zoranb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Eάν ένας φορολογούμενος χρειάζεται να κάνει κάποιες καταχωρίσεις/αλλαγές στο taxis, επιτρέπεται να μπαίνει ο ίδιος στο λογαριασμό του και να τις κάνει (παράδειγμα αλλαγές στο Συμπλήρωμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης) ή θα πρέπει όλα αυτά να τα αναλαμβάνει και φέρνει σε πέρας ο λογιστής με τις οδηγίες για το τι θέλει νακάνει ο πελάτης του, έστω και εάν ο φορολογούμενος γνωρίζει να κάνει πράγματα;
saxos55 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μειονεκτήματα του e-banking, taxis, επεξεργασμένο κρέας. zoranb, τι τον έκανες τον zoranb; 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μόνο ο ίδιος ο φορολογούμενος επιτρέπεται να μπαίνει στο λογαριασμό του, ο λογιστής δεν πρέπει να έχει καν τους κωδικούς του φορολογούμενου. 1
zappy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Και όλοι οι γέροι και όσοι δε ξέρουν από pc πως υποτίθεται θα τα κάνουν αυτά;
Highlander Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μπορούν να εξουσιοδοτήσουν μέσα από το taxis τον λογιστή τους. 1
kfyros Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Έχει κανονικό σύστημα workflow το taxis. Ο κάθε φορολογούμενος μπορεί να εξουσιοδοτήσει λογιστή για διάφορες εφαρμογές του taxis. Στο myTaxisNet , υπάρχει επιλογή ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ στο αριστερό Side bar, όπου μπορείς να ορίσεις προσβάσεις σε λογιστές. Ο λογιστής μπαίνει με τα δικά του credentials και όχι με αυτού που τον εξουσιοδότησε.Και μπορεί να ανοίξει μια εφαρμογή (πχ. εισόδημα ή ΦΠΑ) και να επιλέξει για ποιον θα κάνει την καταχώρηση (είτε για το δικό του ΑΦΜ, είτε για κάποιον από αυτούς που τον εξουσιοδότησαν).Για τις υποβολές των δηλώσεων , απαιτείται και έγκριση από αυτόν που έκανε την εξουσιοδότηση.Σε εταιρίες που έχουν περισσότερους από ένα διαχειριστές (από κοινού), απαιτείται όλων η έγκριση ώστε να υποβληθεί μια δήλωση (πχ. ΦΠΑ). Συνήθως για να μην σπάνε τα αρχ.... κάθε φορά να παίρνουν τηλέφωνο τους διαχειριστές για να εγκρίνουν , έχουν τους κωδικούς τους οι λογιστές και μπαίνουν απευθείας. Φυσικά , μπορεί κάποιος να μην το κάνει αυτό και να κάνει όλη τη διαδικασία.
zappy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μα λέμε ότι υπάρχουν άνθρωποι τελείως άσχετοι πως θα μπουν στο taxis να κάνουν εξουσιοδότηση άμα δε δώσουν σε κάποιον άλλο τους κωδικούς τους;
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μα λέμε ότι υπάρχουν άνθρωποι τελείως άσχετοι πως θα μπουν στο taxis να κάνουν εξουσιοδότηση άμα δε δώσουν σε κάποιον άλλο τους κωδικούς τους; Προφανώς θα δώσουν σε κάποιον άλλον τους κωδικούς τους.
zoranb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μόνο ο ίδιος ο φορολογούμενος επιτρέπεται να μπαίνει στο λογαριασμό του, ο λογιστής δεν πρέπει να έχει καν τους κωδικούς του φορολογούμενου. Αυτό που λες, πως μόνο ο φορολογούμενος επιτρέπεται κλπ. πώς το λες, το έχεις διαβάσει κάπου, υπάρχει κάπου σαν κανονισμός;
thant Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μόνο ο ίδιος ο φορολογούμενος επιτρέπεται να μπαίνει στο λογαριασμό του, ο λογιστής δεν πρέπει να έχει καν τους κωδικούς του φορολογούμενου. Νομίζω οτι δεν ισχύει αυτο που λες. Πριν δυο χρόνια έμαθα τους κωδικούς μου απο τον λογιστή που μου κάνει για πολλά χρόνια την φορολογική μου δήλωση. Με λίγα λόγια ο λογιστής έδωσε σε εμένα τους κωδικούς και οχι εγω στον λογιστή. Τώρα όποτε πρέπει να κάνω φορ. δήλωση δίνω στον λογιστή μου τα χαρτιά με τους κωδικούς και μόλις την κάνει μου τους επιστρέφει πίσω.
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Αυτό που λες, πως μόνο ο φορολογούμενος επιτρέπεται κλπ. πώς το λες, το έχεις διαβάσει κάπου, υπάρχει κάπου σαν κανονισμός; Ίσως χρησιμοποίησα λάθος λέξη, δεν απαγορεύεται να δώσει ο φορολογούμενος σε άλλο πρόσωπο τους κωδικούς του. Όμως ο φορολογούμενος σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνος για ότι αλλαγές/καταχωρήσεις/προσθήκες γίνουν από το λογαριασμό του στο taxisnet. Όπως κανείς δεν απαγορεύει σε σένα να μου δώσεις πχ το user/pass μαζί με το pin generator του e-banking σου, αλλά καλό είναι να μην μου το δώσεις γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαφανιστώ εγώ μαζί με το υπόλοιπο του λογαριασμού σου Νομίζω οτι δεν ισχύει αυτο που λες. Πριν δυο χρόνια έμαθα τους κωδικούς μου απο τον λογιστή που μου κάνει για πολλά χρόνια την φορολογική μου δήλωση. Με λίγα λόγια ο λογιστής έδωσε σε εμένα τους κωδικούς και οχι εγω στον λογιστή. Τώρα όποτε πρέπει να κάνω φορ. δήλωση δίνω στον λογιστή μου τα χαρτιά με τους κωδικούς και μόλις την κάνει μου τους επιστρέφει πίσω. Όσο για το πως έμαθες τους κωδικούς σου, μάλλον δεν θυμάσαι καλά. Την εγγραφή στο taxisnet μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά για την ενεργοποίηση πρέπει να πάει ο ίδιος ο φορολογούμενος στην εφορία που ανήκει με την ταυτότητα του για να πάρει τον κλειδάριθμο. Χωρίς κλειδάριθμο δεν γίνεται ενεργοποίηση. Όσο για την φορολογική δήλωση, καλό θα ήταν αντί να δίνεις τους κωδικούς στο λογιστή να του κάνεις εξουσιοδότηση(έχουν περιγράψει παραπάνω πως γίνεται). Τώρα αν προτιμάς να δίνεις τους κωδικούς σου και να έχεις εσύ το 100% της ευθύνης για ότι και να γίνει... κακό δικό σου
zoranb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Εάν έχω χάσει το l/p του taxis, με ποιόν τρόπο μπορώ να το ανακτήσω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα