Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γραφει :

Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι θελει ενεργειακο πιστοποιητικο, το οποιο θελει αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου, το οποιο ο συμβολαιογραφος το χρεωνει Χ χρηματα

Λαθος καταλαβα ?

Από ότι κατάλαβα μπερδεύτηκε με τις λέξεις... προφανώς εννοούσε το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γραφει :

Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι θελει ενεργειακο πιστοποιητικο, το οποιο θελει αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου, το οποιο ο συμβολαιογραφος το χρεωνει Χ χρηματα

Λαθος καταλαβα ?

Αυτό ούτε εγώ το πολυκατάλαβα. Ότι και να εννοούσε όμως, σίγουρα δεν αφορά τον ενοικιαστή ;)

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα παιδια, οσον αφορα το παραπανω να εξηγησω

πριν απο μενα εμενε αλλος ενοικιαστης για αρκετα χρονια (προ ενεργειακου πιστοποιητικου)

οταν πηγα εγω επρεπε να το βγαλει γιατι το ζητουσαν στην εφορια ωστε να επικυρωσουν το μισθωτηριο

συμφωνα με τα λεγομενα του, για να του βγαλουν το πιστοποιητικο μεταξυ αλλων ηθελαν αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου (του τιτλου ιδιοκτησιας)

ο συμβολαιογραφος και καλα ζητουσε κατι 300ρια. δεν ηθελε να τα δωσει και προφανως δε ξανασχοληθηκε

εγω στην εφορια εχω δηλωσει στη φορολογικη μου δηλωση οτι μενω σε αυτο το σπιτι, του ταδε ιδιοκτητη, με το ταδε αφμ, ταδε μισθιο κλπ

τελος, στη ΔΕΗ παντα με το προσωρινο εκαναν τη συνδεση...

αυτα

Δημοσ.

πριν απο μενα εμενε αλλος ενοικιαστης για αρκετα χρονια (προ ενεργειακου πιστοποιητικου)

οταν πηγα εγω επρεπε να το βγαλει γιατι το ζητουσαν στην εφορια ωστε να επικυρωσουν το μισθωτηριο

συμφωνα με τα λεγομενα του, για να του βγαλουν το πιστοποιητικο μεταξυ αλλων ηθελαν αντιγραφο του συμβολαιου του σπιτιου (του τιτλου ιδιοκτησιας)

ο συμβολαιογραφος και καλα ζητουσε κατι 300ρια. δεν ηθελε να τα δωσει και προφανως δε ξανασχοληθηκε

εγω στην εφορια εχω δηλωσει στη φορολογικη μου δηλωση οτι μενω σε αυτο το σπιτι, του ταδε ιδιοκτητη, με το ταδε αφμ, ταδε μισθιο κλπ

αυτά

Ψεμματα σου λεει....Ακομα και η επικυρωση τιτλου ιδιοκτησίας που δεν χρειαζεται στην προκειμενη περιπτωση , κανει λιγα ευρω για τα χαρτοσημα που βαζει ο συμβολαιογράφος στην φωτοτυπια .

Αφου σου εκαναν συνδεση στη ΔΕΗ τυχερη εισαι.

Δημοσ.

αυτα

Το κυριότερο όμως δεν μας το εξηγείς, γιατί ασχολείσαι με το τι κάνει και τι δεν κάνει ο ιδιοκτήτης?

Δημοσ.

ασχολουμαι γιατι δε ξερω αν μπορει εγω να βρεθω μπλεγμενη με καποιο τροπο (εφοριες κλπ) και κατα ποσο εχω τα ιδια δικαιωματα οσον αφορα τη μισθωση. οτι δε μπορει πχ να κανει αυριο τη παπια και να με βγαλει εξω

ειναι πρωτη φορα που μενω σε σπιτι χωρις επικυρωμενο μισθωτηριο και νιωθω οτι ειμαι καπως..στον "αερα"

ο λογιστης μου λεει οτι αυτος εχει το προβλημα και να μην ασχολουμαι..βεβαια, δε θα εχει αυτος (ο λογιστης) το προβλημα αν κατι προκυψει.

γιαυτο ρωταω, αν καποιος ξερει κατι παραπανω, η εχει βρεθει σε αναλογη θεση

Δημοσ.

ασχολουμαι γιατι δε ξερω αν μπορει εγω να βρεθω μπλεγμενη με καποιο τροπο (εφοριες κλπ) και κατα ποσο εχω τα ιδια δικαιωματα οσον αφορα τη μισθωση. οτι δε μπορει πχ να κανει αυριο τη παπια και να με βγαλει εξω

ειναι πρωτη φορα που μενω σε σπιτι χωρις επικυρωμενο μισθωτηριο και νιωθω οτι ειμαι καπως..στον "αερα"

ο λογιστης μου λεει οτι αυτος εχει το προβλημα και να μην ασχολουμαι..βεβαια, δε θα εχει αυτος (ο λογιστης) το προβλημα αν κατι προκυψει.

Ετσι...Αυτος είναι πολύ πιο δυσκολο να σε βγαλει αν δεν εχει μισθωτηριο μεσω taxis ,

Δημοσ.

Βίκυ για το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται συμβόλαιο. Το χαρτί του κτηματολογίου (αν υπάρχει) μας κάνει.

Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο το ποσό που σου είπε για τον συμβολαιογράφο. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχει τίτλο ιδιοκτησίας στα χέρια του.

Κάτι δεν ακούγεται καλά!

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι δικό του το 100% ή να μην έχει την επικαρπία;

Εγώ θα ζητούσα τίτλο ιδιοκτησίας... δλδ ας πούμε ο ιδιοκτήτης είναι Γερμανία για χρόνια, αυτός έχει κλειδί και το "νοικιάζει"... και δεν είναι και ο μόνος που το έχει κάνει!

Και τέλος μια ακόμα ερώτηση. Ξέρεις ότι αυτός με τον οποίο έκανες συμβόλαιο είναι ο ίδιος; Δλδ έχεις δει ταυτότητα του κλπ;

Δημοσ.

Αφου σου εκαναν συνδεση στη ΔΕΗ τυχερη εισαι.

Τα έχουμε ξαναπεί Γιάννη, δεν είναι θέμα τύχης. Αν νοικιάσω σήμερα ένα σπίτι, θα πάω σήμερα με το μισθωτήριο για να κάνω νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος. Αλίμονο αν θα έπρεπε να περιμένω πρώτα να εξαντλήσει ο ιδιοκτήτης το περιθώριο των 30 ημερών για να πάει στην εφορία να κάνει επικύρωση(παλαιό σύστημα) ή να περιμένω ως το τέλος του επόμενου μήνα ώστε να κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση(νέο σύστημα). Και αν δεν κάνει καμία ενέργεια όπως στην περίπτωση της ts?

Η επικύρωση/ηλεκτρονική υποβολή γινόταν/γίνεται για καθαρά φορολογικούς λόγους, δεν απασχολεί τη ΔΕΗ, απασχολεί μόνο τις φορολογικές αρχές. Η ΔΕΗ απλά χρειάζεται να της δείξεις κάτι ώστε να βεβαιωθεί ότι έχεις το δικαίωμα να πάρεις ρεύμα για το συγκεκριμένο ακίνητο, εφόσον είσαι ενοικιαστής μπορείς να δείξεις είτε το μισθωτήριο είτε την εκτύπωση της ηλεκτρονικής υποβολής από το taxis.

Σε πιθανό δικαστήριο, το μισθωτήριο που έχεις στα χέρια σου έχει την ίδια ακριβώς ισχύ που θα είχε αν ήταν επικυρωμένο. Στο έγραψα και παραπάνω.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω για την περίπτωση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Βίκυ για το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται συμβόλαιο. Το χαρτί του κτηματολογίου (αν υπάρχει) μας κάνει.

Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο το ποσό που σου είπε για τον συμβολαιογράφο. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχει τίτλο ιδιοκτησίας στα χέρια του.

Κάτι δεν ακούγεται καλά!

Εγώ θα ζητούσα τίτλο ιδιοκτησίας... δλδ ας πούμε ο ιδιοκτήτης είναι Γερμανία για χρόνια, αυτός έχει κλειδί και το "νοικιάζει"... και δεν είναι και ο μόνος που το έχει κάνει!

Και τέλος μια ακόμα ερώτηση. Ξέρεις ότι αυτός με τον οποίο έκανες συμβόλαιο είναι ο ίδιος; Δλδ έχεις δει ταυτότητα του κλπ;

Αν και όχι πολύ πιθανο βαζεις ιδεες!!!! Λες ??? Νοικιάζω σπιτι και ποτε δεν μμου ζητησε νοικιαρης τιτλο ιδιοκτησίας αλλα και εγω ημουν καθαρος .

Η γυναικα μου νοικιαζει σπιτι που δεν εχει κανει ακομα αποδοχή κληρονομιας αν και είναι 100% πλήρως δικο της .Φυσικα το δηλώνουμε στην εφορια κανονικότατα

Μηπως είναι καποια τετοια περιπτωση και ζηταει τα 300 ευρω ο συμβολαιογράφος για πραξη αποδοχής κληρονομιας  ?

Δημοσ.

Κάτι δεν ακούγεται καλά!

κοιτα, το σπιτι ξερω οτι ειναι δικο του. για την ακριβεια της γυναικας του, γιατι συγγενεις του πρων συζυγου της μενουν απο κατω και ειχα δει το σπιτι οταν εμενε μεσα ακομα ο προηγουμενος και ξερω και απο τριτους γιατι προκυψαν οι ιδιοκτητες κοινοι γνωστοι με συγγενικο μας προσωπο

παιζει να ειναι τα χαρτια ιδιοκτησιας στο ονομα του πρωην και να κολλαει εκει το θεμα?

anyway, απο τη στιγμη που το χαρτι που εχω στα χερια μου εχει ιδια αξια, επικυρωμενο η μη, πιστευω οτι ειμαι οκ..ευχαριστω :)

Δημοσ.

κοιτα, το σπιτι ξερω οτι ειναι δικο του. για την ακριβεια της γυναικας του, γιατι συγγενεις του πρων συζυγου της μενουν απο κατω και ειχα δει το σπιτι οταν εμενε μεσα ακομα ο προηγουμενος και ξερω και απο τριτους γιατι προκυψαν οι ιδιοκτητες κοινοι γνωστοι με συγγενικο μας προσωπο

Όπως και να εχει για ενεργειακο πιστοποιητικο δεν χρειαζεται τιτλος ιδιοκτησίας στο ονομα αυτου που το βγαζει . Κοστιζει καπου στα 60-80 ευρω .

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και να εχει για ενεργειακο πιστοποιητικο δεν χρειαζεται τιτλος ιδιοκτησίας στο ονομα αυτου που το βγαζει . Κοστιζει καπου στα 60-80 ευρω .

Γιάννη, κανονικά για ενεργειακό πιστοποιητικό χρειάζεται αποδεικτικό ιδιοκτησίας.

Στο πιστοποιητικό δηλώνεται και ο αριθμός ΚΑΕΚ (κτηματολογίου), ή η αίτηση που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Επίσης δηλώνεται στο σύστημα αμοιβών το όνομα και τα πλήρη στοιχεία του ή των ιδιοκτητών.

Επομένως ο ενεργειακός επιθεωρητής υποχρεούται να ζητήσει αποδεικτικό ιδιοκτησίας...

παιζει να ειναι τα χαρτια ιδιοκτησιας στο ονομα του πρωην και να κολλαει εκει το θεμα?

anyway, απο τη στιγμη που το χαρτι που εχω στα χερια μου εχει ιδια αξια, επικυρωμενο η μη, πιστευω οτι ειμαι οκ..ευχαριστω :)

Εδώ θα διαφωνήσω με τον Γιάννη. Το επικυρωμένο αντίγραφο έχει διαφορετική βαρύτητα από το μη επικυρωμένο.

Δημοσ.

Γιάννη, κανονικά για ενεργειακό πιστοποιητικό χρειάζεται αποδεικτικό ιδιοκτησίας.

Στο πιστοποιητικό δηλώνεται και ο αριθμός ΚΑΕΚ (κτηματολογίου), ή η αίτηση που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Επίσης δηλώνεται στο σύστημα αμοιβών το όνομα και τα πλήρη στοιχεία του ή των ιδιοκτητών.

Επομένως ο ενεργειακός επιθεωρητής υποχρεούται να ζητήσει αποδεικτικό ιδιοκτησίας...

Εδώ θα διαφωνήσω με τον Γιάννη. Το επικυρωμένο αντίγραφο έχει διαφορετική βαρύτητα από το μη επικυρωμένο.

Πριν 3 σχεδόν χρονια που πεθανε η πεθερα μου και περιηλθε στην γυναικα μου το υπολοιπο του ποσοστού πεθερου μου που ειχε πεθανει πιο πριν (το σπιτι ηταν μισο μισο) και το μεριδιο της πεθερας δεν μου ζητησε ο επιθεωρητης συμβολαιο στο ονομα της γυναικας μου .Δεν θυμαμαι αν ζητησε ΚΑΕΚ μιας και ηταν περασμενο στο κτηματολογιο

Ακομα δεν εχει γινει για οικονομικους λογους καμμια αποδοχή κληρονομιας αλλα είναι η μοναδικη δικαιούχος η γυναικα μου.

Από ότι λες αν καταλαβα καλα αν καποιος δεν εχει κανει αποδοχή κληρονομιας δεν εχει δικαιωμα να νοικιασει ένα σπιτι ?

Δημοσ.

Δεν το ξέρω αυτό (αποδοχή κληρονομιας για ενοικίαση)...

Το ΚΑΕΚ που σου ειπα αναφέρεται στο πιστοποιητικό (δεν εκτυπωνεται, αλλά περνιέται μέσα). Είμαι ενεργειακός επιθεωρητής και το γνωρίζω... βέβαια έχουν γίνει και επιθεωρήσεις εξ' αποστάσεως... το τι έχουν κάνει κάποιοι συνάδελφοι δεν λέγεται ούτε γράφεται!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...