Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πας κατω στο ρολοι κ γυριζεις το διακοπτη η βγαζεις τα καλωδια

Δλδ η αυτοδικία που λέγαμε παραπάνω.

Δημοσ.

Πώς έχει κάνει διακανονισμό; Διακανονισμός γίνεται είτε από το άτομο του οποίου το όνομα φαίνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε με εξουσιοδότησή του.

Τον εξουσιοδότησες να κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ που έχεις στο όνομά σου;

Όχι. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε εγώ έκανα διακανονισμό ούτε καί τον εξουσιοδότησα. Αυτός μού λέει ότι ότι κάθε μήνα πηγαίνει και δίνει €50,00-€70,00 ευρώ.

Άρα, να υποθέσω ότι έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος. Δεν πρόκειται για κάποιο διακανονισμό, αλλά για έναντι κατάθεση. Οπότε, αφού δεν έχει γίνει κανένας διακανονισμός από μένα ούτε καί εξουσιοδότηση, λογικά, κάποια στιγμή θα του κοπεί το ρεύμα; Σωστά;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πλεον διακανονισμός για να πληρώσεις λιγοτερα ή δώσεις, απλα μπαίνεις απο το ιντερνετ και πληρώνεις οτι εχεις ευχαρίστηση, αυτο αποτρέπει και την διακοπή λογω οφειλής

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Όχι. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε εγώ έκανα διακανονισμό ούτε καί τον εξουσιοδότησα. Αυτός μού λέει ότι ότι κάθε μήνα πηγαίνει και δίνει €50,00-€70,00 ευρώ.

Άρα, να υποθέσω ότι έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος. Δεν πρόκειται για κάποιο διακανονισμό, αλλά για έναντι κατάθεση. Οπότε, αφού δεν έχει γίνει κανένας διακανονισμός από μένα ούτε καί εξουσιοδότηση, λογικά, κάποια στιγμή θα του κοπεί το ρεύμα; Σωστά;

Πήγαινε στη ΔΕΗ με το ενοικιαστήριο και εξήγησέ τους πως έχει το πράγμα αναλυτικά. Πες τους ότι δεν είχατε γυρίσει το όνομα στο ρολόι εξαρχής, αλλά θες να το γυρίσετε τώρα κλπ κλπ.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πλεον διακανονισμός για να πληρώσεις λιγοτερα ή δώσεις, απλα μπαίνεις απο το ιντερνετ και πληρώνεις οτι εχεις ευχαρίστηση, αυτο αποτρέπει και την διακοπή λογω οφειλής

Πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Αν ήταν να κάνει κάτι τέτοιο μέσω internet, θα έπρεπε σίγουρα να φτιάξεις ένα λογαριασμό, ο οποίος να ζητάει προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη. Στοιχεία που δεν γνωρίζει ο ενοικιαστής. Έχοντας μόνο αριθμό παροχής, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη, διεύθυνση, και μερικά απλά ακόμα, δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εγγραφή. Μία εγγραφή τέτοια μπορεί να κάνει μόνο αυτός που έχει το λογαριασμό στο όνομά του. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης.

Πήγαινε στη ΔΕΗ με το ενοικιαστήριο και εξήγησέ τους πως έχει το πράγμα αναλυτικά. Πες τους ότι δεν είχατε γυρίσει το όνομα στο ρολόι εξαρχής, αλλά θες να το γυρίσετε τώρα κλπ κλπ.

Αυτό το έχω κάνει ήδη. Και εκεί μού έχουν πει ότι για να αλλάξει όνομα ο λογαριασμός πρέπει:

α. να εξοφληθεί, φυσικά (γιά να είναι καλυμμένη η ΔΕΗ)

β. να συμφωνήσει ο ενοικιαστής. Αλλά πρώτα να τηρηθεί το α. Να εξοφληθεί, δηλαδή, ο λογαριασμός.

Το πρωί πήρα τον νέο λογαριασμό. Και πάλι φουσκωμένος. Μού είπε ότι κάθε μήνα πηγαίνει καί βάζει αυτά τα €50,00-€70,00 (ό,τι μπορεί). Απλά, ο λογαριασμός είναι και πάλι τόσο φουσκωμένος, επειδή δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί ο λογαριασμός από την ημέρα της κατάθεσης.

Νομίζω πως με δουλεύει. Τίποτα δεν βάζει, και ο λογαριαμός αυξάνει συνεχώς. Το ρεύμα δεν πρόκειται να κοπεί. Εμένα θα μού έρθει καμία ανα-κοπή !!!!

Δημοσ.

Πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Αν ήταν να κάνει κάτι τέτοιο μέσω internet, θα έπρεπε σίγουρα να φτιάξεις ένα λογαριασμό, ο οποίος να ζητάει προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη. Στοιχεία που δεν γνωρίζει ο ενοικιαστής. Έχοντας μόνο αριθμό παροχής, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη, διεύθυνση, και μερικά απλά ακόμα, δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εγγραφή. Μία εγγραφή τέτοια μπορεί να κάνει μόνο αυτός που έχει το λογαριασμό στο όνομά του. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης.

