Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ήταν τόσο μεγάλη φασαρία να κλείσω τον λογαριασμό μάλλον θα έπαιρνα απλά όσα λεφτά είχε μέσα και θα τον άφηνα άδειο, κάποια στιγμή νομίζω θα έκλεινε μόνος του

Δημοσ.

Τρίχες, έχω δει τρισχειρότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες, και τρισχειρότερη Δημοσιουπαλληλική και γραφειολατρική νοοτροπία σε χώρες όπως Βέλγιο και ΗΒ.Προφανώς θα μπορούσαμε πολλά να κάνουμε καλύτερα από άποψη οργάνωσης, αλλά ο Δ.Υ. είναι παντού Δ.Υ.

• Moderators
Δημοσ.

Τρίχες, έχω δει τρισχειρότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες, και τρισχειρότερη Δημοσιουπαλληλική και γραφειολατρική νοοτροπία σε χώρες όπως Βέλγιο και ΗΒ.Προφανώς θα μπορούσαμε πολλά να κάνουμε καλύτερα από άποψη οργάνωσης, αλλά ο Δ.Υ. είναι παντού Δ.Υ.

δεν ισχυει αυτο με το ΔΥ. Εσθονια που ειμαι τωρα οταν ηρθα πηγα με το συμβολαιο και δηλωσα την κατοικια μου, μετα απο 10 μερες εκανα αιτηση για ταυτοτητα και απο τοτε αν χρειαστω κατι απλα δινω ταυτοτητα και καθαρισα βρισκουν τα παντα απο εκει

Δημοσ.

Απλά εννοεί ότι με τις τράπεζες τα κέρδη πάνε σε λίγα άτομα αλλά όταν έχουν πρόβλημα το πληρώνουμε Εμείς και για Αυτό τα κέρδη είναι ιδιωτικα και τα υπόλοιπα δημόσια

Το προβλημα ποιος το δημιουργει ομως;

Δημοσ.

Καλά την απίστευτη χαρτούρα και το ατελείωτο πάρε δώσε με γράμματα και επιστολές το έχει η Γερμανία.

Πολύ τρέξιμο και αρκετές μαλακίες πριν φύγω.

Ο παράδεισος της αχρείαστης και παραφουσκωμένης γραφειοκρατίας.

Η Ευρώπη έχει πολλά παραδείγματα μεγαλύτερης γραφειοκρατίας από τον Ελ παράδεισο,μην φοβάστε.

Από την άλλη εδώ που είμαι δεν έχω πατήσει ποτέ σε δημόσια υπηρεσία, όλα από το ίντερνετς και με το CPR νούμερο και τελειώσαμε.Δουλειά ημερών-εβδομάδων σε Γερμανία(και μισής ντουζίνας χαρτιών & επιστολών,μην αναφέρω για επισκέψεις στις Δ.Υπηρεσίες) την έκανα σε μισή ώρα από το ίντερνετ.

Γερμανική αποτελεσματικότητα και μαλακίες, μέχρι να φτάσουν Σκανδιναβία έχουν ακόμη αρκετούς αιώνες βελτίωσης.

• Moderators
Δημοσ.

Το προβλημα ποιος το δημιουργει ομως;

Οι τραπεζες και το τραπεζικο συστημα σε συνεργασια με την εκαστοτε κυβερνηση καθως και οι πελατες (πολιτες).

Το θεμα ειναι οτι παω εγω για παραδειγμα και αγοραζω αυτοκινητο χωρις να εχω λεφτα η εταιρεια που πηρα το αμαξι θελει τα λεφτα της και και τα φορτωνει στην κυβερνηση η οποια τα παιρνει απο τους πολιτες για να τα δωσει να μν μπει μεσα η εταιρεια!

Δημοσ.

Οι τραπεζες και το τραπεζικο συστημα σε συνεργασια με την εκαστοτε κυβερνηση καθως και οι πελατες (πολιτες).

Το θεμα ειναι οτι παω εγω για παραδειγμα και αγοραζω αυτοκινητο χωρις να εχω λεφτα η εταιρεια που πηρα το αμαξι θελει τα λεφτα της και και τα φορτωνει στην κυβερνηση η οποια τα παιρνει απο τους πολιτες για να τα δωσει να μν μπει μεσα η εταιρεια!

Οι ανακεφαλαιοποιησεις ομως που γινονται καθε φορα, δε γινονται για τα κοκκινα δανεια, αλλα για τις ιδιες τις πουστιες της κυβερνησης που αναγκαζε τις τραπεζες να αγορασουν ομολογα δημοσιου (για να παρει ρευστο το κρατος και να πληρωσει τις υποχρεωσεις του), και μετα τα ομολογα αυτα δεν αξιζαν ουτε για κωλοχαρτο.

Δημοσ.

δεν ισχυει αυτο με το ΔΥ. Εσθονια που ειμαι τωρα οταν ηρθα πηγα με το συμβολαιο και δηλωσα την κατοικια μου, μετα απο 10 μερες εκανα αιτηση για ταυτοτητα και απο τοτε αν χρειαστω κατι απλα δινω ταυτοτητα και καθαρισα βρισκουν τα παντα απο εκει

Μα αυτό δεν έχει να κάνει με τον Δ.Υ. αλλα με την ποιότητα των υποδομών, δηλαδή των πληροφοριακών συστημάτων. Εδώ δεν υπαρχουν αυτές οι υποδομές. Εγώ δεν μιλάω για διαδικαστικά, αλλά για την νοοτροπία του Δ.Υ. Όσο περισσότερο εξαρτάσαι απο τον Δ.Υ. και λιγότερο απο το πληροφοριακό σύστημα τόσο πιο αργά θα γίνει η δουλειά σου. Σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκεσαι.

Δημοσ.

Μα αυτό δεν έχει να κάνει με τον Δ.Υ. αλλα με την ποιότητα των υποδομών, δηλαδή των πληροφοριακών συστημάτων. Εδώ δεν υπαρχουν αυτές οι υποδομές. Εγώ δεν μιλάω για διαδικαστικά, αλλά για την νοοτροπία του Δ.Υ. Όσο περισσότερο εξαρτάσαι απο τον Δ.Υ. και λιγότερο απο το πληροφοριακό σύστημα τόσο πιο αργά θα γίνει η δουλειά σου. Σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκεσαι.

Άμα πέσει το συστημα την πάτησες. Κάποιοι επισης ειναι υπερ της τεχνολογιας ετσι ωστε να μειωθούν οι θέσεις εργασιας που καταλαμβάνονται απο ανθρωπους αυτο οπως καταλαβαινεις έρχεται σε μεγάλη συγκρουση με τον ανθρωπινο παραγοντα.

Δημοσ.

Αντίθετα, οι χώρες που έχουν σοβαρή μηχανογραφηση στο δημόσιο έχουν και λιγότερη ανεργία. Η γραφειοκρατια μειώνει τις θέσεις εργασίας.

Ειδικά στην Ελλάδα που οποίος είχε συγγενή βουλευτή έμπαινε από το παράθυρο στο δημόσιο, αυτούς πρέπει να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...