Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχως την εχεις ασχημα φιλε μου...Παραβιαση  μετρητη και ρευματοκλοπη.

Και τι μπορεί να κάνει για να υπερασπιστεί τη θέση του, δεδομένου ότι έχει συμβόλαιο ενοικίασης στα χέρια του και άρα άλλος καρπώνεται τη χρήση του ρεύματος αυτού;

Δημοσ.

Και τι μπορεί να κάνει για να υπερασπιστεί τη θέση του, δεδομένου ότι έχει συμβόλαιο ενοικίασης στα χέρια του και άρα άλλος καρπώνεται τη χρήση του ρεύματος αυτού;

Με την ΔΕΗ όχι πολλα  γιατι η ΔΕΗ εχει κανονα που λεει ότι η παροχη πρεπει να είναι στον χρηστη αντίθετα με την ΕΥΔΑΠ που λεει στον ιδιοκτητη.

Αν βρεθει που θα βρεθει ο παραβιασμένος μετρητης από τον ΔΕΔΔΗΕ αναλογα την παραβιαση ή θα σταλει για ελεγχο αν δεν εγραφε κιλοβατώρες οποτε τα πραγματα είναι πιο δυσκολα

Όπως και να εχει θα υπολογισθεί απολεσθεισα ισχυς και θα σταλει στην ΔΕΗ για τιμολογηση .

Δημοσ.

Μήπως εάν πήγαινα στη ΔΕΗ να καταγγείλω την παραβίαση, έρθουν να πάρουν το ρολόι; Γνωρίζει κανείς; Το ρωτάω για να μην τρέχω άδικα. Όχι ότι βαριέμαι να πάω. Αλλά, ξέρετε. Επειδή σε τέτοιες υπηρεσίες και περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές, οι υπάλληλοι δεν ξέρουν. Η γάτα λέει στη γάτα μου, κι η γάτα στην ουρά της. Λίγοι είναι αυτοί που τόσο ξέρουν όσο και προτίθενται να βοηθήσουν πραγματικά.

Γι' αυτό ρωτάω. Πρέπει να έχω μαζεμένες πολλές μα πάρα πολλές πληροφορίες καί λεπτομέρειες λεπτομερειών πριν πάω στη Δ.Ε.Η. και αρχίσω διαδικασίες.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως εάν πήγαινα στη ΔΕΗ να καταγγείλω την παραβίαση, έρθουν να πάρουν το ρολόι; Γνωρίζει κανείς; Το ρωτάω για να μην τρέχω άδικα. Όχι ότι βαριέμαι να πάω. Αλλά, ξέρετε. Επειδή σε τέτοιες υπηρεσίες και περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές, οι υπάλληλοι δεν ξέρουν. Η γάτα λέει στη γάτα μου, κι η γάτα στην ουρά της. Λίγοι είναι αυτοί που τόσο ξέρουν όσο και προτίθενται να βοηθήσουν πραγματικά.

Γι' αυτό ρωτάω. Πρέπει να έχω μαζεμένες πολλές μα πάρα πολλές πληροφορίες καί λεπτομέρειες λεπτομερειών πριν πάω στη Δ.Ε.Η. και αρχίσω διαδικασίες.

Αυτό ισως σε βοηθουσε αλλα να πας στον ΔΕΔΔΗΕ που είναι υπεθυνος για τα ρολογια και όχι στην ΔΕΗ . Που μενεις ?

Δημοσ.

Όντως, τελικά έχεις απόλυτο δίκιο. Με αυτή του τη συμπεριφορά, και την αφθαίρετη/κρυφή επανασύνδεση που έκανε με ηλεκτρολόγο, είναι πράγματι κάθαρμα (συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά αυτή τη στιγμή βράζω - από πολλές απόψεις !!!).

Εγώ θα πρότεινα να τον δώσεις στεγνά στην ΔΕΗ. Αν βρει η ΔΕΗ μόνη της την παράνομη επανασύνδεση/ρευματοκλοπή, σε σένα θα χρεωθούν όλα τα πρόστιμα. Κάντο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη επανασύνδεση/ρευματοκλοπή δεν αφαιρείται το ρολόι, απλά κόβουν το ρεύμα από την κολώνα της ΔΕΗ. Ή από τον πλησιέστερο κόμβο εφόσον πρόκειται για υπόγεια καλώδια.

Δημοσ.

Πολύ άσχημα νέα. Πήγε ο πατέρας μου στη Δ.Ε.Η. καί του είπαν ότι το ρεύμα σ' αυτό το διαμέρισμα έχει κοπεί απ' το Μάιο. Οπότε, καταλαβαίνετε τί έκανε, αφού έχει, δυστυχώς, πρόσβαση στο ρολόι.

Νομίζω φίλε μου πως όχι μόνο δεν είναι άσχημα τα νέα άλλα υπέροχα. Τράβα να αποσυνδέσεις το ρεύμα, κλείδωσε το ρολόι σε ένα κιβώτιο και θα φύγει την επόμενη κιόλας. Βέβαια μην περιμένεις να πάρεις λεφτά..

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως αν έχει γίνει παράνομη επανασύνδεση, ο ενοικιαστής δεν μπορεί να καταγγείλει πως του έκανες διακοπή στο ρεύμα. Οπότε... λίγο σκέψη θέλη για το τι πρέπει να κάνεις B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη επανασύνδεση/ρευματοκλοπή δεν αφαιρείται το ρολόι, απλά κόβουν το ρεύμα από την κολώνα της ΔΕΗ. Ή από τον πλησιέστερο κόμβο εφόσον πρόκειται για υπόγεια καλώδια.

Κανεις λαθος .Αν ειναι  κομμενες  οι μολυβδοσφαργιδες αφαιρειται το ρολοι μπαινει αλλο και στελνεται για ελεγχο σε αρμοδια υπηρεσια και ενημερωνεται ο πελατης αν θελει να παραστει στον ελεγχο ποτε θα γινει και που (Ρουφ) . .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Νομίζω φίλε μου πως όχι μόνο δεν είναι άσχημα τα νέα άλλα υπέροχα. Τράβα να αποσυνδέσεις το ρεύμα, κλείδωσε το ρολόι σε ένα κιβώτιο και θα φύγει την επόμενη κιόλας. Βέβαια μην περιμένεις να πάρεις λεφτά..

Αυτό ακριβώς.

Αλλα αφού λες είναι κομμένο, πώς σου στέλνουν ακόμα λογαριασμούς;

Δημοσ.

Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό. Ίσως, από τη στιγμή που ο παράνομος ηλεκτρολόγος ξανασύνδεσε αυθαίρετα το ρεύμα, η ΔΕΗ μπορεί να δει ότι γίνεται κατανάλωση, κάνει την καταμέτρηση και στέλνςι λογαριασμούς.

Τώρα θα μού πείτε:κάνει καταμέτρηση σε παράνομη σύνδεση; Εκεί θα έπρεπε να πάει ένας τεχνικός της να δει αν όντως έχει γίνει παράνομη επανασύνδεση, ή όχι. Οπότε, αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε μάλλον δεν έχουμε ρευματοκλοπή, οπότε έχω λάθος.

Εδώ κάποιος αν μπορεί να μας δώσει τα φώτα του τί γίνεται σε περίπτωση παράνομης επανασύνδεσης. Αν η ΔΕΗ εξακολουθεί να στέλνει λογαριασμούς και να μετράει τις kVh.

Δημοσ.

Κανεις λαθος .Αν ειναι  κομμενες  οι μολυβδοσφαργιδες αφαιρειται το ρολοι μπαινει αλλο και στελνεται για ελεγχο σε αρμοδια υπηρεσια και ενημερωνεται ο πελατης αν θελει να παραστει στον ελεγχο ποτε θα γινει και που (Ρουφ) . .

Γιάννη στην ουσία δεν διαφωνείς μαζί μου. Λες ότι το ρολόι αφαιρείται αλλά βάζουν άλλο, το αποτέλεσμα ποιο είναι? Μέσα στη χελώνα συνεχίζει να υπάρχει ρολόι, έστω και αν δεν είναι το ίδιο.

Η ουσία είναι στο τι κάνει η ΔΕΗ ώστε να αποτρέψει τον πελάτη της από το να ξανακάνει παράνομη επανασύνδεση. Ο ένας τρόπος είναι να ξηλώσει εντελώς τα καλώδια της που μπαίνουν στη χελώνα, και ο άλλος είναι να αφήσει τα καλώδια στη θέση τους αλλά να μην έχουν ρεύμα. Συνήθως κάνουν το δεύτερο επειδή είναι πολύ πιο εύκολο.

Αυτό ακριβώς.

Αλλα αφού λες είναι κομμένο, πώς σου στέλνουν ακόμα λογαριασμούς;

Όταν είναι κομμένο το ρεύμα, για κάποιο διάστημα συνεχίζουν να έρχονται κανονικά οι λογαριασμοί και ο πελάτης συνεχίζει να χρεώνεται τα πάγια.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως είχε πάει ο λογαριασμός πάνω από 1700 ευρώ και δε μου είχαν κόψει το ρεύμα.  Είχα να πληρώσω ούτε θυμάμαι από πότε, μάλλον γύρω στον 1,5 χρόνο.  Πήγα χτες και τον εξόφλησα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου το κόψουν τώρα που είπανε ότι έχουν αρχίσει να κόβουν όσους χρωστάνε πάνω απο 1000.  Στο ταμείο της ΔΕΗ με ρωτήσανε πόσα χρήματα θα δώσω, άρα όντως δέχονται πληρωμές έναντι όσο θέλεις. 

Οποτε σωστα φωναζει η ΔΕΗ οτι πρεπει να κοπει το ρευμα σε αρκετους για να πανε να το πληρωσουν....!

Πως καταστραφηκε μια τοσο κερδοφορα επιχειρηση(και οχι μονο αυτη) απο ανικανους κυβερνοντες...!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...