Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω πως εδω και αρκετο καιρο, μπορει και πανω απο χρονο, αρκετα φαναρια σταματουν να λειτουργουν αργα το βραδυ, π.χ. μετα τις 02:00-03:00, καθε μερα.

Τουλαχιστον στο Κουκακι που μενω ειναι καθημερινο φαινομενο, αλλα το εχω παρατηρησει και σε μεγαλους κεντρικους δρομους και διασταυρωσεις.

Αλλα μπορει να αναβοσβηνουν πορτοκαλι, αλλα ειναι τελειως κλειστα. Σκεφτομουν στην αρχη πως καποια βλαβη παιζει, αλλα ειμαι σιγουρος πλεον μετα απο τοσο καιρο οτι τα κλεινουν.

Δεν ξερω αν γινεται για οικονομια, αλλα ειναι περιεργο και επικινδυνο. Λες και ολοι κυκλοφορουν μονο την ημερα, το βραδυ δεν πειραζει ας ειναι κλειστα...

Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος? Ξερετε τι παιζει?

Δημοσ.

Τα κλείνουν για να σταματήσουν τις κόντρες.

Αλλά και για οικονομία, και για να μην περιμένουμε τσάμπα στις διασταυρώσεις. ;)

Δημοσ.

Ναι, στην επαρχία συμβαίνει συνεχώς. Κάποια μάλιστα λειτουργούν μόνο σε τουριστικές περιόδους. Φαντάζομαι πως το κάνουν πιο πολύ για να αποφεύγονται οι άσκοπες καθυστερήσεις, όταν δεν έχει πολύ κίνηση.

Δημοσ.

Σωστα.Για ασκοπη καθυστερηση το κανουν.Για οικονομια αποκλιεται αφου παλι αναβοσβηνουν πορτοκαλι οσα εχω δει

Δημοσ.

Βλεπω πως εδω και αρκετο καιρο, μπορει και πανω απο χρονο, αρκετα φαναρια σταματουν να λειτουργουν αργα το βραδυ, π.χ. μετα τις 02:00-03:00, καθε μερα.

Τουλαχιστον στο Κουκακι που μενω ειναι καθημερινο φαινομενο, αλλα το εχω παρατηρησει και σε μεγαλους κεντρικους δρομους και διασταυρωσεις.

Αλλα μπορει να αναβοσβηνουν πορτοκαλι, αλλα ειναι τελειως κλειστα. Σκεφτομουν στην αρχη πως καποια βλαβη παιζει, αλλα ειμαι σιγουρος πλεον μετα απο τοσο καιρο οτι τα κλεινουν.

Δεν ξερω αν γινεται για οικονομια, αλλα ειναι περιεργο και επικινδυνο. Λες και ολοι κυκλοφορουν μονο την ημερα, το βραδυ δεν πειραζει ας ειναι κλειστα...

Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος? Ξερετε τι παιζει?

γινεται χρονια αυτο...καθολου επικίνδυνο δεν ειναι, ο ΚΟΚ ολα τα προβλέπει
Δημοσ.

Τα φανάρια τοποθετούνται όταν ο κυκλοφοριακός φόρτος (οχήματα) σε μια διασταύρωση, σε μια ή περισσότερες διευθύνσεις, είναι μεγάλος με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις, συνεπώς κυκλοφοριακή συμφόρηση και μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος. Τις νυχτερινές ώρες σε αστικές περιοχές, ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι πολύ μικρός για να δικαιολογήσει την ύπαρξη φαναριού με συνέπεια να προκαλεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Γι` αυτό και όταν ο φόρτος πέφτει κάτω από κάποια προκαθορισμένα επίπεδα, αναλόγως τον κόμβο, οι σηματοδότες είτε σβήνουν είτε συνηθέστερα αναβοσβήνουν πορτοκαλί, δηλαδή ο κόμβος υποβιβάζεται σε απλή διασταύρωση όπου η ρύθμιση της κυκλοφορίας γίνεται με τις ανάλογες πινακίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Στο εξωτερικο κλεινουν αρκετα απο τις 9 (Γερμανια). Μειωνεται η κινηση ωστοσο δεν τα κλεινουν σε επικινδυνες διασταυρωσεις (και στην Ελλαδα το ιδιο ισχυει)

Δημοσ.

Παντού κλείνουν από ότι ξέρω,σε Γερμανία και εδώ το βράδυ είτε τα σβήνουν τελείως είτε είναι σε blinking mode.

Το ένα είναι ότι εξοικονομούν ρεύμα,το άλλο είναι ότι επιτρέπουν την,κατά πολύ μειωμένη,κυκλοφορία να γίνεται πολύ ευκολότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...