Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δε θέλω να φανταστώ τη στιγμή που κάποιος χιτλερ αναλάβει εξουσία σε ένα σύστημα που μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει σχεδον τα πάντα.

Επίσης ο έλεγχος και η παρακολούθηση για χάρη της ασφάλειας δεν έχει τελειωμό, όσο θα μπορεί να προχωρήσει θα προχωράει, είναι σαν τα συστήματα ασφαλειας, φτιάχνεις πιο δυνατό απλα μέχρι να παραβιαστεί. Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.

Δημοσ.

Φυσικα και πρεπει να υπαρχει αυστηρος ελεγχος (εκτος σπιτων) και καμερες σε ολους τους δρομους

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113867006

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνια με αναστολή σε 23χρονο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Καις καταστρεφεις σκοτωνεις και εισαι ελευθερος βρε αδερφε αφου δινεις το λογο σου οτι δε θα το ξανακανεις και θα εισαι καλο παιδι

Η πολυ δημοκρατια μας εφαγε

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και πρεπει να υπαρχει αυστηρος ελεγχος (εκτος σπιτων) και καμερες σε ολους τους δρομους

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113867006

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνια με αναστολή σε 23χρονο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Καις καταστρεφεις σκοτωνεις και εισαι ελευθερος βρε αδερφε αφου δινεις το λογο σου οτι δε θα το ξανακανεις και θα εισαι καλο παιδι

Η πολυ δημοκρατια μας εφαγε

Η ατιμωρησία δεν ήταν ποτέ μέρος της δημοκρατίας, είναι μέρος της ελληνικής πολιτικής σκηνής και ναι το βρίσκω ηλίθιο να μην έχεις κρεμάσει παραδειγματικά τους πολιτικούς της τελευταίας 30ετίας αλλά να χρησιμοποιείς 16χρονα σαν ικανή συνθήκη για να μπουν κάμερες σε όλους τους δρόμους της ελληνικής επικράτειας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η ατιμωρησία δεν ήταν ποτέ μέρος της δημοκρατίας, είναι μέρος της ελληνικής πολιτικής σκηνής και ναι το βρίσκω ηλίθιο να μην έχεις κρεμάσει παραδειγματικά τους πολιτικούς της τελευταίας 30ετίας αλλά να χρησιμοποιείς 16χρονα σαν ικανή συνθήκη για να μπουν κάμερες σε όλους τους δρόμους της ελληνικής επικράτειας.

Αν έφτανες στο σημείο να κρεμάσεις τους πολιτικούς που αναφέρεις, θα έπρεπε ταυτόχρονα να κρεμάσεις και όσους τους τοποθέτησαν στην εξουσία... Σε μια Δημοκρατία ακόμη και η εξουσία είναι ένα κομμάτι των πολιτών, απλά πιο ...συμπυκνωμένο.

:)

• Like 3
Δημοσ.

Αν έφτανες στο σημείο να κρεμάσεις τους πολιτικούς που αναφέρεις, θα έπρεπε ταυτόχρονα να κρεμάσεις και όσους τους τοποθέτησαν στην εξουσία...

Που το πρόβλημα; :P :P :P

Δημοσ.

Και για ποιο λογο να μην υπαρχουν καμερες στους Δημοσιους χωρους ?

Οποιος θελει να κανει κατι κρυφο και πονηρο εχασε

Στο μετρό που υπαρχουν και ειναι σαν παλατι μας χαλαει  ?

Εμενα δε θα μου ειχαν σπασει 3 φορες το αυτοκινητο

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα αν υπάρχουν ή όχι, αλλά ο μόνος λόγος να ψηφίσω υπέρ είναι μόνο αν έχουμε όλοι πρόσβαση στις κάμερες και στο ιστορικό τους αλλιώς δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω δαπάνη των φόρων μου για να πάρει μια μικρή ομάδα ένα προνόμιο επιπλέον.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα αν υπάρχουν ή όχι, αλλά ο μόνος λόγος να ψηφίσω υπέρ είναι μόνο αν έχουμε όλοι πρόσβαση στις κάμερες και στο ιστορικό τους αλλιώς δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω δαπάνη των φόρων μου για να πάρει μια μικρή ομάδα ένα προνόμιο επιπλέον.

Καταλαβαίνεις πως αυτό είναι επικίνδυνο όμως? 

Παράδειγμα: αν κάνεις βόλτα στον Εθνικό Κήπο με τη γκόμενά σου, για την αστυνομία αυτό θα ήταν μια άχρηστη πληροφορία. Για τη γυναίκα σου όμως???  :devil:

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις πως αυτό είναι επικίνδυνο όμως? 

Παράδειγμα: αν κάνεις βόλτα στον Εθνικό Κήπο με τη γκόμενά σου, για την αστυνομία αυτό θα ήταν μια άχρηστη πληροφορία. Για τη γυναίκα σου όμως???  :devil:

Εδώ δεν μπορώ να κουμαντάρω 1 δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα τα καταφέρω με 2 αλλά ναι κατανοώ πλήρως του κινδύνους και επιμένω στη θέση μου, αν όχι σε πραγματικό χρόνο το οποίο κατανοώ ότι ίσως να έχει τεχνικά προβλήματα (και μεγαλύτερο κόστος), πρόσβαση στο ιστορικό πρέπει να έχουν (δωρεάν μέσο διαδικτύου) όλοι καθώς και να παίρνουν αντίγραφα (επί πληρωμή) για όποιο λόγο θέλουν πχ δίκη διαζυγίου. Δεν έχω καμιά διάθεση να χρηματοδοτήσω προνόμια άλλων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εδώ δεν μπορώ να κουμαντάρω 1 δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα τα καταφέρω με 2 αλλά ναι κατανοώ πλήρως του κινδύνους και επιμένω στη θέση μου, αν όχι σε πραγματικό χρόνο το οποίο κατανοώ ότι ίσως να έχει τεχνικά προβλήματα (και μεγαλύτερο κόστος), πρόσβαση στο ιστορικό πρέπει να έχουν (δωρεάν μέσο διαδικτύου) όλοι καθώς και να παίρνουν αντίγραφα (επί πληρωμή) για όποιο λόγο θέλουν πχ δίκη διαζυγίου. Δεν έχω καμιά διάθεση να χρηματοδοτήσω προνόμια άλλων.

Η ασφάλεια δεν είναι μόνο προνόμιο άλλων, είναι όλων. 

Δημοσ.

Δεν αναφέρεται στην ασφάλεια, αλλά στην... «χρήση» των δεδομένων για άλλους σκοπούς ;)

Δημοσ.

Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η χρήση drones που να επεμβαίνουν άμεσα.

Βλέπετε ότι ακόμα και σε μεγάλα κράτη γίνονται σφαγές ενώ θα μπορούσαν να μειωθούν τα θύματα κατά πολύ αν επεμβαίναν drones τα οποία να καλύπτουν χώρο με έξυπνο τρόπο (κάτι σαν logistics ασφάλειας!).

Δημοσ.

Οποιος θελει να κανει κατι κρυφο και πονηρο εχασε

Στο μετρό που υπαρχουν και ειναι σαν παλατι μας χαλαει  ?

Εμενα δε θα μου ειχαν σπασει 3 φορες το αυτοκινητο

Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται προστασία της ιδιωτικότητας και γενικά είναι ψιλοσημαντικό για τις ανθρώπινες κοινωνίες ανα τους αιώνες.

Επίσης υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να θέλει να κάνει κανείς κρυφά χωρίς αυτά να είναι παράνομα.

Το τι γίνεται στο μετρό (χωρίς καν να εξετάσουμε αν καλώς ή κακώς) δε μπορεί να μεταφερθεί copy paste παντού. Με την ίδια λογική δες τι γίνεται στα αεροδρόμια, αν είναι να περνάς από το ίδιο security check και πριν σε αφήσουμε να μπεις στα starbucks. Moar safety.

Η επίσης με την ίδια λογική, πώς θα σου φαινόταν να έχεις εμφυτευμένο ένα κάτι το οποίο θα δίνει (ας υποθέσουμε με κάποιο μαγικό τρόπο για τις ανάγκες της συζήτησης) στίγμα 24/7 ποιός είσαι και πού είσαι; "You have nothing to hide" άρα όλα καλά;

Δε θέλω καν να αναφέρω περί κατάχρησης δυνατοτήτων και εξουσίας, hacking κλπ -- για μένα είναι προφανές ότι όλα αυτά θα γίνουν και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν σκεφτόμαστε από τι πάμε να προστατευτούμε και με τι κόστος.

• Like 4
Δημοσ.

Οι κάμερες δε χρειάζεται να χρησιμοποιούνται live. Μπορούν να αξιοποιούνται μετά την τέλεση του αδικήματος κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Μάλιστα θα μπορούσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι να χρηματοδοτούν την τοποθέτηση καμερών στις γειτονιές τους, οι οποίες θα ελέγχονται αποκλειστικά από την αστυνομία.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...