Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπαταρία λέγεται αυτό που είναι μέσα και στις ακριβές βρύσες το ξεβιδώνεις και το αλλάζεις. Αν δεν βγαίνει τότε παίρνεις καινούργια βρύση.

Δημοσ.

Μπαταρία λέγεται αυτό που είναι μέσα και στις ακριβές βρύσες το ξεβιδώνεις και το αλλάζεις. Αν δεν βγαίνει τότε παίρνεις καινούργια βρύση.

Ναι, η απορία μου είναι πώς το ξεβιδώνω αφού δεν έχει βίδα.

Το δείχνω και στην φωτογραφία.

Δημοσ.

Επειδή η φωτογραφία είναι λίγο θολή και δε φαίνεται καλά πως είναι το σπείρωμα μέσα (αν υπάρχει σπείρωμα κι όλας ή με γελούν τα μάτια μου), δοκίμασε το εξής:

Με ένα μαχαίρι/κατσαβίδι να σπρώξεις προς τα μέσα τα 4 γκρίζα κλιπς/φτερά που φαίνονται και να τραβήξεις το χερούλι προς τα πάνω (μήπως δεν είναι βιδωμένο και το συγρατούν μόνο αυτά). 

Πρόσεξε μην κόψεις κανα δάχτυλο!

Δημοσ.

Αφού ξεβίδωσες τη βιδούλα που συγκρατεί το καπάκι ,τράβα το καπάκι προς τα πάνω για να φανεί η μπαταρία.Αν έχει κολλήσει κούνησέ το δεξιά - αριστερά καθώς το τραβάς πάνω. 

Δημοσ.

Ναι, η απορία μου είναι πώς το ξεβιδώνω αφού δεν έχει βίδα.

Το δείχνω και στην φωτογραφία.

Αφού ξεβίδωσες τη βιδούλα που συγκρατεί το καπάκι ,τράβα το καπάκι προς τα πάνω για να φανεί η μπαταρία.Αν έχει κολλήσει κούνησέ το δεξιά - αριστερά καθώς το τραβάς πάνω. 

:wacko:

Επειδή η φωτογραφία είναι λίγο θολή και δε φαίνεται καλά πως είναι το σπείρωμα μέσα (αν υπάρχει σπείρωμα κι όλας ή με γελούν τα μάτια μου), δοκίμασε το εξής:

Με ένα μαχαίρι/κατσαβίδι να σπρώξεις προς τα μέσα τα 4 γκρίζα κλιπς/φτερά που φαίνονται και να τραβήξεις το χερούλι προς τα πάνω (μήπως δεν είναι βιδωμένο και το συγρατούν μόνο αυτά). 

Πρόσεξε μην κόψεις κανα δάχτυλο!

Το δοκίμασα ήδη αυτό αλλά δεν έγινε τίποτα...

Δημοσ.

Ε δεν γίνεται. Η βιδούλα κρατάει το καπάκι. Απλά έχει κολλήσει. Βάλε λίγο WD 40 και δοκίμασε πάλι.

Κι όμως γίνεται, τελικά δεν είχε βίδα, είχε αυτά τα 4 πλαστικά που κρατούσαν το καπάκι, αυτό που έλεγε δηλαδή ο saxos55. Το είδα δοκιμάσει εξαρχής απλά ήθελε περισσότερη δύναμη για να βγει και τελικά τα κατάφερα. Μάλιστα έσπασε και το 1 από τα 4.

post-123340-0-35892100-1452096721_thumb.jpg

post-123340-0-46270000-1452096716_thumb.jpg

Επίσης βρήκα έναν σπασμένο κυκλικό πράμα από πλαστικό όταν έβγαλα το χερούλι.

Τώρα τί κάνω?

Δημοσ.

Ξεβιδώνεις τον μηχανισμό με ένα γερμανικό ή γαλλικό ή κάβουρα , ότι έχεις, και το πας για αλλαγή σε ένα μαγαζί με υδραυλικά κτλ.

Δημοσ.

Ξεβιδώνεις τον μηχανισμό με ένα γερμανικό ή γαλλικό ή κάβουρα , ότι έχεις, και το πας για αλλαγή σε ένα μαγαζί με υδραυλικά κτλ.

Για να καταλάβω, τι ακριβώς θα αλλάξω?

Το άσπρο? Ποιο κομμάτι πρέπει να ξεβιδώσω?

Δεν ξέρω αν ξεδιδώνεται κάτι από αυτό το πράμα των φωτογραφιών.

Δημοσ.

Ο μηχανισμός είναι σαν αυτόν μάλλον http://is.gd/50WLdl. Εκεί που έχει το πολύγωνο είναι για να το βιδώνεις-ξεβιδώνεις. Στην βάση του δηλαδή. 

Για να καταλάβω, τι ακριβώς θα αλλάξω?

Το άσπρο? Ποιο κομμάτι πρέπει να ξεβιδώσω?

Δεν ξέρω αν ξεδιδώνεται κάτι από αυτό το πράμα των φωτογραφιών.

https://youtu.be/SR6vnfNLr-8?t=1m2s

Δημοσ.

Ο μηχανισμός είναι σαν αυτόν μάλλον http://is.gd/50WLdl. Εκεί που έχει το πολύγωνο είναι για να το βιδώνεις-ξεβιδώνεις. Στην βάση του δηλαδή. 

https://youtu.be/SR6vnfNLr-8?t=1m2s

Μάλιστα, σε ευχαριστώ!

Όταν έβγαλα το χερούλι, βρήκα μέσα και αυτό:

post-123340-0-82612600-1452099203_thumb.jpg

Δεν ξέρω αν ήταν σπασμένο ή αν εγώ το έσπασα καθώς έβγαινε το χερούλι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως δεν έχει χαλάσει ολόκληρος ο μηχανισμός αλλά αυτό το πλαστικό μόνο, γιατί στο video που postαρες ο τεχνικός αλλάζει μόνο το λαστιχάκι.

Δημοσ.

Ναι, αυτό το πράγμα είναι, κάποτε ήταν λαστιχάκι.

Το μετράς και πας και παίρνεις ένα ίδιο. Μηδενικό κόστος έχει, πεντε-έξι πάρε για καλό και για κακό, 20 λεπτά θα στα χρεώσει πχ.

Τα ξαναβάζεις στη θέση τους όλα (δεν πειράζει το σπασμένο κλιπ και λογικά είσαι εντάξει.

Αλλιώς φεύγει όλο, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει η φλάτζα (το λαστιχάκι) αλλά εσύ αυτό που το βρήκες; Αν το βρήκες στο καπάκι δεν είναι το ίδιο με αυτό που αλλάζει ο τεχνικός στο βίντεο.

Δημοσ.

Το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει η φλάτζα (το λαστιχάκι) αλλά εσύ αυτό που το βρήκες; Αν το βρήκες στο καπάκι δεν είναι το ίδιο με αυτό που αλλάζει ο τεχνικός στο βίντεο.

Όταν έβγαλα το καπάκι βγήκε και αυτό το πράμα μαζί σπασμένο.

Το λαστιχάκι που λέτε είναι εντός του μηχανισμού τον οποίο και θα πρέπει να ανοίξω για να το αλλάξω, όπως στο βίντεο?

Αυτό που έβγαλα εγώ θα πρέπει να το αντικαταστήσω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...