4saken Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Εγω τα χα παρει σε 2 μηνες και μιλαμε για κανα χρονο πριν.Αλλαξε κατι?
funbreaker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα,καταρχην οπως σου ειπαν στο ΙΚΑ γυαλια δικαιολογει το ταμειο καθε 4 χρονια συμπληρωμενα, το ποτε συμπληρωνονται τα 4 χρονια ο γιατρος δε μπορει να το ξερει γιατι εξαρταται ποτε κατεθεσε ο καθε ασθενης τα χαρτια του στο ταμειο. Οποτε στην καλυτερη ο γιατρος θα επρεπε να πει στη μητερα σου πηγαινε πρωτα στο ΙΚΑ να ρωτησεις αν δικαιουσαι και μετα περνα να στα γραψω... μεσο του συστηματος ο γιατρος απλως μπορει να γραψει τα γυαλια και οχι να ξερει ποτε δικαιουται ο καθε ασθενης και ποτε οχι. Οσο αφορα το 0% που αναφερεις, ετσι το βγαζει το εντυπο του συστηματος(δεν ειναι 0% στην πραγματικοτητα , απλα δικαιολογει το ταμειο καθε 4 χρονια 100Ε για γυαλια, αν κανουν δηλαδη τα γυαλια μεχρι 100Ε τα παιρνεις ολα πισω, αν κανουν π.χ. 200Ε θα παρεις 100Ε). Ο γιατρος στηριζεται στο τι γραφει το βιβλιαριο, αν ειναι περασμενα αλλιως στον Εοππυ, δεν μπορει να το γνωριζει, το μονο λαθος του ενδεχομενως ειναι πως ειδε το 12 για 11 οπως αναφερεις. Αν ο γιατρός δεν είναι σε θέση να ξέρει πότε δικαιούται ο ασθενής γυαλιά να μην παίρνει πρωτοβουλίες και να ενημερώνει τον ασθενή να πάει να ρωτήσει αλλού. Ή εναλλακτικά να έχει πρόσβαση και ο γιατρός στο database. Επίσης θα πρέπει η 4ετία να ξεκινά από την συνταγογράφηση, γιατί τότε διαπιστώθηκε το ιατρικό πρόβλημα, και όχι από όταν του καπνίσει του οπτικού να στείλει τα χαρτιά. Επίσης ως προς το 0% που το βγάζει έτσι το έντυπο του συστήματος, να σταματήσει να το βγάζει έτσι και να το βγάζει ή 0% ή 100% ή όσο είναι πραγματικά για να μην γίνονται τέτοιου είδους παρεξηγήσεις. Εγω τα χα παρει σε 2 μηνες και μιλαμε για κανα χρονο πριν.Αλλαξε κατι? Οπότε εγώ θα τα πάρω σε 5 μήνες το λιγότερο. Αλήθεια εσύ πως ήξερες πότε ακριβώς δικαιούσουν?
bedazzled Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Θυμάμαι προ κρίσης μερικούς που έπαιρναν γυαλιά ηλίου (καλές & ακριβές μάρκες) κάθε 3 και λίγο και τα χρέωναν στο ΙΚΑ... 5
leftermann Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ίσως είναι ανάλογα και με την ΠΕΔΙ που υποβάλεις τα χαρτιά σου. Εδώ πάνου, Θεσσαλονίκη λέγω, αν πας στην ΠΕΔΙ στην Σαπφούς, 2 χρονάκια θες για να δεις ευρώπουλο...
crom251 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Απλα τα πραγματα. Λαθος του πρωτου οπτικου (που αργησε να στειλει το αιτημα πληρωμης) και λαθος του γιατρου που χωρις να ξερει αν ισχυει συνταγογραφησε με 0%. Το ΙΚΑ δεν φταιει σε τιποτα. 1
funbreaker Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ίσως είναι ανάλογα και με την ΠΕΔΙ που υποβάλεις τα χαρτιά σου. Εδώ πάνου, Θεσσαλονίκη λέγω, αν πας στην ΠΕΔΙ στην Σαπφούς, 2 χρονάκια θες για να δεις ευρώπουλο... Κι εγώ Θεσσαλονίκη είμαι αλλά την προηγούμενη φορά έκανε 2-3 μήνες. Δεν είμαι στην Σαπφούς όμως. Απλα τα πραγματα. Λαθος του πρωτου οπτικου (που αργησε να στειλει το αιτημα πληρωμης) και λαθος του γιατρου που χωρις να ξερει αν ισχυει συνταγογραφησε με 0%. Το ΙΚΑ δεν φταιει σε τιποτα. Το ΙΚΑ φταίει που το σύστημά του επιτρέπει τις παραπάνω ενέργειες με ζημιωμένο τελικά τον ασφαλισμένο. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2015 από funbreaker
crom251 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Το ΙΚΑ φταίει που το σύστημά του επιτρέπει τις παραπάνω ενέργειες με ζημιωμένο τελικά το ασφαλισμένο. Δεν νομιζω να φταιει το ΙΚΑ που ο γιατρος αυθαιρετα και χωρις να το δικαιουσαι, σου συνταγογραφησε με 0%
funbreaker Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δεν νομιζω να φταιει το ΙΚΑ που ο γιατρος αυθαιρετα και χωρις να το δικαιουσαι, σου συνταγογραφησε με 0% Το ΙΚΑ φταίει που το σύστημά του δίνει στον γιατρό αυτή την δυνατότητα. Δεν θα έπρεπε να γίνεται, απο κει και πέρα, αν το σύστημα έχει bug όλο και κάποιος γιατρός θα κάνει το λάθος.
kfyros Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 τεράστιο ελεύθερο χρόνο !!! παλιά στέλναμε κανένα παππού - γιαγιά για αυτές τις δουλειές γιατί δεν προλαβαίναμε. Τώρα με την κρίση και την ανεργία, μπορούμε να κατσικωνόμαστε ολημερίς εκεί και να τους τα σπάμε ασύστολα Payback is a bich madafackas !!!
Highlander Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ενημερώστε με αν κάνω λάθος.Την εγγραφή στο μηχανογραφικό χαρτί του ΙΚΑ την κάνει το ίδιο το ΙΚΑ.Δηλαδή, εσύ πας τα χαρτιά ότι πλήρωσες και στη συνέχεια αυτοί περνούν την πληρωμή και μετά περνάει από την διαδικασία κατάθεσης στο λογαριασμό σου.Οπότε: Ή εσύ (ή η μητέρα σου) αργήσατε να πάτε τα δικαιολογητικά (αποδείξεις) στο ΙΚΑ, ή (πράγμα σπάνιο ) ο υπάλληλος του ΙΚΑ να ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο και να άργησε να περάσει την πληρωμή.
mclein Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 καλημέρα, αυτο ειναι χαρτι που πας να πληρωθεις τα 80€ ;;; γιατι θυμαμαι ειχα τσακωθει κι εγω & ο καραφλας που με εξυπηρετουσε μου πεταξε το κορυφαιο : "κυριε, τα γυαλια σας κανουν 650€...ήρθατε να παρετε τα 80€ ;;;" τα ακολουθα δεν περιγραφονται !!! )
TheAccountant Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Ο οπτικός μπορεί να εκοψε την αποδειξη και να την παρέδωσε στον ΕΟΠΥΥ οποτε ηθελε και δεν ειναι προβλημα μας. Ο γιατρος επίσης οπως ελέχθει ηδη ειχε εικόνα μονο στο βιβλιάριο και ο υπολογιστής του επέτρεπε να κόψει την συνταγη... σίγουρα δεν μπορούσε να μυρισει τα δάχτυλα του για το τι κάνει απο πίσω ο ΕΟΠΥΥ. Συμπέρασμα... φταίει σαφέστατα ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος δεν λειτουργεί με τυποποιημένες διαδικασίες ορατές απο όλους, και επειδή επίσης δεν εχει failsafe συστημα να αποτρέπει απο τέτοια λάθη.
haris_216 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 να σου πω και ένα ωραίο ακόμα, που μάλλον σου διαφεύγει: τα λεφτά για τα γυαλιά, τα οποία θα αιτηθείς σε καναδυό μήνες με το καλό, και αφού έχεις ακυρώσει την απόδειξη, έχεις ξαναπάει στον οφθαλμίατρο, έχεις ξαναπάει και στον οπτικό και έχεις κόψει καινούρια απόδειξη, ξέρεις πότε θα τα πάρεις; Σε δύο χρόνια στην καλύτερη περίπτωση, πρώτα ο Μεγαλοδύναμος... Καλή δύναμη, μαν. Δεν ξέρω αν το στηρίζεις κάπου αυτό που λες αλλά εγώ το Γενάρη (τέλος) φέτος κατέθεσα τα χαρτιά και 18/5 (μόλις το τσεκάρησα) μπήκαν τα χρήματα (του ίδιου έτος εννοείται )
TheAccountant Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν το στηρίζεις κάπου αυτό που λες αλλά εγώ το Γενάρη (τέλος) φέτος κατέθεσα τα χαρτιά και 18/5 (μόλις το τσεκάρησα) μπήκαν τα χρήματα (του ίδιου έτος εννοείται ) το στηριζει... ξερω αρκετες περιπτώσεις που δαπάνες πιασανε 2+ χρονια για να δουνε χρήματα. Δαπανες του 11-12 να πληρωνονται 13-14. Με την εντονη δυσπραγια στα ταμεια του κράτους πλέον, θεωρώ πως μπορεί να σπασουν και νεα ρεκορ αναμονης. Αυτά βεβαια για καλυψεις ανω των 500 ευρώ. Τα μικροποσα ισως τα εξοφλουν πιο γρήγορα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα