δήλωση, ουσιαστικά για το 2016, ήμουν και απ' ότι κατάλαβα φαίνομαι ακόμα ως φιλοξενούμενος, με αποτέλεσμα πριν που μπήκα να δω τι παίζει, να μου βγάλει αυτό: Αναφορά σε κείμενο Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είστε μέλος νοικοκυριού. Η αξιολόγηση της επιλεξιμότητας σας για το ΚΟΤ μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια του νοικοκυριού που σας φιλοξενεί. Από το Γενάρη του 2017 νοικιάζω σπίτι με το ρεύμα στο όνομά μου. Τι παίζει τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα