Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα !η οικογενεια μου εχει ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου,χαρακτιρισμενο ως αγροτεμαχιο.το 2014 στις αρχες, ηρθε στα χερια μου ενα σημαντικο ποσο και επειδη ειμαι γιγο σπαταλος...σκευτηκα να το κανω ενα εξοχικο παρα να τα φαω ασκοπα.παω λοιπον στη πολεοδομια να ρωτησω για αδεια σε εκτος σχεδιου να πληρωσω οτι θελουν προκειμενου να μην εχω προβληματα με το νομο.αφου βαλανε τα γελια μαζι μου μου εξηγησαν οτι αδεια δε βγαινει και οτι πρωτα το χτιζεις και μετα πληρωνεις το προστιμο.με τον τελευταιο νομο νομιμοποιουνται τα κτισματα που τελειωσαν τον 7ο του 2011 και ολα τα αλλα κρινονται κατεδαφιστεα.ζητω απο οσους ξερουν να μου πουν πως μπορω να κανω κατι για να ειμαι νομιμος και πως να καλυψω ενεργειακα τις αναγκες μου.νερο υπαρχει το εβαλα οταν βρισκοταν το σπιτι στις αρχες.

να πω επισης οτι δεν προκειται για παρανομη εκταση το οικοπεδο ειναι αγορασμενο απο την πεθερα μου.δεν εκανα καταπατηση.ουτε προκειται για δασικη εκταση.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν τα έτρωγες καλύτερα, περιμένεις να έρθει η σειρά σου αν έρθει ποτέ, βαλε δηκηγορο απο την περιοχή που εχεις το αυθαίρετο

• Like 1
Δημοσ.

Νικο το σκεφτηκα πολυ αυτο...αλλα δυστυχως δεν ειχαμε κατι στο ονομα μας μονο το οικοπεδο...και ειπαμε να φτιαξουμε κατι.ο ακριβως απο πανω μου δεν το νομιμοποιησε ποτε και πηρε ρευμα με ενα νομοσχεδιο το 2003 που δε σε υποχρεωνε να το δηλωσεις..

Δημοσ.

καλησπερα !η οικογενεια μου εχει ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου,χαρακτιρισμενο ως αγροτεμαχιο.το 2014 στις αρχες, ηρθε στα χερια μου ενα σημαντικο ποσο και επειδη ειμαι γιγο σπαταλος...σκευτηκα να το κανω ενα εξοχικο παρα να τα φαω ασκοπα.παω λοιπον στη πολεοδομια να ρωτησω για αδεια σε εκτος σχεδιου να πληρωσω οτι θελουν προκειμενου να μην εχω προβληματα με το νομο.αφου βαλανε τα γελια μαζι μου μου εξηγησαν οτι αδεια δε βγαινει και οτι πρωτα το χτιζεις και μετα πληρωνεις το προστιμο.με τον τελευταιο νομο νομιμοποιουνται τα κτισματα που τελειωσαν τον 7ο του 2011 και ολα τα αλλα κρινονται κατεδαφιστεα.ζητω απο οσους ξερουν να μου πουν πως μπορω να κανω κατι για να ειμαι νομιμος και πως να καλυψω ενεργειακα τις αναγκες μου.νερο υπαρχει το εβαλα οταν βρισκοταν το σπιτι στις αρχες.

να πω επισης οτι δεν προκειται για παρανομη εκταση το οικοπεδο ειναι αγορασμενο απο την πεθερα μου.δεν εκανα καταπατηση.ουτε προκειται για δασικη εκταση.

Με τον 4178 δεν τακτοποιείται το αυθαίρετό σου. Μπορείς να ελπίζεις σε κάποιον επόμενο νόμο-σκούπα που θα νομιμοποιεί τα πάντα όλα.

• Like 1
Δημοσ.

δινεις πολυ λιγες πληροφορειες

καταρχην πρεπει να εχεις τουλαχιστον 4 στρεμματα με μεγιστη επιτρεπομενη επιφανεια τα 200τμ και να μην εχεις προσωπο σε εθνικο ή επαρχιακο δρομο για αμιγως οικιακη κατοικια

το αγροτεμαχιο τι εχει μεσα? δεντρα? 

Δημοσ.

το αγροτεμαχιο ειναι 300 τμ και μεσα δεν εχει τιποτα.ειχε βατα οπως το διπλανο πχ τα οποια καθαριστηκαν πριν γινουν οι χωματουργικες εργασιες.το σπιτι εινα 40 τμ με πολλες δυνατοτητες επεκτασης.προς το παρων εχω βαλει 2 ελιες.αλλα θα βαλω καποια δεντρα ακομη...δεν εχει προσωπο σε επαρχιακο η εθνικο  δρομο

Δημοσ.

ναι ετσι ειναι.για ρευμα μηπως ξερεις κατι?

Βάλτου έναν τρούλο στην οροφή και δώσε του το όνομα ενός Αγίου. Μετά πήγαινε στην Εκκλησία.

• Like 10
Δημοσ.

η αυθαιρετη δομηση εχει καταστρεψει την Ελλαδα.σηκωνετε αυθαιρετα στα δαση κ στα ρεμματα και μετα κλαιτε γιατι καηκατε και πνιγικατε.προσωπικα θα σου εκανα καταγγελια αν σε ηξερα μακαρι να στο γκρεμισουνε. ηξρ

τα εχεις κανει λιγο μανταρα στο μυαλο σου... πιες ενα τσαι να χαλαρωσεις

Δημοσ.

καταρχας zoupou γιατι εσβησες τα μηνυματα σου?ευτυχως που εκανε παραθεση ο 

Donalhioy και ειδα τουλαχιστον ενα.

λοιπον ας τα παρουμε απ την αρχη.

1) η εκταση στην οποια εχτισα ειναι δικια μου.ΔΕΝ εκλεψα οικοπεδο αλλου,ΔΕΝ καταπατησα δασικη εκταση

2)το σπιτι ειναι σε ΟΙΚΟΠΕΔΟ οχι σε ρεμα.τα ρεμματα δεν κοβονται σε οικοπεδα αρα για καταπατηση μιλαμε.

3)αδεια προσπαθησα να βγαλω δυστυχως για μενα κ ευτυχως για τους μεσαζοντες δε βγαινει.

προστιμο θελω να πληρωσω αλλα δε με ποιανει η ημερομηνια.

στην περιοχη παρα πολλα ζευγαρια στην ηλικια μας εχουν βαλει στα οικοπεδα τους τροχοβιλλες,αλλοι τροχοσπιτα και σιγα σιγα κανουν προεκτασεις. πολλοι εχουν φωτοβολταικα και θα ηθελα να μαθω αν ξερει κανεις κανεναν που να εχει στο δικο του σπιτι να μου πει.

Δημοσ.

Φίλε nikoliaaris, άλλο το οικόπεδο, άλλο το αγροτεμάχιο.

Απο την στιγμή που μιλάμε για αγροτεμάχιο λοιπόν ΕΚΤΟΣ σχεδίου, δεν μπορείς να χτίσεις. Το τι κάνουν οι γείτονες, σε καμία περίπτωση δεν σε νομιμοποιούν για να κάνεις το ίδιο. Το να διαιωνίζουμε τον ωχαδερφισμό μας με μια λογική "όλοι αυτό κάνουν, γιατί όχι και γώ" μόνο κακό κάνει.

Sorry για το off-topic και καλή επιτυχία με τις πληροφορίες που ζητάς.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...