Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Εστω πιστεύω πως μια εταιρεία θα έχει ανοδική πορεία μετά από χρόνια, με συμφέρει να πάρω μετοχές και να τις έχω να κάθονται? Δηλαδή να πέφτουν, να ανεβαίνουν κι εγώ να τις κρατήσω ακόμα και για χρόνια? Δεν χάνω κάτι, έτσι? Προμήθειες δίνω μόνο στην αγορά/πώληση?

Υποθέτουμε ότι αυτό το κεφάλαιο δεν έχει εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές.

Πληρωνεις και προμηθεια διαχειρισης στην εταιρεια που θα σου κραταει τις μετοχες.

Επισης πρεπει να λαβεις υποψη σου και το κοστος ευκαιριας, που συχνα πολλοι το αγνοουν γιατι βλεπουν την επενδυση στο χρηματιστηριο μυωπικα.

Αν βαλεις 10.000 σε μετοχες και μετα απο 10 χρονια κερδισεις 5% μετα απο απειρα σκαμπανεβασματα, θεωρητικα κερδισες πρακτικα θα μπορουσες να τα βαλεις προθεσμιακα και να κερδισεις περισσοτερα χωρις ρισκο.

ΥΓ Διαβασε πολυ περιληπτικα περι reverse split, splt μετοχων και dilution απλα για να παρεις μια ιδεα τη διαφορα μεταξυ παιζω χρηματιστηριο και βαζω λεφτα σε καταθεση.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλό θα ήταν κάποιοι χρήστες αν δεν γνωρίζουν το θέμα να μην γράφουν τίποτα γιατί παραπληροφορούν ίσωσ και άθελα τους. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...

Στο θέμα μας...

Η τιμή της ΕΤΕ είναι αυτή τη στιγμή 0,081 . Στις 3/12 θα γίνει reverse split 1:15 με αποτέλεσμα η τιμή να γίνει 1,215 με την εναρξη διαπραγμάτευσης στις 3/12.

Οι μετοχές που κάποιος θα πάρει απο την προεγγραφή στην ΑΜΚ θα είναι με τιμή 0,30 αλλά το θέμα είναι ότι αυτές οι μετοχές θα είναι διαθέσιμες στον επενδυτή στις 14/12.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε κερδισμένος θα είναι κάποιος αν η τιμή της μετοχής δεν κατέβει απο 1,21 σε κάτω από 0,30 από 3/12 μέχρι 14/12.

• Like 2
Δημοσ.

Δε λέω για 10 χρόνια, λέω για 1-5. Οι προθεσμιακές πλέον είναι πολύ χάλια στα επιτόκια...αυτή η προμήθεια διαχείρισης πάει ανάλογα την εταιρεία ή είναι φιξ?

Δημοσ.

...αυτή η προμήθεια διαχείρισης πάει ανάλογα την εταιρεία ή είναι φιξ?

Θελει ερευνα αγορας.

Απλα να τονισω, προσεξτε παρα πολυ τι υπογραφετε και τι ευθυνες παιρνετε. Δεν νομιζω καμια σοβαρη χρηματιστηριακη να σας βαλει να υπογραψετε οτι θα χασετε το σπιτι, αλλα μπορουν να πασαρουν επενδυτικα προιοντα με 150 προυποθεσεις.

Επισης περιπτωσεις σαν αυτες που περιγραφει το παπι και greekmm παραπανω δειχνει γιατι πρεπει να πεσει λιγο διαβασμα πριν ανοιξει καποιος λογαριασμο.

Δημοσ.

Θελει ερευνα αγορας.

Απλα να τονισω, προσεξτε παρα πολυ τι υπογραφετε και τι ευθυνες παιρνετε. Δεν νομιζω καμια σοβαρη χρηματιστηριακη να σας βαλει να υπογραψετε οτι θα χασετε το σπιτι, αλλα μπορουν να πασαρουν επενδυτικα προιοντα με 150 προυποθεσεις.

Επισης περιπτωσεις σαν αυτες που περιγραφει το παπι και greekmm παραπανω δειχνει γιατι πρεπει να πεσει λιγο διαβασμα πριν ανοιξει καποιος λογαριασμο.

Θελει ερευνα αγορας.

Ενημερωτικά...

Υπάρχει προμήθεια αγοράς/πώλησης περίπου στο 1% ( 0,4% αγορά , 0,6% πώληση) . Εξοδα διαχείρισης επενδυτικής μερίδας ή όπως αλλιως λέγονται είναι 5 ευρώ το εξάμηνο. Μιλάω για την χρηματιστηριακή της Εθνικής και για συναλλαγές από internet banking.

Δημοσ.

Το χρηματιστηριο ειναι τζογος οποτε παιρνεις ρισκο,κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια.

Στα χρηματιστήρια ο κόσμος επενδύει και δεν «παίζει». Δεν είναι καζίνο.

Καντα σουβλάκια καλύτερα από το χρηματιστηριο κανείς δεν βγήκε στο τέλος κερδισμένος.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ. 

Δημοσ.

Στα χρηματιστήρια ο κόσμος επενδύει και δεν «παίζει». Δεν είναι καζίνο.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ.

Όχι με τζογο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά ξέρω άτομα που έχουν χάσει περιουσιες.

Δημοσ.

Οι τράπεζες δε δίνουν μέρισμα πιά ή άλλαξε αυτό;.

Όχι δεν δίνουν και νομίζω έχουν να δώσουν από τότε που έγινε η 1η ανακεφαλαιοποίηση με τον Αλογοσκούφη.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι με τζογο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά ξέρω άτομα που έχουν χάσει περιουσιες.

Δεν ξέρω τι έχεις κάνει με τον τζόγο.

Το χρηματιστήριο είναι επενδυτικό εργαλείο και όχι τζόγος.

Σε αυτό, κάνουν συναλλαγές επενδυτές και όχι «τζογαδόροι»

Δημοσ.

Επειδή δεν το έχω καθόλου με το θέμα αλλά με ενδιαφέρει...

'Εστω πιστεύω πως μια εταιρεία θα έχει ανοδική πορεία μετά από χρόνια, με συμφέρει να πάρω μετοχές και να τις έχω να κάθονται? Δηλαδή να πέφτουν, να ανεβαίνουν κι εγώ να τις κρατήσω ακόμα και για χρόνια? Δεν χάνω κάτι, έτσι? Προμήθειες δίνω μόνο στην αγορά/πώληση?

Υποθέτουμε ότι αυτό το κεφάλαιο δεν έχει εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές.

Μη βαράτε, είμαι μικρή ακόμα, θα μάθω.

Οχι, δεν πληρωνεις κατι.

Απλα, οταν πας για τοσους μεγαλους χρονους. Πρεπει να μελετησεις πολυ καλα την εταιρεια που επενδυεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι έχεις κάνει με τον τζόγο.

Το χρηματιστήριο είναι επενδυτικό εργαλείο και όχι τζόγος.

Σε αυτό, κάνουν συναλλαγές επενδυτές και όχι «τζογαδόροι»

Για αυτό το λόγο όποιος αγοράζει τραπεζικές μετοχές δεν είναι επενδυτής αλλά σορτάκιας.

Ο επενδυτής προσβλέπει στο μέρισμα και το μακροχρόνιο κέρδος.

Δημοσ.

Αν θελει καποιος να αγορασει με τη βια κατι στο ελληνικο χρηματιστηριο νομιζω οτι αξιζει η Aegean. 10% μερισμα, 300 εκατ μετρητα στο ταμειο και πολυ φθηνη σε ορους P/E.

Δημοσ.

Αυτο το investopedia είναι καλό να ξεστραβωνόμαστε οι άσχετοι απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι τα ίδια και στην Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...