Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρες κανα holding /fund να κλεισεις τα λεφτα για λιγα ετη και οχι χρηματιστηριο...

θα βρεις μεσω της τραπεζας σου ινφο

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το investopedia είναι καλό να ξεστραβωνόμαστε οι άσχετοι απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι τα ίδια και στην Ελλάδα.

Ναι τα ιδια ειναι.

Απλα για σας που θελετε να ασχοληθειτε, να πατε αμερικα ή ευρωπα. Το ΧΑΑ τον Μαρτη υποβαθμιζεται σε σκουπιδι(advanced emerging market) απο τον FTSE. 

Δημοσ.

ΕΤΕ και ΠΕΙΡ θα πέσουν στα 0,30 ευρώ, δηλαδή όσο οι τιμές των ΑΜΚ μετά τα σπλίτ.

Η δική μου άποψη γενικά είναι μακριά από τράπεζες. Επένδυση μόνο σε μπλου τσιπ μεγάλης εμπορευσιμότητας και μερισματικής απόδοσης

• Like 1
Δημοσ.

ΕΤΕ και ΠΕΙΡ θα πέσουν στα 0,30 ευρώ, δηλαδή όσο οι τιμές των ΑΜΚ μετά τα σπλίτ.

Η δική μου άποψη γενικά είναι μακριά από τράπεζες. Επένδυση μόνο σε μπλου τσιπ μεγάλης εμπορευσιμότητας και μερισματικής απόδοσης

Βλεπω εισαι πολυ αισιόδοξος  :D 

Δημοσ.

Με ενημέρωσαν για το παρακάτω ηλίθιο: με τα cc λέει πρέπει να κάνεις κατάθεση μετρητά ή έμβασμα εξωτερικού για να πάρεις μετοχές. Δηλαδή να βγάλεις λεφτά από ΑΤΜ και να τα καταθέσεις στο ταμείο (όχι στο ΑΤΜ) για να θεωρούνται "νέο χρήμα". :-(

Δημοσ.

Idomenea ισχυει αυτο που σου ειπαν. ΜΟΝΟ με ''φρεσκο'' χρημα αγοραζεις μετοχες.

Δηλαδη ή βγαζεις τα λεφτα απο το ...σεντουκι και πας τα καταθετεις ή κανεις αναληψη απο τραπεζα και πας τα καταθετεις παλι.

Με λεφτα που εχεις ήδη στον λογαριασμο σου δεν μπορεις να αγορασεις.

Παραξενο, ηλιθιο, π@@στικο (οπως θες πες το) και ομως ....ελληνικο...

Δημοσ.

Εντάξει, ας το δεχτούμε αυτό...αλλά στο ταμείο? Δηλαδή να χάσεις όλη σου τη μέρα στην ουρά με τους συνταξιούχους.

Δημοσ.

Με ενημέρωσαν για το παρακάτω ηλίθιο: με τα cc λέει πρέπει να κάνεις κατάθεση μετρητά ή έμβασμα εξωτερικού για να πάρεις μετοχές. Δηλαδή να βγάλεις λεφτά από ΑΤΜ και να τα καταθέσεις στο ταμείο (όχι στο ΑΤΜ) για να θεωρούνται "νέο χρήμα". :-(

Αν δεν κανω λαθος, δεν μπορεις να ανοιξεις ουτε λογαριασμο.

Anyway. Φτιαξε ενα εξελακι, βαλε ενα "ποσο" 5000ε και κανε "trade". Εχεις αρκετο καιρο μεχρι να ελαττωσουν τα σεσε. 

Στο εξελακι θα εχεις σε μια γραμμη ημ/νια αγορας/πωλησης τιμη αγορας/πωλησης κερδος/ζημιες και τελος ενα κειμενακι στο οποιο θα γραφεις γιατι αγορασες εκει και γιατι πουλησες εκει. Κανε εικονικα trade μεχρι να χαλαρωσουν τα σεσε. Εαν βγαζεις πανω απο 0% κεδη το μηνα, κυνηγα το. Εαν χασεις πανω απο το 30% του κεφαλαιου σου, μη μπεις στο κοπο.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω κι άλλες απορίες...αυτό το 5 ευρώ προμήθεια ανά συναλλαγή ισχύει και στις ακυρώσεις? Π.χ. έβαλα limit πολύ υψηλό, δεν το πιάνει και θέλω να αποδεσμεύσω το ποσό, θα χρεωθώ πάλι? Επίσης, πάντα σου κάνει τη συναλλαγή? Π.χ. αν βάλω limit χαμηλό και το πιάσει μέσα στην ημέρα αλλά πριν από εμένα έχουν δώσει εντολή άλλοι και δεν "φτάσουν" και για μένα, τι γίνεται?

Δημοσ.

Αν ακυρωθει η εντολη δεν χρεωνεσαι. Δεν ξερω σιγουρα βεβαια αν ισχυει το ιδιο σε ολες τις χρηματιστηριακες, αλλα πιστευω πως ναι.

Αν δεν φτασουν για σενα δεν θα παρεις μετοχες.

Π.χ. η τρεχουσα τιμη μιας μετοχης ειναι 1,56

Στο 1,54 π.χ. ζητανε ηδη 2000 κομματια.

Βαζεις και εσυ εντολη για 300 π.χ. κομματια στο 1,54.

Αν πεσει στο 1,54 πρωτα πρεπει θα φυγουν τα 2000 κομματια που ηταν πριν απο σενα και μετα θα ερθει η σειρα σου.

Αν υπαρχουν προς πωληση λιγοτερα απο 2000 κομματια δεν θα παρεις. Αν υπαρχουν προς πωληση π.χ. 2200 θα παρεις 200 μετοχες. Αν πωλουνται πανω απο 2300 θα παρεις και τα 300 που εχεις βαλει εντολη.

Δημοσ.

Εννοείς θα μου κρατήσει δεσμευμένο και το υπόλοιπο ποσό? Για Τ+3 ή μέχρι να ολοκληρωθεί η εντολή κάποια άλλη μέρα-ες? Δηλαδή αν εκτελεστεί τμήμα θεωρείται ότι λήγει ή παραμένει μέχρι να ολοκληρωθεί/ακυρωθεί?

'Η λες για προμήθεια?

Δημοσ.

Τα βασηκα.

Ολες οι αγορες της ημερας πανε στο πινακιδιο αγορας.

πχ

αγορα δεη 5000ε

αγορα οτε 5000ε

συνολο 10000ε

Σε αυτα τα 10000ε θα μπει προμηθεια + εξοδα χαα, η προμηθεια ειναι ενα ποσοστο απο 1% εως 0.20% εξαρταται το που εισαι. Στις ελληνικες αχεπευ βαζουν και μια ελαχιστη προμηθεια που σ'εσενα ειναι 5ε. πχ αν το πινακιδιο σου ειναι 100ε και προμηθεια σου ειναι 0.3% (δηλαδη 0,3ε) εσυ θα πληρωσεις 5ε. στα 10000 θα δωσεις 30ευρω (0.3% )

Οπως ειναι το πινακιδιο αγορας, ετσι εχεις και το πινακιδιο πωλησης. Ειναι το ιδιο με την διαφορα οτι εχει αλλη μια χρεωση, 0.2% φορο

Στις συναλλαγες. Η καθε μετοχη εχει το bid/ask book της. Ειναι αυτο που βλεπεις με τις 5 τιμες αγορας/πωλησης (λογικα θα εχεις βαθος 5)

Στο book μπαινεις με εντολες λιμιτ. Οι οποιες ειναι με σειρα προτεραιοτητας. Αν βαλω αγορα 1000 δεη στα 5, και μετα βαλεις εσυ αγορα 1000δεη στο 5 τοτε πρωτα θα αγοραστουν τα δικα μου και μετα τα δικα σου.

Υπαρχει η εντολη μαρκετ. Σε αυτη βαζεις μονο ποσοτητα και σκουπιζεις το book. Πχ αν εχει bids στη δεη 10μτχ στο 5  10μτχ στο 5.01 10μτχ στο 5.02. Και εσυ βαλεις αγορα μαρκετ 30 μετοχες, τοτε θα αγορασεις εως το 5.02.

Τελος υπαρχει η διαπραγματευση. Ειναι τοτε που η τιμες των asks ειναι μεγαλυτερες απο αυτων των bids και δεν γινεται συναλλαγη. Πχ πριν ανοιξει το χαα. στο κλεισιμο (17:00 εως 17:10) ή σε καποιο ιντεραπτ (μλκιες του χαα). Εκει οτι εντολη και να βλαεις σε οποια τιμη και να βαλεις, θα εκτελεστει στο αποτελεσμα της διαπραγματευσης. Εδω πρωτεραιοτητα εχει αυτος με την καλυτερη τιμη, και η τιμη τις διαπραγματευσης βγαινει ενας "μεσος ορος" απο το book.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...