Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν ο δασκαλος εχει δωσει στα παιδια σπασμενα προγραμματα πρεπει να σαπισει στη φυλακη.

ειναι αδιανοητο να μυουνται οι παιδικες ψυχουλες στην παρανομια σε ηλικια δημοτικου.

Δημοσ.

Έλεος άνθρωπε μου, πολύ περίεργος είσαι. Λες και ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή τους άλλαξαν ένα πρόγραμμα στο σχολείο, πού να γινόταν και τίποτα πιο σημαντικό δηλαδή, θα έβγαινες να κάνεις πορεία στο Σύνταγμα.

Ίσα ίσα έπρεπε να χαίρεσαι που μαθαίνουν το original αφού αυτό χρησιμοποιούν παντού και όχι τη μούφα libreoffice που σου βγάζει το λάδι για να κάνεις 5 λεπτά δουλειά.

Το "μούφα" LibreOffice, απο τη στιγμή που δεν δίνει άδειες MS Office το υπουργείο παιδείας στους μαθητές είναι η μόνη σωστή λύση. Αφού υπάρχει εναλλακτική που κάνει την ίδια δουλειά και είναι δωρεάν, θα έπρεπε να έχει οριστεί ήδη απο το κράτος ότι είναι στανταρ επιλογή σε όλα τα σχολεία. Να κάνει τα στραβά μάτια το ίδιο το κράτος στη κλοπή λογισμικού είναι παράνομο και ηλίθιο. Δεν έρχονται όλοι οι υπολογιστές με δωρεάν Office.

Να κάνει ο καθηγητής ότι πρόγραμμα ξέρει και τον βολεύει περισσότερο, πάλι δεν είναι λύση.

Δημοσ.

αν ο δασκαλος εχει δωσει στα παιδια σπασμενα προγραμματα πρεπει να σαπισει στη φυλακη.

ειναι αδιανοητο να μυουνται οι παιδικες ψυχουλες στην παρανομια σε ηλικια δημοτικου.

ειναι αδιανοητο να μυουνται σε καποια αυθαιρετη αρχη οτι η τυφλη υπακοη σε καπιταλιστικους νομους ειναι αυταποδεικτα ορθη

κοιτα γυρω σου και πες μου ποσο καλα εχει λειτουργησει η "δημοκρατια"

Δημοσ.

ειτε ειναι μαγαζακι ειτε πολυεθνικη το να χρησιμοποιεις κατι χωρις να το εχεις πληρωσει εφοσον  η εταιρεια δεν το δινει δωρεαν σε καθιστα παρανομο

η παρανομια δεν ειναι συνωνυμη με την ανηθικοτητα

• Moderators
Δημοσ.

η παρανομια δεν ειναι συνωνυμη με την ανηθικοτητα

το ανηθικο δεν βλεπω καπου. Μηπως το οτι δεν ειναι δικη σου η MS

• Super Moderators
Δημοσ.

Καταρχάς ηρεμήστε και συζητήστε χωρίς να "σφάζεστε" έστω και με ...βαμβάκι.

Απο κει και πέρα, ας μην υπερβάλλουμε για το κακό και "δύσχρηστο" LibreOffice μιας και οι τελευταίες του εκδόσεις εκτός από σταθερές είναι πλέον και καλαίσθητες στο θέμα του UI.

Έχω εκπαιδεύσει από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους στη χρήση Open/LibreOffice και η μετάβασή τους στη συνέχεια σε MS Office -όπου χρειάστηκε- ήταν ανετότατη.

Και απο τη στιγμή που οι άδειες του Office κοστίζουν και χρειάζεται και σχετικά καλό hardware για τις τελευταίες του εκδόσεις, το libre αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να αρχίσει ένα παιδί να γνωρίζει μια σουίτα γραφείου και τις βασικές λειτουργίες.

Σαφώς MS Office θα συναντά παντού μπροστά του, αλλά από το να μην υπάρχει τίποτα στο σχολείο επειδή το κόστος είναι μεγάλο ή ο εξοπλισμός αρχαίος, γιατί όχι δωρεάν λογισμικό???

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς ηρεμήστε και συζητήστε χωρίς να "σφάζεστε" έστω και με ...βαμβάκι.

Απο κει και πέρα, ας μην υπερβάλλουμε για το κακό και "δύσχρηστο" LibreOffice μιας και οι τελευταίες του εκδόσεις εκτός από σταθερές είναι πλέον και καλαίσθητες στο θέμα του UI.

Έχω εκπαιδεύσει από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους στη χρήση Open/LibreOffice και η μετάβασή τους στη συνέχεια σε MS Office -όπου χρειάστηκε- ήταν ανετότατη.

Και απο τη στιγμή που οι άδειες του Office κοστίζουν και χρειάζεται και σχετικά καλό hardware για τις τελευταίες του εκδόσεις, το libre αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να αρχίσει ένα παιδί να γνωρίζει μια σουίτα γραφείου και τις βασικές λειτουργίες.

Σαφώς MS Office θα συναντά παντού μπροστά του, αλλά από το να μην υπάρχει τίποτα στο σχολείο επειδή το κόστος είναι μεγάλο ή ο εξοπλισμός αρχαίος, γιατί όχι δωρεάν λογισμικό???

Ναι αλλά όχι να παραπονιέσαι επειδή τους μαθαίνουν το ms office και όχι το libreoffice που είναι τζάμπα.
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά όχι να παραπονιέσαι επειδή τους μαθαίνουν το ms office και όχι το libreoffice που είναι τζάμπα.

Ξανά-μανά...ας κλείσει παίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάντως που είμαι καθηγητής πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα, οι μαθητές μου μια χαρά Microsoft office διδάσκονται στα δημόσια σχολεία

Η άποψη μου είναι πως πρέπει να διδάσκονται το πιο εμπορικό πακέτο ώστε να είναι πιο έτοιμα για την αγορά εργασίας. Φυσικά αυτό θα σήμαινε πως οι άδειες πρέπει να είναι νόμιμες ή να υπάρχουν free εκδόσεις σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς (που έχω την εντύπωση πως η microsoft τα δίνει τσάμπα για σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα όταν διδάσκεις τους πάντες εφαρμογές Microsoft τους έχεις και πιο πιστούς πελάτες)

Παρότι καλή είναι η αναζήτηση της αλήθειας, στα σχολεία περι θεμάτων πληροφορικής αρμόδιος είναι ο Πληροφορικός για την υλοποίηση της σωστής υποδομής.

• Like 2
Δημοσ.

Ξανά-μανά...ας κλείσει παίδες.

Φίλε εσυ ουσιαστικά παραπονιέσαι γιατί δεν έχεις τα ms office στον υπολογιστή σου. Συγγνώμη που ξεβολεύτηκες αλλά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Άλλωστε σιγά τα εξειδικευμένα που κάνουνε στο word στο δημοτικό που δεν καλύπτονται απο το libreoffice σου, καμιά παράγραφο, κεντράρισμα και κανα χρωματισμό στα γράμματα μαθαίνουν. Αυτά τα κάνεις και στο wordpad.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...