Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπηκα μια φορά στο insomnia.gr χωρις ad block και νόμιζα οτι ειναι αλλο site.

Σιγά τις διαφημίσεις που έχει το insomnia....

Γενικά καλοδεχούμενες οι διαφημίσεις. Βλέπεις προιόντα που σε ενδιαφέρουν κυρίως και ταυτόχρονα έχεις δωρεάν περιεχόμενο. Το πρόβλημα προκύπτει όταν οι διαφημίσεις επιβαρύνουν την πλοήγηση με popups, μεταφορτώσεις σε άλλες σελίδες, adware viruses κτλ...

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οτι του φανεί του λωλοστεφανή.

Είναι τρέλα να διαβάζει κανείς τόση άγνοια σε τεχνολογικό site. Η χαρά του κάθε πικραμένου που αγνοεί τα πάντα και έχει άποψη.

Το AMP είναι απλά ένα 'best practice movement" για χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών από τις διαθέσιμες και κυρίως συγκεκριμένων πρακτικών έτσι ώστε η όλη εμπειρία να είναι γρηγορότερη.

Κυρίως έχει να κάνει με το πως χρησιμοποιεί κάποιος javascript σε μια σελίδα έτσι ώστε να μην επηρεάζει σημαντικά το CRP (critical rendering path). 

Στο πλαίσιο αυτό απλά υπάρχει και συζήτηση για τον τρόπο που θα πρέπει να παρέχονται και να υλοποιούνται οι διαφημίσεις τεχνικά. Είναι μια συζήτηση που δεν αφορά τον χρήστη γιατί απλά δεν μπορεί να την κατανοήσει. Αφορά τους developers και τους content providers.

Φυσικά και οι διαφημίσεις είναι απαραίτητες και κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύεται η χρήση adblockers. Το υλικό παρέχεται as is. Σε όποιον δεν αρέσει δεν το χρησιμοποιεί. Η παροχή υλικού έχει κάποιο κόστος και αυτός που το παρέχει αποφασίζει οτι θα πάρει αυτό που θέλει με τον Χ τρόπο. Σωστό η λάθος δεν έχει πραγματικά σημασία. Εσύ αποφασίζεις αν θέλεις το υλικό με τους όρους που το δίνει.

Είναι σαν να σου λέει ένα κατάστημα, σου δίνω τσάμπα αυτά τα παπούτσια, αλλά όταν τα φοράς θα φοράς και αυτή την μπλούζα διαφήμιση του καταστήματος. Αν το δεχτείς και πάρεις τα παπούτσια δεν μπορείς να μην φοράς μετά την μπλούζα γιατί δεν σου αρέσει. Είναι μέρος της συμφωνίας. Δεν σου αρέσει.. καλώς... παίρνεις το υλικό από αλλού με το αντίστοιχο , αν υπάρχει, κόστος. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κλοπή.

Δημοσ.
Φυσικά και οι διαφημίσεις είναι απαραίτητες και κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να απαγορεύεται η χρήση adblockers. Το υλικό παρέχεται as is. Σε όποιον δεν αρέσει δεν το χρησιμοποιεί. Η παροχή υλικού έχει κάποιο κόστος και αυτός που το παρέχει αποφασίζει οτι θα πάρει αυτό που θέλει με τον Χ τρόπο. Σωστό η λάθος δεν έχει πραγματικά σημασία. Εσύ αποφασίζεις αν θέλεις το υλικό με τους όρους που το δίνει.

Είναι σαν να σου λέει ένα κατάστημα, σου δίνω τσάμπα αυτά τα παπούτσια, αλλά όταν τα φοράς θα φοράς και αυτή την μπλούζα διαφήμιση του καταστήματος. Αν το δεχτείς και πάρεις τα παπούτσια δεν μπορείς να μην φοράς μετά την μπλούζα γιατί δεν σου αρέσει. Είναι μέρος της συμφωνίας. Δεν σου αρέσει.. καλώς... παίρνεις το υλικό από αλλού με το αντίστοιχο , αν υπάρχει, κόστος. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά κλοπή.

Μα.. τι λες; Κλοπή; Και ποιό είναι το πολύτιμο και πρωτότυπο υλικό που πρέπει να φάμε και την διαφήμιση στη μάπα;

Ξεχνάς να γράψεις οτι το 80% του πολύτιμου υλικού είναι ανακύκλωση από άλλες σελίδες και άρθρα που δίνονται ως πρωτότυπα ενώ στην πραγματικότητα είναι μεταφράσεις ή παραποιήσεις άλλων άρθρων που τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται ούτε οι πηγές. Επομένως να γίνει υποχρεωτική η διαφήμιση αλλά υποχρεωτική και η αναφορά της πηγής,  να πληρώνεται ο αρθρογράφος, να πέφτουν domain με την πρώτη κλεψι-αναδημοσιεύση κτλ κτλ. Οχι όλα δικά μας..

Επίσης ξεχνάς να αναφέρεις οτι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία ούτε από τον πάροχο ούτε απο τον καταναλωτή του υλικού. Δηλαδή όσο τίμιο και ηθικό είναι ο πάροχος του υλικού να με υποχρεώνει να δω 200 μπανεράκια πριν διαβάσω τις 10 σειρές ποιοτικά αμφιβολής δημοσιογραφίας του, ακριβώς το ίδιο τίμιο και ηθικό είναι να του μπλοκάρω τα μπανεράκια και να διαβάσω ακριβώς αυτές τις 10 σειρές κείμενο. Οταν λοιπόν αυτός μάθει να δημοσιογραφεί και να αρθρογραφεί τότε θα μάθω κι εγώ να του αφήνω ανοικτές τις διαφημίσεις.

Τρίτον, όσοι φωνάζουν, διαμαρτύρονται και ζητούν απαγορεύσεις και υποχρεωτικές διαφημίσεις, είναι συνήθως όλοι όσοι έφτιαξαν "καριέρα" με ανατυπώσεις,  αναδημοσιεύσεις και πατέντες "..κάνε κλικ εδώ να δεις την συνέχεια του άρθρου". Διαφημιστάκηδες που λέμε στην πιάτσα, δεν έχουν ιερό και όσιο, πουλάνε και τη μάνα τους για 200 κλικ.

Συγνώμη, δεν θα κλάψουμε για δαύτους..

Δημοσ.

Μα.. τι λες; Κλοπή; Και ποιό είναι το πολύτιμο και πρωτότυπο υλικό που πρέπει να φάμε και την διαφήμιση στη μάπα;

Ξεχνάς να γράψεις οτι το 80% του πολύτιμου υλικού είναι ανακύκλωση από άλλες σελίδες και άρθρα που δίνονται ως πρωτότυπα ενώ στην πραγματικότητα είναι μεταφράσεις ή παραποιήσεις άλλων άρθρων που τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονται ούτε οι πηγές. Επομένως να γίνει υποχρεωτική η διαφήμιση αλλά υποχρεωτική και η αναφορά της πηγής,  να πληρώνεται ο αρθρογράφος, να πέφτουν domain με την πρώτη κλεψι-αναδημοσιεύση κτλ κτλ. Οχι όλα δικά μας..

Επίσης ξεχνάς να αναφέρεις οτι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία ούτε από τον πάροχο ούτε απο τον καταναλωτή του υλικού. Δηλαδή όσο τίμιο και ηθικό είναι ο πάροχος του υλικού να με υποχρεώνει να δω 200 μπανεράκια πριν διαβάσω τις 10 σειρές ποιοτικά αμφιβολής δημοσιογραφίας του, ακριβώς το ίδιο τίμιο και ηθικό είναι να του μπλοκάρω τα μπανεράκια και να διαβάσω ακριβώς αυτές τις 10 σειρές κείμενο. Οταν λοιπόν αυτός μάθει να δημοσιογραφεί και να αρθρογραφεί τότε θα μάθω κι εγώ να του αφήνω ανοικτές τις διαφημίσεις.

Τρίτον, όσοι φωνάζουν, διαμαρτύρονται και ζητούν απαγορεύσεις και υποχρεωτικές διαφημίσεις, είναι συνήθως όλοι όσοι έφτιαξαν "καριέρα" με ανατυπώσεις,  αναδημοσιεύσεις και πατέντες "..κάνε κλικ εδώ να δεις την συνέχεια του άρθρου". Διαφημιστάκηδες που λέμε στην πιάτσα, δεν έχουν ιερό και όσιο, πουλάνε και τη μάνα τους για 200 κλικ.

εμεις μιλαμε για ολο το internet κι εσυ εστιαζεις μονο σε ενα πολυ συγκεκριμενο και μικρο προβλημα που για ολο αυτο που περιγραφεις σε ενα μεγαλο ποσοστο φταιει το facebook αν και το εχει μαζεψει σε σχεση με προηγουμενες χρονιες

τιποτα δεν ειναι τσαμπα κι αυτο πρεπει να το καταλαβουμε και να σταματησουμε να ειμαστε τοσο ελληναρες

με την ιδια λογικη οι εφημεριδες που εχουν πληρωσει οι παλιοι και ακομα μερικοι πληρωνουν δεν ειναι κοροιδια δηλαδη που πανε και τα σκανε?

αφου εχουν βγαλει τα λεφτα τους απο τις διαφημισεις που εχουν μεσα...

ας βρουν ενα τροπο να υπαρχουν διαφημισεις χωρις να ταλαιπωρειται ο κοσμος και οι συσκευες και τελειωσε το θεμα...

Δημοσ.

Να πάρουμε το παράδειγμα του fast food. Ναι μεν ανοιγοκλείνει το στόμα αλλά αυτό που κατεβαίνει κάτω έχει μηδενική θρεπτική αξία. Η διαφήμιση είναι fast food για το μυαλό

Δεν αντιλέγω ότι κάποιοι ζουν από αυτή ή ότι τα φαστφουντάδικα δίνουν εργασία σε πολύ κόσμο

Δημοσ.

Αν το υλικό δεν είναι πολύτιμο και ΔΕΝ σε ενδιαφέρει, να καταναλώσεις άλλο υλικό, από αλλού που προσφέρετε με άλλους όρους.

Να μην επισκέπτεσαι την σελίδα που ανακυκλώνει υλικό και σε βάζει να δεις διαφημίσεις. 

Το υλικό σε μια σελίδα προσφέρεται as is. Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση να βγουν όλα τα ad blockers παράνομα, γιατί είναι παράνομα αφού στερούν από πόρους την σελίδα ενώ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ πόρους.

Κατηγορείς μια σελίδα οτι δεν σου αρέσει και από την άλλη καταναλώνεις το υλικό της. Από που κι ως που? Η είναι μια ανοησία και μισή και ανακυκλώνει υλικό και είναι ανάξια επίσκεψης, ή είναι χρήσιμη , την χρησιμοποιείς και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να τροποποιείς τον τρόπο που σου προσφέρεται.

Αν κάποια στιγμή οδηγηθούμε σε κλειστά συνδρομητικά μόνο μοντέλα, να μην βγάλεις μαντήλι να κλάψεις. ΚΑΙ εσύ με την ανώριμη λογική σου θα έχεις συμβάλει.

Βλέπεις ένα βίντεο στο youtube και γκρινιάζεις γιατί θα δεις 4-5 δεύτερα διαφήμιση που μετά την παρακάμτεις αν θες.

Γνωρίζεις τι κόστος έχει για να συντηρηθεί ένα τέτοιο πρότζεκ? Δηλαδή στην επιλογή να δανείσεις 5 δεύτερα από τον χρόνο σου ή να κλείσουν τέτοιες υπηρεσίες ή να γίνουν συνδρομητικές, εσύ επιλέγεις το δεύτερο? Αντιλαμβάνεσαι τις επιπτώσεις τον απόψεών σου ή έχεις τόσο πολύ εθιστεί στο τσάμπα που δεν καταλαβαίνεις ΓΙΑΤΙ είναι τσάμπα μια υπηρεσία και με πιο τρόπο γίνετε monetization ?

Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ad blocker και ελάχιστες φορές είχα θέμα με τις διαφημίσεις. Όταν έχω πρόβλημα, απλά δεν επισκέπτομαι την σελίδα. Δεν μου αρέσει αυτό που προσφέρει όπως το προσφέρει, παίρνω το υλικό που θέλω από αλλού.

Η απάντηση "δεν με νοιάζει" είναι απάντηση ενός ανόητου. Είναι η απάντηση του ΝεοΈλληνα που έκλεβε ασύστολα αυτά τα χρόνια και "δεν τον ένοιαζε" γιατί έτσι τον βόλευε. Τις επιλογές μας αργά η γρήγορα τις λουζόμαστε.

Δημοσ.

Αν γινόταν να πληρώνω 200 ευρώ το μήνα για να μην ξαναδώ διαφημίσεις πουθενά στη ζωή μου, ούτε καν αφίσες στο δρόμο θα είμουν ευχαριστημένος

Δημοσ.

Θα μπω στον κόπο να απαντήσω, αν και φοβάμαι πως πρόκειται για θέατρο του παραλόγου, μιας και τα μισά απ'τα παραπάνω είναι (παλιά?) απωθημένα προς άλλους χρήστες, προς τους πολιτικούς, προς τους ελληνάρες, και πάει λέγοντας. Τέλος πάντων.. :-(

Εγώ έγραψα για συγκεκριμένα πράγματα όπως πχ. το να βαφτίζει κάποιος την ανακύκλωση άρθρων ως πολύτιμο υλικό που χρήζει 100 διαφημίσεων για να δικαιολογήσει την κλοπή που κάνει. Ετσι δουλεύουν τόσα χρόνια -τα βάζω χρονολογικά- οι mailing list, τα websites, τα forums, τα blogs, τα facebook pages, μέχρι και τα twitter feeds. Κάποιος (ένας!) κάνει το ρεπορταζ και 50 γύρω γύρω τρώνε από τις διαφημίσεις. Δεν είδα τόσα χρόνια να κλείσει ένα ρημάδι αντιγραφοblog, ένα ρημαδι forum ή μια ρημαδοσελίδα έστω κουτσομπολικής αναπαραγωγής κατασκευασμένων ψευτοειδήσεων.

Επομένως είναι άτοπο να με χαρακτηρίζεις κλέφτη επειδή δεν γουστάρω να δώσω views στον κλεφτάκο που αναπαράγει αθλητικά νέα χωρις να έχει την τσίπα να αναφέρει και την πηγή. Τώρα ρωτάς πως βρέθηκες εκεί, εεε να γιατί βρέθηκα: γιατί ο κλεφτάκος φρόντισε με διάφορες θεμιτές και αθέμιτες κομπίνες να ανεβαίνει στις μηχανές αναζήτησης και να χώνεται στις αναζητήσεις μου ανάμεσα ή και πιο πάνω από τους αληθινούς δημιουργούς περιεχομένου. Οταν λοιπόν πέσει κοκομπλόκο στους κλεφτάκους και το περιεχόμενο που θα παίρνω στις αναζητήσεις θα είναι 80-90% αυθεντικό και γέννημα κάποιου δημιουργού, τότε θα κόψω το adblocker. Προς το παρόν με την 95% αναπαραγωγή βλακείας,  κακομετάφρασης και άκριτης αντιγραφής, χρειάζομαι όχι μόνο adblocker αλλά κι έναν υπάλληλο να μου κάνει 2-3 ώρες ξεκαθάρισμα εκατοντάδων σελίδων πριν καταλήξω στις 2-3 σελίδες που πραγματικά με ενδιαφέρουν.

Προφανώς και δεν έγραψα τίποτε για τα τόσα φιλόπονα youtube projects (κι απορώ πως μπορεί να συνδεθεί μ'αυτό), ούτε ενστερνίζομαι την μιζέρια της εποχής να παλεύουμε να γλιτώσουμε τα 15-20sec διαφήμιση σε μισή ώρα πρωτότυπου video. Πάντως σε κάθε περίπτωση, σε κάθε υλικό χωράει κι ένας άλφα όγκος διαφήμισης, έτσι λοιπόν ένα αρθράκι 2-3 παραγράφων δεν μπορεί να περιτριγυρίζεται από φλασομπανεράκια σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παραδείγματα πολλά και δεν χρειάζεται να αναφέρω άλλο.. :unsure:

Κατανοώ την ανάγκη κάποιων που βρήκαν την παχουλή αγελάδα του γκουγκλοbanner, φτιάχνουν σελιδούλα, κοτσάρουν 10 στοιχηματικές προβλέψεις ή πέντε πολιτικές αναλύσεις καφενείου και μ'ολα αυτά τα adblock του διαβόλου τους χαλάει η σούπα. Τι να κάνουμε κι εμένα μου έφτιαξαν μια 8όροφη πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι μου και κρύφτηκε ο ήλιος, ούτε αυτό είναι σωστό αλλά δεν βγαίνω να φωνάζω "να απαγορευτούν οι 8όροφες!" γιατί θα πέσει ντομάτα.. Πορευόμαστε όπως τα βρίσκουμε, αν οι κύριοι με το πολύτιμο υλικό νομίζουν πως διαθέτουν τα ...καρύδια, ας περάσουν σε συνδρομητικό μοντέλο. Εχω μεγάλη περιέργεια ποιός θα ζητήσει συνδρομή, κι από ποιούς θα πάρουν σέντ, όταν όλοι βράζουμε στο ζουμί μας και δίνουμε τσάμπα ή σχεδόν τσάμπα τη δουλειά μας. :devil:

Τελός πάντων, αυτά κι άλλα πολλά μπορουν να κουβεντιαστούν, ίσως σε κάποιο συναφές θέμα καλύτερα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μου απαντάς όμως. Από την στιγμή που αυτός που αναφέρεις έχει μόνο σαβούρα υλικό, copy paste και τίποτα άλλο, ποιός ο λόγος να επισκέπτεσαι την σελίδα του?

Μην την επισκέπτεσαι καθόλου. Για πιο λόγο να την χρησιμοποιείς αλλοιώνοντας την κανονική ροή υλικού.

Δεν σου λέω κάτι παράλογο. Αν θεωρείς το υλικό αξιόλογο, σέβεσαι τον τρόπο που παρέχετε, αν όχι, δεν βλέπω καν τον κόπο να κάνεις κλικ στην σελίδα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσα χρονια εχω να δω διαφημισεις ρε παιδια.Ποτε δεν ειχα θεμα με loading σελιδας ουτε απο υπολογιστη ουτε απο κινητο.

Δημοσ.

Pigeon αυτά που αναφέρεις είναι ως επι το πλείστον σε άκυρα site που έχουν πεταχτεί σαν μαργαριτάρια. Η λύση είναι απλή: ΜΗΝ ξαναμπεις. Αν θες ενημέρωση χωρίς 10 διαφημίσεις υπάρχουν πολλά σοβαρά site που θα σε καλύψουν. Επίσης μπορείς να βρεις σοβαρό site που να συμβαδίζει με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις.

Επίσης χαμός στις διαφημίσεις θα δεις και σε τορεντ και άλλα τέτοια σιτε. Σε ενοχλούν? Μην ξαναμπεις.

Τα υπόλοιπα τα είπε ο buffos πολύ πετυχημένα και πλήρης.

Δημοσ.

Δεν μου απαντάς όμως. Από την στιγμή που αυτός που αναφέρεις έχει μόνο σαβούρα υλικό, copy paste και τίποτα άλλο, ποιός ο λόγος να επισκέπτεσαι την σελίδα του?

Μην την επισκέπτεσαι καθόλου. Για πιο λόγο να την χρησιμοποιείς αλλοιώνοντας την κανονική ροή υλικού.

Εγώ σου απάντησα 2 φορές εσύ συνεχίζεις να κάνεις το κορόιδο σε όλα τα υπόλοιπα. Οταν γκουγκλάρεις οτιδήποτε, θα φας πολλή σαβούρα μέχρι να καταλήξεις σ'αυτό που έχει αξία. Εσυ μου λες "μη μπαίνεις", πως θα ξέρω τι έχει πριν μπω, μήπως από τον τίτλο που είναι 99% παραπλανητικός; Εσύ πριν μπεις να ψωνίσεις στα μαγαζιά ξέρεις απ'εξω τι πουλάνε κι αν σου κάνουν αυτά που πουλάνε; Θέατρο του παραλόγου... :wacko:

Τα υπόλοιπα τα είπε ο buffos πολύ πετυχημένα και πλήρης.

Ε εντάξει τώρα συνεννοηθήκαμε, αφού είναι πλήρης .. :P

Δε μου λετε, καινούργια μόδα είναι αυτό το anti-adblocker μανιφέστο;

Δημοσ.

Εσυ μου λες "μη μπαίνεις", πως θα ξέρω τι έχει πριν μπω, μήπως από τον τίτλο που είναι 99% παραπλανητικός; Εσύ πριν μπεις να ψωνίσεις στα μαγαζιά ξέρεις απ'εξω τι πουλάνε κι αν σου κάνουν αυτά που πουλάνε; Θέατρο του παραλόγου... :wacko:

Δηλαδή προκαταβολικά, πριν ξέρεις τι θα συναντήσεις, κάνεις επέμβαση στο υλικό της σελίδας. Αυτό το θεωρείς λογικό από που και ως που?

Υπάρχουν σελίδες που πραγματικά είναι τραγικές με τις διαφημίσεις, οχι από τον όγκο των δεδομένων, αλλά επειδή είναι ΑΘΛΙΑ η υλοποίηση τους (παράδειγμα το gazzetta.gr όπου ο χρόνος φόρτωσης χωρίς διαφημίσεις είναι 1-2 δευτερα, και με διαφημίσεις πάνω από 20. Για αυτό ευθύνη έχει web developer , ο θεός να τον κάνει developer, που δεν ξέρει που πάνε τα 4). 

Ακόμη και εκεί όμως προτιμώ να μην ανοίγω καθόλου την σελίδα από το να καταναλώνω υλικό χωρίς να αποδίδω αυτό που περιμένει ο κάτοχος της σελίδας.

Δημοσ.

Πληροφοριακά.....  http://www.secretmedia.com/

Είτε αυτοί είτε κάποιοι άλλοι θα δώσουν τέλος σε αυτή την βλακεία.

Μετά κάποιος θα πρέπει να μάθει τους developers οτι μια σελίδα δεν μπορεί να έχει χρόνο φόρτωσης 20 δεύτερα..., ούτε να χτυπάνε layout recalculations διαρκώς.
Αλλά άμα ο developer δεν ξέρει τα βασικά και είναι απλά χρήστης wordpress drupal joomla και λοιπόν cms, δεν έχει μάθει πως δουλεύει ενας browser (που είναι το βασικό εργαλείο της δουλειάς του) και τον πληρώνουν για να στήσει σελίδα... ε καλά να πάθουμε όλοι μαζι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...