kostasbm Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 καταρχας εχει πανω απο 1 εξοδο το ρουτερ που θελεις για μαστερ>?? και αν ναι εχει απλες εξοδους η εχει και wan εξοδο ??
vasilk Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Πρώτα να σας ευχαριστήσω που απαντήσατε. καταρχας εχει πανω απο 1 εξοδο το ρουτερ που θελεις για μαστερ>?? και αν ναι εχει απλες εξοδους η εχει και wan εξοδο ?? Έχω 4 rοuter στη διάθεση μου και μπορώ να χρησιμοποιήσω όποια από αυτά θέλω για το ζευγάρι μου. Όλα έχουν από 4 απλές εξόδους. To Pirelli και ένα της Vodafon έχουν και από δύο εξόδους για VoIP αλλά είναι άσχετο με τη δουλειά που τα θέλω. Wan δεν ξέρω τι είναι αλλά δεν νομίζω να έχουν. Στο master θα χρησιμοποιήσω μόνο μια έξοδο για να δώσει internet σε ένα μηχάνημα οπότε μένουν άλλες 3 ελεύθερες για βάλω το καλώδια για την "γέφυρα". Στο δεύτερο router επίσης θέλω μόνο μια έξοδο για ένα μηχάνημα οπότε και εκεί μένουν άλλες 3 ελεύθερες για βάλω το καλώδιο για την "γέφυρα". Αυτό το δεύτερο router θα έχει ανοικτό και το wifi για να δίνει internet σε διάφορες συσκευές. Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι πως με wifi θα μπορούν να μπαίνουν διάφοροι στο internet (θα είναι κατά κάποιο τρόπο για το "κοινό") και δεν θέλω να τους αφήσω διάφορα "παράθυρα" - "χαραμάδες" προς το master router και το μηχάνημα που συνδέετε σε αυτόν. Για λόγους ασφαλείας. Θα κερδίσω κάτι στην "θωράκιση" μου με αυτόν τον τρόπο ή τζάμπα ο κόπος? εδώ είναι ένα σχετικό θέμα με αυτό που ρωτάς σε περίπτωση που κολλήσεις κάπου ρώτα Ναι και αυτό το θέμα είναι παρόμοιο. Ο @paulino δίνει κάποιες οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στα δύο router (φαίνεται να το κατέχει). Προς το παρόν μου ακούγονται εντελώς "κινέζικα" αλλά θα μπω στα router μου και θα προσπαθήσω να βρω τις ρυθμίσεις που λέει.
kage Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 επιλογή 1 εάν υπάρχει παροχος ΟΤΕ δεν συνεργάζεται με το zte επιλογή 2 για ποιο λογο να μην δουλευει σχεδον με το 70% των μοντεμ που δεινουν ολοι οι παροχοι?διαβασα καποια κομεντς και μαλλον ειναι θεμα ρυθμίσεων εδω δουλεψε το κινεζικο turbo x ειπε πιο πανω! @vasilik αν το κοινο+μηχανημα(?) ειναι τουλ.5-10ατομα συνδεδεμενα δεν υπαρχει ουτε μια στο μυριο με τοσο απλα μοντεμ να στησεις τιποτα.. παντα θα χεις προβληματα με το ινετ...
vasilk Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 @vasilik αν το κοινο+μηχανημα(?) ειναι τουλ.5-10ατομα συνδεδεμενα δεν υπαρχει ουτε μια στο μυριο με τοσο απλα μοντεμ να στησεις τιποτα.. παντα θα χεις προβληματα με το ινετ... Όχι δεν μιλάμε για τέτοια νούμερα που λες (δεν είναι καφετέρια). Στο internet θα μπαίνουν ταυτόχρονα 2, το πολύ-πολύ 3 άτομα (το ένα μηχάνημα και 1-2 επισκέπτες). Και όχι συνέχεια αλλά περιστασιακά στη διάρκεια της μέρας. Και στο φινάλε δεν με πειράζει αν έχουν και χαμηλή ταχύτητα. Δεν θα κάνουν και downloading. Απλώς για κανένα surfing για 10-20 λεπτά το πολύ, όσο θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Μια free παροχή θα είναι, δεν θα μου ζητήσουν και τα ρέστα για την ταχύτητα . Αυτή τη στιγμή η ταχύτητα είναι κάπου στα 12Mbps. Αυτό που σκέφτομαι και λέω, δεν θέλω να το κάνω για να επεκτείνω - μεγαλώσω το δίκτυο μου. Απλώς για λόγους ασφαλείας δεν θέλω να δώσω σε επισκέπτες πρόσβαση στο κύριο router μου πού συνδέετε το μηχάνημα μου. Μπορεί να λέω και πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω. Όπως καταλάβατε δεν είμαι ειδικός. Έτσι μια απλή σκέψη έκανα πως αν δεν τους δώσω άμεση πρόσβαση στο κύριο router μου αλλά σε ένα άλλο και νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν μπορούσα να στήσω κάτι εύκολα και απλά μόνος μου με αυτά που έχω. Δεν σκοπεύω να πληρώσω για κάτι επαγγελματικό που θα το στήσει επαγγελματίας με ειδικευμένα μηχανήματα. Ούτε έχω επτασφράγιστα μυστικά στο μηχάνημα μου και τρέμω μην μου τα κλέψουν ούτε και πρέπει ντε και καλά να παρέχω wifi internet στους επισκέπτες. Για άλλη δουλειά έρχονται στο χώρο.
kage Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 το προβλημα δεν ειναι στο αργο ιντερνετ αλλα στο οτι δεν θα μπαινουν στο wifi. υποθετω και τωρα δεν θα μπαινουν γιατι θα επρεπε να μεγαλωσεις ευρος ip και να μικρυνεις το leasing time σε μια ωρα ας πουμε... σε 1η φαση βαλε καπου που λεει 20hz βαλε wifi mode only b/g. κ μετα απλα αυτα τα μοντεμ παροχων μολις μαζεψουν μερικα λαθη μεταδοσης για το ιντερνετ κολανε και θελουν ρεσταρτ... για να μπουν στο ρουτερ θελουν username k password και να μπουν τι θα κανουν?περισσοτερο θα επρεπε να ανησυχεις για το lan αν ειχες και αν μοιραζεις καποιους φακελους... τωρα για να μην εχουν ευκολα προσβαση του στυλ 192.168.χ.χ θελει ακομη περισσοτερες ρυθμισεις..σαν να στηνεις 2 λαν. μηχανημα εννοεις το pc σου/λαπτοπ? επαγγελματικα δεν ειναι μονο αυτα που χουν χιλιαρικα..μπορεις να βρεις mikrotik,vigor,unifi κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα