nvel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Απο αυτα που διαβαζω ,γιατι δεν εχω εμπειρια με αυτονομη θερμανση,ουσιστικα και πρακτικα δεν ειναι αυτονομη. το αυτόνομη είναι στην λειτουργία και όχι στο σύστημα θέρμανσης που είναι κεντρικό. Αυτόνομη θέρμανση υπάρχει στο σύστημα με λέβητα ανά διαμέρισμα
kostaskalamatas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Αλλα... νταλα... της Παρασκευης το γαλα... ο ενας λεει.. αναψε ερκοντισιον, ο αλλος, οτι με το παγιο του ζεσταινεις το πατωμα και οι αλλοι τσακωθηκανε με τη συνυφαδα του κουμπαρου του δχστη, επειδη ηταν Ιαλυσος Ροδου. 1ον. απο τη στιγμη που υπαρχει "αυτονομη" θερμανση, μπορεις να το αναβεις οποια ωρα σου καπνισει και οση ωρα θες. 2ον. ο δχστης εννοει, πως αν υπαρξουν κοινες ωρες λειτουργιας του καυστηρα για ολα τα διαμερισματα, θα ερχεται πιο οικονομικα για ολους, ακομα και σε σενα, ανα μοναδα χρονου. 3ον. απο οσο μπορω να καταλαβω, μαλλον εσυ θες να καις περισσοτερες ωρες ή οι αλλοι λιγοτερες, συν 47 αλλες συνισταμενες που θα προκυψουν, σου προτεινω να ακουσεις το συνολο των ωρων λειτουργιας της θερμανσης, καθως και ποιες ωρες κατα τη διαρκεια της ημερας και αν σου αρεσει και συμφωνεις, εχει καλως. αν οχι... συνεχισε οπως εισαι, χωρις δευτερη κουβεντα.
skiabox Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά η μόνη αυτόνομη θέρμανση ουσιαστικά είναι αυτή με ατομικό λέβητα. Ακόμα και το νερό και το ρεύμα που θα κάψει ο λέβητας είναι δικός σου λογαριασμός.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά η μόνη αυτόνομη θέρμανση ουσιαστικά είναι αυτή με ατομικό λέβητα. Ακόμα και το νερό και το ρεύμα που θα κάψει ο λέβητας είναι δικός σου λογαριασμός. Αυτό ισχύει κ γίνεται μόνο με το φυσικό αέριο ή LPG. Η μισή Αθήνα δεν έχει. Όπου υπάρχει αγωγός δεν υπάρχει κανείς να θέλει να κάνει εγκατάσταση 3000 ευρώ για τον καινούριο λέβητα (ανα κατοικία έτσι μη γελιόμαστε)+ τέλη σύνδεσης κτλ. Βρείτε τα με τα πετρέλαια αλλιώς αλλαγή κατοικίας με μια που έχει ήδη ανεξάρτητο λέβητα μπαλκονιού με αέριο. Όποιος έκανε τη δουλειά αυτή δε το μετάνιωσε. Και το κυριότερο; Καυτό νερό στο μπάνιο με 5 λεπτά λειτουργίας.
DDevil Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, αλλά και 8 ή 10 ευρώ να είναι, μπορεί να σου πει ο άλλος «γιατί να πληρώσω, αφού έχω μηδέν ώρες». Βαριέμαι και μόνο στην σκέψη να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ούτως ή άλλως είναι ένα σπίτι που δεν καλύπτει πλεόν τις ανάγκες μου και θα το αλλάξω μέχρι το τέλος του 2016. Μα, εγώ κάνω ότι έχει συμφωνηθεί (υποτίθεται από όλους τους ένοικους) το κρατάω για πολύ ώρα σε σταθερή θερμοκρασία (στους 18-19-20 βαθμούς)*, παρά λίγη ώρα σε υψηλή θερμοκρασία. Τώρα πως γίνεται εγώ να καίω ώρες και οι άλλοι να μην καίνε τίποτα μου διαφεύγει εντελώς, αφού υποτίθεται ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα. *Προφανώς, αυτό το κάνω γιατί αυτό λέει η λογική: είναι πιο συμφέρον να καις συνεχώς λίγες θερμίδες, παρά πολλές θερμίδες για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν το κάνω γιατί θέλουν να μετατρέψουν την αυτόνομη σε κεντρική. Τι εννοείς; Υπάρχει εταιρεία που βγάζει κοινόχρηστα και το υπολογίζει. Η εταιρεία βάσει καταστατικού κινείται. Ο μεσίτης τι παραπάνω θα κάνει; Το ψήνω βασικά να του τω πω κι αυτό, αν δεν θέλει να καίω το καλοριφέρ να βάλει μερικά a/c για να αποκτήσει και μεγαλύτερη αξία το σπίτι του. Αλλά σε κάθε περίπτωση η ζεστασιά του καλοριφέρ δεν συγκρίνεται με την ζεστασιά του a/c. Μην το κάνεις αυτο με το a/c θα το μετανιωσεις θα σου έρθει μια ΔΕΗ παναγια βοηθα. Εγω επειδη έχω να μεινω σε ενοικιο απο το 1997 επειδη τοτε ξεκινησε ο πατερας μου να κτιζει το σπιτι δεν ξέρω απο εταιρειες τέτοιες και ιστοριες τωρα που ηρθα επαρχια για δουλειες εμπλεξα με αυτά αλλα και παλι επειδη τα βαριεμαι ολα αυτα θα μας τα βγάζει ο μεσιτης τι καιει ο καθενας με 5 ευρω το μήνα απο τον καθενα χρεωση. Δινεις ενα 5ευρω και στα βγάζει άλλος. ΥΓ Αξιζει πολυ παντως να πάρεις ενα δανειο και να ξεκινησεις να κτιζεις σπιτι αντι να τα δινεις στο ενοικιο το μήνα τα δινεις στο δάνειο και εχεις δικο σου σπιτι χωρις να σε πρηζει κανεις. Μεγαλη υποθεση. 1
gregdel Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 @DDevil για το αιρ κοντισιον έχεις λάθος. Αν είναι μια καλή συσκευή (inverter ακόμα καλύτερα) και όχι μια παμπάλαια το κόστος χρήσης είναι μικρότερο από αυτό του πετρελαίο ή (ίσως) και του αερίου... ειδικά αν υπάρχει και νυχτερινό ρεύμα. Αν πληρώνετε 5 ευρώ το μήνα (ο καθένας) σε κάποιον να σας βγάζει τα κοινόχρηστα (χωρίς διαχείρηση)... πιστεύω ότι σας @%&*πιάνει κανονικά!!!! Το αν αξίζει να πάρεις δάνειο να χτίσεις το δικό σου σπίτι είναι μεγάλο ερώτημα! Ειδικά αν ρωτήσουμε τους ιδιοκτήτες με τα δεκάδες χιλιάδες κόκκινα δάνεια... (να μην πως εκατοντάδες χιλιάδες)...
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Είναι σχεδόν ανέφικτο για τους περισσότερους να πάρουν δάνειο και να χτίσουν (ούτε καν να αγοράσουν) σπίτι πλέον
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 ΥΓ Αξιζει πολυ παντως να πάρεις ενα δανειο και να ξεκινησεις να κτιζεις σπιτι αντι να τα δινεις στο ενοικιο το μήνα τα δινεις στο δάνειο και εχεις δικο σου σπιτι χωρις να σε πρηζει κανεις. Μεγαλη υποθεση. Επειδή το ψάχνω τον τελευταίο καιρό για αγορά/χτίσιμο ή ενοικίαση, δεν νομίζω ότι συμφωνώ. Ας υποθέσουμε χάριν διαλόγου, ότι το ενοίκιο που θα δίνεις είναι ισόποσο με τη δόση που θα έδινες σε ένα στεγαστικό δάνειο (που δεν είναι, με πρόχειρους υπολογισμούς ένα σπίτι 130-140 τετραγωνικών πλέον έχει και 750 ευρώ για ενοικίαση σε καλές περιοχές, η δόση για ένα τέτοιο σπίτι φτάνει χαλαρά στο χιλιάρικο, αν υπολογίσουμε 300k αξία ξέρω 'γω). Έστω λοιπόν, ότι το ενοίκιο είναι τα ίδια λεφτά με τη δόση. Για ποιό λόγο να δεσμευτώ για 30 χρόνια, να πληρώνω ΕΦΝΙΑ, φθορές και λοιπές πίπες και μόλις το ξεχρεώσω να έχω μείνει με ένα σπίτι 30 ετών; Δεν είναι προτιμότερο για 30 χρόνια να μετακομίζεις κάθε 7-8 χρόνια και συνεχώς να είσαι σε καινούριο σπίτι; Δεν προσφέρει καλύτερο βιοτικό επίπεδο; Το μεγάλο θετικό του να χτίσεις δικό σου σπίτι είναι ότι το κάνεις ακριβώς όπως θέλεις. Με τους χώρους και τις μονώσεις που θέλεις, ακόμα και με τις ethernet πρίζες που κανείς δεν θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να έχουν τα σπίτια. Από εκεί και πέρα τι άλλο σου προσφέρει το να αγοράσεις/χτίσεις σπίτι; Να αφήσεις στο παιδί σου ένα αρχαίο όταν πεθάνεις; Μιλάμε πάντα για την περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης δεν σου ζαλίζει τον έρωτα λόγω δυστροπίας (όπως στην περίπτωσή σου ή την περίπτωσή μου). Ο κανόνας λέει ότι όταν το ενοίκιο μπαίνει στην ώρα του και όταν πληρώνονται οι υποχρεώσεις, ο ιδιοκτήτης δεν σε ενοχλεί καν.
Joshua21 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ο τύπος είναι της άποψης ότι πρέπει να βάζουμε τον θερμοστάτη όλοι σε σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα για να μην υπάρχουν αδικίες ή αποκλίσεις στα πάγια (δηλαδή να μετατρέψουμε εν ολίγοις την αυτόνομη θέρμανση σε κεντρική - ηλίθιο εντελώς). Μα, εγώ κάνω ότι έχει συμφωνηθεί (υποτίθεται από όλους τους ένοικους) το κρατάω για πολύ ώρα σε σταθερή θερμοκρασία (στους 18-19-20 βαθμούς)*, παρά λίγη ώρα σε υψηλή θερμοκρασία. Κάτσε για να καταλάβω. Σου γκρινιάζει επειδή κάνεις σχεδόν αυτό που θέλει, δλδ το ότι βάζεις το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία για πολλές ώρες? Υπόψιν αυτά δεν καθορίζονται από τους ένοικους, αλλά από τους ιδιοκτήτες. Πες του πως αν δεν του αρέσει το ισχύον σύστημα, μπορεί να συνενοηθεί με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ώστε να αλλάξει το καταστατικό.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Κάτσε για να καταλάβω. Σου γκρινιάζει επειδή κάνεις σχεδόν αυτό που θέλει, δλδ το ότι βάζεις το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία για πολλές ώρες? Φαντάζομαι ότι τον ενοχλεί που τα πρωινά είμαι ο μόνος ένοικος που έχει ανοιχτή θέρμανση, μιας και οι υπόλοιποι λείπουν. Επειδή έχω μωρό στο σπίτι ανοίγω θέρμανση σχεδόν όλη μέρα, πράγμα που του έχω εξηγήσει. Αλλά και μωρό να μην είχα, γουστάρω έξω να χιονίζει και να κυκλοφορώ με κοντομάνικο στο σπίτι, δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να δίνω αναφορά τι και πως. Αυτός θέλει να το έχουν όλοι σε σταθερή θερμοκρασία τις ώρες που αυτός θεωρεί ότι κάνει κρύο και πρέπει να ανοίγεται η θέρμανση. Εγώ θέλω να την ανοίγω τις ώρες που εγώ θεωρώ ότι κάνει κρύο. Εκεί είναι που δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας.
firewalker Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Αν σου το επιτρέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας, κακώς αφιερώνεις τόσο χρόνο.
DDevil Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Και εγω ινβέρτερ έχω. Το ανοιγα 1-2 ωρες το απογευμα και 3-4 ώρες το βραδυ για να ζεστάνει το δωματιο + οτι το βραδυ στην Αθηνα έχει η ΔΕΗ πιο φθηνες χρεώσεις μου ήρθε ο λογαριασμος αρκετά. Θα το δειτε στην πράξη οσοι το κάνετε. Οσο για το αλλο γιατι ενα σπιτι 30 ετων τι παλιο έχει? μονο βάψιμο θέλει. Τι θα έχει παλιώσει? το τουβλο? Δε συγκρινεται να μένεις σε μεζονετα ή μονοκατοικια με πολυκατοικια ανοιγεις μουσικη οτι ωρα θελεις , κανεις πάρτυ οποτε θελεις χοροπηδας στις 3 το πρωι με αρβυλες χωρις να σε νοιάξει αμα ενοχλησεις τον κάτω , εχεις δικο σου κήπο , δεν εχεις κοινοχρηστα , δεν σε πρηζουν για δικους τους "σημαντικους" λογους κτλπ τα σπιτια και 50 χρονια υπάρχουν εκτος απο το βάψιμο και άντε την κουζινα εσωτερικά και άντε καμια συντηρηση ακομα. Δοση δανειου δεν πληρωνα 1000ευρώ ουτε τις καλές εποχες τωρα που τις έχουν ριξει κιολας δεν παιζει να σου βγαλει το δικαστηριο αν εισαι στο νομο Κατσελη πανω απο 400 ευρω το μήνα να δινεις. Ποιος θα σου νοικιαζε μεζονετα με 400 ευρω το μηνα? Το παιδι οταν πεθανει ο μπαμπας αμα δεν του αρεσει ας κανει αποποιηση κληρονομιας και ας φτιάξει δικο του. Και αυτο ας το πάρει η τράπεζα αμα δεν το θελησει κανεις!!!Δεν υποχρεώνει το παιδι να δεκτει την μεταβιβαση κανενας νομος. Φαντάζομαι ότι τον ενοχλεί που τα πρωινά είμαι ο μόνος ένοικος που έχει ανοιχτή θέρμανση, μιας και οι υπόλοιποι λείπουν. Επειδή έχω μωρό στο σπίτι ανοίγω θέρμανση σχεδόν όλη μέρα, πράγμα που του έχω εξηγήσει. Αλλά και μωρό να μην είχα, γουστάρω έξω να χιονίζει και να κυκλοφορώ με κοντομάνικο στο σπίτι, δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να δίνω αναφορά τι και πως. Αυτός θέλει να το έχουν όλοι σε σταθερή θερμοκρασία τις ώρες που αυτός θεωρεί ότι κάνει κρύο και πρέπει να ανοίγεται η θέρμανση. Εγώ θέλω να την ανοίγω τις ώρες που εγώ θεωρώ ότι κάνει κρύο. Εκεί είναι που δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας. Αυτες ειναι οι μλκιες με τα ενοικια εγω δεν τις ειχα ζησει τωρα που εφυγα απο τη βάση μου τις αντιλαμβανομαι αλλα δεν θα μεινω για πολυ στο ενοικιο. Και σκεψου οτι εγω επεσα και σε πολυ μλκα ιδιοκτητη. Με επρηζε ακομα και για τα σκουπιδακια στη σκάλα επειδη ειχα ανεβασει ξυλα μια μερα.... του κανω δεν ειμαι κανας τσοπανης ξέρω οτι πρεπει να σκουπισω.... στην Αθηνα εχω 2 τζακια φιλε μου ξερω καλα μην ανησυχεις. @DDevil για το αιρ κοντισιον έχεις λάθος. Αν είναι μια καλή συσκευή (inverter ακόμα καλύτερα) και όχι μια παμπάλαια το κόστος χρήσης είναι μικρότερο από αυτό του πετρελαίο ή (ίσως) και του αερίου... ειδικά αν υπάρχει και νυχτερινό ρεύμα. Αν πληρώνετε 5 ευρώ το μήνα (ο καθένας) σε κάποιον να σας βγάζει τα κοινόχρηστα (χωρίς διαχείρηση)... πιστεύω ότι σας @%&*πιάνει κανονικά!!!! Το αν αξίζει να πάρεις δάνειο να χτίσεις το δικό σου σπίτι είναι μεγάλο ερώτημα! Ειδικά αν ρωτήσουμε τους ιδιοκτήτες με τα δεκάδες χιλιάδες κόκκινα δάνεια... (να μην πως εκατοντάδες χιλιάδες)... Τον υπολογισμο του πετρελαιου θα βγαζει τι εκαψε ο καθενας αναλογα με το ρολοι του.... στις επαρχιες τα έχεις αυτα δηλαδη να πάει ο αλλος να σε κοροιδεψει για να σου παρει παραπανω εδω ο αλλος ηθελε 15 ευρω πλυσιμο αυτοκινητου στην Αθηνα το βρισκω με 10 ή και τσαμπα αμα γεμισω με βενζινη. Και τα εχεις αυτα επειδη ειναι μονοπωλιο κάποιοι και σου λεει θα τον αρμεξω τωρα που τον βρηκα εδω ζαχαροπλαστειο που εχει περάσει την φημη εδω οτι ειναι κάτι το καλο εχει την πάστα 3 ευρώ πλακα μου κανεις τωρα? ο στεργιου στην Αθηνα που κανει ωραια γλυκα δεν την έχει τοσο. Οι χωριατες εδω νομιζουν οτι ειμαστε αμερικανακια.... μαυρο δαγκωτο στους κουτοπονηρους χωριατες που πανε να μας κλέψουν.Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις στο σουπερ μαρκετ βαζουν σε προσφορα τα ληγμενα προιοντα επειδη νομιζουν οτι δεν θα τα παρεις πρεφα 2 φορές τους τσάκωσα να το κάνουν ασε η επαρχια ειναι επαρχια δυστυχως.
soteras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Αν στο συμφωνιτικο του σπιτιου δεν σου αναφερει κατι για την θερμανση ανοιγετε και ολοι μερα και αμα γουσταρεις ανοιγε και τις πορτες να θερμαινεις και τους εξω αλλα και να λεει απο τη σιτγμη που εχεις μωρο στο σπιτι πρεπει να το σεβαστει οτι εχεις αναγκη για ζεστη τι θα πεις στο μωρο ο διαχειριστης ειναι μα.....ς ελα να σου βαλω μπουφαν μεσα στο σπιτι σου.Εξαλου οτι καψεις θα το πληρωσεις τι ζορι τραβαει ενας θεος ξερει
Joshua21 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Αυτες ειναι οι μλκιες με τα ενοικια Αυτό δεν είναι μλκία με τα ενοίκια, είναι μλκία με τις πολυκατοικίες. Και ιδιοκτήτης να είσαι, πάλι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζεις.
DDevil Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Εγω αν ημουν ιδιοκτητης δεν θα ασχολιομουν καθολου με αυτα ας τα έβγαζαν περα μονοι τους και αν τσακωνοντουσαν τοτε μονο αλλα θα ημουν της λογικης "εχετε πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθειτε απο το να τσακωθειτε για ενα 10ευρω το μηνα λυστε το να τελειωνουμε." γενικα σαν ανθρωπος βαριεμαι να ασχολουμαι με μλκιες αλλα δυστυχως υπάρχουν εκεινοι που δεν έχουν να ασχοληθουν με σοβαρά πράγματα ή δεν μπορουν και πιάνονται απο μαλκιες για να παραστήσουν τους κάποιους. Τι με ενδιαφερει εμενα πως θα καψει ο αλλος το πετρελαιο του? και δεν ειναι και ευγενικο να του κανεις ελεγχο τι εισαι? εσενα σε νοιαζει σαν ιδιοκτητης να μην υπάρχουν καταστροφες στο σπιτι σου να παιρνεις το ενοικιο σου και τα κοινοχρηστα αυτο τιποτα αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα