Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Σκοπεύω να προχωρήσω στην ενοικίαση ενός χώρου ο οποίος έχει τριφασικό ρεύμα το οποίο έχει αποσυνδεθεί λόγω μακροχρόνιας μη ενοικίασης. Οι ενεργειακές μου ανάγκες δεν είναι τόσο αυξημένες ώστε να χρειάζομαι τριφασικό και γνωρίζω πως είναι ακριβότερο και σαν τιμολόγηση και σαν κόστος σύνδεσης.  Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ για μονοφασικό παρ ότι η εγκατάσταση του είναι για τριφασικό;

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Θα χρειαστεί μια τροποποίηση στον Γενικό Πίνακα από ηλεκτρολόγο, καθώς και αλλαγή χελώνας (?). Μετρητή λογικά θα αλλάξει η ΔΕΗ.

Επίσης σίγουρα θα χρειαστεί νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο.

Καλύτερα κάνε μια ερώτηση στον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη που θα τα κάνει αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

αν το αφησεις ετσι για να αποφυγεις αλλαγη χελωνας και τροποποιηση στο πινακα θα καταναλωνεις κανονικα οσο θα καταναλωνεις και με μονοφασικο απλα θα εχει μεγαλυτερο παγιο

Δημοσ.

Για να το κανεις μονοφασικο πρεπει να συμφωνησει και ο ιδιοκτητης με Υπευθυνη δηλωση προς τον ΔΕΔΔΗΕ . Το κοστος καταναλωσης δεν αλλαζει εκτος το πιο αυξημενο παγιο αλλα η εγγυηση ειναι πιο ακριβη.

Οπως γραφτηκε θα χρειστει και Υπευθυνη Δηλωση Εγκαταστατη (πιστοποιητικο ). Κοστος που κανονικα βαρυνει τον ιδιοκτητη απο 60-100 ευρω αναλογα τον ηλεκτρολογο .

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia

• Like 1
Δημοσ.

Τι να το κανει το τριφασικο αν δεν το εχει αναγκη ???

Σε σπιτι 130 τμ με 5 ατομα εχω 1*63 ασφαλεια που δεν κοστιζει τιποτα παραπανω απο την 1*35 και δεν εχω κανενα προβλημα .

Δημοσ.

για το κοστος αλλαγης το λεω και πες αυτος δεν το χρειαζεται απο την στιγμη που θα το ενοικιασει μπορει μετα απο καποια χρονια να φυγει αυτος και να μπει αλλος ενοικιαστης που να το χρειαζεται!!ειναι περυτα εξοδα

Δημοσ.

Τι να το κανει το τριφασικο αν δεν το εχει αναγκη ???

Σε σπιτι 130 τμ με 5 ατομα εχω 1*63 ασφαλεια που δεν κοστιζει τιποτα παραπανω απο την 1*35 και δεν εχω κανενα προβλημα .

Αυτό πως γίνεται και με τι κοστολόγιο;

Δημοσ.

Αυτό πως γίνεται και με τι κοστολόγιο;

Η επαυξηση από 35αρα σε 63αρα  ασφαλεια δεν στοιχιζει στον ΔΕΔΔΗΕ αλλα πθανον μεσα στο σπιτι να πρεπει να κανει κατι ο ηλεκτρολόγος σου αν είναι μονοφασικη η παροχη.

Δημοσ.

Η επαυξηση από 35αρα σε 63αρα  ασφαλεια δεν στοιχιζει στον ΔΕΔΔΗΕ αλλα πθανον μεσα στο σπιτι να πρεπει να κανει κατι ο ηλεκτρολόγος σου αν είναι μονοφασικη η παροχη.

Χρειάζεται οπωσδήποτε να αλλάξει το κεντρικό καλώδιο από τη χελώνα προς τον γενικό πίνακα του σπιτιού από 3x10mm² σε τουλάχιστο 3x16mm² (πολύ οριακά)...

Επίσης ο γενικός διακόπτης, ασφάλειες τήξης ή μικροαυτόματος.

Για την εγγύηση δεν ξέρω τη διαφορά (την παίρνει πίσω άτοκα όταν διακόψεις το ρεύμα)...

Το πάγιο έχει διαφορά περίπου 1 ευρώ το μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Χρειάζεται οπωσδήποτε να αλλάξει το κεντρικό καλώδιο από τη χελώνα προς τον γενικό πίνακα του σπιτιού από 3x10mm² σε τουλάχιστο 3x16mm² (πολύ οριακά)...

Επίσης ο γενικός διακόπτης, ασφάλειες τήξης ή μικροαυτόματος.

Για την εγγύηση δεν ξέρω τη διαφορά (την παίρνει πίσω άτοκα όταν διακόψεις το ρεύμα)...

Το πάγιο έχει διαφορά περίπου 1 ευρώ το μήνα.

Η εγγυηση δεν αλλαζει γιατι μονοφασικο είναι κι αυτό .

Θυμαμαι ότι συναδελφος τεχιτης ειχε ερθει ιδωτικα και ειχε τραβηξει ένα καλωδιο από τον υπαρχοντα πινακα προς τον μετρητη . Το ειχε βαλει μαλιστα μεσα σε καναλακι και δεν ηταν τοσο ασχημο οσο ένα γυμνο καλωδιο μεσα στο σπιτι.

Σε μενα βεβαια ηταν πιο ευκολο γατι είναι οροφοδιαμερισμα , Σε μεγαλη πολυκατοικια δεν ξερω αν και κατά ποιο τροπο γινεται .

Αν όμως στον φιλο μας εδώ η εσωτερικη εγκατασταση είναι για τριφασικο που γραφει δεν ξερω αν χρειαζεται αυτό το καλωδιο .

Δημοσ.

Το τριφασικό ρεύμα θεωρείται (και είναι) συνήθως πλεονέκτημα, ιδίως για επαγγελματικούς χώρους, αλλά και για σπίτια. Για να υπάρχει τριφασικό ρεύμα, υπάρχει κάποιος λόγος, ή ο χώρος προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ή πρόκειται για κατοικία τουλαχιστον 120+τ.μ., άρα κάποια στιγμή θα το ξαναχρειαστεί.

Πριν από όλα, λοιπόν, έχεις μιλήσει στον ιδιοκτήτη? Δεν νομίζω ότι ένας ιδιοκτήτης θα δεχτεί να "υποβαθμίσει" τη παροχή ρεύματος του ακινήτου του και μάλιστα να συμφωνήσει να το πληρώσει ο ίδιος και μετά να πρέπει, κάποια στιγμή, να ξαναταλαιπωρηθεί και να ξαναπληρώσει για να το επαναφέρει...

Αν δεν έχεις, είναι αρκετή ταλαιπωρία και έξοδα για να βάλεις και, νομίζω, η ΔΕΗ δεν βάζει πιά τόσο εύκολα τριφασικό ρεύμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...