Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για πειτε καμια ιδεα γιατι τ απογευμα εχω παρτυ παλι και ξερω οτι παιζει τουρτα σοκολατα

Πού είναι το πάρτυ είπαμε;

hqdefault.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω, τόσο κοινωνικοί είστε μερικοί ώστε μία μικρή παρασπονδία να επαναλαμβάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι πρόβλημα; Προσωπικά δε θα πίεζα ένα φίλο να κάνει κάτι που δε θέλει, αλλά εγώ για την παρέα θα τη χάλαγα μία μέρα τη δίαιτα μου. Αν γίνεται για οικονομικό θέμα ή παίζει πρόβλημα υγείας, εκεί θα συμφωνούσα.

Δημοσ.

Πάντως εγώ όταν ακούω για φαγητό και γλυκό ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ,  μου έρχεται στο μυαλό αυτό :)

index.php?app=core&module=attach&section

kathytherion  πλακα κανω εεεεεεεεε :)

• Like 4
Δημοσ.

Παντως ενα κομματι γλυκο,οτι διαιτα και να κανεις,δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα!

Εγω προσωπικα που γουσταρω γλυκα,σε περιοδο διαιτας,κανονιζω ετσι το φαγητο ωστε να τρωω και το γλυκακι μου.

• Like 1
Δημοσ.

πολύ κουραστικό

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω, τόσο κοινωνικοί είστε μερικοί ώστε μία μικρή παρασπονδία να επαναλαμβάνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι πρόβλημα; Προσωπικά δε θα πίεζα ένα φίλο να κάνει κάτι που δε θέλει, αλλά εγώ για την παρέα θα τη χάλαγα μία μέρα τη δίαιτα μου. Αν γίνεται για οικονομικό θέμα ή παίζει πρόβλημα υγείας, εκεί θα συμφωνούσα.

Παντως ενα κομματι γλυκο,οτι διαιτα και να κανεις,δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα!
Εγω προσωπικα που γουσταρω γλυκα,σε περιοδο διαιτας,κανονιζω ετσι το φαγητο ωστε να τρωω και το γλυκακι μου.

αν και συμφωνώ μ'αυτά που λέτε παιζει άσχημα να είστε απο αυτά τα άτομα που πρήζουν τους άλλους να φάνε

• Like 1
Δημοσ.

Διαβητικός εδώ και 15 χρόνια (ίσως και παραπάνω).

Δεν έχει υπάρξει μια φορά που να πάω σε συγκεκριμένους συγγενείς και να μην με φλωμόσουν στην προσφορά για χυμό/γλυκό/φαγητό. Δεν μιλάω για τραπέζια/γιορτές κλπ. Εκεί είναι αναμενόμενο. Μιλάω για απλή επίσκεψη / πάω να πάρω κάτι από το σπίτι τους ή να αφήσω πράγματα (επίσκεψη 10 λεπτών πολλές φορές). Η θεία μου στεναχωριέται όποτε αρνούμαι (ευγενικά πάντα).

Το ίδιο παίζει και με άλλα σπίτια.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό (6 μήνες) που κάνω πιο σοβαρή διαιτα είναι τραγικά τα πράγματα.

Η αποθέωση είναι η εξής συζήτηση:

- Μπράβο Apsiman έχεις χάσει πολύ βάρος

- Ναι μωρέ διατροφή καλή κάνω, προσέχω τι τρώω και πότε το τρώω

- Μπράβο μπράβο φαίνεται!

......(σιγή μερικών δευτερολέπτων)

- Να σου βάλω ένα κομμάτι πίττα που έφτιαξα με τα χεράκια μου???

FUUUUUUUUUUUU

Γενικά όμως εγώ κάνω τα εξής:

- Αρνούμαι ευγενικά. Πάντα, 10 φορές προτείνει, 11 φορές αρνούμαι.

- Αν τσεκάρω κάτι που υπάρχει στο τραπέζι/κουζίνα που δεν θα με χαλάσει προτείνω να φάω/πιω από εκείνο καλύτερα

- Αρνούμαι ξανά και ξανά. Έχω και την πρόφαση του διαβήτη και είναι λίγο πιο εύκολο.

Συνάδελφος που κάνει και αυτός σοβαρή δίαιτα και έχουμε βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις με σπαζοχλαμπάνιες να μας προτείνουν να φάμε τα κέρατα μας (έχουμε χάσει και οι δυο μαζί 45 κιλά το τελευταίο διάστημα...!) στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και διαλέγουμε πάντα τα πιο υγειηνά. Η κάνουμε την μέθοδο "τα βάζω στο πιάτο και δεν τα ακουμπάω".

Εκείνος λέει συνέχεια ότι θα τον μαλώσει η γυναίκα του και γελάμε (και έτσι ξεχνιέται).

Ρε μην μασάτε όταν σας προτείνουν φαγητά που δεν θέλετε.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ. (τελεία)

• Like 3
Δημοσ.

Εσύ τουλάχιστον θες να χάσεις βάρος.Οπότε τους γράφεις και καθαρίζεις.

Το χειρότερο είναι να μη θέλεις να φας κάτι και να είσαι και αδύνατος...

Τότε τους πιάνει η τρέλα να σε παχύνουν ,αναρωτιούνται μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα κτλ κτλ και δεν ξεφεύγεις με τίποτα.

Δημοσ.

Αν ειναι μαπα το γλυκο τι κανετε ? Προσποιειστε οτι ειναι υπεροχο ?  Οτι με το ζορι κρατιοσαστε να μην παρετε και το δευτερο κομματι που σας προσφερει η ευτυχισμενη πλεον οικοδεσποινα αλλα ας οψεται που ειχατε φαει πριν και εχετε ''σκασει'' ?  :-D

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αν και μου συμβαινει σπανιοτατα να με πρηζουν πολυ ενω εχω πει οχι, αυτο που λειτουργει για το γλυκο ειναι "καλα, θα φαω λιγο αλλα μετα" και το μετα δεν ερχεται ποτε. Αλλα αυτο ειναι 1 στις 10, στατιστικα οταν πω "ευχαριστω δε θελω τωρα" κανεις δεν το ζοριζει.

• Like 1
Δημοσ.

πολύ κουραστικό

αν και συμφωνώ μ'αυτά που λέτε παιζει άσχημα να είστε απο αυτά τα άτομα που πρήζουν τους άλλους να φάνε

Αυτο μου φαινεται κι εμενα.

Ναι ρε φιλε μου κι εγω τρωω τα γλυκακια μου αλλα θελω να φαω καποια αγαπημενα και δοκιμασμενα οταν μου μυρισουν, οχι την καθε βλακεια απο ευγενεια και πιεση απο αλλους ανθρωπους. Δεν θα πεθανω αν τρωω γλυκα αλλα με το σωμα και το μεταβολισμο που εχω πρεπει να μαι αρκετα προσεκτικη αν θελω να διατηρησω την υγεια μου, που σημαινει οτι ελαττωνω τα γλυκα, επομενως γινομαι πιο επιλεκτικη. Ε, τρωω που τρωω ψιλοσπανια, ας τρωω κατι που θα το απολαυσω!

Και ο βασικος προβληματισμος μου ειναι πως μπορω να ξεφυγω απο τετοιες καταστασεις χωρις να γινομαι αντικειμενο συζητησης και χωρις να κακοκαρδιζω τους ανθρωπους λεγοντας τους για διαιτες κλπ. Η διατροφη μου αφορα εμενα και δεν θελω να γινεται αντικειμενο συζητησης...

Δημοσ.

Αστα σε καταλαβαινω..και εμενα τωρα μολις μου επιτεθηκε μια λευκη break.. εκει με το ζορι να την φαω !Ουτε ξερω πως συνεβει αυτο!

• Like 6
Δημοσ.

εχω μια μανα μαθητη μου που κατα διαστηματα με φορτωνει με φαγητα της τα οποια ειναι αθλια. τα παιρνω φευγοντας και οταν φτανω σπιτι μου τα πεταω, πλενω το ταπερ και της το επιστρεφω. σιχτιρια σας νιωθω. για να μην αναφερω αθλιας ποιοτητας φαγητο...  εκει τι τους λες; δεν καταδεχομαι να αγγιξει η γλωσσα μου το τιποτενιο φαηγητο που μου προσφερεις; the struggle is real

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...