Το ebaking γνωριζεις τι ειναι? αν δεν γνωριζεις πηγαινε αυριο και ανοιξε ενα, σε οποια τραπεζα εχεις λογαριασμο, μετα θα δεις ποσο απλα ειναι τα πραγματα.

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να το κάνει αυτό περί κατάθεσης μέσω internet; Ένα μικρό ποσό θα μπορούσε να το καταθέτει είτε ηλεκτρονικά (όπως λες) είτε σε ένα κατάστημα ΔΕΗ ή μία τράπεζα. Μήπως θέλεις να πεις ότι η κατάθεση μέσω internet την προφυλάσσει ώστε να μην της κόψουν το ρεύμα;

OOOppppss!! Sorry. Βλέποντας προηγούμενη απάντησή σου νομίζω πως αυτό θέλεις να πεις. Ηλεκτρονική καί μόνο κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό της ΔΕΗ (έστω και ενός μικρού ποσού), αποτρέπει τη διακοπή του ρεύματος, ακόμα και χωρίς διακανονισμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ηλεκτρονικος κωδικος πληρωμης δουλευει σαν ¨κουμπαρας" Δεν χρειαζεται κατι αλλο . Ή μεσω ebanking ή σε ταμειο ΔΕΗ ή σε ΑΤΜ μπορεις να βαζεις ποσα που μειωνουν το χρεος .

Αν όμως δεν καλύπτεις την καταναλωση και το χρεος συνεχεια αυξάνεται καποια στιγμη θα γινει διακοπη

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Φιλε μου, φοβαμαι δυστυχως, πως αυτοκοροιδευεσαι...!  Τι εμπιστος δηλαδη και αντιδια λαδοριγανη? :X
Σου χρωσταει ενοικια + 1200ευρω ρευμα & μολαταυτα, εσυ πιστευεις οτι πλεον, οπως καλοβολευτηκε
σε αυτη την σουπερβολικη κατασταση -και σιγουρα την θεωρει, υπερ του, δεδομενη!- θα φιλοτιμηθει (sic)
να σε αποπληρωσει? Εχμ, μη κρατησεις την αναπνοη σου μεχρι να συμβει, γιατι δεν προκειται να συμβει.

Λοιπον, μη γελιομαστε: Αν καποιος θελει πραγματικα να ξεχρεωσει, τροπο(υς) βρισκει.
Ισως δυσκολευτει, μα βρισκει. Αν δεν θελει, και ουτε σκοπευει, βρισκει...δικαιολογιες! :whistle:

• Like 6
Δημοσ.

αυτοδικια σας ειπε ειναι πταισματοδικειο=δικη ακομη και χωρις δικηγορο...δεν σ αρεσε η αποφαση ?εφεση...

και αντε να αποδειξει ο αλλος οτι εσυ πειραξες το ρολοι..αν δεν βρειθει ακρη τοτε πας και κανεις διακοπη ρευματος και ας σε παει αυτος σε δικαστηριο αν θελει..

τωρα δικηγοροι κτλ θελουν ενα 500ε για πλακα...και τι θα παρεις απο εναν που δεν εχει τιποτα στο ονομα του ?ουτε καν την συνταξη ουτε καν λεφτα απο λογαριασμο τραπεζης.και τι θα παρεις αν εχει οντως προβλημα υγειας?

και ολα αυτα αν εχεις δηλωμενο το συμβολαιο στην εφορια...Και αν το εχεις σε κανονικο ποσο γιατι αλλιως αν θελει και αυτος σε πληρωνει σε οσο το χεις δηλωσει...

Δημοσ.

Εμένα πάντως είχε πάει ο λογαριασμός πάνω από 1700 ευρώ και δε μου είχαν κόψει το ρεύμα.  Είχα να πληρώσω ούτε θυμάμαι από πότε, μάλλον γύρω στον 1,5 χρόνο.  Πήγα χτες και τον εξόφλησα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου το κόψουν τώρα που είπανε ότι έχουν αρχίσει να κόβουν όσους χρωστάνε πάνω απο 1000.  Στο ταμείο της ΔΕΗ με ρωτήσανε πόσα χρήματα θα δώσω, άρα όντως δέχονται πληρωμές έναντι όσο θέλεις. 

Δημοσ.

Πολύ άσχημα νέα. Πήγε ο πατέρας μου στη Δ.Ε.Η. καί του είπαν ότι το ρεύμα σ' αυτό το διαμέρισμα έχει κοπεί απ' το Μάιο. Οπότε, καταλαβαίνετε τί έκανε, αφού έχει, δυστυχώς, πρόσβαση στο ρολόι.

Δημοσ.

Όπως ανέφερα καί στο αρχικό μήνυμα, είναι έμπιστος. Όταν τα πράγματα ήταν οικονομικά καλύτερα στην Ελλάδα, πλήρωνε τακτικότατα. Ότι είναι εντάξει άνθρωπος, έιναι. Για να λέμε τα σύκα σύκα καί τη σκάφη σκάφη.

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αν ήταν σωστός θα δεχόταν να γυρίσει ο λογαριασμός στο όνομα του, δεν θα άφηνε τα δικά του χρέη σε άλλο όνομα(άσχετα αν πρακτικά είναι εφικτό ή όχι). Αν ήταν σωστός θα άφηνε το συγκεκριμένο σπίτι και θα έβρισκε ένα φτηνότερο σε ενοίκια/έξοδα. Όταν μειώνονται οι αποδοχές σου τότε αναπροσαρμόζεσαι και κάνεις πιο λιτό βίο, δεν συνεχίζεις να ζεις όπως και πριν εις βάρος άλλων. Λαμόγιο θα τον αποκαλούσα εγώ.

Απλά, και γω, σαν ιδιοκτήτης, πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθώ.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ έχεις κάνει δύο μεγάλα λάθη:

1. Δεν υποχρέωσες τον ενοικιαστή να πάρει το ρεύμα στο όνομα του όταν μπήκε μέσα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να απαιτήσεις με δικαστικό αγώνα να πληρώσει αυτός το χρέος με αμφίβολα αποτελέσματα, γιατί πρώτα από όλα δεν ξέρω αν θα σε δικαιώσει το δικαστήριο, και δεύτερο και κυριότερο γιατί "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Και φυσικά στο μεταξύ ο λογαριασμός θα συνεχίσει να "φουσκώνει". Το άλλο που ανέφερες σχετικά με τη μεταβίβαση του χρέους στο ΑΦΜ ενοικιαστή πρώτη φορά το ακούω, ζήτα περισσότερες λεπτομέρειες από τον φίλο σου και από τον δικηγόρο του.

2. Τον αφήνεις λάσκα. Ήδη από ότι λες σε έχει φεσώσει 1200€ ρεύμα και κάποιο απροσδιόριστο ποσό ενοικίων, τι περιμένεις για να κάνεις κάτι? Έπρεπε να είχες βγάλει ήδη διαταγές πληρωμής/απόδοσης μισθίου, τι τον θές τέτοιος που είναι? Σε κάνει κάτι να πιστεύεις ότι θα πληρώσει και τη ΔΕΗ και τα ενοίκια που χρωστάει?

• Like 1
Δημοσ.

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αν ήταν σωστός θα δεχόταν να γυρίσει ο λογαριασμός στο όνομα του, δεν θα άφηνε τα δικά του χρέη σε άλλο όνομα(άσχετα αν πρακτικά είναι εφικτό ή όχι). Αν ήταν σωστός θα άφηνε το συγκεκριμένο σπίτι και θα έβρισκε ένα φτηνότερο σε ενοίκια/έξοδα. Όταν μειώνονται οι αποδοχές σου τότε αναπροσαρμόζεσαι και κάνεις πιο λιτό βίο, δεν συνεχίζεις να ζεις όπως και πριν εις βάρος άλλων. Λαμόγιο θα τον αποκαλούσα εγώ.

Όντως, τελικά έχεις απόλυτο δίκιο. Με αυτή του τη συμπεριφορά, και την αφθαίρετη/κρυφή επανασύνδεση που έκανε με ηλεκτρολόγο, είναι πράγματι κάθαρμα (συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά αυτή τη στιγμή βράζω - από πολλές απόψεις !!!).

2. Τον αφήνεις λάσκα. Ήδη από ότι λες σε έχει φεσώσει 1200€ ρεύμα και κάποιο απροσδιόριστο ποσό ενοικίων, τι περιμένεις για να κάνεις κάτι? Έπρεπε να είχες βγάλει ήδη διαταγές πληρωμής/απόδοσης μισθίου, τι τον θές τέτοιος που είναι? Σε κάνει κάτι να πιστεύεις ότι θα πληρώσει και τη ΔΕΗ και τα ενοίκια που χρωστάει?

Να σας πω την αλήθεια, εδώ δεν παίζω και τόσο πολύ μπάλα εγώ. Οι γονείς μου κάνουν κουμάντο στην όλη κατάσταση. Δυστυχώς, αυτό που λές ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν βγάλει διαταγές πληρωμής/απόδοσης μισθίου το ξέρω. Και τούς το έχω πει εδώ και καιρό πάμπολλες φορές. Αλλά, δεν έχουν ακούσει ακόμα. Ελπίζω να μην αργήσουν.

Δημοσ.

Πολύ άσχημα νέα. Πήγε ο πατέρας μου στη Δ.Ε.Η. καί του είπαν ότι το ρεύμα σ' αυτό το διαμέρισμα έχει κοπεί απ' το Μάιο. Οπότε, καταλαβαίνετε τί έκανε, αφού έχει, δυστυχώς, πρόσβαση στο ρολόι.

Δυστυχως την εχεις ασχημα φιλε μου...Παραβιαση  μετρητη και ρευματοκλοπη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...