Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια φορά τον μήνα πάψω και στήνομαι στην ουρά στον ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΙ Σαπφούς 3, Θεσσαλονίκη. Επίσης βλέπω καμιά 20αριά ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την ημέρα, που ανήκουν στην ίδια ΠΕΔΙ. Προφανώς σε άλλες ΠΕΔΙ τα πράγματα είναι καλύτερα, από όσο λέτε...

Δημοσ.

Το ΙΚΑ φταίει που το σύστημά του δίνει στον γιατρό αυτή την δυνατότητα. Δεν θα έπρεπε να γίνεται, απο κει και πέρα, αν το σύστημα έχει bug όλο και κάποιος γιατρός θα κάνει το λάθος.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι καταχωρημένα στο σύστημα τα δικαιολογητικά για 0% συμμετοχή, πχ πρώτη εγκυμοσύνη. Εκεί τι κάνεις, με το ζόρι συμμετοχή 25% ενώ δικαιούται 0%;

Δημοσ.

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι καταχωρημένα στο σύστημα τα δικαιολογητικά για 0% συμμετοχή, πχ πρώτη εγκυμοσύνη. Εκεί τι κάνεις, με το ζόρι συμμετοχή 25% ενώ δικαιούται 0%;

Δεν ξέρω ούτε είμαι ο ειδικότερος να βρω λύση, δεν κατάλαβα καν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρουμε αν είναι όντως το 1ο παιδί? Και γιατί να χρειάζεται τέτοιο δικαιολογητικό? Δεν πρέπει να έχει database ο ΕΟΠΥΥ με το ιστορικό των ασθενών, άρα και τις γεννήσεις?

τεράστιο ελεύθερο χρόνο !!!

παλιά στέλναμε κανένα παππού - γιαγιά για αυτές τις δουλειές γιατί δεν προλαβαίναμε.

Τώρα με την κρίση και την ανεργία, μπορούμε να κατσικωνόμαστε ολημερίς εκεί και να τους τα σπάμε ασύστολα :devil:

Payback is a bich madafackas !!!

Πράγματι, αλλά δεν είναι και λίγα τα 100 για να μην ασχοληθείς. Αλλοι δουλεύουν 5 μέρες για τόσα.

Ενημερώστε με αν κάνω λάθος.

Την εγγραφή στο μηχανογραφικό χαρτί του ΙΚΑ την κάνει το ίδιο το ΙΚΑ.

Οπότε: Ή εσύ (ή η μητέρα σου) αργήσατε να πάτε τα δικαιολογητικά (αποδείξεις) στο ΙΚΑ, ή (πράγμα σπάνιο :-D ) ο υπάλληλος του ΙΚΑ να ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο και να άργησε να περάσει την πληρωμή.

Δεν έχω ιδέα, ο διευθυντής και ο γιατρός μου είπαν πως είναι θέμα οπτικού. Και δική μας πάντως να ήταν η καθυστέρηση πριν 4 χρόνια, που δεν το νομίζω αλλα δεν ξέρω κιόλας, αυτός που φταίει είναι το ικα-εοπυυ με το λάθος σύστημα που δεν τα προβλέπει αυτά.

καλημέρα,

αυτο ειναι χαρτι που πας να πληρωθεις τα 80€ ;;;

Τα 100 απ όσο ξέρω. Καλά τι γυαλιά πήρες με 650?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω ούτε είμαι ο ειδικότερος να βρω λύση, δεν κατάλαβα καν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρουμε αν είναι όντως το 1ο παιδί? Και γιατί να χρειάζεται τέτοιο δικαιολογητικό? Δεν πρέπει να έχει database ο ΕΟΠΥΥ με το ιστορικό των ασθενών, άρα και τις γεννήσεις?

Το "πρώτο" είναι δική μου περιττή προσθήκη. Το πρόβλημα είναι πως οι επίτοκες δικαιούνται 0% συμμετοχή, τουλάχιστον σε ό,τι συνταγογραφημένο αφορά την εγκυμοσύνη. Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχει κάποιο "ιστορικό" όπως στην περίπτωση των γυαλιών το οποίο σε περιορίζει. Εκεί πως θα κόψεις στο γιατρό τη δυνατότητα να συνταγογραφεί με 0%;

Δημοσ.

Τα 100 απ όσο ξέρω. Καλά τι γυαλιά πήρες με 650?

έχω μυωπία 4.5 στο καθε ματι + ζηταω ειδικη κυρτοτητα + προστασια για x y z ακτινοβολια + προφανως επωνυμους φακους..

το σκελετο δεν τον υπολογιζω, αγορασα μια φορα ic berlin και εκτοτε αλλαζω φακους αλλα για να περαστει στο συστημα το κανουμε σαν αγορα καινουριου συστηματος εξ αρχης 

• Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι προ κρίσης μερικούς που έπαιρναν γυαλιά ηλίου (καλές & ακριβές μάρκες) κάθε 3 και λίγο και τα χρέωναν στο ΙΚΑ...

Με εξαιρεση αυτους οπου αυτους που επαιρναν/παιρνουν γυαλια ηλιου καθε τρεις και λιγο, το να μην εχουν δικαιωμα συνταγογραφησης γυαλιων ηλιου, ανθρωποι που τα  χρειαζοντε για λογους υγειας, ειναι ηλιθιο.

Και εξηγουμαι. Εχω αναγκη τα γυαλια ηλιου και δεν εχω παρει γυαλια ηλιου μεσω του ΙΚΑ για δεκα χρονια, απο τοτε που εκανα επεμβαση για την μυωπια.

Το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΥ μου λεει πως δεν εχω κανενα δικαιωμα να παρω γυαλια για λογους υγειας, αλλα μου καλυπτει, εστω μερος, της επεμβασης σε περιπτωση οπου μου δημιουργηθει προβλημα στα ματια απο τον ηλιο.

Το ολο ανεκδοτο της υγειας και οχι μονο μπαζει νερα απο παντου. Καλη τυχη στους ατυχους οπως ο funbreaker που δεν φταιει και σε τιποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Το "πρώτο" είναι δική μου περιττή προσθήκη. Το πρόβλημα είναι πως οι επίτοκες δικαιούνται 0% συμμετοχή, τουλάχιστον σε ό,τι συνταγογραφημένο αφορά την εγκυμοσύνη. Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχει κάποιο "ιστορικό" όπως στην περίπτωση των γυαλιών το οποίο σε περιορίζει. Εκεί πως θα κόψεις στο γιατρό τη δυνατότητα να συνταγογραφεί με 0%;

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω το πρόβλημα. Άμα γεννήσει η άλλη δεν θα φαίνεται στο σύστημα? Εκτός αν γεννήσει μόνη στο σπίτι οπότε μόλις το διαπιστώσει ο γιατρός που θα επισκευθεί για σχετική συνταγογράφηση ας το εισάγει εκείνος εκείνη την ώρα ότι γέννησε ώστε να ενημερωθεί και το ιστορικό της και μετά το σύστημα ας του επιτρέψει να συνταγογραφήσει με 0%.

Το να μην του επιτρέπει το σύστημα να συνταγογραφεί με 0% σε μια που γέννησε αλλά δεν το γράφει το ιστορικό της θα είναι και λόγος να γίνει ενημέρωση.

Δημοσ.

οι επίτοκες δικαιούνται 0% συμμετοχή

Off αλλά τα λένε νωρίτερα αυτά...Εγώ πλέρωνα 25% για τους τόννους χάπια. :-(

Δημοσ.

καλησπερα και παλι, καταρχην ο γιατρος γνωριζει μονο με βαση το βιβλιαριο ποτε ειναι γραμμενα τα γυαλια, το συστημα του εοππυ δε του επιτρεπει να ξερει ποτε τα κατεθεσε ο ασθενης ή ποτε μπηκαν τα χρηματα για να συμπληρωθει η τετραετια. Επισης το 0% που λες δεν ειναι λαθος του γιατρου οπως σου εξηγησα ετσι το βγαζει σε ολους... ο καθενας ασφαλισμενος δικαιουται 100Ε για γυαλια καθε 4 χρονια, απλα η φορμα που συμπληρωνει ο γιατρος ( που ειναι του Εοππυ και οχι δικια του )γραφει 0%. 

Ε καλά και γιατί κόλλησες στην υπεράσπιση του γιατρού?

Δεν τον κατηγόρησε κανείς, αν και έχει ένα μερίδιο ευθύνης που δεν ενημέρωσε τον ασθενή του λεγόντας του ότι "σου λέω πως δικαιούσαι αλλά δεν είμαι και σίγουρος και αυτό το 0% εδώ το βγάζει σε όλους και μπορεί να είναι και μούφα".

Εγώ τον ΕΟΠΥΥ και το ΙΚΑ για το σύστημα που έχουν κατηγόρησα καθώς και τους υπαλλήλους αν δεν ενημερώσουν για το bug που βρέθηκε.

Δημοσ.

Θα με πεθάνεις ρε μπαγάσα.

Είναι τόσο εξωπραγματικό για Ελλάδα ε?

Νόμιζα πως πλέον έχουν κάνει κάτι σχετικό γιατί ένας γιατρός που πήγα έβλεπε online τι φάρμακα είχα πάρει στο παρελθόν.

Δημοσ.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχει πληροφορίες για τα φάρμακα που παίρνεις. Ως εκεί. Απέχει πολύ από τον ηλεκτρονικό φάκελο που περιέχει ιστορικό, προηγούμενες νοσηλείες κλπ.

Νομίζω ήταν 2012 Όταν είχε έρθει μια εταιρεία στην κλινική μου για να δοκιμάσουμε πιλοτικά να φτιάξουμε ηλεκτρονικό φάκελο. Η πρόταση τότε ήταν να περαστεί το πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή στο γραφείο (Όχι ονλαιν, σε ένα πισι) και να κάθεται ο γιατρός να πληκτρολογεί τα πάντα για να περαστουν οι πληροφορίες. Ιστορικό, εργαστηριακές εξετάσεις, κλινική εξέταση κλπ. Ταυτόχρονα βέβαια, 8-10 ασθενείς σε κάθε γιατρό. Καταλαβαίνεις ότι δεν περάστηκε ούτε γραμμή. Σε δύο μήνες χτύπησε και ο δίσκος και ησυχασαμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...