ceasar1333 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? 1
epp Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? Εδω τα ιδια τα ζωα (τα σαρκοφαγα) σκοτωνουν αλλα ζωα ή (τα φυτοφαγα) οργανισμους/φυτα για να φανε. Οποτε εαν μιλουσαν μαλλον θα ελεγαν οτι στερειται λογικης το ολο θεμα 4
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Ψάξε σε παλαιότερα νήματα έχουν συζητηθεί άπειρες φορές αυτά. Αγαπάω μόνο τα ζώα συντροφιάς και όσα μου προκαλούν συμπάθεια. Δεν είμαι φιλόζωος. Κρέας ψητό θα συνεχίσω να τρώω γιατί αυτό μου αρέσει πιο πολύ από όλα και αυτό έτρωγα πάντα από πολύ μικρός.
Gtr34 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? Έτσι λειτουργεί η φύση
ceasar1333 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Έτσι λειτουργεί η φύση επειδη ετσι λειτουργει η φυση δεν σημαινει πως πρπει να το δεχομαστε.επειδη γινονται πολεμοι επειδη ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου πρεπει να λεμε οκ ετσι ειμαστε?επειδη αλλα ζωα τρωνε αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε το ιδιο.
Adon1s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Η απαντηση βρισκεται μεσα στο στόμα σου,στο 3ο δοντι οπως μπαίνεις. 7
Porg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Είχα την ίδια απορία το πρωί βλέποντας εκατοντάδες νεκρές ψυχές ανάμεσα στον πάγο. Πόσο σκατόψυχοι μπορεί να είναι αυτοί που αφήνουν τα ψάρια να πνιγούν με σκοπό το κέρδος;Ακόμη χειρότερα οι ανώμαλοι που δίνουν χρήματα για αυτό. Ήθελα να ξερα πως θα ένιωθαν αν έβλεπαν να τεμαχίζουν τα νεκρά παιδιά τους και να σχολιάζουν αν κάνουν καλή σούπα ή είναι για τηγάνι 4
Gtr34 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 επειδη ετσι λειτουργει η φυση δεν σημαινει πως πρπει να το δεχομαστε.επειδη γινονται πολεμοι επειδη ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου πρεπει να λεμε οκ ετσι ειμαστε?επειδη αλλα ζωα τρωνε αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε το ιδιο. Ναι, ο πόλεμος είναι ακριβώς το ίδιο.
BadBoy Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Παντώς δεν έχω δει ποτέ κάποιον να προσπαθεί να επιβάλλει σε κάποιον άλλο να φάει κρέας με το ζόρι.
defacer Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε. Σημείωσε όταν εφεύρουμε τη χρονομηχανή να πάμε πίσω στην προϊστορική εποχή που καθιερώθηκε αυτό να ρωτήσουμε πώς έγινε. ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? Όχι, παντού έτσι γίνεται στη φύση όταν κάποιος τρώει κάποιον άλλο.
zio10 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Πιστεύω ότι μελλοντικά θα περιοριστεί αρκετά η κατανάλωση κρέατος. 1
Pa0ki Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? Γιατί για τα φυτά δεν είναι άδικο? Τι, επειδή δε μιλάνε?Ζωντανά δεν είναι και αυτά? 2
alex_000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? έκαναν συνέδριο οι Νεάντερταλ. Αφού βίασαν ο ένας τον άλλον και χόρεψαν γυμνοί πάνω σε αγγούρια, ψηφίσαν και αποφάσισαν να τρώνε ζώα. 4
funbreaker Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 εχω την εξης απορια.πως καθιερωθηκε απο την ανθρωποτητα να σκοτωνουν ζωα και να τα τρωνε.ειναι σαν ο ανθρωπος να εκμεταλλευεται την ανωτεροτητα του και να γινεται δολοφονος.πχ αν μιλαγαν τα ζωα,θα μπορουσανε να μας λενε οτι δεν θελουν να τα σκοτωνουμε.δηαλαδη εκμεταλλευομαστε το γεγονος οτι τα ζωα δεν μιλανε η εχουν χαμηλοτερο επιπεδο μυαλου και τα σκοτωνουμε?δεν ειαναιλιγο αδικο αυτο? Αυτό δεν συμβαίνει παντού στην φύση? Αφού το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό προκειμένου να επιβιώσει. Πως εκλαμβάνεις ακριβώς την αδικία? Αν τρώγαμε μόνο φυτά δεν θα ήταν άδικο και γι αυτά? Εγώ λέω πως θα ήταν το ίδιο άδικο. Εμένα απλά μου φαίνεται αποκρουστικό γι αυτό θα ήθελα κάποτε να τρώγαμε μόνο τεχνιτές τροφές αλλά η αδικία που αναφέρεις είναι ανθρώπινη κατασκευασμένη αντίληψη. Δεν ορίζεται αδικία στην φύση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις