Προς το περιεχόμενο

Corsair Scimitar RGB Mouse Review


erasmia394

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μία ακόμη φορά η Corsair προσπαθεί να εισέλθει στα σπίτια μας, αλλά και στα γραφεία μας με εξελιγμένα περιφερειακά. Αρχικά η Corsair ξεκίνησε κυρίως με την παραγωγή μνημών (RAM), στη συνέχεια εισχώρησε σε πολλές κατηγορίες υλικού (hardware) συμπεριλαμβανομένων των τροφοδοτικών, SSDs, μηχανικών πληκτρολογίων, προϊόντων ήχου κτλ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται στο χώρο των υπολογιστών από το 1994 οπότε και έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία για τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά και με την πάροδο των χρόνων έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, με έναν στοχευμένο και έξυπνο τρόπο προώθησης των προϊόντων της (branding), η Corsair φέρνει στο αγοραστικό κοινό μία νέα σειρά προϊόντων με κυρίαρχο χαρακτηριστικό, το κίτρινο χρώμα.

Η Corsair κατέχει μια ηγετική θέση όσο αφορά την καινοτομία φωτισμού RGB, γι’ αυτό και οι νέες σειρές προϊόντων της έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το συγκεκριμένο τύπο φωτισμού.

 

front.jpg

Το τελευταίο διάστημα λανσαρίστηκαν από την Corsair πληκτρολόγια RGB, ακουστικά αλλά και ποντίκια. Έτσι λοιπόν μετά το Sabre Laser RGB ποντίκι με την ανανεωμένη εμφάνιση και τα gaming ακουστικά RGB VOID, θα παρουσιάσουμε άλλο ένα ποντίκι, το Scimitar RGB MOBA/MMO από τη νέα σειρά της Corsair στην οποία κυριαρχούν τα χρώματα κίτρινο και μαύρο. Η Corsair προωθεί με αυτό τον τρόπο το σεταρισμα όλων των περιφερειακών της με τον κίτρινο χρωματισμό αλλά και με RGB φωτισμό, ενώ δια μέσου της εφαρμογής CUE (Corsair Utility Engine) προσφέρει λοιπές επιλογές παραμετροποίησης.

 

Link.png Site: Corsair Scimitar RGB Mouse Review 
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν σας δίνει καλή ανάλυση γιατι κάνετε λάθος το τεστ....

 

 

πάρτε ενα ανοιχτόχρωμο mousepad με έναν χάρακα κάντε μια γραμμή 10 εκατοστών πάνω στο mousepad (ή χρησιμοποιήστε έναν χάρακα) βάλτε στο μυαλό σας σαν σημάδι/δείκτη την βάση του καλωδίου του ποντικιού και τοποθετήστε την στην αρχή της γραμμής πατήστε το κουμπάκι start για να αρχίσει το test (έιναι λίγο δύσκολο να το κάνετε χωρίς να ξεφύγετε απο το σημείο εκκίνησης καλύτερα βάλτε τον κέρσορα πάνω στο κουμπάκι σηκώστε το ποντίκι και κατεβάστε το στο σωστό σημείο εκκίνησης)
πατήστε και κρατήστε πατημένο το αριστερό click και με σχετικά αργό και σταθερό τρόπο -το σημαντικό είναι να μην υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις στην ταχύτητα που το μετακινείτε-  μετακυλήστε πάνω σε μια νοητή ευθεία γραμμή (παράλληλη με αυτή που χαράξατε πάνω στο mousepad) εως ότου η σημαδούρα σας (η βάση του καλωδίου εν προκειμένω) διανύσει ακριβώς 10 εκατοστά με το που το κάνει απελευθερώστε το αριστερό click

 

Τώρα ξέρετε με αρκετά μεγάλη προσέγγιση την πραγματική ανάλυση του αισθητήρα σας.

 

 

Απο την μέτρηση της ταχύτητας κάτι δεν πάει καλά λέει 7.65 m/s δεν ξέρω αν είστε πρωταθλητές στο ξυστό αλλά μάλλον δεν μετακινούσατε το ποντίκι ΤΟΣΟ γρήγορα.. μάλλον έχετε κάποια επιλογή acceleration στο μενού του ποντικιού ή στο αντίστοιχο control panel των windows ανοιχτή

 

 

Και το precision εντελώς λάθος το κάνετε για να δείχνει 96% εκτός αν είναι εντελώς χάλια αισθητήρας....

Γενικά θέλει ακρίβεια στα test όχι χύμα στο κύμα δεν κάνει μαγικά το πρόγραμμά υπολογισμούς κάνει... και αυτοί μπορούν να είναι μόνο φερέγγυοι όταν τα δεδομένα είναι που λαμβάνει ειναι φερέγγυα... όταν σας λέει κάντε μια απόσταση 10 cm κάνετε μια απόσταση 10cm για να πάρει σαν βάση αυτό... δεν κάνετε 11 ούτε 9 ούτε 24.... 10 ακριβώς κάνετε αν είναι δυνατόν και με ακρίβεια χιλιοστού όσο λιγότερη ακρίβεια κατα την διαδικασία τόσο λιγότερη ακρίβεια κατα τα αποτελέσματα του test

Και αφού κάνετε reviews και δεν θέλετε να δείτε απλά αν είναι εντάξει το ποντίκι πιο οργανωμένα τεστ θα ήταν καλύτερα όπως πχ ειδικές βάσεις για να πηγαίνει το ποντίκι ευθεία χωρίς κλίση απο την γραμμή των 10 εκατοστών μαρκάρισμα του ποντικού ακριβώς στο κέντρο του moυsepad κινήσεις διαγωνίων οριζοντίων και καθέτων γραμμών αντί για τρεμουλιάσματα στην τύχη και επαναφορά του ποντικιού ακριβώς στο κέντρο ξανά όχι περίπου....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποτε δεν συμπάθησα τα πολλά κουμπιά σα πληκτρολόγιο που έχουν μερικά mouse του στυλ razer.. προτιμώ το logi-g502 που έχω λιγότερα κουμπιά αλά και λιγότερα miss-click.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanks για το tip. Θα φροντίσω να το διαβάσει ο reviewer. Προσωπικά δε χρησιμοποιώ καθόλου το enotus και γενικά αποφεύγω τα mouse reviews γιατί δεν τα πάω καλά με τα ποντίκια. Τα θεωρώ από τα πιο δύσκολα reviews για να γίνουν σωστά! Υπάρχει ένα προγραμματάκι από έναν τύπο στο overclock.net που δείχνει αρκετά καλά την ανάλυση του αισθητήρα αλλά θέλει ακόμη δουλειά και η επεξήγηση των αποτελεσμάτων δε γίνεται κατανοητή εύκολα από όλους.

 

Ερώτηση. Γιατί πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο το mousepad?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτη μου φορά έχω δει ΤΟΣΟ "ΣΑΠΙΛΑ" ποντίκι!
Θα 'θελα να δω άτομα (μετάλλαξη ανθρώπου-χταποδιού!) να το ...χρησιμοποιούν αυτό το πληκτρολόγιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ουσια προκειται για την βελτιωμενη εκδοση του Corsair M95(ειδικα το M90 αρκετα προβληματα ειχε βγαλει)και προοριζεται κυριως για mmo παιχνιδια(οποιος εχει παιξει healer σε παιχνιδια τυπου WoW,Rift κλπ καταλαβαινει ποσο βολικο ειναι :) ).O δε φωτισμος ειναι αυτος που ανεβαζει την τιμη του ποντικιου στα υψη.

 

Βεβαια σε σχεση με το Logitech G600 που μπορουσε καποιος να το βρει με μολις 60 και 70ευρω πριν καποιο διαστημα η τιμη ειναι αδικαιολογητα ψηλα για ενα αρκετα ενδιαφερον και καλο ποντικι.

 

Αγαπαμε Corsair αλλα οι τιμες τους στα περισσοτερα πραγματα ειναι αρκετες φορες αδικαιολογητα υψηλες,ειδικα στα περιφερειακα των pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση. Γιατί πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο το mousepad?

Βασικά γιατι 10 εκατοστά ειναι μικρή απόσταση και είναι δύσκολα με το μάτι να το δεις που ακριβώς αρχίζει η γραμμή που έκανες (ή η γραμμή του χάρακα) πχ πάνω σε μαύρο pad και έχει σημασία να κάνεις 10 και όχι πχ 9...

 

Απο εκει και πέρα τα χρώματα στο mousepad (καθώς και οι υφές τους πχ λεία,μάτ κτλ) παίζουν ρόλο στην αξιολόγηση του αισθητήρα (πιο απλά μερικά ποντίκια δεν παίζουν τό ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες οπότε καλό είναι ο πιθανός αγοραστής να ξέρει με ποιες επιφάνειες δεν παίζει καλά το ποντίκι που πάει να αγοράσει έτσι ώστε είτε να λάβει τα μέτρα του ή να αγοράσει άλλο ποντίκι)

 

Πέρα απο αυτό ανοιχτά χρώματα ανακλούν περισσότερο φως(ανεξαρτήτως φάσματος) και σε αρκετές περιπτώσει αυτό είναι καλό (εκτός και αν η ανάκλαση είναι τόσο έντονη που ο συγκεκριμένος αισθητήρας δυσκολεύεται να "βγάλει άκρη" στο τι βλέπει -γιατι λειτουργεί ουσιαστικά σαν κάμερα/scanner- και αν η ανάκλαση είναι μεγάλη είναι σαν να κοιτάμε εμείς στον ήλιο γιαυτό και μερικά ποντίκια έχουν πρόβλημα με τα λευκά pads (και γιαυτό είπα ανοιχτόχρωμο και όχι λευκό πιο πάνω)  και γενικά παίζει ρόλο αυτό πχ το γυαλί έχει μικρό ποσοστό ανάκλασης και γιαυτό αρκετά ποντίκια δεν παίζουν πάνω σε γυαλί (εκτός απο κάτι επαγγελματικά της logitech ) .

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο για το "Back" κτλ μπορείτε να το καθορίσετε με remap απο τις ρυθμίσεις... αν και θα προτιμούσα η ροδέλα να πήγαιναι δεξιά αριστερά για να λειτουργεί έτσι το back/forward.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεος ρε παιδιά που απορείτε για τη χρησιμοτητα του. Όταν παίζεις Aion ή και μερικά άλλα mmo's και έχεις καμια 30αριά skills να χρησιμοποιείς συνέχεια είναι απίστευτα χρήσιμο. Έχω αλλάξει 2 razer naga και τώρα είναι το 2ο logitec g600 που χρησιμοποιώ. 

Δεν είναι βλάκες αυτοί που τα κατασκευάζουν, προφανώς απευθύνονται σε συγκεκριμένους πελάτες.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...