cb_papi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Εννοείς θα μου κρατήσει δεσμευμένο και το υπόλοιπο ποσό? Για Τ+3 ή μέχρι να ολοκληρωθεί η εντολή κάποια άλλη μέρα-ες? Δηλαδή αν εκτελεστεί τμήμα θεωρείται ότι λήγει ή παραμένει μέχρι να ολοκληρωθεί/ακυρωθεί? 'Η λες για προμήθεια? Όχι στην προμήθεια αναφέρομαι (και εγώ δεν το έγραψα καλά πριν). Για παράδειγμα μπορεί να βάλεις μία εντολή για 1000 μετοχές, να εκτελεστεί μόνο για 3 και να σου πάρει τουλάχιστον την ελάχιστη προμήθεια (πχ 5€). Οι εντολές ισχύουν μέχρι να εκτελεσθούν πλήρως ή να λήξουν. Μία εντολή ημέρας μπορεί π.χ. να εκτελεστεί η μισή το πρωί και η άλλη μισή μετά από 3 ώρες. Φυσικά στο τέλος της ημέρας λήγει ανεξάρτητα από το εαν εκτελέστηκε καθόλου/μερικώς/όλη.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστω παιδια...μερικες ακόμα ερωτήσεις: εχω μπερδευτεί λίγο με τα bid/ask spreads. 'Οταν βλέπω την εικόνα της μετοχής, βλέπω τον μέσο όρο τιμών? Πχ η μετοχή είναι στο 5, μπορεί κάποιος θεωρητικά να την έχει ask στο 2 ή 8? 'H ο,τι βλέπω είναι απόλυτο? Π.χ. με εντολή market όσο η τιμή είναι 5, μπορεί θεωρητικά να αγοράσω με 10 γιατί τόσο ζητάει κάποιος?
cb_papi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Η τιμή της μετοχής είναι η τελευταία τιμή στην οποία πραγματοποιήθηκε αγοραπωλησία (εκτός αν αναφερόμαστε στη τιμή κλεισίματος που υπολογίζεται αλλιώς). Bid είναι η υψηλότερη τιμή που κάποιος αυτή τη στιγμή προσφέρει για να αγοράσει μετοχές. Ask είναι η χαμηλότερη τιμή που κάποιος προσφέρει μετοχές. Επομένως, εαν βάλεις εντολή market, αυτή θα γίνει στη τιμή Ask, εφόσον στη τιμή Ask υπάρχει ικανός αριθμός μετοχών. Για παράδειγμα, το εξης σενάριο: Στο Order Book υπάρχουν οι εξής ανεκτέλεστες εντολές: Πώληση 1000 μετοχές 3€ <--- Τιμή Ask Πώληση 2500 μετοχές 3,10€ Πώληση 5000 μετοχές 3,30€ Αγορά 500 μετοχές 2,90€ <--- Τιμή Bid Αγορά 700 μετοχές 2,80€ Αγορά 600 μετοχές 2,70€ Εσύ βάζεις εντολή market για αγορά 1200 μετοχών. Παίρνεις τις 1000 σε τιμή 3€ και τις 200 σε τιμή 3,10€. Εαν βάλεις εντολή αγοράς με limit 2,95€, η νέα τιμή bid θα είναι 2,95€ με ποσότητα 1200. Επίσης ναι, είναι εφικτό η τρέχουσα τιμή Ask να είναι χαμηλότερη της τιμής της μετοχής.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Αρα όσες πωλούνται πάνε βάσει τιμής από την χαμηλότερη στην υψηλότερη και όσοι αγοράζουν πάνε με χρονική σειρά? Πχ βαζεις εσυ σημερα λιμιτ 5 και εγω αυριο λιμιτ 6. Την Δευτέρα ο Χ έχει ask 5 και ο Ψ 6. Εσυ θα πάρεις με 5 και εγώ με 6 (εφόσον δεν φτάνουν και για μένα με 5), σωστά? Δεν πρόκειται δηλαδή να φύγουν πρώτα οι ask 6 απο τις ask 5, ακόμα και με market (?)
cb_papi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αρα όσες πωλούνται πάνε βάσει τιμής από την χαμηλότερη στην υψηλότερη και όσοι αγοράζουν πάνε με χρονική σειρά? Πχ βαζεις εσυ σημερα λιμιτ 5 και εγω αυριο λιμιτ 6. Την Δευτέρα ο Χ έχει ask 5 και ο Ψ 6. Εσυ θα πάρεις με 5 και εγώ με 6 (εφόσον δεν φτάνουν και για μένα με 5), σωστά? Δεν πρόκειται δηλαδή να φύγουν πρώτα οι ask 6 απο τις ask 5, ακόμα και με market (?) Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά πιστεύω ότι γίνεται το εξής: Παράδειγμα εντολών: 10:00 - Εσύ - Αγορά 1000 μετοχές - 5€ 10:10 - Χ - Αγορά 1000 μετοχές - 6€ 10:20 - Υ - Πώληση 1000 μετοχές - 5€ 10:30 - Ζ - Πώληση 1000 μετοχές - 6€ Ο Χ αγοράζει τις 1000 μετοχές του Υ σε τιμή 6€. Εσύ και ο Ζ δεν συναλλάσεστε. 10:20 - Υ - Πώληση 1000 μετοχές - 5€ 10:30 - Ζ - Πώληση 1000 μετοχές - 6€ 10:40 - Εσύ - Αγορά 1000 μετοχές - 6€ 10:50 - Χ - Αγορά 1000 μετοχές - 5€ Εσύ αγοράζεις 1000 μετοχές από τον Υ σε τιμή 5€, ο Ζ και ο Χ δεν συναλλάσονται. Οι εντολές market εκτελούνται με προτεραιότητα σε σχέση με τις limit. Συνοπτικά, όταν βάζεις μία εντολή limit, το χρηματιστήριο κάνει το εξής: Κοιτάει εαν υπάρχουν ήδη άλλες εντολές στο order book που είναι εντός των ορίων που θέτεις εσύ. Εφόσον υπάρχουν, επιλέγει τις πιο ευνοικές για εσένα και τις εκτελεί. Εφόσον δεν υπάρχουν, η εντολή limit σου θα εκτελεστεί μελλοντικά μόνο στη τιμή limit (η οποία είναι το λιγότερο ευνοϊκή για εσένα), εφόσον υπάρξουν αντίστοιχες εντολές από την άλλη μεριά. Εξαίρεση είναι η τιμή κλεισίματος. Για παράδειγμα, εαν έχεις βάλει εντολή πώλησης με limit 3€ και η τιμή κλεισίματος είναι 3,20€, μπορεί να πουλήσεις με 3,20€. Επίσης, εαν δεν κάνω λάθος, ας υποθέσουμε το εξης: Βάζεις εντολή Market για 1500 μετοχές. Αυτή τη στιγμή στο Order Book υπάρχουν οι εξης εντολές limit: Πώληση 100 5€ Πώληση 500 6€ Οπότε αγοράζεις 100 με 5€ και 500 με 6€. Το ανεκτέλεστο κομμάτι της εντολής σου, δηλ. 900 μετοχές, θα γίνει αυτόματα εντολή limit με τιμή 6€. Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω πες μου να τα ξαναεξηγήσω γιατί και εγώ τα γράφω λίγο σκόρπια. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2015 από cb_papi
παπι Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Εδω εισαι. Πουλας στο 0.12 Αγοραζεις στο 0.121 Αν θες να πουλησεις στο 0.121 τοτε βαζεις εντολη λιμιτ στο 0.121 και περιμενεις να αγοραστουν τα 246 100 κομματια μεχρι να φτασει η σειρα σου. Αν θες να αγορασεις στο 0.12 τοτε βαζεις εντολη λιμιτ στο 0.12 και περιμενεις να αγοραστουν τα 15 450 κομματια μεχρι να φτασει η σειρα σου. Οι εντολες ειναι ημερησιες. Το spread ειναι η διαφορα του πρωτου bid με το πρωτο ask. Εδω ειναι 0.9κατι%, το ελαχιστο δηλαδη, αλλα εδω μιλαμε για υψηλης εμπορευσιμοτητας μετοχη συν οτι υπαρχει και μαρκετ μαικερ απο πισω. Σε χαμηλης εμπορετσιμοτητας μετοχες, το spread μπορει να ειναι πανω απο 50% ή και "απειρο" στη περιπτωση που δεν υπαρχει ask ή bid ή και τα δυο.
idomeneas7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό? Μου λύσατε την απορία τόσο καλά που έρχομαι με άλλες! Τι σημαίνει το ΚΟ και ΠΟ (και κάτι άλλα) δίπλα από το όνομα? Οι "υπο επιτήρηση" που λέει κινούνται λίγες φορές τη μέρα συγκεντρωτικά, έχουν και κάποια αλλη διαφορά στην αγοραπωλησία τους?
Pablo_Hasan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 5€ προμήθεια για μετοχές που κάνουν 0.30€ δεν είναι λίγο υπερβολικό;
king2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μακριά από χρηματιστηριο όπως έχουμε πει. Είχα γνωστό που με 150χιλιαδες δραχμές είχε φτάσει να κερδίζει 150εκατομμυρια. Τα άφησε ακόμα λίγες μέρες μήπως ανέβουν και άλλο και σε μια μέρα τα έχασε όλα. Κανείς δεν βγήκε κερδισμένος από τέτοιες βλακειες στο τέλος. 1
παπι Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό? Μου λύσατε την απορία τόσο καλά που έρχομαι με άλλες! Τι σημαίνει το ΚΟ και ΠΟ (και κάτι άλλα) δίπλα από το όνομα? Οι "υπο επιτήρηση" που λέει κινούνται λίγες φορές τη μέρα συγκεντρωτικά, έχουν και κάποια αλλη διαφορά στην αγοραπωλησία τους? η χρηματιστηριακη της eurobank ειναι. ΚΟ κοινες μετοχες ΠΟ προνομιουχες μετοχες για τις υπο επιτηρησης, δεν ασχολουμαι.
idomeneas7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μου το διαφημιζαν ως υπερτελειο αυτο της eurobank securities αλλά ήθελαν ένα μάτσο χαρτιά και δεν ασχολήθηκα. Είναι όντως τόσο καλό? Μπορείς να μου πεις μερικά χαρακτηριστικά?
παπι Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 υπερτελειο; χαχα. οχι, υπαρχουν καλυτερα με αρκετες δυνατοτητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα