JiovanniGeorgeo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 αν περασει η υποθεση ονομαστικα, απο εφορια, σε πρωτοδικειο και καταληξει ΣτΕ.. θεωρείτε πως ειναι ανωφελο γιατι η μπαγκα του δημοσιου "δεν εχει λεφτα;". υπαρχει καποιος εδω μεσα που ειναι σχετικος;
NikosKallithea Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Εχει παει στο ΣτΕ και εχει κριθεί νομιμο, νομίζω κατι με τις αντικειμενικές παιζει μονο
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 τι κρίθηκε νομιμο, για να καταλάβω
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Ο ΕΝΦΙΑ είναι νόμιμος. Το ΣτΕ είχε ζητήσει με παλιό βούλευμα οτι έπρεπε να αναπροσαρμοστούν σύντομα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από το κράτος. Το κράτος δεν έκανε κάτι με το θέμα των αξιών όμως. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη συγνώμη. Δεν ειναι 99% βέβαιο πως στη πιλοτικη που θα γινει αυτες τις μερες, θα κριθει επισημα παρανομο; επι των περισσοτερων ετων εετηδε-εταα-ενφια;
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 κριθηκε κατι παρανομο μεχρι τωρα? εκτος απο μισθους ενστολων-δημοσιο+εισαγγελεων?
NikosKallithea Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Στην απόφαση του ΣτΕ το μόνο παράνομο ήταν ή υποχρεωτική είσπραξη του ενφια από την δεη και ή διακοπή ρεύματος που ήταν απόρροια αυτής της ενέργειας απο το κράτος
Βασίλης_29 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδη συγνώμη. Δεν ειναι 99% βέβαιο πως στη πιλοτικη που θα γινει αυτες τις μερες, θα κριθει επισημα παρανομο; επι των περισσοτερων ετων εετηδε-εταα-ενφια; Στο ΕΕΤΗΔΕ όπως είπε ο nikoskalithea κρίθηκε παράνομος ο τρόπος είσπραξης μέσω της ΔΕΗ και οχι ο ίδιος ο φόρος που είναι νόμιμος για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στο ΕΕΤΑ δεν θυμάμαι κάποια καταδικαστική απόφαση, έγιναν προσφυγές στον άρειο πάγο αλλά στην ολομέλεια δεν κρίθηκε παράνομο. Ο ΕΝΦΙΑ είναι μέσω της εφορίας και δεν έχει αποφασιστεί τίποτα παράνομο σε αυτόν, υπάρχει μόνο το θέμα που είπα με τις αντικειμενικές αξίες αλλά δεν παίζει να βγει παράνομος για αυτό.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μαλλον οτι και να μου λενε δικηγοροι, θα πρεπει να σας εμπιστευτω. δεν ειρωνευομαι φυσικα Οι δικηγοροι εχουν καποιο κερδος μαλλον απο ολο αυτο, ε;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Οι δικηγόροι είναι οι αρμόδιοι, κανείς από εμάς δεν τα ξέρει καλύτερα. Εξ άλλου μπορεί να έχουν βρει κάποια τρύπα στον νόμο,ωεμεις σου λέμε τα μέχρι τώρα γνωστά, αύριο αυτά μπορεί να αλλάξουν
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 πόσο πιστευετε πως θα ηταν το παραβολο για ολη αυτη τη διαδικασια;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Κάνε συμφωνία με τον δικηγόρο, αν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, να πληρωθεί απο αυτά που θα βγάλει το δικαστήριο όταν τελεσιδικήσει ή υπόθεση.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 10% από τα κερδη εχει . 250 ευρω μου ζηταιε για παραβολο γραμματια κτλπ δε του παιζω αυτο το παραβολο, λεει ειναι για να ανοιξει φακελο στο δικαστηριο
kalogeros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μιας που πιάσαμε το συγκεκριμένο θέμα, έχω εδώ και καιρό μια απορία. Το σύνταγμά μας στο άρθρο 4 παράγραφος 5 αναφέρει "Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους". Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος, για τον υπολογισμό του οποίου λαμβάνονται υπόψιν μόνο ο τύπος της ιδιοκτησίας, το εμβαδόν της και η αντικειμενική της αξία. Δεν λαμβάνει υπόψιν ΚΑΝΕΝΑ εισοδηματικό κριτήριο. Πώς προκύπτει, λοιπόν, ότι κάποιος δύναται (=μπορεί) να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη; Θα πει κάποιος ότι για να έχει κανείς ακίνητη πειουσία, σημαίνει ότι έχει και λεφτά για να την αγοράσει. Ας δούμε, όμως, το δικό μου παράδειγμα. Πλήρωσα ΕΝΦΙΑ για το πατρικό μου, δύο χωράφια και ένα οικόπεδο μισό στρέμα εκτός σχεδίου. Τα χωράφια, το οικόπεδο και ένα ποσοστό του πατρικού μου τα κληρονόμησα από τη μητέρα μου και τον παππού μου, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό του πατρικού μου είναι γονική παροχή από τον πατέρα μου. Κοινώς, δεν έδοσα φράγκο για να τα αποκτήσω, άρα ο ισχυρισμός καταρρίπτεται. Μπορεί κάποιος νομικός να μου εξηγήσει πώς διάλο προκύπτει ότι δύναμαι να πληρώσω φόρο; 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Θα σου πει πούλα για να έχεις να πληρώνεις λιγότερα και τα υπόλοιπα
Προτεινόμενες αναρτήσεις