taslikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Κατι παίζει με το ω... Μέσα στον τύπο της f το ω ειναι αυτο μέσα στην γωνία αν θυμάμαι καλά η είπα βλ... ?
saxos55 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τip #2 (και τελευταίο): σελ. 81 του βιβλίου σου η θεωρία που λύνει την άσκηση, αλλά με μία διαφορά: εδώ το ρ είναι αρνητικό)
matrixtv1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 ευχαριστω δλδ αν καταλαβα καλα α-1=-3 αρα α=-2 απο κι βγαινει? 1
GiwrgosP- Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 ναι αλλά όλο αυτό προκύπτει από το ότι -1<=συνβχ<=1 και με κατασκευή προκύπτουν τα μέγιστα και ελάχιστα της f συναρτήσει του α αλλά σου δίνει ποιο είναι το ελάχιστο οπότε το υπολογίζεις έτσι το α
iordanis77 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 παιδια αλλη μια που με δυσκολευει αν δεν σασ ειναι κοπος λοιπον δινεται η συναρτηση f(x)=(α-1)συνβχ, α<1 και β>0 η οποια εχει ελαχιστο το -3 κααι περιοδο Τ=π/3.Να βρειτε τις τιμες των α και .αρχισα λιγο και νομιζω οτι κατι βρηκ αλλα δεν ξερω αν ειναι σοστο λοιπον αφου Τ=2π/ω=>ω=2π/τ αρα ω=2π/π/3=6 και α=4 αφου το ελαχιστο ειναι το -3 αλλα το το 4 το βρηκα μιχανικα δεν ξερω πως να το βγαλω οποιοσ ξερει ασ με βοηθεισει.ευχαριστω Φιλε εκτος απο μαθηματικα πρεπει να προσεξεις και την ορθογραφια
matrixtv1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 παιδια μια τελευταια ασκηση και δεν ξαναροταω οποιος μπορει να με βοηθησει του ειμαι ευγνωμων λοιπον εστω f(x)=2συνχ-χ+π/2, χe[0,π] α.να εξετασετε την f ως προς τη μονοτονιας.το εκανα αυτο β.ναβρειτε τις ριζες της συναρτησης f αυτο δεν μπορω να κανω
saxos55 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δεν έχεις σχολείο σήμερα; Η λύση είναι π/2 f(π/2)=2συν(π/2)-(π/2)+π/2=2συν(π/2)=2 επί 0=0 Πως το βρίσκουμε; Έχει να κάνει με το α) ερώτημα. Η f αν όλα πήγαν καλά πρέπει να σου βγήκε γνησίως (μη μας "μαλώσει" κι ο posthelper) φθίνουσα στο [0,π] f(0)= 2 + π/2 = (π+4)/2 δηλ. >0 f(π)= -2-π+π/2 = -2-π/2 δηλ. <0 Αφού αλλάζει πρόσημο απ'το 0 στο π και είναι γνωσίως φθίνουσα, σημαίνει πως κάπου ενδιάμεσα μηδενίζεται. Να τη λύσεις με γνώσεις Β' Λυκείου νομίζω δε μπορείς. Άρα δοκιμάζεις την τιμή π/2 και "μαντεύεις" τη λύση. Επειδή η συνάρτηση είναι γνησίως φθίνουσα, η λύση αυτή είναι μοναδική (δε γίνεται να "ξαναμηδενίσει" η f σε αυτό το διάστημα)
matrixtv1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Ήμουν τυχερός σήμερα έλειπε αυτή που κάνει έκθεση και έφυγα 5ωρο Δηλαδή βρίσκω για ποια τιμή μηδενίζει η f που είναι π/2 και αφού είναι μονότονη έχει μια ρίζα μόνο
saxos55 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Ήμουν τυχερός σήμερα έλειπε αυτή που κάνει έκθεση και έφυγα 5ωρο Δηλαδή βρίσκω για ποια τιμή μηδενίζει η f που είναι π/2 και αφού είναι μονότονη έχει μια ρίζα μόνο Γιες, αλλά όταν λες το ίδιο που είπα εγώ σε μία γραμμή είναι λίγο εκνευριστικό. (πες ότι σκαμπάζεις να γράφω λιγότερα)
matrixtv1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Hahahhah 'όντως sorry κάτι ξέρω αλλά Μην φανταστείς πολλά απλά προσπαθώ όσο πιο πολύ μπορώ να καταλάβω ααα επίσης από αυτό δεν βγαίνει ότι αφού είναι γνησιως φθίνουσα Χ<π/2 άρα f(x)>π/2 άρα f(x)>0 δλδ ότι το πρόσημο της f είναι + για τιμές μικρότερες του Π/2 και - για τιμές μεγαλύτερες του Π/2 η κάνω λάθος
evabb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 λοιπον απο δω και περα ειναι 5 ευρω ανα ερωτηση. δεν θα κανουμε και τζαμπα ιδιαιτερα.
saxos55 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Hahahhah 'όντως sorry κάτι ξέρω αλλά Μην φανταστείς πολλά απλά προσπαθώ όσο πιο πολύ μπορώ να καταλάβω ααα επίσης από αυτό δεν βγαίνει ότι αφού είναι γνησιως φθίνουσα Χ<π/2 άρα f(x)>f(π/2) άρα f(x)>0 δλδ ότι το πρόσημο της f είναι + για τιμές μικρότερες του Π/2 και - για τιμές μεγαλύτερες του Π/2 η κάνω λάθος Στο διόρθωσα με κόκκινο. Η κάνουμε μάθημα ή δεν κάνουμε
matrixtv1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Εε που και που ρωτάω άμα με δυσκολεύει κάτι συγνώμη αν σας ζαλησα Ευχαριστώ πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα