Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα θελα μ ενα μαγικο τροπο να αρνουμαι τυχον γλυκα και μαλακιες και να μην ξεκινανε ενας χαμος ερωτησεις και κυρηγμα για τη διατροφη μου και τα ρεστα.

Για πειτε καμια ιδεα γιατι τ απογευμα εχω παρτυ παλι και ξερω οτι παιζει τουρτα σοκολατα

Παιρνω καποια χαπια, και δε κανει να τρωω σοκολατα

Ή απλα, ειμαι αλλεργικος

(Δε ξερω αν ειπωθηκαν ηδη)

Δημοσ.

Η μόνη περίσταση που ίσως μπορεί να πιέσω έμμεσα κάποιον να φάει είναι αν παίζει γυφτιά. Δηλαδή να πάμε σε ταβέρνα και να πει ο άλλος εγώ δεν παίρνω τίποτα, κάνω δίαιτα. Εγώ παρ' ότι δεν έχω την οικονομική άνεση, θα κάνω μία ελάχιστη κατανάλωση. Δε μπορώ να κάθομαι για διασκέδαση και να έχω τον μαγαζάτορα να με καταριέται. Αλλιώς μια χαρά βολεύομαι και στο συνοικιακό "καφενεδάκι". Εννοείται ότι μιλάμε ο άλλος να έχει κάποια οικονομική άνεση.

Κατά τ' άλλα και εγώ ποτέ δεν τρώω απ' έξω, για λόγους διατροφής και οικονομίας, αλλά μου τυχαίνει συχνά να έχω φαγητό σπίτι και να αναγκαστώ να φάω κάτι ώστε να συνοδεύσω ένα φίλο. Γούστα είναι αυτά. :-D

Τρεις φορές τη βδομάδα και εγώ θα τσίναγα πάντως ή θα έπαιρνα το πιο μικρό-φτηνό γλυκάκι που υπάρχει.

Υ.Γ. Η λευκή break είναι η καλύτερη σοκολάτα!

Το θεμα δεν ειναι ποσα γλυκα τρωω και οι ενοχες αλλα αυτα τα λιγα που τρωω να τα εχω επιλεξει εγω οπως και την ωρα που θα τα φαω, χωρις εξωτερικες πιεσεις. Οχι, δεν θα ξαναφαω σαβουρα για να μη χαλασω καποιανου το χατιρι ωστε να μην εχει ενοχες, αν ειναι να φαω σαβοτρα θα το κανω γιατι γουσταρα εκεινη τη στιγμη.

Σχετικα με την ελαχιστη καταναλωση, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ποτε δε μενω χωρις παραγγελια δηλαδη σε γλυκατζιδικα και καφετεριες θα παρω καποιον καφε, στα μπαρ επειδη συνηθως οδηγω θα παρω κατι χωρις αλκοολ και στην ταβερνα θα παρω κατιτι συνηθως. Το μονο μου θεμα ειναι τα σουβλατζιδικα που δεν ξερω, καθως εχω ξενερωσει πολλες φορες με βλακεια σουβλακια οποτε πλεον τρωω απο αυτα που εχω δοκιμασει ή αν μου προτεινουν καποιο ατομα που δοκιμασαν, ποτε στην τυχη

Υγ. Καποτε ετρωγα αβερτα λευκη crunch, μεχρι που την βαρεθηκε ο οργανισμος μου. Νεος ερωτας η λευκη twix ( ενω δεν μ αρεσει η κανονικη!)

Που να δεις τι γίνεται στο «Ευχαριστώ, δεν τρώω πρωινό». Ξαφνικά όλοι γίνονται διατροφολόγοι και ξεκινάει διάλεξη για το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας και το καλό της υγείας μου. Έχω σκεφτεί να βγάλω πιστοποιητικά και να μοιράζω. Αφού ξέρουν, ας έχουν και ένα χαρτί να φαίνεται.

Πραγματικα, επειδη το ζω και αυτο ειναι εναδραμα γιατι συνηθως μου προτεινουν πρωινο την ωρα που φτιαχνω το σκετο καφεδακι μου και δεν ειμαι σε θεση να επικοικνωνησω η κατι, οποτε λεω ναι νσι σ οτι κυρηγμα πουν κ κουναω το κεφαλι...
Δημοσ.

Δε θέλω γιατί δε μου αρέσει! Το "Τι ψυχή έχει ένα κομμάτι τούρτα". Σόρρυ κιόλας αλλα η μλκισμένη που το λέει αυτό είμαι σίγουρη ότι έχει ένα σώμα σα σακί με πατάτες + χοληστερίνες κτλ. Μην υποκύπτεις. "ΔΕ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ"  μετά θα σου πούν " Μα καλά πως δε σου αρέσουν τα γλυκά;". " Ε ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;". Και repeat.

• Like 1
Δημοσ.

Νταξ με μερικούς ανθρώπους (ειδικά τους μεγαλύτερους - στα μυαλά όχι στην ηλικία) δεν βγάζεις άκρη.

Θεϊκό σκηνικό που έγινε πριν μερικά χρόνια:

Μητέρα ενός φίλου παρουσιάζει ζάχαρο (διαβήτη τύπου 2) και με πιάνει να με ρωτήσει πέντε πράγματα (νόμιζε ότι είναι το ίδιο). Τεσπα της εξηγώ τι να προσέχει, τι να αποφεύγει πως να χρησιμοποιεί τον μετρητή ζαχάρου κλπ όλα σούπερ. Δεν περνάνε 2 ώρες και αρχίζει να μας μυρίζει γλυκό.

Πάω με τον φίλο μου κάτω που ήταν η μητέρα του να δούμε τι παίζει:

- κα. Στέλλα τι μυρίζει έτσι όμορφα?

- Εεεε μιας και είσαστε όλοι εδώ είπα να φτιάξω ένα γαλακτομπούρεκο (ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι)

- Μα δεν είπαμε να αποφεύγουμε τα γλυκά? Εξάλλου 3 άτομα είμαστε εδώ τώρα και οι 2 - εγώ και εσείς - έχουμε ζάχαρο!

- Ε μα δεν γίνεται να μην σας φιλέψω τίποτε!!!!

Ελπίδα δεν υπάρχει με την συγκεκριμένη και άλλους τέτοιους.

Σημείωση: εννοείται δεν έφαγα & την έκανα να νιώσει και άσχημα, πήρα ένα μήλο από τον πάγκο και έφαγα αυτό.

Το αναφέρω αυτό για τον εξής λόγο:

Έχεις δεν έχεις σοβαρή δικαιολογία αν ο άλλος είναι πρήξας με το φαγητό θα σε πρήξει. Στο χέρι σου είναι να το διαχειριστείς σωστά και να γράψεις στα παλιά σου παπούτσια την αντίδραση του.

Για το σκηνικό με το "πάμε ζαχαροπλαστείο" θα έλεγα να κινηθείς ως εξής:

- Πάμε ζαχαροπλαστείο για να σαβουριάσουμε?

- Δεν έχω πολύ όρεξη αλλά πάμε ναι

πάτε εκεί και απλά περιμένεις να παραγγείλουν όλοι πρώτα. πες ότι δεν έχεις αποφασίσει, το ψάχνεις κλπ. Όταν έρθει η σειρά σου (φρόντισε να είσαι τελευταία) απλά λες

- Θα πάρω ένα καφέ/χυμό/ότιθες, και λες στις άλλες ότι ανακατεύτηκες.

Και repeat στο "Στο χέρι σου είναι να το διαχειριστείς σωστά και να γράψεις στα παλιά σου παπούτσια την αντίδραση του."

• Like 1
Δημοσ.

Νταξ με μερικούς ανθρώπους (ειδικά τους μεγαλύτερους - στα μυαλά όχι στην ηλικία) δεν βγάζεις άκρη.

Θεϊκό σκηνικό που έγινε πριν μερικά χρόνια:

Μητέρα ενός φίλου παρουσιάζει ζάχαρο (διαβήτη τύπου 2) και με πιάνει να με ρωτήσει πέντε πράγματα (νόμιζε ότι είναι το ίδιο). Τεσπα της εξηγώ τι να προσέχει, τι να αποφεύγει πως να χρησιμοποιεί τον μετρητή ζαχάρου κλπ όλα σούπερ. Δεν περνάνε 2 ώρες και αρχίζει να μας μυρίζει γλυκό.

Πάω με τον φίλο μου κάτω που ήταν η μητέρα του να δούμε τι παίζει:

- κα. Στέλλα τι μυρίζει έτσι όμορφα?

- Εεεε μιας και είσαστε όλοι εδώ είπα να φτιάξω ένα γαλακτομπούρεκο (ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι)

- Μα δεν είπαμε να αποφεύγουμε τα γλυκά? Εξάλλου 3 άτομα είμαστε εδώ τώρα και οι 2 - εγώ και εσείς - έχουμε ζάχαρο!

- Ε μα δεν γίνεται να μην σας φιλέψω τίποτε!!!!

Ελπίδα δεν υπάρχει με την συγκεκριμένη και άλλους τέτοιους.

Σημείωση: εννοείται δεν έφαγα & την έκανα να νιώσει και άσχημα, πήρα ένα μήλο από τον πάγκο και έφαγα αυτό.

Το αναφέρω αυτό για τον εξής λόγο:

Έχεις δεν έχεις σοβαρή δικαιολογία αν ο άλλος είναι πρήξας με το φαγητό θα σε πρήξει. Στο χέρι σου είναι να το διαχειριστείς σωστά και να γράψεις στα παλιά σου παπούτσια την αντίδραση του.

Για το σκηνικό με το "πάμε ζαχαροπλαστείο" θα έλεγα να κινηθείς ως εξής:

- Πάμε ζαχαροπλαστείο για να σαβουριάσουμε?

- Δεν έχω πολύ όρεξη αλλά πάμε ναι

πάτε εκεί και απλά περιμένεις να παραγγείλουν όλοι πρώτα. πες ότι δεν έχεις αποφασίσει, το ψάχνεις κλπ. Όταν έρθει η σειρά σου (φρόντισε να είσαι τελευταία) απλά λες

- Θα πάρω ένα καφέ/χυμό/ότιθες, και λες στις άλλες ότι ανακατεύτηκες.

Και repeat στο "Στο χέρι σου είναι να το διαχειριστείς σωστά και να γράψεις στα παλιά σου παπούτσια την αντίδραση του."

Ωραια η κιουρια με το διαβητη! Και ωραιες οι τακτικες σου θα τις δοκιμασω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...